- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Volna egy-két érdekes dolog még amit megosztanék veletek. Ma reggel telepítettem VBox-ba egy ArchLabs-ot, mert kiakarok néhány dolgot próbálni.
1: Yay telepítése.
Szóval ez alapján, ez jön szembe leghamarabb a találatok közt és itt is ez volt ajánlva.
[link]$ sudo pacman -S git
$ git clone https://aur.archlinux.org/yay.git
$ cd yay
$ makepkg -si
A folyamat rendben lefutott, majd terminálban próbálva:yay -Syu
vagyyay -S pamac-aur
A válasz az, hogy a yay parancs nem található.
Ezután gondolva Frawly javaslatára, amikor a pacman frissülékor is gond volt a yay-el. Megpróbáltam ezt a telepítést:git clone https://github.com/Jguer/yay.git
cd yay
make
sudo make install
Ez előtt töröltem a yay könyvtárat, mert a meglévőbe nem klónozta ennek a tárolónak a tartalmát. Továbbá a múltkor ago
hiánya miatt elhasalt ez a telepítés, így most azt is feletettem előtte.sudo pacman -S go
Így már működött rendesen a yay.2: VBox-ban full screen-ben ArchLabs.
Mindent telepítettem a guest-en, ami kell a kernelnek a VBox-hoz + interakciós szolgáltatások CD-ről is a"VBoxLinuxAdditions.run"
-t.
Viszont a tálca és az ablakok villództak nagyon zavaróan.
A legfrissebb VBox már a "Képernyő" beállítások menüben a "Grafikus vezérlő"-nek VMSVGA eszközt állítja defaultnak.
Ha a VBoxVGA-t (ez volt régebben a default) választom, akkor megszűnik minden villódzás, rendesen-normálisan lehet használni a rendszert.
Ez azért érdekes, mert más Debian alapú disztrók indításakor kimondottan nyavajog a VBox, az elavultnak számító VBoxVGA miatt.3: ArchLabs telepítése VBox-ba.
Aki kedvet érez hozzá, az ne lepődjön meg. Akkor, amikor automata partícionálást választva a telepítő szkript hibával kilép. A default beállítás ebben az esetben, UEFI-GPT szerinti rendszer. A virtuális gépünk meg BIOS/MSDOS-os default.(ha uefis gépet kreáltunk, akkor nem lessz probléma).
A lemezt manuálisan kell partícionálni a telepítő által kínált programokkal(msdos-partícióstábla, 512MB ext4-boot és a maradék ext4-root partíció). Vagy ha idegen a parancssoros partícionálás, akkor bebootolni a virtuális gépet olyan live ISO-val, amin van GParted. Majd újra indítani az ArchLabs ISO-val és követni a telepítőt, a mount menütől.
Jobban nem részletezném, mert maga a telepítő nagyon egyszerű. Ezt is jobbára a kezdő próbálkozóknak gondoltam elmondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Autós topik
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Már elérhető a Hell is Us legújabb demója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Samsung Galaxy S22 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest