Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Bici #5838 üzenetére

Nálam i7-es notin az egész Atom volt kompletten lassú, indulás, szöveg beírása, menük reakcióideje. Pedig még plugin is alig volt fent, azért is volt fapados.

A vim valóban érthetetlennek tűnik elsőre, mert gépíráshoz tervezték, meg módok között kell váltani, és ezt nehéz megszokni. Egyébként a vim nem is szövegszerkesztő, hanem szövegfeldolgozó, olyasmi, mint a sed, awk, csak valós időben viszed be szövegmanipuláló parancsokat billentyűkkel. Eleve, mikor manipulálja valaki vele a szöveget, akkor nem úgy kell gondolkodni, mint egy normál szövegszerkeszőnél.

A Geany teljesen jó. Régen a Kate volt még jó, igaz az nem nagyobb projektekhez volt akkor sem való, de az 5-ős verziótól kezdve agyon van butítva, ahogy a Gedit is. Ezért a vim előtt SciTe-t használtam. Jó még a Sublime, de az fizetős. A Kommodo Edit sem lenne rossz, de az elviselhetetlenül bloat. Projektekhez állítólag a Visual Studio Code jó, az ingyenes.

Aki vim-mel próbálkozik: mindenképp a gvim-et tegye fel, akkor is, ha nem GUI-n használja (javasolt nem GUI-sat használni), hanem terminálból. Azért gvim-et, mert az abban lévő vim tudja a vágólapkezelést a X.org felé. A sima vim csomagban lévő vim-ből ki van szedve egy csomó funkció, eleve úgy van forgatva a forráskód. Illetve a neovim-mel lehet próbálkozni, de az nem sztenderd még, nem próbáltam.

Amire még sokan esküsznek, de nekem mindig is átláthatatlan volt, meg nehezen lenyomható billkombói vannak: Emacs.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés