Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
válasz Beethoven #13246 üzenetére
Lehet.
Microsoft játék fut... de csak a Halo 1 Windows-os játékokat nem tudsz rajta játszani, ellenben van néhány natív játék amit igen. (Quake talán, Doom 3, Diablo 1-2, Starcraft, és Call of Duty 1-2 (meg talán kiegészítők.))
De amúgy ha vásárlás előtt vagy akkor ne vedd meg, olyan erősek azok a gépek hogy lassan egy YouTube videót se tudsz megnézni rajta. Programügyileg is van keveredés, nagyon sok programból már csak évekkel ezelőtti elavult változatok vannak, és azok se futnak olyan jól. Inkább gyűjts egy 2007-8 fele gyártott MacBook Pro-ra szerintem.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Beethoven
tag
válasz Beethoven #13254 üzenetére
A lényeg hogy magával az osx-szel mint operációs renszerrel ismerkedjek és lehetőleg az alapoktól. Ez a célom egyelőre. Ehhez nincs szükség egy erőműre szerintem. A púderbúk olyan mint egy alap p4-es kb ami nekem tökéletesen megfelel.
Amire kell arra több mint kiváló. -
rjg
őstag
válasz Beethoven #13255 üzenetére
Amire goldnarmz utalt, az az, hogy egy régi PowerBook-on nem fog menni sem a Lion, sem a Mountain Lion. Így egy olyan rendszerről fogsz benyomást szerezni, ami már finoman szólva sem mai - mintha egy XP-t használnál egy Windows7 vagy 8 helyett. Ha ismerkedni akarsz a rendszerrel, inkább tedd fel virtuális gépre, vagy rakj össze egy hackintosh-t.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Xmodule
őstag
válasz Beethoven #13255 üzenetére
Én is pont igy voltam. Magával az OSX-el akartam ismerkedni. Intel gépem van, de valahogy sehogyan sem sikerult felraknom rá a hackintosh-t. Aztán meguntam a több hetes szenvedést és elhatároztam veszek egy jó kis macbook pro-t de nem tul drágán, mert sokat nem akartam rá költeni. Igy lett most ez a mid 2009 -es 13"-os macbook pro. Aksi majdnem hogy új 8gb rammal erös procival nagyon szép állapotban és került 130ezer ftba. jó tudom nem kevés pénz de ugy voltam vele ha nem tetszik még mindig el tudom adni amennyiért vettem vagy pár ezer ft-tal olcsobban. De végül annyira megtetszett az egész, hogy azóta be sem kapcsoltam a gépemet mármint a PC-t Szerintem totál megéri. Régen én is ugy voltam, hogy ezek az apple cuccok tul drágák, de amig az ember ki nem probálja nem tudja. Szerintem simán megéri. És ahogy a többiek is írták régit ne vegyél mert kb semmire nem fogod tudni használni. Nekem is volt egy régi imac g3 as gépem amit turkáloban vettem 5ezer ft ért aztán eladtam 15ezerért mert azon kivul hogy nagyon frankon össze volt rakva a cucc meg minden csak ugy lestem mikor bekapcsoltam neten sokmindent nem tudtam megnézni mert a flasht pl alapbol nem játszotta le. De amugy a gép jo volt de nem sokat kapcsoltam be amikor nálam volt pont amiatt mert már elavult volt nem tudtam mindennapi dolgokat megcsinálni rajta. Szóval a lényeg ha komolyan érdekel a téma akkor szerintem 100ezer környékén már vannak macbook prok akár 2008 as darab is jó. Simán megéri ha meg nem jön be eladod ennyi.
Ilyen volt a g3
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
tDr1v3r
veterán
válasz Beethoven #14515 üzenetére
Ha jól emlékszem, az rámegy a 10.5.8-ra is, talán csak a Safari nem lesz lokalizált... de az a magyarítás elég idiótán lett megcsinálva (mint a régiek, nagyon nem Windows-hoz hasonló szókinccsel), inkább Tiger-t húzz fel a Leo helyére, ahhoz van userek által készített lokalizáció.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
TigerCat
nagyúr
válasz Beethoven #14549 üzenetére
Cseréről ne is álmodj. Én is azt akartam, nem jött be...
Kaptunk 10 db sticket, havonta mindegyik 2GB adatforgalommal feltöltve, de még az összeset egy mobil eszközre sem tudtam becserélni. Viszont nagyon jó cucc. Dupla USB töltőm van a kocsiban, az egyikbe a szifon, a másikba a mobil wifi van bedugva. Ha többen vagyunk mindenki rá tud csatlakozni, szóval szívesen ajánlom.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ragnar95
félisten
válasz Beethoven #31680 üzenetére
Olyan gépet vegyél, amin elfut a Yosemite.
2009-esnél régebbi gépet én már semmiképp nem vennék, early 2009 MacBook White a legolcsóbb megoldás, de csak és kizárólag minimum 4GB RAM-mal és SSD-vel, de egy 2009-es MBP-val még jobban járnál.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
TheMarci
addikt
válasz Beethoven #34766 üzenetére
Legegyszerűbb, ha felhívod az Apple-t, hogy cserélik -e, és mi kell hozzá.
De a másik cseréknél is írják:
"Az érintett MacBook számítógépek esetén ez a szolgáltatás a vásárlás időpontjától számítva négy évig vehető igénybe. Az Apple további vizsgálatokat folytat a jelen ügyben, és szükség esetén bővíti a programot."
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
TheMarci
addikt
-
nagyúr
válasz Beethoven #34774 üzenetére
Igen, erre gondoltam. Ha veszel egy gépet, amin se a szoftver se a hardver nem egyezik azzal, amit később vásárolnál, akkor arra a tapasztalatra nem fogsz tudni érdemben támaszkodni.
Egyébként attól függ, mi a cél. Lehet elég lesz egy MBA is, ott nem feltétlenül kell retina. De egyébként igen, úgy van, ahogy írod. Egy 2011-es 2012-es MBA például már jó lehet. Ha nem használsz spéci programokat, akkor magát az OSX-et "megszokni" pár napot jelent mindössze, attól nem kell tartani.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TigerCat
nagyúr
válasz Beethoven #34778 üzenetére
Nem minden egér rossz, de én válogatós vagyok. Teszteld le. A megszokott egered nyomd rá egy Apple gépre és próbáld ki, miként követi a kurzor, hogy reagál a görgetésre. Lehet, hogy neked nem lesz gondod vele.
A tapipad baromi jó, de nekem egész nap használva megfájdul a kezem. Ezen túl grafikai munkára nem túl alkalmas, mert pontatlanabb a pozicionálás.
Word nincs magyarul. Tehát a helyesírás ellenőrzéssel lehetnek problémáid. Létezik fizetős megoldás ami állítólag nagyon klassz, de nem próbáltam.
Az Office lényegesen rosszabb, mint Windows alatt. Ezt lehet szépítgetni, meg minden, de ez az igazság. Itt is volt egy srác, aki emiatt váltott vissza PC-re, mert nem boldogult vele. Én sem szeretem, amennyire csak tehetem kerülöm, pedig fizetem az Office 365 havidíjat.
Maga a Mac szerintem nagyon jó. Szép a hardver, szép a rendszer, okos megoldások vannak benne és ha korszerű vasat birtokolsz, tényleg tud élményt adni. Azonban, ha valami régi géped van kevés rammal, pörgő-forgó merevlemezzel és lassú procival, csak szenvedni fogsz. A helyedben én vennék egy viszonylag fiatal Air-t, ami ha nem jön be, könnyen eladható.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ragnar95
félisten
-
nagyúr
válasz Beethoven #34782 üzenetére
Ha nem egész nap használod, simán jó lesz a tapipad, semmi sem ér a közelébe hasznáalti értékben, egy egérrel meg nekem legalábbis nagyon fapados a fíling. Akkor már inkább külön tapipadot vennék.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TigerCat
nagyúr
válasz Beethoven #41311 üzenetére
Gondolom az előző tulaj ki sem léptette az eszközöket a fiókjából... Kérd meg, hogy törölje iCloud-ban. Gyakorlatilag így még nem a tied és visszaállítani sem nagyon tudod.
Ha nem így van, csak állítsd vissza és kész.
iOS: Beállítások » Általános » Visszaállítás » Összes tartalom, beállítás törlése
OS X: Indításkor CMD+R, lemezkezelőben törlöd a Macintosh HD-t és telepítés
Ha van ami fontos, előtte mentsd le...Egyébként leírtam az összefoglalóban, link is van, de ha végképp nem boldogulsz, szívesen segítek.
:-)[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
válasz Beethoven #43370 üzenetére
Állítsd be, hogy AppStore and Identified Developers, ezek után is tudsz bárhonnan származó appokat futtatni, csak annyi a trükk, hogy első megnyitáskor jobb klikk az appra és open, ekkor megkérdezi, biztosan futtatod-e, leokézod és innentől megy az app egyből.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- MacBook Air 2020 13" M1 16GB/256GB
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- Apple MacBook Air 13" Mid 2011 (i7 1,8GHz, 4GB RAM/256GB SSD) SZÁMLA, GARANCIA
- Apple MacBook Air 13" Mid 2012 (i5 1,8GHz, 4GB RAM/256GB SSD) 1 ÉV GARANCIA, SZÁMLA
- Apple MacBook Pro 15" Mid 2015 (i7 2,5GHz, 16/1TB) 1 ÉV Garancia, számla
- Apple MacBook Pro 13" Mid 2014 (i5 2,8GHz, 16GB RAM/500GB SSD) Akku 102 ciklus, GARANCIA, SZÁMLA
- Macbook Pro 2018 1TB 16gb 2.3ghz 4 magos I5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest