Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
gondolkodok winről váltáson...
jelenleg 12,5"-os (1366x768-as) laptopot használok. Főként munkára (webfejlesztés (php,js,html,css, photoshop). Elég sok wines programot is használok... de az elvileg megy emulátorral...
milyen gépet javasoltok?
-
veterán
gondolom a 8 giga ram ajánlott... és a 250 gigás ssd ... (most 128-as ssdm van az kicsit kevés nekem és itt még virtuális gép is lenne)
garancia kiterjesztést mennyire vészes? Mert az 1 év nagyon gyenge
és a gari kiterjesztést meg kell venni egyből vagy 1 éven belül van rá lehetőség?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
jól értem, hogy az apple garancia kiterjesztésnél 1 éven belül elég aktiválni a plusz kiterjesztést?
másik kérdés, honnan lehetne megtudni, hogy 1-1 Apple Macbook Pro kb milyen áron értékesíthető használtan 1-2-3 év után?
-
veterán
válasz vasi89 #21808 üzenetére
jól hangzik ... lehet akkor egy 120-ason el tudnék lenni... max adatnak rakok be egy 128-as memóriakártyát még a gépbe... bár ahogy nézem a 128GB/4GB és a 256GB/8GB változat között árban kb annyi különbség van amennyiért a plussz ssd-t és ramot be lehet szerezni... így lehet azt választom...
gari kiterjesztésre mennyi időm van 3 hónap vagy 1 éven belül van rá lehetőség?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz runner 125 #21883 üzenetére
én például az előző laptopnál és most is szemezek a macbook-kal, és ami vissza tart pont az, hogy 3 év garit máshol megkapom a termék árába (pl Lenovo Thinkpad) itt meg még plusz lenne az is...
-
veterán
válasz Ragnar95 #22084 üzenetére
általában a nagyobb gépeknek a tápja is nagyobb nagyobb táska is kell így már 1-1,5 kiló pluszról beszélünk egy ultrabook és egy sima notebook között (lehet akár 2 kiló eltérés is)... azért ezt már tartósan féloldalasan hordani napi rendszerességgel nem biztos, hogy 30-40 év távlatban jót tesz a gerincednek ... De ha valaki rendszeresen mozog annál nem hiszem ,hogy gond lenne ... de ha valaki csak dolgozni jár nap-mint-nap meg ügyfélhez és nem edzi magát annál simán kialakulhat egy gerincferdülés csak ettől...
-
veterán
-
veterán
programozóként dolgozom (backend / frontend webes technológiák) és a chromeban szeretek 20-30 ablakot nyitva tartani ezt a 16 GB rammal a windowsos laptopom nehezen bírja...
kérdés, hogy MAC-el esetleg hatékonyabban tudnék dolgozni? vagy sem? Ha igen hány GB memória ajánlott? és Melyik M1, M2, M3?
-
veterán
válasz FIREBLADE78 #118743 üzenetére
lehet, hogy jobb de a böngészőknél a részesedése a chromenak nagyobb így azon FE esetén tuti kell tesztelni ... ) és chrome developer toolsja nekem szimpatikusabb meg windowsról jövök ott fos a safari
-
veterán
válasz edari #118750 üzenetére
phpstormot használok fejlesztésre... kicsit tartok a macre váltástól... már régóta szemezek egy macel (M1 óta) de félek, hogy milyen nehézségekbe fogok ütközni a váltásnál... azon is gondolkodom, hogy lehet egyelőre egy m1 16GB-os macet kellene kipróbálnom aztán ha bevált cserélni valami újabbra több memóriával
-
veterán
Windowsról gondolkodom továbbra is Macre váltáson...
Két konfigurációt néztem ki:
1) Macbook Pro 14
- M3 processzor
- 16 GB ram
- 512 GB SSD
799e Ft2) Macbook Pro 16
- M3 Pro processzor
- 36 GB ram
- 512 GB SSD
1.289e Ft
Amire használnám:
- irodai munkák (számlázás, office)
- programozás (postgres, php, javascript, phpStorm, nativescript)
- elég tabmániás vagyok tehát kb 30-40 tabot ki szoktam nyitni böngészőben
- virtuális gépre is ritkán szükség lesz (1-1 windowsos program miatt ami nem oldható meg macen - havi 1-2 alkalommal) illetve dockerre áttérésben is gondolkodom bár ott a fejlesztés miatt 1-2 dockernél több nem futna...
Ismerősnek van Macje fél éve körülbelül s neki átlag 16GB alatt szokott enni (nem vmezik / dockerezik).Kérdéseim,
- hogy a majdnem 500e Ft-os felárat megéri?
- hogy lehet Apple Care plust venni hozzá? Csak vásárláskor vagy utána X időn belül?
- EUn belül esetleg olcsóbban be lehet szerezni? Cégre lesz EU adószámunk van... -
veterán
-
veterán
válasz Aszpirin #118862 üzenetére
sikerült még jobban összezavarni .... konténereket ha szanálni fogom akkor csak is linux konténerek lesznek... külön vmben lesz windows de az csak pár windowsos programhoz (MSSQL, Access) amilyen adatbázisból kell néha konvertálni adatokat (postgres) alá. Amúgy 3 helyen dolgozom (2 helyen IT vezetőként, 1 helyen vezető fejlesztőként)
Csak 14-es Macbook Pro M3 / 16GB / 512 GB konfig 799e Ft-ra jön ki...
Ha több memóriát szeretnék akkor már M3 pro / 36 GB / 512 GB konfig már inkább 1,2-1,3 M ha jól látom.Ha esetleg valakinek van tuti olcsó beszerzési forrása akkor ne tartsa magában
Monitorom van már asztali géphezis ... azt néha szoktam most is használni laptop mellé... (Dell U4919DW)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Aszpirin #118874 üzenetére
iStyleban van akció m3 16gb 512ssd 899 helyett 799...
Holnap szerintem elmegyek élőben megnézni a 14es 16os méret különbséget, mert apple.huról 1.199e talán mac 14 pro / m3 pro / 36 gbram / 512 ssd... itt a hardveraprón van kicsit többért 16 ugyanilyen kiépítésben...
-
veterán
válasz Dreadloord #118887 üzenetére
Itt találod: link
-
veterán
válasz kchris78 #118893 üzenetére
Saját cégbe el tudom számolni. A három hely ahol dolgozom / bedolgozom ott egy részében a cégem szerződött, s nem alkalmazotti jogviszonyban vagyok (adózásilag is jobb nekem így)...
A 800e vs 1.2m között inkább az a kérdés, hogy megéri-e a több pénzt a jobb felszereltség, illetve van bennem egy pára faktor, hogy még tudom-e szokni a macet fejlesztésre...
-
veterán
Macbook esetén ha jól tudom van az apple care és az apple care + melyik mikor köthető? És hogyan? Lehet úgy, hogy nem egyből a géppel kötöm meg hanem mondjuk 1 hónappal később?
-
veterán
válasz herdsman12 #118907 üzenetére
De én nem tudom megoldani? Apple.hun fent vannak a csomagok, csak azt nem tudom, hogy az a care plus vagy sima...
-
veterán
válasz Stylewars_kp #118951 üzenetére
Linux, apache/nginx, PostgreSQL, php vonalon fejlesztek főként illetve html/js/CSS.
Phpstorm / notepad++... :D 17 éve dolgozom akkor még nem nagyon voltak fejlesztő eszközök így elég jól tudok haladni sima notepad++ szerű eszközökkel is... de mára már inkább phpstrom-mal tolom.
-
veterán
Windowsról állok át éppen macbookra ... milyen jó alkalmazást tudtok mondani amivel a billentyűzet eltéréseket (problémákat pl <>) tudom korrigálni?
-
veterán
válasz tothl #119017 üzenetére
programozáshoz azért van egy két idióta helyen pl a *÷<> (option+shift kombókkal) illetve amit még szoknom kell a @| jelek ... mivel ezek is máshol vannak mint windowson és relatív sokat használom...
ezen kívül még agyhalál számomra egyelőre a delete gomb shif+backspace gombója... insertet még nem találtam meg de szokom... csak nem minden logikus
Más kérdés skype-pal mit tudok kezdeni, hogy ne fagyjon le napi kétszer?
-
veterán
skypera valakinek ötlete, hogy miért hal ki állandóan?
-
veterán
válasz Dreadloord #119122 üzenetére
Szia, én 1800x1169-ben használom a M3-as 14"-os macbookomat (most ismerkedünk még csak 1-2 hete...)
amúgy a rejtett gombokkal nem lenne gond ha normálisan rá lenne szitázva a billentyűre, hogy hol mi van ... amúgy marad a megszokás
-
veterán
válasz CharlieDrop #119413 üzenetére
hát nem tudom asztali gépem 6mag 12 proci 64 gb ram 5000-es ssd ... és laggol ha 4-5 program el van indítva... ezért próbáltam ki a macbookot... sima M3 16 GB rammal folyékonyabban üzemel...
De a régi laptopom intel 16 gb ram ssdnél is gyorsabb (2022-es laptop) - mondjuk ez kb fele teljesítmény az asztalihoz képest... cserébe 3-4x annyit bír akkuról ... Egyedül a magyar kiosztással szopok ha most vennék programozóként macbookot akkor inkább az ékezetes betűkről mondanék le
-
veterán
válasz CharlieDrop #119420 üzenetére
mert angol kiosztáson hogy írsz ékezetet? Ugyanúgy meg kell szokni ami megint csak szívás de könnyebb megszokni 9 ékezetet (x2 kis nagy) mint a rejtett *{{[]]} stb gombokkal szopni...)
A windowsos laptopoknak szerintem nem a CPU a problémájuk IO / Memória kezelésnél érzek én gikszert .... ami amíg általános felhasználásra használja valaki a laptopot nem jön annyira elő, de amit sok memóriát fogyasztó (értsd 20-30 GB közötti ram) kellene akkor a windows valahogy el kezd szarakodni...
Ahogy a hálózati meghajtó csatlakoztatása után is mindig érzem hogy lassul a windows...
Most bármilyen nem teljesen szűz windowsos gépen az ereimet vágom (közel 2 hónap után, méééé töltesz, mééé laggolsz ...)
-
veterán
válasz CharlieDrop #119423 üzenetére
hát vakon gépelek én is, de betanulni Windows után elég para egy magyar mac kiosztásra... nekem ez okozza legnagyobb problémát egyelőre (főleg a spec karakterek vannak sajnos tök máshol... még egy @ jellel is szivatom néha magam főleg mikor win / mac között váltok )
-
veterán
válasz CharlieDrop #119448 üzenetére
Macbook pro M3 2023 eddig maxon még nem kellett használnom a fényerőt, pedig volt hogy irodában szembe sütött a nap...
-
veterán
válasz CharlieDrop #119451 üzenetére
Nekem eddig elég volt... persze szabad ég alatt parkban nem próbáltam vele dolgozni :)
-
veterán
Van egy Epson Workforce Pro 5790-es nyomtatónk és windows alól megy a nyomtatás mac alól nem. A nyomtatót tudom telepíteni idle de mikor nyomtatnék olyan mintha nem találná meg elérhető nyomtatóként.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Macbook Pro 16 M3, 18GB, 512GB SSD. 2029.09.27-ig Kiterjesztett garancia!
- MacBook Pro Retina 13" M2 / 8 GB / 512 SSD / Magyar Billentyűzet / 60 nap garancia
- MacBook Air Retina 13" M1 8C / 8C / 8 RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Beszámítás! Apple MacBook Air 2020 13" M1 8GB 256GB notebook - M1 8GB 256GB garanciával hibátlan
- AKCIÓ MacBook Air retina 13" 8C / 7C / 16 GB RAM / 1TB SSD / Magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest