- 20 éve a PH!-n
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Fél évig birtuk Kilburnben.
Tiszta Szaud-Arábia. Volt hogy munkából hazafele menet a járdán kellett kerülgetnem az imádkozó muszlimokat. 50 év múlva egész London úgy fog kinézni mint a Killburn high road vagy az Edgware road.
Szuper dolog ez a multikulti ám.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Témába vágó cikk:
-
rup1u5
nagyúr
Just sayin'
Én megkimélném magam a fölösleges bürökratikus körök futásától.
Aztán ha a gyerek már nagykorú és úgy dönt hogy kell/nem kell neki az a második állampolgárság akkor majd intézi ő az állampolgársági vizsgálat igénylését -> anyakönyvi kivonat kiváltását.
Legalább lesz saját tapasztalata a magyar hivatalos ügyintézés gyönyöreiről.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Bullshit! Szokásos magyar bürökratikus faszkodás. Hanyagolnám.
Azt nem képesek nyomonkövetni/nyilvántartani BP 11.ker-ben, hogy én 10 éve nevet változtattam a 3. ker-ben. Szerintem a saját farkukat sem képesek megtalálni elemlámpával, nem hogy majd utánam jönnek skandináviába, hogy "hé! elfelejtetted anyakönyvezni itthon a kölködet".
PL:
Menyasszonyom és bátyja svédországban születtek, magyar szülőktől. Soha nem intéztek nekik otthon semmilyen hivatalos okmányt vagy anyakönyvet. Svéd útlevéllel jöttek mentek és mindketten éltek is hosszabb-rövidebb ideig budapesten. Semmilyen retorzió nem érte soha sem a szülőket, sem őket. Még akkor sem zavarta a magyar hatóságokat semmi mikor a bátyja svéd diplomataként dolgozott otthon. És a külügyben nyilvántartásba vették és lecsekkolták a hátterét.Szóval én biztos nem fogok vesződni ilyen fölösleges faszságokkal. Ameddig van a gyereknek érvényes útlevele (pláne másik EU-s országból) addig szerintem all clear and good to go.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Nem kötelező a magyar anyakönyvi kivonat kiváltása.
Csak akkor kell kiváltani ha az illető később fel akarja venni a magyar állampolgárságot.
Mint pl a mi esetünkben ahol menyasszonyomnak meg kellett igényelnie az állampolgársági vizsgálatot és le is mondott a magyar állampolgárságáról azért, hogy budapesten tudjunk házasodni.
Long story....korábban már leirtam itt milyen bunkók voltak a Londoni követségen.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Malibutomi #21286 üzenetére
Hát te is itt élsz?
A V8-at meg Budapesten hagytad?Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
12 évből az első 10 BP US Embassy, az utolsó 2 London US Embassy. jellemző a magyar viszonyokra, hogy csak az utóbbi két évben tudtam félretenni egy kis tőkét. Pontosan hangmérnök az egyik ami engem is érdekel. Valszeg erre fogok rámenni új hazámban. C, D jogsi nekem is megvan. Az is még jól jöhet.
-
rup1u5
nagyúr
Ne aggódj! Az emberek többsége ezzel így van. Én is, most fogom otthagyni a munkát amit 12 éve csinálok és amúgy semmi köze nincs az álmaimhoz-vágyaimhoz. Új ország, új nyelv, nyomom már a duolingo-t 2 év alatt félretettem annyit, hogy tudok végre arra koncentrálni amire szeretnék. Tervben van valami 2 éves IT képzés, hangmérnők vagy graphics engineer, és/vagy a másik szerelem a mozis pirotechnika, amiben októbertől szeretnék újra dolgozni. Időm lesz rá, csak lehetőség jöjjön!
A másik meg az, hogy soha ne mond hogy soha nem lesz olyan fizud!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Hogy másképp is válaszoljak a feltett kérdésedre:
Igen. Teljesen természetes, hogy adott esetben én is bevállalok egy nehéz döntést Ő érte. Mint ahogy meg is tettem.
Egy hónapja jelentettem be a munkahelyemen, hogy Szeptember közepével kilépek. Otthagyom a munkámat amit szeretek csinálni és ami jól is fizet és elköltözünk ebből az országból. Mindezt azért mert Ő nagyon utálja Londont. Minden nap szenvedés neki és csak miattam van itt. Nem akarom Őt tovább ennek kitenni. Októbertől munkanélküli leszek egy olyan országban ahol még a nyelvet sem beszélem de megéri mert Ő végre ismét a barátai között fog élni és boldog lesz.
Úgyhogy igen, kölcsönösen hoztunk áldozatot egymásért és a kapcsolatunkért is.#21170) Mottie:
Értem. Ez a helyzet egészen más. Amikor azt írtad, hogy győzködni kell abból úgy értettem, hogy csak az akarat hiányzik a részéről. Az itteni egyetemekért kemény pénzeket kell fizetni. Barátnőm itt csinálta a Master diplomáját Essex-ben. 2008-ban 1 év - 5000 font.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Szeretném csupán halkan közbeszúrni a saját tapasztalatomat, bármiféle okoskodásos felhangoktól mentesen:
Ha valaki szeret és fontos vagy számára akkor az az illető teljes természetességgel veled fog tartani bárhova, "győzködés" nélkül. Igazából szerintem ott ette meg a fene azt a kapcsolatot ahol van, ha már győzködni kell.
(#21166) emvy:
Jogos a kérdés. Az én helyzetemben akkor és ott nem maradtam volna. És ironikus módon pont azért mert vele akartam közös jövőt. De akkor sem győzködtem és ha nemet mondott volna sem győzködtem volna annak ellenére sem hogy senkit nem szerettem még úgy mint őt. Csupán megkérdeztem velem tart e. Olyan áldozatot hozott értem amit nő még eddig soha.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Szerintem simán. Én vittem föl gépre kézipoggyászban VGA-t, CPU hűtőt egymagában, bármiféle csomagolás nélkül és proteinport literes PET palackban. Ez utóbbinál jobbnak láttam felhívni előre a repteret, hogy OK lesz e, mert nem szerettem volna ha félrehúznak az egyenruhások, hogy mi ez a fehér por.
Azt mondták jobb lenne ha az eredeti csomagolásban lenne de nem lesz baj ha előre szólok. Így aztán ezt tettem és az X-raynél előre kivettem és megmutattam a hölgyeménynek.(#21130) Yeffy DJ:
Jaj, én az ilyen videókat már meg sem nézem. Fölöslegesen nem akarom felhúzni magam. Balázs Péter...[ Szerkesztve ]
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz Retro11 #20953 üzenetére
Minden respect kijár nekik. 5 év aztán már egy sem lesz belőlük köztünk.
Tavaly a D-Day 70. évfordulóján rendezett ünnepségsorozatok alatt végigjártuk Normandiát. Minden városban ünnepség, korabeli zenék, a lakók korabeli öltözékben. Amerikai, Kanadai, Német ejtőernyős hadosztályok ugráltak DC3-asokból. Köztük volt volt egy régi maléves DC3-as is. Sainte-Mère-Église-ben fesztivál hangulat volt. Azok a fiatal amcsi meg német ernyősök akik napközben ugrottak, estefelé együtt söröztek és amikor feltűnt egy-egy veterán akkor megállt az élet és tömegek tapsoltak. Nem vagyok egy szentimentális típus de ott azért többször éreztem gombócot a torkomban.Ezt a videót most találtam tök véletlen. Nagyon vicces, hogy ott állunk bátyámmal az út közepén a járdaszigeten a táblák között.
Na befejezem az off-ot.
Hogy on is legyen:
Kalandra hív a kormány: gyere haza, magyar!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Nem vagyok diplomata. Ahogy említettem korábban is. Jövendőbeli sógorom Svéd diplomata. Én egy mezei helyi alkalmazott vagyok a US Embassy-n de már azt sem sokáig. Hülyék mindenhol vannak. Tudnék mesélni az egyik volt budapesti amerikai nagykövetről aki még az almákat is usából rendelte diplomata postán. 12db-ot valami 70 dollárért. Vagy a sötétek akik a wc papírt is onnan rendelik maguknak itt Londonban....vagy aki a macskájának csak és kizárólag az amerikai macskakaját adja mert a brit-et nem eszi a drága. Csupa first world problem.
De ezek gyorsan kiesnek mert a pozitívra koncentrálok. Mint amilyen pl az egyik legközvetlenebb amerikai diplomata aki fluent beszéli a Magyart, mert Magyar felesége van és intelligens, szerény gyerekeik akik szintén tökéletesen beszélnek Magyarul. Őt még Budapestről ismerem és úgy hozta a sors, hogy itt is gyakran találkozunk. Mindig odajön, lekezel és megbeszéljük magyarul kivel mi van. Az a fajta ember aki a boltban mögötted áll a sorban. Afganisztánban rosszkor volt rossz helyen mikor két tizenéves srác felrobbantotta magát és vagy egy tucat ember meghalt. Egy évig volt korházban kb. Látod a szemében, hogy már rájött mi a fontos az életben.
Vagy a kollégám aki öbölháborús veterán....vagy az apukája aki 3 háborús (ww2, korea, vietnam) veterán. Valahogy mindig a sokat megélt emberek a legszerényebbek.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Viszlát #20938 üzenetére
Jaj istenem!
A mi történeteink az otthoni hivatalokkal már Örkényi magasságokat ostromolnak.
Nagyon nem megyek bele, mert hosszú lenne de röviden azért összefoglalom mert ez már abszurd.
A lényeg:
Menyasszonyomnak azért kell lemondania a Magyar állampolgárságról, mert Magyarországon szeretnénk házasodni. Mindkét szülője Magyar viszont Ő külföldön született és ezért nincs otthon anyakönyvi kivonata. Hiába EU-s állampolgár nem tudnánk csak úgy összeházasodni, mert ha az anyakönyvvezető meglátja, hogy a szülei magyarok akkor állampolgársági vizsgálatot kell indítani és annak függvényében vagy megigényelni a Magyar állampolgárságot vagy lemondani róla. Ez utóbbit láttuk jónak előre meglépni és így már feleségül fogom tudni venni otthon őt mint Svéd állampolgárt Budapesten. Mert ez a vágya. És ehhez jönnek a story-k a hivatalokba rohangálásokról Budapesten, hogy Budapesti címre nem tudta kérni a papírokat hiába ott intézkedett mivel ott nincs bejelentett lakcíme...(bejelentett lakcím....egy másik magyar különlegesség...)....tejelni Budapesten a bevándorlásiban, majd tejelni itt is a követségen...stb...stbItt ma bement a követségre és a ügyintéző olyan hangon beszélt vele ami megengedhetetlen!
Egyrészt személyes kommentárt fűzött a procedúrához:
"Ennek nem örülök" (téged meg ki kérdezett paraszt?)
Másrészt hazugságokkal próbálta riogatni:
"Azt ugye tudja, hogy többet nem tudja visszakérni a Magyar állampolgárságát?"
Olcsón megúszták, hogy nem voltam ott mert én ezen a ponton lehívattam volna a közvetlen felettesét és/vagy a konzult egy kellemes beszélgetésre.Másik nagyszerű példa az otthoni hivatali rendszer átjárhatatlanságára:
10 évvel ezelőtt megváltoztattam a családnevem a 3. kerületben. Az a procedúra mondjuk pont úgy zajlott le ahogy annak mennie kell egy normális országban. Fennakadások, időhúzások nélkül.
Az eltelt évek alatt a lakcímem átkerült a 3.-ból a 11.be. Tavalyi önkormányzati választásokra kértem a online nyilvántartásba vételem. Kitöltöttem rendesen ahogy kell, születési név, jelenlegi név, anyja neve stb. Kétszer dobták vissza ha jól emlékszem indok nélkül, csak annyival, hogy hibás adatok vagy valami ilyesmi. Kicsit gondolkodtam, számításba vettem a Magyar viszonyokat és arra a következtetésre jutottam, hogy tutira biztos, hogy a 11.kerületi önkormányzatban már semmilyen nyoma nincsen annak, hogy én más vezetéknéven születtem mint amit most viselek. Ezért aztán a harmadik próbálkozásra egyszerűen lehagytam a születési nevemet és láss csodát, tudtam menni szavazni. Pedig két kerületben biztosan van valami nyoma annak, hogy én nevet változtattam. A 3.-ban ahol beindítottam a kérelmezést és a 9.-ben ahol az eredeti születési anyakönyvi kivonatomba be kellett jegyeztetnem az új nevemet. Belegondolni sem merek milyen fejetlenségek lehetnek otthon ha a 11. kerületbe már nem tudott átjutni ez az infó 10 év alatt.Aztán az is megérne egy külön mesét amit ezek a választásokkal lezavartak itt Londonban....
Nem sokkal rá voltak Svédországban is választások és elkísértem asszonyt a követségre, hogy összehasonlítsam a két világot. Eleve ott kezdődött, hogy egy fix nap helyett svédeknél 3-4 héten keresztül lehetett menni a követségre délelőtt és délután, szavazatot leadni. Semmilyen előzetes regisztrációhoz kötés vagy hasonló faszság nem volt. Gyakorlatilag ha Svéd turista éppen itt jár akár szavazhat itt is, mindössze az útlevelét és a benne található személyi számát kell magával hoznia. A pártok szavazólapjai csak úgy ki voltak rakva, gyorsan ment minden mivel nem egy nap volt csak rá, így tömeg sem volt.
Kávé-süti (Fika), szőke lányok.
Ja és ez a személyi szám dolog!! Szinte ugyan az mint nálunk csak svédeknél nincs mellé még TAJ szám, Adószám, lakcímkártya, személyi igazolvány. Benne van az útlevélben az utolsó 4 számjeggyel együtt és minden hivatalos dolgot azzal lehet intézni.Nem lett rövid.
-
rup1u5
nagyúr
válasz Viszlát #20930 üzenetére
Köszi szépen! Szépen összefoglaltad azokat a dolgokat amik mentén én is kilogikáztam, hogy az itteni fizetésemhez a NAV-nak semmi köze. Megnyugtattál.
Igen. Besorolás szerint konzuli dolgozó vagyok. HMRC-n belül külön csoport foglalkozik velünk.Menyasszonyom épp most hívott a Magyar nagykövetség elől. Elég idegesen. Most sikerült végre lemondania a Magyar állampolgárságról. Egy kb 1 éves bürokratikus útvesztő ért véget neki és teljesen ki van a bürokratikus szarrákás, felelősség tologatás miatt. Persze itt is megvágták 32 fontra hogy kiadják neki a papírt amiért egyszer már kifizettett kb 40ezret Budapesten a bevándorlási hivatalba.
Mondtam is neki, hogy most legalább látod, hogy mi megy otthon és hogy miért akarok én is megválni a Magyar útlevelemtől.
A legdurvább az egészben hogy sértődötten és durván bántak vele azért mert, hogy lemond az állampolgárságról! Ez mennyire unprofessional viselkedés már egy külképviseleti dolgozotól!![ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Viszlát #20926 üzenetére
Na és itt van egy újabb kanyar a történetben.
Linked a diplomáciai mentességgel rendelkező személyekről szól. Vagyis diplomatákról. Nekik még a tankolásuk után is visszajár a benzinből az adó.
Viszont én nem vagyok diplomata.
Egyszerű feketeseggű helyi alkalmazott vagyok itt. Ugyan azok a szabályok vonatkoznak rám mint Jóska-Pistára aki mosogat vagy éppen repülőt vezet.(#20928) Mottie:
Bocs de azt hiszem nem értem amit írsz. Úgy érted Magyarországon kéne adót fizetnem az UK területén a Department of State-től kapott fizetésem után?Azt hiszem keresnem kell valakit otthon aki adóügyekkel foglalkozik.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Viszlát #20923 üzenetére
Nem adózom USÁban. Hogyan is adóznék oda mikor nem vagyok Amerikai állampolgár.
Az a helyzet, hogy sehova nem fizetek adót. Épp ezért nem tudom, hogy mi a helyzet velem. Olyan mintha egy adóügyi senki-földjén lennék.10 évig dolgoztam a Budapesti Amerikai nagykövetségen. Szépen fizettem is a 36%-os SZJA-t a teljes jövedelmem után mint önadózó. Nem is volt gond. Mikor átjöttem ide az itteni US Embassy-ra akkor is ugyan ezt a sémát követtem. Itt is minden helyi alkalmazott önadózó. A különbség csak annyi volt, hogy mikor felhívtam az HMRC-t, hogy akkor mennyit is és hogyan fizessek akkor közölték velem hogy semmit és ezt kiküldték levélben is.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz rup1u5 #20921 üzenetére
Az én paraszti logikám szerint ahhoz a NAV-nak semmi köze hogy itt hivatalosan nem kell adót fizetnem vagy nem.
"Az Egyezmény semmilyen módon nem érinti a diplomáciai vagy állandó képviseletek vagy konzuli képviseletek tagjait a nemzetközi jog általános szabályai szerint, vagy külön egyezmények rendelkezései alapján megillető adózási kiváltságokat."
Csak tudnám ez mi a francot jelent....
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Mercutio_ #20918 üzenetére
Minden teljesen legális és bejelentett. Adóhatár fölött vagyok. Elvileg 20% lenne az amit fizetnem kéne de kaptam egy szép levelet HMRC-től, hogy mentesülök az adófizetés alól. Az indok: Magyar állampolág vagyok és az Amerikai kormánytól kapom a fizetésem. NIC-t fizetem csak. Remélem nem fogják kitalálni otthon a nagy illiberalizmusban, hogy megadóztatják a külföldön élőket is. Tervbe van véve az is, hogy lemondok a Magyar állampolgárságról is, mert elegem lett a kiszámíthatatlanságból.
(#20919) Viszlát:
"Értelemszerűen ha a jövedelmed nem éri el a UK-ben megállapított adóköteles minimumot, akkor nem adózol és pont."
És mi van ha meghaladja de itt hivatalosan nem kell adóznom, mivel nem vagyok Brit állampolgár?[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Nekem mázlim volt mert belementek, hogy személyes helyett legyen skype interjú amit aztán elbénáskodtak és végül egy kb 10-15 perces telefonos beszélgetés lett belőle.
Egy hétre rá hívtak, hogy enyém a munka ha akarom. Felmondás - két hét szünet amiből a második hetet már Londonban töltöttük - albérlet, NI number, bankszámla és start. Könnyebben már nem is nagyon mehetett volna a dolog.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz bandus #20763 üzenetére
Szerintem max kocsival lenne lehetséges. NationalExpress megy Lutonról - Readingbe de ha jól látom még onnan is kéne kb egy óra hogy eljuss a megadott címre. Ha még valami nagy szerencse révén oda is érnél időben coach-al, az esti járatot visszafele már nem érnéd el. Ha jól tippelek akkor egy interjúra jönnél ki.... Én kijönnék egy nappal előbb és mennék vissza másnap.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Pontosan egy szinvonalon van a tieddel: Konzervativ kormány -> nacionalizmus, idegengyűlölet.
Nem véletlenűl sarkítottam ennyire. Politizálás nem PH-ra való, minden esetre én nem látom itt a tragédiát. Szerintem jól döntöttek a választók.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Pedig mennyivel is jobb lenne ha mind Sharia törvények alatt élnénk és muszlim bandák továbbra is zavartalanúl erőszakolhatnának meg kislányokat hatosági támogatással ugye? (lásd Rotherham)
Ne beszél már butaságokat![ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Lakik valaki Sloane Square - St. James Park - Vauxhall háromszögben akinél meg lehetne ejteni egy VGA tesztet?
-
rup1u5
nagyúr
válasz batai15 #20238 üzenetére
Ha fizetésről van szó akkor mindig bruttó/év-röl beszélünk mivel az álláshirdetésekben is ezekkel fogsz találkozni. De gondolom ez már leesett.
Mindenki más háttérrel jön, mások az igényei és a szakmája. Lehet, hogy itt sokaknak 40-47K évente a "kezdetnek elég" kategória. Pár hete olvastam épp, hogy Londonban az átlagkereset 27,7K. Azért ezeket nem árt figyelembe venni. Itt a kollégák egy ligával magasabb csoportban játszanak.
...személyes infókat nem hagyom itt. gondolom elolvastad...[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
10 év az még teljesen baráti. Most jut eszembe, hogy mikor a bankszámlámat nyitottam tök véletlenül pont egy Magyar ügyintézőnél Ő mesélte, hogy shared ownership-re vett lakást.
(#19833) Assimilator :
Rajolni. Nem egy filozófus típus.
Budapesten születtem és ott is éltem 35 évig. Én szeretem azt a várost. Persze vannak 'nyomorult' részei mint minden nagyvárosnak de valahogy számomra méretre élhetőbb, kezelhetőbb. London túl nagy. Párizs vagy Budapest a maga méreteivel meg a kb 2 milliós lakosságával sokkal jobban bejön. Meglepő volt Londonból átmenni Párizsba mert elszoktam tőle, hogy nincs tömegnyomor az utcán, nem mennek beléd lépten-nyomon és nem köhögnek a képedbe. Csak néztem, hogy hol vannak az emberek? Olyan érzésem volt kb mint régen mikor Bp-ről lementem Szegedre.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Koszi! Nektek is! Mortgage-ra vettetek lakast?
Amugy erdekes hogy a tavolsag bizonyos kapcsolatokat elmelyit. Pl idosebb batyammal azota kozelebb kerultunk egymashoz. Jol emlekszem, hogy te 1-2 evig Norvegiaban is eltel vagy tanultal?Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
"otvenevesen behozod azt, amit kihagytal a csaladdal, baratokkal"
Sehol nem irtam ilyet es semmi sem all tavolabb a valosagtol.
Birom mikor valaki a sajat kis mozijat latja bele abba amit a masik ir.
Szinten nem utaltam meg nyomokban sem arra, hogy azt varom el toled hogy a hatamat lapogasd. Valaszoltam neked es elmondtam roviden hogy mi az oka a terveinknek. Talan ha ismernel, ertenel.
Olyan szinten ertelmezed felre amiket irok, hogy abbol meg a masik megertesere valo torekves szandeka sem rajzolodik ki szamomra. Probalj meg a leirt szavakra koncentralni es ne a sorok kozott olvasva valamilyen hatterben meghuzodo okot keresni. Mert az vezet az ilyen felreertesekhez.
Altalanosagban ezert is hagytam abba a szemelyes dolgokrol, elkepzelesekrol valo tarsalgast itt a PH-n:
-Leirod a meglatsod es jon valaki aki egy reszletet kiragadva, korulmenyek ismeretenek teljes hianyaban von le valami totalisan oda nem illo kovetkeztetest es tesz velős megallapitast.
-valaszolsz, probalod mas megvilagitasba helyezni a szitut erre meg elkepesztobb megallapitasokat kapsz vissza sajat szemelyeddel kapcsolatba egy tok ismeretlentol. lasd fenti idezet. Ez mar-mar abszurd kategoria.
Csupan azert irtam le a velemenyem mert megkerdeztek. Nem azert mert barmifele erzelmi megerositesre vagy tamogatasra szamitok toled vagy barki mastol.
Nem is szeretnek itt tovabb offolni. Jogodban all azt gondolnod rolam amit akarsz! Akkor is ha annak semmi koze a valosaghoz.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
"...mindenki azt csinal, amit akar. "
Persze! Es milyen nagyszeru mikor az egzisztencialis hatter is megvan mindehhez. Mindenkinek mas szempontjai vannak, nincs is ezzel gond de azt sosem ertettem mikor nekiallnak belekotni emberek a masikba csupan azert mert ok mashogy latjak a dolgokat vagy masok a celjaik es eroskodnek neki, hogy miert nincs igaza vagy miert latja rosszul.
Ugy erzem te most pont ezt teszed.
Nem kell, hogy megertsd a szempontjaimat, celjaimat! Csupan el kell, hogy fogadd oket!
tildyek lakast vesznek londonban. Nagy dolog es oszinte jokivansagaim! Nekem eszembe nem jutna ebben a varosban lakast venni. Megse teszek fel neki kerdeseket, hogy minek? Tok jo hogy meg tudjak tenni.
Nekunk fontos, hogy majd valamikor legyen egy lakasunk Budapesten. Mert ott a csalad, baratok es a varos egyebkent gyonyoru, imadunk setalni a varban, lemenni a Balatonra. Es biztos ti is ereztetek mar hogy egeszen mas erzes ugy hazamenni, hogy bevaltja az ember a fontjait 400 forint korul es gyakorlatilag fillerekbol elvan.
Aztan persze idovel a tervek is valtozhatnak.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Tegnap elotti iras.
Tovabbi felreertes elkerulese vegett ezt a peldat nem azert hoztam fel hogy:
'jaj de jo mer'csak 6 oraban fogunk dolgozni'
Hanem azert hogy felhivjam a figyelmet arra hogy vannak ilyen helyek is, ahol emberkozpontuan gondolkodnak. Ahol egyaltalan felmerulhet egy ilyen kiserlet lehetosege. Ugy gondolkodnak, hogy nezzuk meg hogy ami kedvezo a dolgozonak az talan lehet kedvezo a munkaltatonak is. Az egy dolog hogy nem tul sikeres a 6 oras munkanap odaat de a teny hogy egyaltalan felmerul a donteshozokban egy ilyen sok mindent elarul az eletszinvonalrol.(#19819) emvy
Azert kb 20 ev mulva szivesen visszakoltoznenk, majd ha mar meg van az anyagi hatter, tudas es egy kifizetett lakas otthon.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Menyasszonyom Sved ugyhogy tudom mirol beszelek.
Nem 10 eves infok.
Nem azt irtam hogy egy angliai lakas arat osszesporolni, hanem azt, hogy egy Budapesti lakas arat kp-ben. Valoban ilyen nehez ertelmezni amit leirtam?[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Because #19810 üzenetére
Azt tudom csak mondani amit mindenkinek mondok odahaza aki ezt kerdezi:
Tapasztalattal vagy tapasztalat nelkul magyarorszagrol menni kell ha az ember boldogulni akar!
Ezt nem lehet megerteni amig az ember nem elt meg nyugateuropaban. Gyakorlatilag barmi jobb itt mint otthon ulni a kilatastalansagban. Ausztria, Nemetorszag, Anglia, Norvegia, Svedorszag stb...barhova mesz az eleted tervezheto, tudsz felretenni, az emberek nem bunkok a hivatalokba, nem ul depresszio a fejekben, nem nyomjak lefele egymast az emberek, az egyeni otleteket ertekelik es nem lenyomjak szakmai feltekenysegbol. A rancok kisimulnak, a hetkoznapi szorongas elillan.
Plane az akinek jo szakmaja van! Meg vagy becsulve! Az allam nem csak megfej mint egy allatot ezer fele hulye adoval mint otthon hanem kapsz is vissza szolgaltatasok formajaban a befizetett adodbol es nem a nagypofaju elit guccsitaskaira megy el.
Egy pelda a kb veled egy idos haverom akinek kb masfel eve elege lett az otthoni kilatastalansagbol. Eretsegi nelkul, nulla nyelvtudassal vett egy repjegyet csak ide es azt mondta nem erdekli mi lesz, nem megy vissza, itt akarja folytatni es barmit megcsinal. Becsuletere valjek tenyleg barmit bevallalt. Fekete munkat indiaiaknak lakhatasert, csipszgyarba futoszalag mellett. Ma mar jobb az angolja es legalisan a Mark's&Spencerben raktaros.
En azt mondom, hogy meg ha az elso evben szakmailag kicsit lejebb is kell kezdenie valakinek akkor is megeri, mert sokkal gyorsabban lep elore mint otthon. Nekem szerencsem volt mert nem kellett lejebb kezdenem es ki sem kellett jonnom ide hogy megkapjam az allast.
Mikor rak ossze az ember becsuletes munkaberbol egy budapesti lakas arat keszpenzben 1-2-3 ev alatt otthon?? Soha!
A rendszervaltas utan minden olyan igeretesnek tunt. '10-15 ev es utolerjuk Ausztriat' mondtak. 25 evet vartam es nezd meg mi van otthon! Tavolabb vagyunk tole mint eddig barmikor. Es most vagtak tonkre az atlagemberek jovojet a kovetkezo 30 evre. Gyakorlatilag olyen hogy kozepreteg nem nagyon letezik magyarorszagon.
Barmi! Barmi jobb itt vagy mashol NYEU-ban mint otthon akar hosszu, akar rovidtavon nezem!Reszunkrol mi keszulunk tovabbalni Svedorszagba ahol kacerkodnak a gondolattal, hogy bevezetik a 6 oras munkanapokat valtozatlan berezes mellett! Ahol emberkozpontu minden, ahol evi 30 nap szabit kapsz es az apak is elmehetnek gyesre....ahol nem kell beledoglened abba ha berbol akarsz felnevelni es iskolazni ket gyereket...ahol tamogat az allam es nem autopalya dijakkal kur seggbe....excuse my French.
Na ez kijott!
Szomoru vagyok es merges ha az otthoni helyzetre gondolok....igy aztan igyekszem masra koncentralni.
Orulok hogy el tudtam jonni. Es sajnalom a testvereimet akik meg otthon vannak.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Kephamos #19803 üzenetére
Semmiképp se maradj otthon ilyen szakmával, végzettséggel! Szerintem jó esélyekkel indulnál.
Én Budapestről jelentkeztem a mostani állásomra. Lett volna egy skype-os interjú amit az itteniek bénáskodása miatt végül telefonos váltott ki aztán föl is vettek. Megbeszéltük mikor kezdek és egy héttel előtte érkeztünk, intéztünk albérletet, bankszámlát, NI numbert. Ahogy itt írták is, alaphangon 30 de inkább 40 körül tudnál keresni annyiból meg azért el lehet lenni.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Valoban szanalmas ami itt londonban van mobil lefedettseg teren. Nekunk EE elofizetesunk van, 1es zonaban lakunk, kopesre a Temze partjatol es a lakasunk olyan mint egy atombunker. 1-max 2 osztasnyi terero van az egyik sarokban vagy az ablaknal de mashol semmi! Igy aztan eselyem sincs hogy otthonrol intezzek telefonon hivatalos dolgokat pl HMRC-vel. Green parkon megyek at naponta ketszer. Park kozepen nincs mobil internet. Budapesten meg a metroban is fullon van a terero.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz callmeakos #19777 üzenetére
Talan erdemesebb lenne egy masik alberletet keresni.
-
rup1u5
nagyúr
válasz rup1u5 #19766 üzenetére
Pár dolgot elírtam.
Szóval a 30 nap lejárt November elsején. Azóta kb 4szer kértük őket de válasz semmi. Felhívtuk a deposit céget és kiderült hogy soha nem is fizették be, nem vagyunk náluk nyilvántartva.
Bugris szaudiak! Semmi tisztelet nincs bennük a nők felé.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz callmeakos #19763 üzenetére
Agency-nek igazából nem sok köze van hozzá, hogy a landlord milyen kacatokat tart a saját területén.
Az viszont, hogy a landlord is szarik bele már nagyobb baj. Ha szépen kéritek párszor és azután sem hajlandó eltakarítani akkor érdemes felkeresni a területileg illetékes Citizens Advice Bureau-t és bejelenteni mint health and safety issue-t. Szintén érdemes lehet felkeresni a helyi councilt ez ügyben és bejelentést tenni. Mi Westminsterben lakunk úgyhogy nálunk ők az illetékesek.
Health and safety-t azért nagyon komolyan veszik és keményen megbhatják a landlordot.Egyébként mi is szívunk a landlordal. Szaudiak......gondolhatod. Hetek óta nincs fűtés és az így -1 -2 fokban nem túl kellemes. Még jó hogy van villany radiátor és 'all bills included' . Hónapok óta emailezünk nekik hogy kegyeskedjenek elküldeni a deposit schemehez a belépési kódot és a jelszavunkat ami szerződéskötéstől 30 napon belül kötelességük lenne de válaszra sem méltatnak....és a 20 nap lejár november 1-el....kecskebaszó szaudiak. ...nem kis pénzt fizetünk pedig nekik egy studioért a Pimliconál.
Szerencsére van jogász ismerős aki a parlamentben dolgozik és ő segít.....Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz concret_hp #19714 üzenetére
Igen. Vagy ki is lehet adni. Nem mi lennenk az elsok akik ezt csinaljak. 30 eve Osloban elo ismeroseink is vettek egy gyonyoru 3 szobas lakast az Astorianal, hogy legyen egy hely nekik ha Budapesten jarnak.
Masreszrol nem feltetlenul akarok en jovore lakast venni. Raerek 5-10 ev mulva is.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Te nem az USA-ban voltal egy ideig?
Mi azert szeretnenk egy lakast a 7. keruletben de az biztos, hogy az elkovetkezo 15-20 evben nem tervezunk visszakoltozni. Svedorszagba tervezunk tovabbalni amilyen hamar csak lehet, mert Londont egyikunk sem szereti.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #19710 üzenetére
Ugyan ez nalam is.
Egy ev alatt osszejott egy budapesti kisgarzon ara. A masodik ev vegere meg lesz egy normalis lakasra valo.
Es mindezt ugy hogy ugyan azt csinalom mint otthon, a munkaadom is ugyan az. 12 eve vagyok alkalmazva, ebbol az elso 10 evet Budapesten dolgoztam es semmit nem tudtam sporolni. Pedig nem eltem nagy labon, otthon is 16nm-es alberletben laktam csak nem jutottam sehova.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
-
rup1u5
nagyúr
sziasztok!
egy ismerősöm nemsokára megy vissza londonba egyetemre és suli mellé keres valami rugalmas munkát. kutyasétáltatás, ilyesmi.
ha tudtok valamit, vagy hallottatok hasonló munkákról érdekelnének a részletek, tapasztalatok, merre érdemes keresgélni, stb.
üdv!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Az 5os lottot arra ertettem,.:.. biztosra vettem jon valaki aki benyogi, hogy jobbra, balra esetleg fel, le fordulhatok. Tul magas volt a labda, hogy kimaradjon ez a reakcio.
Csak azt nem tudtam elore, hogy majd pont egy MOD fog jol ideOFFolni.
Szoval csajom van kint lassan mar ket eve. Eloszr babyszittyozott fel evig aztan talalt maganak egy onkentes munkat ahol kapott lakast, heti 50 fontot es mindezert cserebe kitalalta, hogy majd fotozgatja az ottani youth hostelesek eletet.
talpraesett kiscsaj.
mostmeg ismet fantasztikus 5lettol vezerelve kitalalta, hogy megy egyetemre vagy foiskolara kint fotozast tanulni es beadta a jelentkezeset meg keres ''normalis'' munkat, lakast.
amilyen nyomulos ezt is ki fogja bugizni maganak az ziher....
ugy tudom van lehetoseg kint is valamilyen szintu tamogatas igenylesere diakoknak.
ez erdekelne.
ha van valakinek tapasztalata vagy ismerose aki csinal mar kint valami sulit.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
van valakinek tapasztalata, hogy diakkent milyen kedvezmenyek jarnak es hova lehet fordulni angliaban?
I_AM: igy legyen 5osom a lotton
[Szerkesztve]Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
up
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Honda topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest