- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visszaolvastam, látom te is az Acer Iconia A1 810 és a Asus Memo Pad HD 7 között nem tudsz dönteni.
Én a Galaxy Tab 3 (T210)-től indultam, aztán tjb007 javasolta az ASUS-t (köszönet!), így némi hezitálás után előbbit el is vetettem (bár annak is vannak előnyei: kicsi, van egy csomó gyári magyar nyelvű alkalmazás, van szervízhálózat, stb.) Aztán majdnem megrendeltem az Asus-t, de a webshop-ban megláttam az Acer-t és én is elbizonytalanodtam.
Gyakorlatilag egy árban vannak, és hardveresen is nagyon hasonlók. Ami az Acer mellett szól:
- 4:3-as kijelző (böngészni jobb és nagyobb is a 10/9:16-osoknál).
- 7.9-es a kijelző, nem 7-es.
- Kisebb DPI (néhány app nem skálázza a betűket, ezek egy 200+ dpi-s gépen használhatatlanok)
- Külön HDMI kimenet.
- Működő USB OTG?Az ASUS mellett szól:
- Nagyobb felbontás (és lényegesen nagyobb DPI).
- Kb. harmadával hosszabb üzemidő.
- Kisebb (ugye maga a kijelző is az, és a káva is keskenyebbnek tűnik).
- Vékonyabb (bár hogy ez miért szempont bárkinek is?)
- Könnyebb.
- 16G tárhely (az Acer-ből is van ekkora, csak akkor már nincs egy árban).
- Marginálisan gyorsabb (feltehetően jobban optimalizált).
- 2 év garancia? (Legalábbis külföldön.)
- Jobb a hangja (kihangosítva)?
- Olcsóbb (relatíve).Magamnak alighanem az ASUS-t választanám, de ajándékba szánom egy idősebb személynek, így a fenti szempontokból igazából a nagyobb kijelző (olvashatóság), meg a hosszabb üzemidő (kevesebb macera) számít igazán. Meg a megbízhatóság/tartósság (ha elromlik, akkor sokáig kell nélkülözni, és ha "adminisztrálni" kell, az is problematikus valamennyire), de ezt előre nehéz...
Ha valakinek van bármi kiegészítése, tapasztalata, javaslata, azt örömmel venném.
-
Pont most néztem a kettőt: Iconia A1 810 vs Memo Pad HD 7 (L. Battery runtime fejezetnél a grafikont.) És itt is jobbnak tűnik az ASUS, mégpedig különösen az IDLE rész (világít a kijelző, de nem csinálnak rajta semmit.)
A legtöbb ilyen teszt jó, mert itt elvileg ugyanolyan körülmények között hasonlítanak két gépet. A legtöbb ilyen teszt nem igazán jó, mert így sem igazán egyformák a körülmények: a linkelt site pl. minimális és maximális fényerőn tesztel, és ilyenkor a nagyobb fényerejű gép automatikusan hátrányba kerül. Ez esetben persze az Acer számára ez nem mentség, mert neki van kisebb fényereje...
Szerintem az Acer egyszerűen korábbi fejlesztésű (korszerűtlenebb) panel-t használ, ami többet fogyaszt. De az is lehet, hogy az ASUS gép szoftvere jobban optimalizált: ne felejtsük el, hogy az ASUS gyártja a referencia tabletet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen széket vegyek?
- Mobil flották
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bittorrent topik
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest