Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

őstag

válasz peels #44153 üzenetére

Visszaolvastam, látom te is az Acer Iconia A1 810 és a Asus Memo Pad HD 7 között nem tudsz dönteni. :)

Én a Galaxy Tab 3 (T210)-től indultam, aztán tjb007 javasolta az ASUS-t (köszönet!), így némi hezitálás után előbbit el is vetettem (bár annak is vannak előnyei: kicsi, van egy csomó gyári magyar nyelvű alkalmazás, van szervízhálózat, stb.) Aztán majdnem megrendeltem az Asus-t, de a webshop-ban megláttam az Acer-t és én is elbizonytalanodtam.

Gyakorlatilag egy árban vannak, és hardveresen is nagyon hasonlók. Ami az Acer mellett szól:

- 4:3-as kijelző (böngészni jobb és nagyobb is a 10/9:16-osoknál).
    - 7.9-es a kijelző, nem 7-es.
    - Kisebb DPI (néhány app nem skálázza a betűket, ezek egy 200+ dpi-s gépen használhatatlanok)
    - Külön HDMI kimenet.
    - Működő USB OTG?

Az ASUS mellett szól:

- Nagyobb felbontás (és lényegesen nagyobb DPI).
    - Kb. harmadával hosszabb üzemidő.
    - Kisebb (ugye maga a kijelző is az, és a káva is keskenyebbnek tűnik).
    - Vékonyabb (bár hogy ez miért szempont bárkinek is?)
    - Könnyebb.
    - 16G tárhely (az Acer-ből is van ekkora, csak akkor már nincs egy árban).
    - Marginálisan gyorsabb (feltehetően jobban optimalizált).
    - 2 év garancia? (Legalábbis külföldön.)
    - Jobb a hangja (kihangosítva)?
    - Olcsóbb (relatíve).

Magamnak alighanem az ASUS-t választanám, de ajándékba szánom egy idősebb személynek, így a fenti szempontokból igazából a nagyobb kijelző (olvashatóság), meg a hosszabb üzemidő (kevesebb macera) számít igazán. Meg a megbízhatóság/tartósság (ha elromlik, akkor sokáig kell nélkülözni, és ha "adminisztrálni" kell, az is problematikus valamennyire), de ezt előre nehéz...

Ha valakinek van bármi kiegészítése, tapasztalata, javaslata, azt örömmel venném.

• Mr K

őstag

Pont most néztem a kettőt: Iconia A1 810 vs Memo Pad HD 7 (L. Battery runtime fejezetnél a grafikont.) És itt is jobbnak tűnik az ASUS, mégpedig különösen az IDLE rész (világít a kijelző, de nem csinálnak rajta semmit.)

A legtöbb ilyen teszt jó, mert itt elvileg ugyanolyan körülmények között hasonlítanak két gépet. A legtöbb ilyen teszt nem igazán jó, mert így sem igazán egyformák a körülmények: a linkelt site pl. minimális és maximális fényerőn tesztel, és ilyenkor a nagyobb fényerejű gép automatikusan hátrányba kerül. Ez esetben persze az Acer számára ez nem mentség, mert neki van kisebb fényereje...

Szerintem az Acer egyszerűen korábbi fejlesztésű (korszerűtlenebb) panel-t használ, ami többet fogyaszt. De az is lehet, hogy az ASUS gép szoftvere jobban optimalizált: ne felejtsük el, hogy az ASUS gyártja a referencia tabletet.

• Nara19

aktív tag

Asus memopad hd7 üzemidő: 7,5 óra kijező és 7 óra wifi használat után is 35% töltöttség. (ez kb. 3 óra használat még).
    A wifi használatban kb. 1,5 youtube film nézés is volt.
    Az Acer üzemidejét nem ismerem. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés