Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
Olcsó boxot ajánlani nehéz, mivel változó, hogy épp mit készítenek a kínai gyárakban, milyen alkatrészekből, és az melyik kereskedőnél érhető el aktuálisan. Sokszor a megnevezések is hasonlóak, ill. vannak hamisítványok is. Nagyjából még használható az ÖF 5-ös pontja az ajánlott boxokkal. S905X3-al nem nyúlsz nagyon mellé, menni fog az x265, HDR, 4K - Vontar X3-at javasolták a topiklakók mostanában. S905X4-es noname boxból nem rémlik, hogy melyik lenne ajánlott...
Több pénzért márkás boxot, vagy SBC-t kapsz, érdemes szétnézni a CE oldalán, melyik gyártó támogatja őket.
Ha Dolby Vision képes CE lejátszót keresel, akkor a Homatics box az ajánlott jelenleg, illetve az olvasgatás.A CE-t microSD kártyára vagy pendrive-ra javasolt telepíteni, tehát a garancia megmarad.
-
DoItYourself
Topikgazda
1. Rossz a logikád, a boxokon nincs analóg 5.1 hangkimenet, nincs mire kötni a hangfalszettedet.
2. Használt DD/DTS erősítőt ajánlottam, az megvan 20-40e között, 5.1-re elég. A Kodi megoldja az átkódolást, vagy a core hangsáv továbbküldést, tehát mindig lenne 5.1-ed.
Hangfalnak két jobbfajta front ajánlott kezdésnek, ha elfér akkor álló, ha nem akkor polcsugárzó - ezt a rendszert igény szerint tovább is bővítheted.
Nekem egy bögreszettnek csúfolt 5.1-em van, egy alap Harman Kardon szett, mélynyomóval, ez 20m2-re bőségesen elég. Valószínű lehet ilyesmiket is kifogni használtan, nyilván ez rizikósabb terep, mint a két nagy front felállás. -
SunMount3r
nagyúr
A régi 5.1-hez egy ilyen átalakító jó lehetne. A Box-ból SPDIF-en küldheted bele a DD, vagy DTS jelet.
-
DoItYourself
Topikgazda
1. Ha nincs házimozi erősítőd, akkor az LPCM téged nem igazán érint, a Kodi mindenféle hangsávot (5.1, 7.1, stb.) képes sztereóra konvertálni, a tévének nem kell tudni semmit se.
2. A CE tudja a kadenciahelyes lejátszást. Androidról volt szó, hogy az inkább nem tudja, mint tudja
3. Vezetékes kapcsolat javasolt, lehetőleg gigabites addig az eszközig (NAS, PC), ahonnan megosztod a fájlokat. Természetesen ez a boxra is igaz, ha csak 100 megabites az ethernet csatlakozója, akkor USB adapter kell majd.
4. 5.1 aktív hangfal csatornánkénti meghajtása dekódolás nélkül nem fog menni, kell vmi, ami dekódolja a DD/DTS hangsávokat. Szerintem egy jó hangrendszer sokat dob a moziélményen, főleg ekkora tévénél. Ha megelégedsz az 5.1 vagy sztereó hangzással, akkor egy használt erősítő optikán meghajtva jó lehet. Ha kell a DTS-HD, 7.1 stb. akkor zsebbenyúlós egy új erősítő, ami tud 4K/HDR-t, ebben az esetben a box az erősítőre csatlakozik HDMI-vel, és az küldi tovább a képet a tévére.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

vargalex
DoItYourself