- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
-
blakey
titán
1. Napok óta téma, hogy mit kell kiválasztani (HDMI Multi Ch PCM) CoreELEC esetében, ha azt szeretnéd, hogy semmilyen hangformátumba ne nyúljon bele.
2. Egy szóval nem írtam, hogy arra állítsd, hanem azt írtam, hogy ha azt szeretnéd, mert előzőleg több, mint valószínű, hogy rosszul volt beállítva és PCM-ra alakítva még hiányos is volt, ezért érezted tompábbnak a Zidoo-hoz képest. -
a347
aktív tag
válasz
blakey #106391 üzenetére
Én a PCM nélküli HDmi kimenet választottam. Így az AVR kiírja a hangformátumot, magyarul a ugoos nem nyúlt bele.
Úgy olvastam valahol egy külföldi oldalon, hogy akkor érdemes a PCM-et választani ha esetleg az erősítő egy olyan többcsatornás hangot kapna amit nem támogat. -
a347
aktív tag
Már csak az a kérdés, hogy mi a fenéért nem jön fel a többi beállítási lehetőség a rendszer/hang-on belül? Úgy értem az áthaladás, TruHD, Dolby Digital meg ilyenek.
Profi módban vagyok, mégis csak az alapok vannak. -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #106373 üzenetére
Igen ismerem, annál a resurrection jobb szerintem.
Hogy mennyire profi és tudatos jurialmunkey (a készítő), ennél a felszínnél, lehet ez csak nekem érdekes, de szigorú raszter alapján van minden pontosan a helyén. Ilyet soha nem láttam eddig. Ezek után sok eddigi skin egy katyvasz(amúgy ez a nézet be is kapcsolható a felszín függőségek, alul , rács).
Én is megpróbáltam ezt követni..
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #106369 üzenetére
Boldog Húsvétot és sok locsolást és ne fogyjon ki a szodásüveged se!
Igen jól néz ki.
Ez egy nagyon jó skin. Még egy szinttel emeli a CE-t szerintem.
Amúgy az AH2 skin-t is elég szépen be lehet állítani. Ha jól tudom ugyan az a szerző. Persze nem ennyire szépre....Melyik CE javasolt a cpm a14 alá?
Én még lemaradtam a cpm a12-nél....
Javasolt a Homatics androidot előtte atv14-re frissíttetni vagy maradhat az atv12-n? -
-
gyűrű
addikt
válasz
gyűrű #106359 üzenetére
Kellemes húsvétot nektek
Nagyjából megvan amit szerettem volna (magamnak) megcsinálni az
Arctic fuse 2 felszínnel, CE cpm A14-re.
Akinek tetszik ...
Letöltés a mappából
(skin.arctic.fuse.2.cpm.mod_A14.zip)Képek a beállításhoz.
Aki nem cpm-et használ de tetszik a felszín, a mappában levő repóból telepítheti más rendszerre is, ,ott nyilván az én módosításaim nincsenek benne.
Aki először telepíti cpm-re, az is tegye fel az eredeti felszínt a mellékelt repóból, mert úgy lesznek meg a függőségek is.
A beállítások menüben saját parancsikonok hozhatók létre, ezek nincsenek alapból beállítva.
-
Joshi
titán
válasz
DoItYourself #106367 üzenetére
Teljesen jól működik ezeken az SMB is.
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #106363 üzenetére
Erre nem tudom a magyarázatot. Én is meglepődtem hogy ez az infó kimaradt nekem pedig nem most kezdtem én se. Bár nem is olyan régen mint ti...
Pont most na jó kéthete találtam meg az ugoos x2 pro box-ot a dobozában becsomagolva. Én azzal kezdtem. Annak ugoos féle Androidja volt és CE a belső tárhelyen gyárilag. Milyen jó kis box volt az annak idején.
Amúgy ha valaki szerint ezzel még lehet mit kezdeni írjon rám és szállítási díjért meg egy sörért elküldöm neki.@gyűrű köszi a tesztet. Akkor átállítom én is arra.
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #106360 üzenetére
Nos megnéztem én is. Úgy van ahogy mondtam, ill. blakey is írta.
Nekem alapból arra volt állítva, Hdmi multichannel pcm. Az ugoosokon, és a homaticsokon is.
Mindenhol CE NG cpm build van.
Nem is emlékeztem miért, mert mindössze egy ilyen koncert videóm van.
Aztán végigteszteltem az összes kodeket, és rájöttem.
Elég sok dts zeném van, a 96/24 től a .wav,.
.dts kiterjesztéssel, a 2.0, 4.0, 5.1 stb.
Nos ezek közül pár csak ezzel a beállítással szól az avr=en, a sima hdmivel néma.
Szóval a HD hangokat ugyanúgy rawban küldi ki mindkettő, nem butítva, 7.1 re.
Ez alapján nem tudom hogy a forum társnál mi van elállitva, vagy milyen CE van neki, , de nekem jól szól minden.
Tehát ez a beállítás nem vesz el semmit úgy tűnik, viszont hozzáadhat pár formátumot. -
blakey
titán
válasz
mikrofon #106360 üzenetére
Ha van sok többcsatornás LPCM anyagot és szeretnéd, ha az is tovább küldésre kerülne, akkor azt kell választani a megfelelő csatornaszámmal. Igazából 10 éve így kéne használni, hiszen a LibeELEC és a CoreELEC is így működik. Nekem furcsa, hogy ennyi idő után ezek újdonságnak számítanak. LE fórumán (sok évvel ezelőtt) is leírtam, CE fórumán is, és itt is, hogy a teljes audió lefedettséghez HDMI Multi CH a jó beállítás.
-
blakey
titán
válasz
jézusom #106349 üzenetére
Pontosan milyen beállításokat használsz? Most már bátran írhatom, hogy évtizedek óta használom az SMB megosztást is, semmilyen problémám nincs egyik rendszeren sem, pedig többfélét használok, tehát a NAS, macOS, Android, Android TV, tvOS, iOS, CoreELEC, Dune OS, Kodi, Infuse lejátszókkal használom az SMB-t is, nincs probléma, fej fej mellett pariban van az NFS-sel, nem rosszabb nem jobb. Ha nem működik az egyik, akkor használd a másikat. Tény, hogy az SMB-t könnyebb összehozni.
Kodiban nem csak a puffert kell állítani, és újabban már menüből állítható, több összetevője van, be kell állítani, hogy az összes kapcsolati protokollon puffereljen, a memória mérete (min) 64 MB, az olvasási faktor adaptív legyen, az adatcsomag mérete jó 128 KB-on, ezek nálam jól működnek. Kodi esetében minimum SMB 2-t használok, tehát nálam az SMB1 nincs használatban, azzal lehet, hogy vannak problémák, nem tudom, azt nem használom nagyon hosszú ideje.
NFS esetében ki kell választanod a megfelelő protokoll verziót (3-as jó), az adatcsomag mérete jó 128 KB-on. -
mexel
veterán
Ezt én is tesztelni fogom otthon most
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Próbálgatom a smb megosztásról való lejátszást, de eléggé akadós...
Ezt Írtam régebben is, kaptam választ, hogy puffert állÍtsam, de nem javult semmi. Igaz csak a kodi menüből állÍtottam. Régen volt valami parancssoros megoldás.
OMV SMB megosztás, de windows smb is ezt csinálja, dlna-ról és usbről minden okésan megy.
FireTV Cube3 kodi app, NAS-on OMV.
Van valami ötlet? Rendes beállÍtás ötlet? Hajlok arra is, hogy eladom, mert nagyon felesleges nekem ez a mindent tudó felület, nekem csak kodi kell, vagy CE. Viszont kell DV meg atmos meg DTS-x. Kadencia helyes lejátszás is jó lenne, de nekem az soha nem működött szerintem...Netflix meg sztrimek nem érdekelnek.
-
blakey
titán
Mi nem okés? Valamit nem jól állították be. Ha azt teszed, amit írtam, akkor minden a megfelelő hangformátumban kerül továbbküldésre. Ezt átolvastad? Egyébként van többcsatornás LPCM-el ellátott film is, olyankor PCM-et fog kiírni az AVR, akkor van gond, ha Dolby Digital-ban küldi tovább.
-
a347
aktív tag
-
gaston63
tag
Sziasztok!
Egy jó ideje nem működött jól kodi libreeleckel, gondoltam újra telepítem. Az összefoglalóban található cof és mexel fórumtársak útmutatóit használtam. X96max+ doboz, 4Gb, 1Gb LAN. CE 21.0-át néztem ki, letöltöttem kiírtam, nem működik. Nekem nem úgy néz ki a gyökér könyvtár mint az útmutatásokban.
Mit nem csináltam jól?
[kép] [kép]köszönöm
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #106328 üzenetére
A multi ch esetében az LPCM 7.1 is megfelelően kerül továbbításra. Azért jobb a 7.1, mert, akkor az AVR-re van bízva az esetleges átalakítás, ha 5.1, akkor a Kodi végzi el, ha csak simán HDMI van kiválasztva, akkor nincs LPCM 7.1 hangtovábbítás, hanem DD(+) átalakítás történik a megfelelő csatornaszámmal.
-
paparazzi2
tag
válasz
vargalex #106284 üzenetére
Sajnos nem tudom elindítani a fogpiszkáló módszerrel.
gxbb_p200_1G_1Gbit Ez a device tree fálj kell hozzá?
100 megás a lan kártya benne. De olyan fájl nincs a könytárban.
Esetleg innen használhatom a https://github.com/popsa851/s905-trees/blob/master/gxbb_p200_1G_100M.dtb ezt?
Hogy bírtátok működésre?
Köszönöm a segítséget. -
aldebaran
addikt
Kodi hangbeállítás témában itt van egy bejegyzés a kodi fórumában. Érdemes elolvasni.
-
blakey
titán
A harmadik, Augesound, HDMI multi ch, a kimenet 7.1, leginkább egyező, de az optimalizált is jó, ehhez még alul engedélyezni kell a hangtovábbítást és beállítani a megfelelő hangokat, így mindent a megfelelő formátumban és csatornaszámmal fog továbbküldeni az AVR felé. Rögzített, akkor jó, ha PCM-et szeretnél, ami nem tömörített és sok esetben jobb is.
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Coreelec alatt mi a megfelelő hangbeállítás?
Ugoos Amb6+ egy házimozi erősítőre van csatlakoztatva Hdmi-n keresztül.köszi
-
YxVs
senior tag
válasz
blakey #106307 üzenetére
NG-vel nálam sem volt gond, de ott meg ugye az interlaced anyagok nem mennek X4 alatt. Családi videók miatt ez így gyorsan ki is esett...
Egyébkent ez az ajánlott nightly sem jött be, még az ajánlott dirtyregions 0 beállítással sem. Szóval már én is úgy érzem, hogy el vagyok átkozva ezzel a Vontar X4-el.
Talán még se véletlen, hogy többen is panaszkodnak? -
YxVs
senior tag
válasz
JohnnyX #106299 üzenetére
Igen, köszi, ezt próbáltam, de a parancssor hibát dobott...
@vargalex
Ez egy CE NE 22 nightly, amit javasoltak a CE fórumon, hogy NE esetén, egyedül ezzel a bizonyos verzióval nincs frame drop PM4K használata esetén.
Ezért erőltettem volna csak...nyilván azért maradt ki belőle, mert ez csak egy nightly....
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Otthoni időjárás-állomás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Könyvajánló
- Macska topik
- További aktív témák...
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!