- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem is ezzel,a TDP vel van baj .
Raadasul H.U kifejezetten AMD parti oldal nekik sem mondtak el a tenyet..most azt a par millió live nezot ne is emlitsuk...En is 5800 u/3050 lapost rendeltem,jo cucc,sot a jelenlegi helyzetben a legjobb CPU szerintem,ezekre a trukokkre semmi szukseg nem lett volna, 20-30% elorelepes igy is boven jova teszi a 6800 at.
Ez nagyona konkurenciakra jellemzo es ott elítélt trukk volt sajnos. -
Úgy látom AMD sem különb senkinél. [According to the footnotes of AMD's CES 2022 presentation, the benchmarks showed by AMD based on a comparison of Ryzen 7 6800U at 28W TDP vs Ryzen 7 5800U at just 15W TDP.]
Ráadásul H.U. rá is kérdezett kifejezetten erre : [link]
-
válasz
FollowTheORI #44736 üzenetére
Már beleakelték az új alaplapokat most most lesz bejelentve állítólag. egyszerre jönnek ki. [link]
Állítólag 100$ körüli ártól már x60 is lesz. -
válasz
zsintai1987 #44715 üzenetére
En csak megosztom ,hatha felkeveredik az allóvíz
-
Boldog karácsonyt
-
válasz
Petykemano #44708 üzenetére
Igen ez a lényege szerintem is, bár nem vagyok szakember.
A Mellanox megvásárlása is már ezeket a kapcsolatokat hivatott felerősíteni. Persze fenntartásokkal kell kezelni ezt a 4x értéket, mert ez Nvidiás adat sok ismeretlen tényezővel. Az nincs igazán megadva hogy egy SSD-re van e konkrétan vetítve mert a másik forrás szerint nem feltétlenül.
Tehermentesíti a CPu-t,az mellett gyorsabb is a hagyományos adatmozgatás csúcsának számító megoldásánál. Persze az hogy 4x?... hát ha 2x már az is elég jó érték a világrekordhoz nézve.
A régebbi konstrukciók , amik az Optane-től is fényévekre vannak, ilyen módon való feltunningolásáról most ne is beszéljünk, hányszoros sebességelőnyt lehet így elérni, már ha megéri anyagilag kiépíteni egy ilyen B.F. szettet a két -három -sok végpont közé. -
[New NVIDIA BlueField-2 DPU NVMe-oF Performance Faster than Optane SSDs]
Sok ismeretlen tényező van még benne ,de azért ez eléggé WTF szám, főleg a PCIE korlátozásokhoz nézve.
[Nvidia says its SmartNICs sizzled to world record storage schlepping status] -
-
válasz
keIdor #44695 üzenetére
Nem urban legend, valós sztori. A munkatársamék, Sopron mellett laknak és kijárnak Ausztriába vásárolni nem feltétlenül az ár, hanem a minőség miatt is.
Az mellett ők azt is mondják, hogy ami ott akciós az valóban az, ha mennyiséghez van kötve akkor is. Más a kereskedelmi hozzá állás. -
DLSS nél ilyen jellegű bugok jönnek inkább elő, ami a vékony éleket / vonalakat érinti .
Ez mondjuk egy felerősített példa rá.Szerintem ahogy írja Raymond LOD vagy VRAM/ cachelési probléma lehet. Állítólag 3060Ti-n demózzák, hogy az elég lesz hozzá minden max RT vel, ezzel az ISV cuccal,de 8 GB ram van ami ekkora tereknél akár problémás is lehet finomítások nélkül.
-
[ICARUS | RTX Global Illumination és NVIDIA DLSS]
bemutatkozik az Infinite Scrolling Volumes a játékban [link] -
válasz
korcsi #44539 üzenetére
Mint a tőzsde. Vagy bejön vagy nem. De az hogy egy altcoin 1 hét alatt 2.5x többet ér és 5-6 hét alatt 22x árra felfut nem mindennapi. 50 % itt édeskevés a korrigálásához, de persze értem mire utalsz. Szerintem sajnos az van ebben benne hogy nem bezuhanni fog ez a coin, hanem növekedni, ilyen ütemben, főleg ha átdobják majd az új radeonokra a hatalmas IF cache már várja és a megtérülési idő csak rövidülni fog. Tegnap óta hogy most válaszolok neked 28 %-kal többet ér az értéke, tehát több mint a negyedével már csökkent a tegnap leírt megtérülési idő.
Mint írta petyke, ez olyasmi, hogy ha valakinek van pénze rá és beledob 50 ezer dollárt az most már tapsikol.Petykemano: Hiperinfláció 20 % fölött van definiálva.. Attól azért még messze vagyunk és reméljük nem jutunk el oda, hogy megint nullákat kell irkálnunk a pénzeink forgalmi értéke után.
A jelenlegi helyzetre csak az idő fog adni megoldást, a munkaerő hiány rendeződése és a logisztika helyreállítása után lehet majd a károkat felmérni és elkezdeni felfele kapaszkodni, de az elemzők szerint az elkövetkező 4-6 hónapban nem számíthatunk erre a csodára.
Akinek van pénze az most tartalékol a cégeknél is, a tőzsdei értékek és befektetések ilyen ugrálása ( mind felfele mind lefele) ijesztő , nem mindenki a lehetőséget lája benne hanem a kockázatot, lásd MOL, főleg a A hosszú távú biztonságra pályázó cégeknek. Az mellett persze lehetőség az lutri játékosoknak, mint pl Tesla.akik befolyásoló tényezőként tekintenek magukra és ezt ki is használják. hogy az valós értékük többszörösével tudnak nyerészkedni. -
válasz
hokuszpk #44537 üzenetére
mint írják igazából mindegy a GPu. 150 nap alatt nullán van az 5900 CPU ára, a 3900X 110 nap alatt, 4 alaplapos CPU rig minimál alaplapokkal 1000 wattos szerver Táppal 220 nap alatt nullára hozza magát 3 nappal ezelőtti árfolyamon, onnantól hasznot hoz,de jelenleg napról napra növekszik és az időszak lerövidül.
A Raptoreum Szeptember 16 óta 22 x árra nőtt és 2,5x többet ér , mint egy hete.jelenleg egy 4 deszkás 3900X RIG már a cikkel ellentétben közel 5000 dollárt hoz éves szinten tisztán, ezen az árfolyamon.
-
Ami meglepő hogy nem csak játékra hanem a felhasználói programok többségében is,pl renderelés , Adobe stb , sok esetben az 5800X fölött van,de néhol az 5950 is megvan.
Nagyon érdekes lett ez a CPU.
Tényleg érdekelne minek köszönheti ezt a szereplést, valahogy ideálisabbnak tűnik az felépítése és mintha a programok is jobban szeretnék ( ha lehet így fogalmazni) mint a z I9-et a jelen esetben, mert arányaiban az sem ver rá annyit, amennyit elvárna az ember a több maggal és nagyobb fogyasztással.Gyuri27: A Tom's tesztben ott van a Win 10 teszt és eredmény is a Win 11 alatt minden esetben.
Linux és Nvidia párosítás nem az igazi . -
válasz
Petykemano #44478 üzenetére
Nekem jobb, mint vártam. i7 vs 5800 X re lennék kíváncsi.
-
válasz
huskydog17 #44446 üzenetére
az a z érdekes , hogy mindenhol azt olvasom hogy a Geforce lassul a Radeon gyorsul. Így teszt alapján a GTx 1060 ott van szépen az RX 580 nyakán az 1080-1070 meg a vega 56-64 elött -között.
nem semmi teszt amúgy -
-
válasz
Devid_81 #44418 üzenetére
Az is egy megoldás, bár sok probléma nincs vele nálam.- mondjuk nekem a Win10 is többé kevésbé döccenő mentesen ment.
Aki frissített 11 re és Ryzenes, annak érdemes feltenni a patchet ,gyorsul tőle. A fenti dolog inkább érdekesség, kérdés mitől lehet, hogy ha egy 5800 X et kicserélsz 5950 re akkor az lelassul. -
válasz
Petykemano #44385 üzenetére
Persze, világos mit írtál. Pusztán arra utaltam, hogy két részből áll szerintem. Valamilyen szinten őket is érinti a munkaerohiany és a logisztika, de véleményem szerint ez mesterségesen kreált is, ahogy lehetett erről már olvasni, valamint arra reagáltam, hány más területen van probléma,amit sokan nem látnak meg nem csak a GPU nál, ahogy írtad.
Igor cikke szerint ugye már a nagykerektol brutal árakon jön a VGA, és állítólag ők is már magasan kapják. Tehát a pénz egy jókora része az AIB partnereknel és biztos vagyok benne hogy a GPU gyártóknak csapódik le, nem a kiskereskedelemben. Ebből a rekord bevétel.
-
válasz
Petykemano #44381 üzenetére
Bocs ha hosszú lesz és nagyon offtopik, ha akarod elolvasod ha nem nem.
Nvidia /amd stb szinte mindegyik a keleti piacon gyártat és a legtöbb AIB partner szintén keleti székhelyű és ottani összeszerelő üzemmel dolgozik. Meg EVGA is Kínában gyártat. AZ nem véletlen hogy Nvidia az FE kártyákat a Best Buy -on tette elérhetővé csak mert az elsődleges beszállító piac nekik az USA majd az EU.
TSMC és több nagyobb cég saját konténer hajót bérel már a válság miatt : Volt is hír róla : [TSMC May Charter its Own Boxship to Transport Chip-Making Equipment]
Az angol helyzet azért problémás az egész európai szállításra nézve mert egyre jobban eltolódik az EU piac Németország felé Angliából, akiket ez extrán terhel . mind szállítmányozási, mind dokkoltatási szempontból, ráadásul nevetséges, de pl a szállítmányozási cégek nem tudják kiengedni a tengerészeket Angiában a Covid igazolvány csoportos bemutatása nélkül,, míg pl Németországban vagy Franciaországban igen. Lásd Hamburg ahol 120 % on járnak a kikötői dokkok, 1000 € / konténer felárat kérnek ha időben akarod a konténeredet és nem majd ha sorra kerülsz.
Ez csak az, hogy ledaruztatják a konténert aztán az hogy még el is juttasd majd ahova kell mennyi felár költséget jelent fene tudja ha egy daruzás ezzel jár.Nagyon sok egyéb termék hiányos és extra drága, lásd Audio cuccok, házimozi erősítők, kerékpárok, sportszerek. A Házimozi a másik nagy szerelmem, konkrétan az Extreme audióban a termékek 2/3 része hiányzik, főleg a japánban gyártottak, előrendelhető státuszban van [link] Decathlonban nem tudsz venni hónapok óta egy csomó féle kerékpárt és így tovább.
Nyáron nem lehetett kapni Split klímákat mert nem volt beszállítás Kínából.
A céges autónkból eredetileg Skoda Octaviat vagy VW Golf kombi lett megpályázva 28 darab Áprilisban és a céges policy előírja nálunk, hogy egyforma autókat kell hogy kapjunk. A Vége az lett hogy Júliusban mind a Skoda mind a Volkswagen nem volt képes lehozni 28 darab egyforma autót ezért vissza kellett mondanunk és helyett Seat Leon Kombi lett mert az volt egyedül opció és volt képes leszállítani ennyi darab egyforma kocsit... A Hell Augusztusban bevásároltatott a boltokba mert nincsen alumínium és nem tudnak megfelelő mennyiségű energiaitalt /dobozt gyártani, jelenleg 70 % körüli teljesítményen mennek, reménykednek hogy elég lesz...Szóval nagyon sok helyen probléma van, arról ne is beszéljünk, hogy a Magyarország mezőgazdasági ország még mindig és a műtrágya mint írtam feljebb hiánycikk lett és ami van 4x -es áron kapható, a magyar földműves ezt nem fogja benyelni.
A fa ára 4 x emelkedett a világpiacon is, 1 köbméter 2. osztályú faanyag 2 éve 63 ezer forint volt, jelenleg 250-280 ezer....
A munkaerő hiány szerintem bárhol laksz jelen van. Nézd majd meg hány étterem és kocsma nem tudott kinyitni a Covid után mert nincs ember, hány boltba és gyárba keresnek munkást / operátorokat már mindenféle teszt nélkül. Szerintem nagyon nem jól látod azt, ami most zajlik, ha csak azt látod milyen jól megy a cégeknek és rekordokat döntenek,, mert alacsonyabb szinten elkezdődőt a válság és ha nem lesz pénzed kenyérre pont le fogod szarni majd mennyibe kerül a videokártya mondjuk 1 év múlva és akkor nem lesz majd felvásárló erő se kocsira se VGA -ra.
Nem vagyok ilyen Nostredamus meg világvége jós, de pont ez zajlott 2008 ban is mielőtt beütött a katasztrófa. Dübörgött minden, aztán egyszer csak elfogyott az embereknél a pénz , bedőltek a hitelek.
Nem kell messzire menni, Novembertől nagyon sok embernél vége lesz a Hitelmoratóriumnak nálunk és kezdődik a fizetés a kocsikra, házakra a több tízmilliós építkezésekre és felújításokra, mert sokan túl nyújtóztak mint a takarójuk, csak még nem tudják, mert v1,5 év hosszú idő hitelek nélkül. Vagy kénytelenek voltak mert elkezdtek építkezni és van amit meg kell venni bármennyire megdrágult egy félbe tartó felújításnál. -
válasz
Petykemano #44375 üzenetére
Ha megnézed az Angol helyzetet akkor meg is kapod a választ. Az angol kamionos nem megy el 2000-2500 £-ért még belföldre sem, nem hogy külföldre. Az Angol pék nem megy el 2500 £ alatt sehova dolgozni, pláne nem multihoz műszakba. Ezt a külföldi munkavállalók, (magyarok lengyelek románok, törökök) boldogan végezték eddig. Most meg körbe ért a történet ha van áru a tengeren túlon akkor is megakad a logisztikán/ szállítmányozáson, és döcögve ér ide ha egyáltalán.
Anglia és Franciaország pedig már csikágó lett a kamionosok számára. Anglia konkrétan az egyik legveszélyesebb hely lett szállítmányozási célban. Itt van róla lacika videója érdemes megnézni. [link]
EZ mellé bejön az hogy azt gondoltak majd mindenkinek ők diktálják és ronthatnak tovább a feltételeken, (külön jogosítvány, 60 napos munkavállalói engedély , milliós bírság ha felpengézett kamion ponyva alatt migránt találnak. Ugye ott a vágás, már maga egy ponyva is egy vagyon, az mellé még a sofőrt büntetik halálra, ha bemászik paraszt migráns úgy hogy szétvágja milliós ponyvát,de indult már nem egy büntető eljárás is magyar kamionosok ellen ez miatt. Folyamatos ellenőrzések, miközben a migránsok rajta lógnak a kamionokon azt - szinte- leszarják. Aztán egy csomó sofőr / szakmunkás betanított külföldi beintett nekik. Itthon egy kezdő kamionos külföldi fuvarozással 7- 800 K-t megkeres, ha igazán jól keres akkor 1,2 is megvan az mellett csak belföldben is elég jól lehet keresni és akkor nem hetelsz, max leteszel pár ADR vizsgát.
Lassan megváltozott a világ, csak az EU nyugati fele ezt nem veszi észre sok szemszögből.
Ez a helyzet elérte most az USA-t is sok helyen, és hihetetlen de Indiát és az Ázsiai országok egy részét is, pl Dél -Koreát de az egész világon az "alja munkának" tartott melósok jókora része felmondott és egy hullám indult el. Az mellé brutál energia árak párosulnak és ez talán a korunk egyik legnagyobb gazdasági válságát fogja okozni, bár beszélhetünk lassan jelen időben is.
Sok minden még ide sem ért, mert az hogy nincs AdBlu egy dolog, de földgázból állítják elő a műtrágyákat. Tavaly 1 mázsa műtrágya 50-55 ezer forintba került , idén 210-230 ezer. Ez majd a mostani takarmány árakban fog kiütközni. Egy év múlva 500 forint lesz a kenyér a boltban, de ezt még nem hangoztatják. -
válasz
Petykemano #44282 üzenetére
Remélem le lehet majd tiltani esetleges problémáknál a kis magokat .
-
válasz
Petykemano #44280 üzenetére
ez azt jelenti hogy Intel ügyesen fog majd azokra a tesztcímekre rárepülni és optimalizálni, amit általában a népszerű oldalak használnak manapság tesztelni és kiemeli majd az 1080P és 1440P felbontást...
ha megnézed ezt a kiszivárgott videót, szinte össze van válogatva.
lásd az általam nem túl szeretett HU tesztet: [link]
Amúgy miért tartod ennyire lehetetlennek hogy Jó lesz az A.L.?A 8 normal mag az mindenképpen jelen van ilyen erős órajelekkel szóval annyira nem biztos hogy számít ez a hibrid dolog.
-
válasz
KillerKollar #44278 üzenetére
nem véletlenül van mellette egy 3080 és nem egy 6900XT vagy 6800XT, mert szinte minden mai CPU-n képes limitbe futni 1440P-n ha akar és olyan a grafikus motor.
Ahogy jönnek az új CPU-k egy e jobban foga magát érezni az Ampere generáció és gyorsulni fog. Kíváncsi lennék majd az utolsó generációs VGA tesztekre ezekkel a CPU-kal ha kijönnek, 5Ghz körül. -
Az 5800U 15 W ból 7480 pontot tud, 25W- ból 9300 körül és 45 W ból tud nem egészen 11 ezret és ez az M1 utáni generáció.
tehát ha 160% növekedést hoz 30 watton az M1 pro akkor az 12500 pont 30 W ból ami azt jelenti hogy 31-33 % kal többet hoz perf/ wattban mint az 5800U vagy ugyanaz azt az eredményt hozza kb 40 % kal kevesebb fogyasztással. És az alap M1 ben is több mint 2x olyan erős GPu van 3D mark szerint.Itt mellé tettem egy 5800U lapos tesztjét ,azonos W:
Az Akksi messze van 100Wh tól nem tudom honnan jöttek ezek a számok. ott írják a tesztben:
"Compared to the MacBook Air (49.9 Wh), the MacBook Pro 13 has a slightly bigger 58.8 Wh battery pack, so the battery runtime is also a bit longer. We recorded more than 20 hours in our Wi-Fi web browsing test at 150 nits, which is great.Mint mindent ezt is természetesen fenntartással kell kezelni ez teljesen jogos.
-
nem vagyok benne biztos, hogy ezekkel az ARM CPU kal és az Apple által biztosított ökoszisztémával konkurálva tudna hasonlót hozni jelenleg ugyan ezzel a fogyasztással Windows alapon hibrid technológia nélkül. Persze nem vagyok szakértő , lehet igazad van,de workstation laposnál megnézi az user hogy mennyi idő alatt renderel valamit az M1 pro majd a Win 10 / Amd / Intel aztán az üzemidőt majd az árat és dönt.
Én nagyon remélem hogy ebbe mennek, egy ARM M1 lapos 15 órát elkaristol normal/ általános munka használat mellett( Excel, Word, emailek kis szövegszerkesztés+ néhány videó megnézése) és az erő sem fog már hiányozni.persze ez fordítva is igaz lehet, majd kíváncsi leszek az Intelre mit hoz erre mert szerintük tized annyi tranyóval 100% kal gyorsabbak lesznek az Alder lake P vel szóval könnyen lehet jó verseny ebből
-
Elképzelhető, hogy meg tudnák valósítani, de jelenleg ettől a fogyasztástól a 6800M és az azzal szerelt laposok nagyon messze vannak mint amit a z Apple mutat jelenleg.
Mire az AMD/ NV vált 5 nm -re Apple ugrik 2 vagy 3 ra és ezzel egy generációval minimum előrébb fog járni és itt nem csak a gyártástechnológia, hanem maga az ARM alap is ezt a célt szolgálja.
Ez egy új etalon lesz ,szvasz ezt kell megugrania a másik gyártóknak jelenleg. -
Szerintem nem a mérete miatt tartják forradalminak hanem az energiahatékonysága miatt ami ehhez a teljesítményhez párosul. A legtöbb usert pont nem érdekli mekkora SOC van benne, ha azt latja hogy RTX 2080 teljesítményű GPU és a ilyen gyors CPu van benne és az mellett 2x annyit bír üzemidőben.
Intel jelenleg jócskán a paicvezető abban a piaci szegmensbe ahol tarolni fog majd és sokan váltani fognak Almás cuccra, mert az ára egy jó minőségű üzleti/ munka laposhoz képest nem vészesen drágább. -
a tegnap bemutatottra
[link]
M1 pro és max.
pedig nagyot lépett előre, jelenleg nagyon messze van ezektől mind az AMD mind az Intel, főleg energiahatékonyságban és az mellett GPU powerben is jó, jelentősen kisebb fogyasztással.A kijelző is fenomenális, egyedül az ára kissé magas, bár a tudásához nézve fene tudja. -
válasz
Petykemano #44222 üzenetére
Az Apple most feltorolte velük a padlót az új laposokkal.
-
válasz
AsakuraDave #44177 üzenetére
teljesen új, modern motorra lenne szüksége ezeknek a frenchisek-nek megérdemelné a sok rajongó és vásárló azt gondolom. De ez van az Évente jövő COD nál is. Minek ha így is megveszik.
-
válasz
Petykemano #44172 üzenetére
Hát ha nem akarsz belemenni ne menjünk bele, pedig ez a kulcsmomentum a dologban ugye.
Szerintem az AMD renoméja nagyon sokat nőtt az utóbbi években minden szinten. Olvasva a Win 11 AMD dolgot nem igazán jött le nekem az hogy az AMD szar lenne bárkik szerint, főleg hogy általánosan játékokban rosszabbal teljesít a Win 11,Intel procikkal is míg pl munkafolyamatok alatt meg jobbnak tűnik benchmarkokban.
Érdemes megnézni a Tom's tesztjét a témában, egyszerűen egy kis idő kell nekik ,aztán jó lesz. : [link] -
válasz
AsakuraDave #44166 üzenetére
Ezt inkább két részől érdeme megközelíteni :
1,szinte minden Amd szponzorált címben így van, gondolom direkt erre rá is rágyúrnak, mert ez kellemetlen az NV számára, de mindent félretéve , tökre megérdemli a zöld ezt a dolgot, mert legalább 12 GB ram kellett volna a 3080 kártyára, de inkább 16.A FC 3-6 mindegyik ezt művelte a megjelenéskor, Vram hiány nélkül is rengeteg ilyen bugot generáltak. nem feltétlenül annak a sara ez, de persze simán lehetséges.
-
válasz
Petykemano #44158 üzenetére
Ok akkor bocsánat én ,erre a részére utaltam .
"Csak azért kérdezem, mert ha valaki ilyet azzal az áthallással mond, hogy itt az Nvidia architaktúrája lenne felelős (lásd Abu), arra rögtön hárman ráugranak, hogy nem az Nvidia a hibás, hanem a szoftverfejlesztők"
Ezek szerint nem arra gondoltál amit múltkor neki írtam az FC6 kapcsán. -
válasz
Petykemano #44154 üzenetére
-
válasz
Petykemano #44154 üzenetére
nem is az AMD vagy hardveres hiba ez a dolog, ez egyértelmű. Nálam is vissza esés van a WIn 11 alatt COD nál ,szóval megyek vissza 10 re.
-
Brexitre egyre jobban rá...nak a Britek : [UK Won’t Get Chip Plant, Brexit to Blame, Says Intel CEO]
New fab will go to Europe instead -
válasz
huskydog17 #44104 üzenetére
-
-
válasz
tisztelturam #44106 üzenetére
-
válasz
huskydog17 #44104 üzenetére
Tökéletes meglátás. Már a Fc3 ban is össze vissza kellett hackelni .
-
na ez egy elég érdekes hír...
A Steam Deck egy AMDAPU, ráadásul nem tudok róla hogy lennének benne tensor magok. és lőn : [Valve Enables Experimental Nvidia DLSS Support For DirectX 12 in Proton]
-
válasz
AsakuraDave #44065 üzenetére
Egyetértek, én is így gondolom.
-
válasz
tisztelturam #44061 üzenetére
Én fent voltam kipróbáltam, 1440P-n . Jól működik a dolog, de nem látom sok előnyét a TAA val szemben DLSS+ DLAA együtt más játékban lesz érdemes kipróbálni. Nem tudom mennyire terheli le extrán a kártyát amúgy.
csak kicsit sok már hogy DLSS+ DLAA + ha kell Sharpening szűrők, szóval már lassan 480P ből akarnak 4 K-t...
Majd ha lesz pár single cím az jobb lesz tesztelni.
A videó sajnos olyan amilyen, nem adja vissza valóban azt amit kellene. -
válasz
KillerKollar #44045 üzenetére
azért tételezzük fel, hogy mégis kapnak EOL-t és tételezzük fel hogy számít az MSRP még valamit ( szerintem nem)akkor hogy csinálnám én ha ez a negatív helyzet állna elő?
1 lépésként 3060 Ti EOL , helyette 3060 super.
A 3060 Super 499 MSRP-n hozza teljesítményben 3070/ 3070 ti kártyát, ami szintén 499 $ így 3070 EOL, nevezéktan módosult.
3070 Super hozza a 3070 Ti-t ,és közelit a 3080 hoz -699$. kb olyan gyors mint az eddigi 3080 ,(- 5 %) csak kevesebb ramot kap, azaz a 3080 tulajok megnyugodhatnak marad nekik 5 % előny és plusz 2 GB ram és 700 dolláron most is lesz egy hasonló sebességű kártya, a 3070 Ti mehet EOL ba.
A 3080 Super 12 GB rammal jön 1000-1200 $ MSRP-n és hozza a 3080 Ti kártyát közelít a 3090 hez ,de a 3090 tulajok nyugodtak lesznek mert az ő kártyájuk 24 GB ramos. Jön a 3090 super, marad 1500 dollár és kb 10 % kal gyorsabb lesz mint a 3080 Super vagy az eddigi 3090. -
válasz
keIdor #44042 üzenetére
a dupla ram nem biztos, lehet ennyi lesz mint előzökön és akkor ugyan ott vagy mint a Turingnál.
A 1660 Super is alig volt gyengébb a Ti nél még is kijött .Ezeknek nem az értelem a lényegük a vásárló felé. Kiárulják az eddigi gyártás során összejött selejt GPU kat+ egy kis marketing.
jön a 3060 104 GPU val és jön a 3070 super 102 GPu val. szemétből kártya lesz , ha van képük akkor ugyan ennyi rammal, ha véletlenül nincs akkor többel..
Akár Az öszes Ti-re rátehetik az EOL státuszt, átveszi a helyét a Super. -
válasz
KillerKollar #44037 üzenetére
Nincs ebben a kommentben ilyenről szó, hogy Ti Super, nem értem miért magyarázod itt ezt folyamatosan. Az lesz amit kiadnak. Arról van szól ez a komment, hogy a RAM mennyiség nem biztos kopite leakjében és ezt ő is írta. Ennyi.
ha ezt le akarod írni új kommentbe tedd meg.EOL státuszt meg simán kaphat egy 3070 Ti 8 GB egy 3070 Super 16 GB tal szemben vagy elfér mellett, mint ahogy volt ez az 1660 -Ti-Super szentháromságban.
-
I agree with a 3090S, but 3080S will be 20gb g6x, 3070S will be 16gb G6x, 3060S will be 12gb g6, with a new 3050 coming with 6-8gb g6. Anything less will look foolish compared to intel xe, which will have more vram in every stack (16gb in the xx70 class, 12 in the 60 class, etc)"
-
válasz
KillerKollar #44028 üzenetére
Tehetnének rá nyugodtan GDDR6 ot is, a memorivezerlo mindegyiket kezeli. Értelmetlen egy 4 K képes 2080 Ti(11 GB RAM) folotti kártyára 8 GB ramot tenni. Az. MSRP árba is beleférne, de mi al az nem letezik, hanem sokkal többért mennek a kártyák ez miatt abszolút nevetséges a 8 GB.
Amúgy a 3060ti és a 3070 Ti is nyugodtan kaphat a EOL státuszt,lehet kap is. -
válasz
keIdor #44009 üzenetére
valószínűleg kiárulják a selejtet az egyik oldalról, a másik oldalról meg jobb lett a kihozatal a gyártáson. Gondolom lesz majd GA 102 vel szerelt 3070Ti/ Super , meg lesz GA2104/ 3060Ti / Super és így növelni tudják az eladási mennyiséget.
Kizártnak tarom ezt a ram mennyiséget, ami pletykálva van a teljesítményről az Ada-nal, [link] ott oda van írva a kommenteknél hogy RAM ról nincs konkrét infó. -
válasz
Rico33 #43996 üzenetére
Jah ebbe már beleszaladtam a házimozi kapcsán , jobb a békesség itthon. Erre sem volt igényem azóta meg nem értem valaki hogy képes megnézni egy filmet enélkül, aztán itt ráadásul nincs anyagi felső határ egyre jobban elszáll velem a ló.
Épp múlt héten adtam be az asszonynak hogy a teraszból moziszoba lesz, azóta keveset és lényegre törően beszélgetünk -
válasz
proci985 #43992 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond abszolút, legyen örömötök benne.
de nem ez az alapelvárás azt gondolom ennél a játéknál ,legalább is én nem érzek késztetést erre, bár elhiszem hogy jó dolog
Úgy gondolom így felmérés nélkül hogy a vásárlók többsége nem ehhez a réteghez tartozik akik komoly kiépített kormány + setuppal tolják + Vr szemüveggel, de lehet tévedek, nem tudom.
-
Szerintem élvezhető ez VR -en kívül is , főleg nekem, engem zavar, fél óra után hányingerem van tőle, igaz komoly szettet még nem próbáltam.
Nem tudom, hogy fizikával hogy áll, majd megvárom az első teszteket, így ránézésre tetszik. Nem komoly kormányra gondoltam, csak annyira hogy ne WSAD vel kelljen irányítanom az autót, valami Logitech, régebbi Thrustmaster használtra. A CMR óta nem játszottam rally játékkal szóval nincsenek nagy igényeim, de ez tetszik az előzetes videók alapján. -
válasz
tisztelturam #43976 üzenetére
Évek óta az első rally játék, amit mellé kormanyt fogok venni,megerdemli.Jól néz ki. aktiválni kell mellé a felskalazast vagy kis kompromisszum kell a grafikaban. Az eddigi reszek jól skalazhatoak voltak. Néhány effekt butitasa a grafikaban és duplázni lehet ezeket az értékeket. Amit jól mutat a teszt, hogy 4 mag felejtős 2021 ben már játékra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- Metal Gear Solid Delta: Snake Eater teszt
- Gyúrósok ide!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- PowerColor RADEON RX 7900 XTX HellHound Spectral OC 24GB - Garancia
- ZOTAC RTX 4080 16GB GDDR6X AMP EXTREME AIRO Eladó!
- Asus STRIX RTX 3060 12GB GDDR6 Videokártya!
- Hibátlan GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti 12GB GAMING OC Eladó - Garancia 2027/01/29-ig! Alza vásárlás
- 0PERCES! Evga RTX 2070 SUPER XC 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest