Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
Komolyan nem értem egyes emberek rinyálását.
A Fury-k nem hozzák az elvárt szintet, oké. De az alsóházban teljesen pariban vannak a kártyák.
Nincs még hozzá driver, na bumm. Kibaxott nagy katasztrófa
Majd lesz.
így is játszható annyira, mint a konkurencia hasonló kategóriájú kártyáival.
A 980 Ti tulajok meg örülhetnek az 50-60 fps-nek, tulképp leginkább ők lettek pofánxarva, hogy a csúcskártyáikkal is ennyire futja. Mert oké, hogy FullHD-ben hasít, de gyanítom aki 980 Ti-t vesz az jobára magasabb felbontáson tolja a játékokat. A középkategória meg lassan szokhat a gondolathoz, hogy 1-2 kevésbé látványos effekt csúszkáját lejjebb veheti. Talán túl fogjuk élni vhogy. -
mcwolf79
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Biztos a csodaHBM bugzik megint

-
mcwolf79
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Nem tudom miért kellene annyira az AMD kártyáknak gyorsulniuk, ahogy nézem a 970 Vs 390 összehasonlításban zömmel fej-fej mellett vannak teljesítményben. Hol egyik gyorsabb,hol a másik. Úgy van beállítva, mintha AMD-n játszhatatlan lenne, vagy szaggatna. teljesen jól játszható (a videót nézve, a játékot még nem próbáltam). Ha az AMD kijön a hozzá való driver-rel és még hoz néhány fps-t akkor végképp egál lesz a "meccs".
Főleg azt tekinttve, hogy bezöldült a játék. -
mcwolf79
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Nem tudom mi bajod van a Dirt Rally grafikájával. Szerintem is teljesen rendben van, nem tudom hogy milyennek kellene szerinted lennie.
Nem PCars, hogy még a rozsdás vaslemez is csillog-villog-ragyog. Olyan amilyennek egy rally játéknak lennie kell 2015-ben (szerintem). -
mcwolf79
veterán
De csendben van az AMD fanboy brigád
Sehol egy görcsös magyarázat, csak a kínos csend. 
-
mcwolf79
veterán
Pont ilyesmit akartak írni.
Az évek óta tartó AMD és leginkább az AMD-fanok által vízionált NV alázás folyamatosan elmarad, nem marad más, csak a semmitmondó duma a nagy forradalmi megoldásokról és technológiákról (amiknek már jó pár éve nagyobb a füstje ,mint a lángja).
És az óra ketyeg, nagyon lassan itt a Pascal, és az AMD eddig nem tudta kihasználni a technológiai fölényét. Mire tényleg jönnek az AAA DX12 címek az NV minden bizonnyal újra elfoglalja helyét a DX12 érában is ( ha más nem nyílik a buksza
)
Persze majd jön a nagy duma, hogy az "AMD-nek már kipróbált HBM-architetúrája lesz, az NV meg majd kínlódik vele, blablabla" (Abu valszeg felbukkan - ha más nem idézet formájában). De "sajnos" az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy a realitás más lesz. -
mcwolf79
veterán
Jaj, de olyanok vagytok

Ne rontsátok már el a kedvüket, hogy végre van olyan játék, amiben jobb lesz pár frame-mel a csodahighendhbmésegyébhasznosfícsőr AMD VGA
Most végre aktivizálódik a sok eddig szunnyadó lóerő. Most már legalább nem a semmiért kell majd alá minimum 500-600 W-os tápegység
Hogy a SW témánál maradjak , ELJÖTT AZ ÉBREDŐ ERŐ 
-
mcwolf79
veterán
Végre valaki tud értelmezni is, nem csak olvasni. (bár a vörös szín elég sötét, lehet szemüvegben nem a legelőnyösebb)
Azért megnézném, hogy a Nano kis tekerője hogy boldogulna majdnem 300 W-nyi hőtermeléssel
így is majdnem 80 ˘C, azért az a 80 W többlet nem annyira elhanyagolható.
Lehet ellenne az is 85˘C környékén, csak akkor kb. valószínűleg hangosabb lenne,mint egy stock 290.Tudom, hogy fáj az, hogy nem jött be a Messiás-VGA, de azért értelmezzünk már, ne csak dobáljuk a szavakat.
Ne vergődjetek feleslegesen, MAJD egyszer eljön az AMD-királyság is

-
mcwolf79
veterán
Hát igen.
Az akkori "találgatás" ment, aki mást mondott az le volt oltva.
Én is mikor írtam,hogy valszeg a Fury X-en sem jópofiból megy rá vízhűtés stock, kaptam hogy már miért ne lehetne az AMD jó fej, a 290/X stock hűtés fiaskó után
És mi lett belőle? Igazam lett,mert ahhoz képest zabál mint a disznó, és ebből következően termeli is a hőt szépen. Persze akkor is kaptam hetet-havat.Most meg ,hogy nem jöttek be a "találgatások" megy a púder, hogy "hádde senki sem mondta biztosra, hogy az úgy lesz"

-
mcwolf79
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Sajna itt már régóta ez megy.
Ha az AMD kijön valami "forradalmival" (ami jobbára inkább csak füst, mint láng) akkor Hallelujah, de jó ,hogy az AMD ilyen innovatív.
De ha jön valami negatív dolog az NV-től ,akkor azonnal máglyára az összes NV VGA-val, és átok az összes tervezőre.Mikor megláttam a címlapon a VR-es cikket, már előre tudtam, hogy megint valami NV köpködés lesz (most lehet nyomni a púdert, hogy ez csak egy vélemény,és csak lehozza a PH), de nyilvánvaló, hogy ez csak egy újabb gumicsont a sok vörösnek, hogy legyen miért örömködni az NV kárára. Az már más tészta, hogy mi lesz a valóság, de van 1-2 szerkesztő itt, akik szeretik kelteni a feszkót ilyen cikkekkel.
Tényleg tiszta bulvár már a PH (de leginkább a "VGA-szekció" ,hála bizonyos nem is titkoltan elfogult cikkírónak). -
mcwolf79
veterán
Szerintem már akkor lehetett sejteni/tudni, hogy jön egy "csonka" 980 TitanX,mikor a TitanX kijött.
És szerintem aki egy picit is otthon van a számítástechnikában az ezzel tisztában volt, és szerintem aki ilyen kártyát vesz az nem Pistike, aki bemegy a számtech boltba, hogy neki kell ehy "512-es VGA".
Szóval aki TitanX-et vett az tudta,hogy mi várható, és ezt bevállalta. -
mcwolf79
veterán
Megint a balkáni viszonylatokból indulsz ki, ráadásul (ahogy szoktátok) szélsőséges eseteket veszel.
Szerintem itt is lenne bőven jelentkező, aki 0,5-1 évente cserél kártyát, mert épp kijött valami új ,valami erősebb.
Szóval ezt a hsz-t inkább ignorálom, mert egyáltalán nem helytálló. -
mcwolf79
veterán
Megint a szokásos "majd" és "ha".
Oké, hogy nem árt ha egy VGA időtálló technológiával rendelkezik, de azért sztem a felhasználók jelentős része nem 3-4 évre vesz VGA-t.
Akkorra meg ezek a "csoda AMD-VGA-k" a fasorban sem lesznek, űrtechnolódia ide vagy oda.Amit meg Abu ír.. Hát szerintem erről a fórumozók nagy részének megvan már a véleménye , és nem csak NV oldalról

-
mcwolf79
veterán
válasz
Venyera7
üzenetére
Lol
A konzolokban AMD cucc van és de sokra mentek vele.
Az exklúzívok kivételével még az 1080p és 60 fps sincs meg. Sőt, még a 30 fps is kínlódva sincs meg, a felbontással is szenvednek. Pedig ugyebár elvileg a konzol fix hardver, és könnyebb optimalizálni.
Hiába a csuda-APU, eddig nem nagyon virítottak. System-seller exkluzív pedig eddig nem nagyon jött. Lehet a jövőben jobb majd pár, de hol van a nagy duma, hogy a prevgen programozó-barátabb, mert közelebb áll a PC-hez?!
Továbbra is lehet nyomatni a marketing bullshit-et, amit A(bu)MD nyom, de szerintem a Fury után a "megváltó" DX12 lesz a következő pofáraesés azoknak, akik nagy NV - verést várnak. -
mcwolf79
veterán
válasz
Yllgrim
üzenetére
"Meghuzva erosebb is"
Ha ezt a 980 Ti és 290X viszonylatnak írtad akkor LOLOLOLOL
Alapon is xarrá veri a 980 Ti a 290X-et, kevesebbet fogyaszt, és hűvösebb is.JA ,és ez nem reprezentatív, hogy te kifogtál 2 xar VGA-t (ebből a 2. lehet nem is a VGA hibája volt), akkor már az összes xar.
Nem nagyon olvasni a neten meghibásodó 980 Ti-ről. Ahogy olvasgatom, a ciripelés sem jellemző, lehet nálad is a táp kavar be (mivel lehet összefüggés a kettő közt, hogy a táp és a VGA nem komálja egymást). -
mcwolf79
veterán
válasz
Laja333
üzenetére
És hosszabb távon (az AMD fanok úgyis a jövőnek élnek) szerinted ki fog AMD VGA-t venni a sorozatos AMD fiaskók után

Mert ahogy gbors írta (és pár hónapja én is ) ígéretekkel tele a padlás, de ezek nagy részéből semmi nem lett (vagy legalábbis töredéke az elvásároknak). -
mcwolf79
veterán
Te (is) ragaszkodsz foggal-körömmel az Abu által hajtogatott károgáshoz (bocs Abu, de ez az igazság).
Lassan már eltelt 2 év, és még semmi nem jött be a nagy ígéretekből, amit az AMD mondott. A Mantle nem váltotta be a reményeket, a csudaokos GCN architektúra sem tudta lenyomni a síkhülye Kepler és Maxwell kártyákat. Hiába a HBM memória a fogyasztást sem sikerült lejjebb vinni.
A magadfajta [Moderálva] a Fury volt az első pofáraesés (bár van aki ezt nem ismeri be, olvasgatva a fórumokat a többség nem kicsit csalódott), és tartok tőle hogy a DX12 lesz a következő bukta. 'hála' a Fury-nak (is) az AMD szépen az NV felé tereli a játékosokat, mert a nagy többség nem az 1 év múlva megjelenő játékokhoz vesz VGA-t, hanem a jelen korban (vagy a közel jövőbe) megjelenőkhöz.
AMD fronton az ígéretekkel már telea padlás, és erre egyre többen fognak ráunni.[ Módosította: pepe091 ]
-
mcwolf79
veterán
[Moderálva]
Tartom magam ahhoz amit írtam. Sőt, majd térjünk vissza ha kijönnek a léghűtéses Fury-k. Játékkupon helyett majd palacsintasütőt adnak a VGA-hoz.Egyébként Abu megmondta ( látta az üveggömbben) , hogy a low-level API-k olyan terhelést fognak róni a GPU - ra hogy nem lehet majd tuningolni, mert a power target meg fogja fogni a kártyát. Mit fognak akkor ezek fogyasztani, a termelt hőről nem is beszélve.
Ne személyeskedj! - pepe091
[ Módosította: pepe091 ]
-
mcwolf79
veterán
Hát én nem örülnék, ha ilyen sütő lenne a gépemben.
Egyébként:
[Én megmondtam]
Lehet itt csűrni-csavarni a dolgokat, de a lényeg: az AMD ezt bebukta, és sztem sokba fog ez neki kerülni.
-
mcwolf79
veterán
Már alig várom a PH tesztet a Fury-ról
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lesz itt mosdatás, meg jövőtálló technológia, alázó DX12/Vulcan API és egyéb üveggömbben látott dolgok.
-
mcwolf79
veterán
A Guru3d tesztjében meg kevesebbet fogyasztott ,mint a 290X. Ebben a tesztben meg majd 100 W-tal többet csócsál.
Én megmondtam:lesz még itt pofáraesés a Fury X-nél. Nem jópofaságból ment arra stoct vízhűtés. Oké ,hogy a HBM kevesebbet eszik, de az sem fogja megmenteni. Szénné van húzva valszeg,és csak vízzel tudják normális hőfokon tartani úgy, hogy ne dobálja az órajelet.Xmister:
látom te még hiszel a mesékben
-
mcwolf79
veterán
válasz
üzenetére
Persze tudom, hogy kell a marketing rizsa. Meg hogy valakit meg lehet ilyen szöveggel hülyíteni.
De a linkelt tesz is mutatja, hogy kb. egál az arány a GTX980-nal összehasonlítva (a Ti-t inkább nem is említem). Ezzel sztem csak magukat blamálják, mert ezen a szinten amihez a 980 is elvérzik ott a 390X is kevés. Értsd. ahol a 980 22 fps-e kevés, ott a 390x 25 fps-e sem váltja meg a világot.Vagy úgy gondolják lesz 1-2 balek, akit ezzel meg tudnak etetni? Mint anno/manapság adnak ki (mindkét cég) harmatgyenge GPU-kat indokolatlan VRAM mennyiséggel.
Emlékszem egy volt kollegámat egyszerűen nem tudtam meggyőzni, hogy a VGA-ja gyenge xy játékhoz. Csak azt hajtogatta, hogy "hádde 512-es"

-
mcwolf79
veterán
Amúgy csak szerintem gáz, hogy annyira nyomatják ezekkel az új AMD VGA-kkal a 4k-t , holott a teljesítménye 4k felbontáson finoman szólva is pocsék.
[link]Oké, a többi VGA is kifingik 4k-n, de azok legalább nem reklámozzák, hogy "márpedig ez 4k gaming-re való".
Ciki
Amúgy jók ezek a VGA-k, de nem ennyiért. Még ha az újdonsági felárat levesszük akkor sem érnek ennyit.
-
mcwolf79
veterán
Látva az első teszteket a 980Ti-ról azt hiszem lesz sírás-rívás AMD fronton ha kijön a csudaAMD VGA.
Brutális amit összehoztak a síkhülye Maxwell chip-ből.
kíváncsi leszek mit virítanak, de szerintem csúfos lebőgés lesz. Hiába a csilivili technológia ha az NV izomból ismét lenyomja őket.
persze tudom majd jöna szokásos low API - Mantle blabla, de ezekből még sok mindent nem láttunk. És az AMD - t nem fogja megmenteni a szokásos "majd". -
mcwolf79
veterán
Folyton ebbe a benchmark-ba kapaszkodtok, de ez egy dolog, más lesz valszeg hogy élesben játékokban mit fog produkálni a két VGA-család.
Nem baj, MAJD így lesz, meg MAJD úgy lesz.
Most meg... Bár ez kit érdekel, úgyis mindenkit az foglalkoztat , az alapján vesz VGA-t, hogy mi lesz MAJD 2-3 év.[moderálva]
Ne személyeskedj!
[ Módosította: Qru ]
-
mcwolf79
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Én is teljesítménypárti vagyok, nekem mindegy, hogy NV vagy AMD VGA van a gépemben. Tulképp a 290-emmel sem volt semmi baj, csak az ígéretekből egyelőre nem sok minden valósult meg, a nagy Mantle "áttörés" elmaradt. Árában sikerült cserélni, ugyanazt tudja mint az AMD VGA, kevesebbet fogyaszt, kevesebb hőt termel. Nekem megérte a csere.
-
mcwolf79
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
De mostanaigmeg egy olyan jatekkal nem talalkoztam ami joval jobban ment volna Radeonon
Ezt próbálom vartyogni én is. Hiába a papíron okosabb és konzolközelibb GCN architektúrával rendelkező AMD VGA-k, a valóságban semmivel sem tudd jobb teljesítményt nyújtani, mint az NV kártyák. Sőt...

-
mcwolf79
veterán
Továbbra is csak az elméleti bullshit és a nagy víziók amiket hajtasz folyamatosan.
Én ahogy látom az írásaidból úgy tűnik hozzáértő vagy, de eddig amiket leírtál (hogy most jaj de rossz lesz a PC-nek, és legfőkébb az NV-nek) eddig köszönőviszonyban sincs a valósággal.
Én legalábbis mint PC-gamer nem tapsztaltam, hogy annyira hátrányban lennék, mert PC-m és legfőképp NV VGA-m van.
Lehet itt jósolni az üveggömbből [moderálva], de eddig a valóság mást mutat.Ne személyeskedj!
[ Módosította: Qru ]
-
mcwolf79
veterán
Az Ubifos szarjain kívül melyik volt az a játék, amelyik vállalhatatlan PC-s portot kapott?
(bár tulajdonképpen azok nem csak PC-n voltak xarok)
Jó oké, a Dead or alive 5 csak PS3-as csöcsöket kapott, és a grafika sem "nextgen ". Egyéb?
Én az utóbbi időben csak a Dying light-ot próbáltam ki, az flottul futott. -
mcwolf79
veterán
Biztos van egy ilyen casual réteg, de sztem ez kb. annyira fals és régi sztereotípia, mint a PC= állandó setup-olás.
A másik dolog meg: hány éve is temetik a PC-s játékipart??? Sztem legalább 10 éve ez a marhaság megy ,és mégis : a PC-s játékipar köszöni szépen jól elvan.
Most ,hogy a prevgen konzolok nagyon nem az elvárt szintet hozzák sztem sokan csalódottak. 1-2 éve még mindenki "default" FullHD-ről és 60 fps-ről beszélt konzolon . És mi lett belőle? Jobbára 30 fps (ha meg van egyáltalán), és a FullHD is csak maximum felskálázva van meg. AAA exklúzív szinte alig van, a multiplatform játékok meg (legkésőbb 1-2 patch után
) ketyegnek szépen PC-n is. Persze nem 3-4 éves gépekkel kell vacakolni, és akkor elkerülhető a felesleges sírás. Most egy konzol és egy FullHD TV árából ésszerűen össze lehet állítani egy PC-t ,amin legfeljebb kisebb kompromisszumokkal (pl. nem csutkára tolt élsimítással) VALÓS FullHD-ban lehet élvezni a játékélményt ,és valszeg a framerate is magasabb lesz mint konzolon.Lehet jönni most a konzoltechno bullshit-tel, de ebből SAJNOS nem sok mindent láttunk, ami igazán álleejtős lenne. Hiába a "hipermodern" API, ha semmi nem használja ki. Mire be fognak ezek érni, valszeg maguk a konzolok fognak elgyengülni az átlag gamer PC-hez képest. Amíg nincs egy prevgen Uncharted, God of War vagy egyéb AAA cím , addig ez csak porhintés.
-
mcwolf79
veterán
Csak nehogy késő legyen már, mire beérik a nagy technológiai áttörés.
Évek óta ez megy. Jönnek az úttörő technológiák, a nagy ígérgetések, és hol tart most az AMD??? Anyagilag sincsenek valami túl jó helyzetben ([link] ), és sztem a globál AMD tábor is megcsappant (csak hirtelen a Steam adatbázisába néztem bele -> 51 % NV és 28 % AMD VGA).
Már csak azért is gáz az üzleti dolog, mert mindkét konzolba az AMD szállítja az APU-kat. Mi lenne velük a konzolbiznisz nélkül???Szóval oké, jöjjenek az újitások, csak nehogy a nagy akarásnak nyögés legyen a vége.
-
mcwolf79
veterán
Idézet daveoff kollegától:
"Én azt mondom, hogy részben azért kellett a Mantle/Low Level API, hogy AMD jobban el tudja adni a szutyok processzorait"Hardveresen nekem sem volt bajom tulképp a 290-nel. Nekem driver anomáliák sem fordultak elő szinte soha (kivéve a Zerocore faxságát, hogy nem jött vissza alvásból).
Csak egyedül a szokásos "fantasztikus ígéreteket tartalmazó" innovációkkal lett tele a hócipőm. Jöttek a nagy világmegváltó ígéretek, hogy a Mantle így,meg a Mantle úgy de szuper lesz. Mi lett belőle? Semmi, jó nagy füst és kevéske láng.Itt már írták korábban ,de szerinted a DX12 low-level API dolgot 1 hónap alatt húzták elő a cilinderből, látván hogy támad (???) a Mantle API? Lehet az időzítést nem így tervezték ,de nem hiszem hogy csak úgy sitysuty összedobták gyorsan, hogy az AMD saját API-ja ne legyen az onlyone.
-
mcwolf79
veterán
[Ez az API-kra milyen hatással lesz?]
Mármint vegyes VGA-knál mit fog használni? -
mcwolf79
veterán
Ezért vagyok én itt már csak read only, és csak fogom a fejem a sok zöldhályogtól szenvedő fórumozón. Ezeknek hiába mondasz bármit, úgyis csak az NV lesz a király .
Jaj mindenkinek ,ha a sok élharcos (élükön főleg players111 és norb55) elengedi itt magát.És nem players111, nem veszek NV VGA-t. Volt 780,és azután a 290-nel is meg vagyok elégedve

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Subaru topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Parfüm topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Majd lesz.

Sehol egy görcsös magyarázat, csak a kínos csend. 
Hogy a SW témánál maradjak , ELJÖTT AZ ÉBREDŐ ERŐ