Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    válasz Z10N #19920 üzenetére

    A saját egyéni igényeimtől elvonatkoztatva írtam amit írtam. Itt nem rólam van szó, hanem úgy általában a fizetőképes keresletről.

    Másrészt pedig az, hogy nem érdekel a (mély) technológiai bla-bla az nem azt jelenti, hogy csordaszellemű vagyok vagy, hogy hűde gyakran cserélek kártyát vagy, hogy nem látom át a piaci mozgatórugókat,

    hanem hogy egyszerűen nem érdekelnek ebben a témában olyan dolgok, amiből semmi hasznom nincsen. A játék fusson szépen, és nekem el kell tudnom dönteni, hogy adott keretből mi a legjobb választás nekem ennyire kell ezekhez a dolgokhoz érteni. (Amihez pedig tényleg, nagyobb mélységben értek, azért pedig fizet nekem a munkáltatóm)

    Csak óvatosan jegyzem meg, hogy azzal, hogy bevallottan nem értek (és nem érdekelnek) az API-APU(-ABU) téma rejtett összefüggései, paradox módon még könnyen tartozhatok a topik felső 50%-ba az API-k szakmai területén, ugyanis annak a belátása, hogy nem értek valamihez egy olyan szinten ami elegendő a téma alap összefüggéseinek és egyáltalán mélységének átlátásához már egy nulla fölötti szintre emel engem.

    Tehát:
    0,
    Ez így nem igaz, hogy túl sűrűn veszek VGA-t. Mivel nem kereskedő vagyok, ezért valóban vesztek mindig valamennyit a dolgon, de én nem mondanám ezt olyan vészesnek. Ez az MSI 970 pld 93E-be került egy ideje...

    1,
    Miért engem akarsz belevetíteni az elemzésembe?
    Én nem "kié a legerősebb VGA" cím alapján döntök, de nagyon sokan igen. Az hogy az AMD már jó ideje (7970GHz volt az utolsó) képtelen ezt a címet megszerezni, az nagyon nagy gond nekik. A saját, jól felfogott érdekükben kéne azokon a pontokon amelyeket följebb összeszedtem változtatniuk, hogy javuljon a forgalmuk és az eredményességük.

    2,
    Nem magyarázatot kell keresni, hogy "miért igazságtalan a világ", hanem megoldásokat találni a problémákra. Ha az most a divathullám (vagyis felhasználói igény), hogy egyen kevesebbet a VGA meg ne süketüljünk meg, akkor az AMD-nek is illene ehhez igazítania a termékstratégiáját. Nem teszi, inkább issza a levét.

    A 290/X-nek sem kellett volna ennyire rögös utat bejárnia, de már kb azelőtt lejáratták a terméküket, hogy az eljutott volna a vevőkhöz. Ezt csak nagyon nehezen tudta levetkőzni: https://www.youtube.com/watch?v=u5YJsMaT_AE. Ha lett volna egy kis eszük, eleve a partnerekkel dobatják piacra az első termékeket, custom hűtéssel. Mire a partnerek kijöttek a saját verziójukkal, már mindenki leírta a 290/X-et, hogy forró meg hangos.

    4,
    Ez szép és jó, de attól még el kell ismerni, hogy sok user használja a ShadowPlay-t meg Experience-t. Ezek látványos dolgok amiket lehet mutogatni, illetve vásárlói döntést befolyásolhatnak. Ergó valamit az AMD-nek is illene lépnie.

    UI: A kollega 7970-s peldaja nagyon jo erre. Persze az NV az US piacot veszi figyelembe, ahol a fogyasztas nem szamit csak a zaj miatt. Az ar nem nagyon szamit, mert van boven mibol. Illetve az aktiv gamerekre epit, akik folyamatosan tejelnek, minden generacional. Ezen a teren az AMD-nek van meg mit fejlodni, ez teny.

    Mindenhol számít az ár, még Amerikában is. Egyébként nem értem, hogy mit akarsz itt kihozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés