- Fórumok
- Videokártyák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-08-23 16:13 Téma összefoglaló
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
"Az Intel nyiltan irta, hogy ok mar fejlesztes kozben nyujtottak segitseget, tobbszor is,hardveres es szoftveres supportot, a fejleszto szart bele."
Pontosan erre utaltam én is, hogy a fejlesztő első körben szart az Arc termékek támogatására, mert annyira jelentéktelen kerekítési hibának számítanak a gaming szegmensben. Végül az Intel az Arc megítélésének nagyon ártó hírek elcsendesítése érdekében inkább megfinanszírozhatta, hogy a fejlesztő alkalmazzon egy plusz csapatot, ami az Arc támogatást biztosítja az Intel pénzéből. -
DudeHUN
őstag
Az egészből kapsz egy képet. Így helyén tudod kezelni a grafikont. Van egy átfogó adatod és a boltos számokból pedig kapsz plusz információt, hogy az adott felhasználó fajta (akár egyes régiók kiskereskedelmi forgalma) mit mennyire preferál.
Sajnos jobbat nem tudunk. Mert nincs.
Túl mély következtetést sem szabad levonni ezen grafikonokból, amit rá tudunk húzni minden vásárlói csoportra. De azt sem mondhatjuk, hogy nem jó az adat. Csak nem elég részletes.
Amúgy tapasztalatom szerint vállalati felhasználás esetén még rosszabb is az arány itrhon AMD-t nézve. Nem is emlékszem pályázatra vagy bármi nagyobb céges beszerzés esetén ügyfél mikor kért AMD kártyát. -
Alogonomus
őstag
"Aztan erdekes, hirtelen tudtak vele foglalkozni."
Azután, hogy az Intelnek kínos lett a helyzet, és elkezdte a tűzoltást. Első körben az Arc kártyák tulajdonosainak a refund megoldást javasolta a fejlesztő. Nem ígérte az Arc támogatását."Mivel az AMD altal promotalt jatek, egy valag penzert dehogynem bajlodtak vele."
Másik nézőpontból: Promotálta az AMD, mert a fejlesztő implementált több új RDNA4 funkciót. A valag pénzről hol olvastál? -
DudeHUN
őstag
Te meg nem tudsz különbséget tenni az otthoni fogyasztásra vásárolt kártya eladások és a gazdasági tevékenység keretében vásároltak között. Ezeket nem látod a linkelt grafikonokból.
Régionálisan nyilván lesz különbség. Egyes helyeken extrém mértékben is, ahogy mondjuk egy amazon.de sem globális trendet mutat. De attól még igaz, hogy ezen számok nem tükrözik a videojátékra vásárolt dedikált GPU arányokat.Senki aki a kereskedelemben dolgozik nem vitatja, hogy kategóriákkal jobban fogynak a zöldek termékei még a gamerek között is (szvsz megérdemelten). De nagyon nem ez az arány az otthoni felhasználók esetén.
-
Alogonomus
őstag
Nagyon nem mindegy, hogy 5%, 10%, vagy esetleg még magasabb érték a tényleges arány. Az Intel 0,5-1% környéki aránya például azt eredményezte, hogy a Crimson Desert fejlesztője eleve nem is foglalkozott az Arc kártyák esetével, de amennyibe a Radeon 5% környékén lenne, akkor az FSR4 és az FSR Ray Regeneration implementálásával sem bajlódott volna a fejlesztő.
A Radeon-Geforce tényleges aránya régióról-régióra eddig is nagyon hullámzó képet mutatott, mert nem csak a Mindfactory jelentett magas arányt, de például Japánban is valami 45%-os arány alakult ki tavaly tavasszal országos szinten, és az utóbbi hónapokban sokszor hivatkoztak az Amazon különböző országokra érvényes aktuális népszerűségi listájára is, amin stabilan nagyjából felváltva vannak Radeon és Geforce kártyák. Persze az is közismert tény, hogy például Kínában vagy Dél-Koreában bár a például 5% is valószínűleg sikernek számítana a Radeon számára.
-
Alogonomus
őstag
-
Yutani
nagyúr
Szépen látszik, hogy kvázi együtt mozgott a két gyártó, kivéve 2014-2016 között (a Maxwell nagyon jól sikerült, a GCN 2-3 meg nem lett akkora siker, gondolom), de most 2025Q1-től az NV olyan szinten ellépett az AMD-től, miközben ez utóbbi meg abszolút értékben is csökkent, hogy elképesztő. Persze itt az AI boom van a dolog mögött, mert gondolom nem a gamerek kezdtek el vásárolni ilyen mértékben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem lesz exkluzív. A GDK-ban sztenderd HLSL kód van, és ez papíron akármilyen GPU-n fut, ami azt a HLSL kódverziót képes futtatni. Lényegében shader modell 7.0 kell majd hozzá. Viszont az FSR Diamond nem biztos, hogy gyorsan fog futni a mai GPU-kon, még akkor sem, ha a driver fordítója éppenséggel megeszi a HLSL kódot, mert munkamenetenként sokkal nagyobb adatmennyiséggel dolgozik az új eljárás, mint a Redstone. Emiatt olyan GPU-ra van szüksége, amely képes elég gyors memóriaterületet adni ehhez, hogy a mátrixfeldolgozók optimálisan dolgozhassanak.
Az RDNA 5-öt célirányosan így tervezték, tehát ott az FSR Diamond képes az elméleti matrix TFLOPS közelében működni. A többi GPU nem feltétlenül ilyen, és annak ellenére gondjai lehetnek az FSR Diamonddal, hogy a szabványos kódot a fordító meg tudja enni, csak maga a számíts az elméleti maximális TFLOPS 5-10%-án fut majd a gyakorlatban, tehát a hardverben lévő mátrixfeldolgozók a feldolgozás időtartamának 90-95%-ában nem csinálnak majd semmit. Ha ennyi hatásfokot veszítesz, akkor a natív képszámítás is sokkal gyorsabb lesz. Emiatt nem kizárt, hogy pusztán manuálisan letiltják az FSR Diamondot a nem elég gyors GPU-kon a fejlesztők. De maga a kód teljesen szabványos lesz, semmiféle specifikus kiterjesztést és AGS interoperabilitást nem használ, ezért is tudja integrálni a Microsoft a GDK-ba.
A Redstone amúgy 204 játékban aktiválható.
-
PuMbA
titán
Ok, de azért az sem fer, hogy 1 bitesként kezeljük az embereket, hogy nem tudnak gondolkodni. Igen, ott van egy darab képen, de az AMD nem mondta biztosra, sőt RDNA4 only-ként szerepelt mindenhol a továbbiakban. Van ez az egyetlen egy dolog, ami mutatta, hogy lesz FSR4 RDNA3-ra és mellette volt 15 másik dolog, ami szerint nem lesz. Aki ebből arra következtet hogy lesz...
A damage done-nak csak az INT8 verzió kikerülését gondolom én
Ez az egy ártatlan kép jóval kisebb dolog. -
PuMbA
titán
"Aztan februar vegen az AMD slide-on volt a 7800XT FSR4-el."
A slide viszont nem az FSR4-ről szólt, hanem az AFMF 2.1-ről és a mellette lévő szövegben sincs FSR4 említve. Az igaz, hogy a slide-ra rakott képből kihagyhatták volna az FSR4-et, mint ahogy az FSR4 INT8-at is nagyon elrontották, hogy kikerült. Ezek tényleg nagy hibák, de mellettük amúgy sosem mondták, hogy biztosan lesz FSR4 RDNA3-ra, csak feltételes módon, amit szintén nem kellett volna mondaniuk. Az AMD marketingje szokásosan borzalmas volt
-
Zilko87
aktív tag
Ezzel nem értek egyet. Mindenki tudta, hogy az Fsr4 rdna4 only, akkor lett ez téma mikor optiscalerrel megoldották rdna3-ra.
Másik dolog meg, aki korábban vett 7000 gent, nem lett átb@szva, akkor még csak fsr3 volt, és mindenki tudta, hogy mennyire pocsék. Senki nem igért nekik fsr4et.
Persze ettől még dühítő lehet valakinek, de ostobaság ezen rugózni.
Akkoriban még az volt a szlogen, hogy az amd lehozza raszterből, meg +memóriából. Aztán nem így lett...
-
Zilko87
aktív tag
Én megértem őket, de már megjelenés előtt lehetett ezt tudni. 7900xtx/4080 körüli teljesítménnyel érkezik valami ami támogatja majd az fsr4 et, és jobb lesz rt-ben. Ha az amd odaadja az fsr4et a 7000szériának, akkor tök felesleges lett volna kiadni a 9est, mert 1/1ben ugyan az a teljesítmény és ennyien sem vettek volna belőle. Teljesen logikus üzleti lépés, vagyis inkább sakk-matt helyzet még akkor is, ha ez "sokaknak azt jelentette, hogy soha többet amd. Persze ezzel szemben az nvidia ott van mércének, hogy lehet ezt így is, de azt se felejtsük el hogy mekkora lemaradást dolgozott le önmagában az fsr4. Szerintem jó az irány, tényleg jó csomag lett a 9000es széria. Az eladásokat nem értem, sztem sokan vettek belőle, itt a fórumon is jól ment, jó vétel volt az ünnepi időszakban. De ha ez ennyire elég csak, akkor innen kb lehetetlen lesz visszazárkózni.
-
Yutani
nagyúr
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Értem, igen az UE5 játékok jól bánnak a VRAM-mal.
"ahol szepen lehet cherrypickelni az aktualis hit alapjan."
Nem feltétlenül a hit alapján, hanem hogy ki mivel játszik
Én a legtöbb játékkal, amit a TechPowerUp teszel, nem játszok, így amikor veszek VGA-t akkor azoknak nincs sok jelentősége, mint ahogy abban az esetben sem, ha valaki szimulátorozásra vesz VGA-t. Akkor a TechPowerUp tesztje számára nem igazán mérvadó. -
PuMbA
titán
Igen, attól függ hogy melyik játék, de a 20 játékra átlagolt fps sajnos nem mondja el a teljes képet. Az általad nézett TechPowerUp tesztben Spider-Man 2 és Last of Us esetén van nagy különbség fps-ben a 8 és a 16GB között már 1440p-ben. Az elsődlegesen konzolra fejlesztett játékok szeretik a VRAM-ot.
Egyébként a TechPowerUp tesztjeiben sok a több éves, régi játék, szóval nem a legjobb, ha a legújabb játékokkal példálózunk.
-
hahakocka
őstag
Persze lehet hozni miért ne lehetne az új generációk jobbak általában akár kicsit kevesebb vrammal is főleg alacsony felbontáson pl 1080p-1440p főleg ha ugyanazt kell csak hozni mint az előző kategória közép-felső csúcsa. Attól még látjuk ma is pl hogy ma már nem elég a 8 gb (1080p esetén) s néhol a 12 gb se (1440p esetén) magas vagy very high-ultra minőség esetén. S ez az elmúlt 1-2 év termése mert előtte még a kisebb játékok azért bírták 8GB al is ma már mindenhol olvashatod hogy itt se ott se elég sehol. 1440p hez is jó a 16gb egy biztonság a jövőre nézve. 4K nál meg akár 25-30 gb közelébe is lehet jutni egyes gameknél főleg RT vel stb vel ON. 4K nál is ma már pl nem elég a 16gb mint régen inkább már 24gb kell ha nem 1-2 évre tervez az ember. Ahogy fejlődnek az egnine-ek és textúrák minőségei s ahogy leszarják kb az optimalizálást és csak DLSS FSR fókusz meg + az AI és egyéb munkák is már eszik egész nap kb a ramot. Szóval úgy néz ki mégis fontos a ram ahogy már évek óta mondom akár Munkára akár magasabb felbontásra vagy az adott felbontáson jobb textúrákra vagy nagyobb, messzibb távolságban lévő hatalmas tájak, területek teljes 'kirajzolására' főleg egy vadiúj openworld gamenél.
-
T.Peter
őstag
-
Yutani
nagyúr
-
righunter
csendes tag
-
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
"De ott a 20GB-24GB AMD-nel is, az mas kerdes hogy sokra nem mentek vele, mondjuk ott epp visszafele fejlodtek ebben a genben."
Ez így nem igaz. Az előző gen csúcs AMD kártyái voltak 20-24GB-osak, ami nincs a mostani generációban, csak középkategóriás kártyák, amik viszont maradtak 16GB-osak, mivel MSRP kategória alapján ($50 emeléssel) a 7800 XT és 7900 GRE utódjai a 9070 és az XT.
Ha lesz az RDNA5 generációban megint csúcs Radeon, ott elvárjuk, hogy legyen 32GB kártya is.
-
Quadgame94
őstag
Milyen két generáció? Jó ha egy jön addig. RTX 60 talán 2027Q4 de inkább 2028Q1.
PS5 2020Q4, vele jelent meg az RTX 30/RX 6000. Azóta eltelt 5 év jött két generáció. Háát nem sok fejlődés van VRAM terén. Mondjuk te a milliós kártyát hozod ide példaként.
RTX 3070 / Ti 8 GB
RTX 4070 / Ti 12 GB
RTX 5070 12 GBAMD oldaláról:
RX 6700 XT 12 GB / 6800 16 GB
RX 7700 XT 12 GB / 7800 XT 16 GB
RX 9070 16 GBA PS6 is ezt a szegmenst célozza majd meg szóval, ne az 5090-el gyere már

Amúgy meg meddő vita, mert a PS megosztott memóriát használ, miközben a PC-be van a jó kis RAM is. Így PS6-nak tényleg kell majd minimum 24 GB + DirectStorage Hyper SSD mert a gépekben 16 GB VRAM + 32 GB RAM simán lesz
-
PuMbA
titán
1,35 milláért van 32GB.... van, de gyakorlatilag nincs kategória a játékosok körében.
"Mire alapozod, hogy ket generacio alatt nem lesz vram fejlodes PC-n?"
Arra, hogy a 16GB-os VGA-k részaránya jeleneg 15% a játékosok körében Steam szerint és még mindig magasan a 8GB vezet. A következő generáció kijövetelkor elvileg még tartani fog a memória mizéria, így nagyon lassan fog ez modósulni. Játékot meg arra kell írni, amilyen hardvere van a játékosoknak.
-
PuMbA
titán
Memóriában tényleg nem fejlődik
Nézd meg mióta 8GB-osok a legnépszerűbb VGA-k, azaz az RTX5060, RX9060 kategória. Megállt az idő ezen a fronton. Már a GTX1070-en és RX580-on is 8GB volt.... mostanában lettek volna népszerűek a 16GB-os modellek, de a memória hiány megint áthúzta a számításokat. -
Yutani
nagyúr
Az a baj, hogy a GDDR7 hiánya a keresletet a GDDR6 felé tolja, így annak is emelkedik az ára. Emiatt aztán az AMD partnerek is emelni kényszerülnek, illetve a régebbi, még gyártásban lévő vagy újra gyártásba adott NV kártyák ára is nőni fog. Mindezt azért, hogy Mancika AI-val írassa a céges leveleket és cicás képeket generálhasson. (Nyilván van az AI-nak hasznos alkalmazása is, de nem lepődnék meg, ha a terhelés nagyobb része az egyszeri userekől jönne.)
-
Busterftw
nagyúr
Itt mar jobban fogalmaznak.
AMD board partners said to plan 5–10% Radeon price rise while prioritizing 8GB models
Tehat januarban volt egy 5-10% dragulas, ezt valoszinusitik megint februar-marciusban. Mikozben az AMD szinten a 8GB modellre fokuszal.
-
Yutani
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De nagyjából tudjuk. Pontosan az AMD nem mondja meg, viszont most úgy 400 millió dolláros bevételt hozhatott a két konzol a Q3-ban. Az előző év Q3-ban ennyi volt, és mivel most még érvényes az aktuális szerződési ciklus, és nem adtak el több chipet, mint az előző évben, gyakorlatilag ugyanannyi lehet ebből a bevétel. Talán kevesebb, de most kerekítsünk fel, így a 400 millióval nyugodtan számolhatsz. Az újratárgyalással fog ez csökkenni jövőre, akkor nem lehet pontosan tudni, hogy az AMD miben állapodik meg a Sony-val és a Microsofttal, de általában 20%-ot engednek az árból újratárgyalásonként. Nyilván az AMD-nek ez már mindegy, mert rég visszatermelte a befektetés többszörösét az üzlet, innentől már minden nyereség csak plusz.
-
PuMbA
titán
-
S_x96x_S
addikt
-
PuMbA
titán
Ezt értem, viszont akkor meg ezt nem értem:
"domping aron megvett RDNA2/3-k is benne vannak"
2025-ben semmiféle dömping áras RDNA2 / RDNA3 nem volt (az RDNA2-ből volt dömping 2023-ban, amikor a JPR szerint is felugrott az AMD market share 19%-ra) és semmilyen bolti adat nem mutatja, hogy RDNA2-t vagy 3-at vesznek értelmezhető mennyiségben. Tehát ez azt jelentheti, hogy a Steam statisztika késik valamennyit...
-
PuMbA
titán
"Nem lenne egyszerubb nem gyartani ilyeneket, bizonyitekok es forrasok nelkul?"
Azért írtam le azt az állításom, mert az adatok alapján ezt igaznak gondolom
Ugyanis mikor volt, hogy a MindFactory listán ennyire vezetett egy AMD GPU eladásban? Mikor volt, hogy Ausztráliában [link] 56%-44% volt a VGA eladási arány a két gyártó között? Mikor pörgött ennyire mindenhol kommentekben, hogy 9070XT-t veszek, vettem, tök jó, NVIDIA-ról váltottam 9070-re stb.? Mikor ugrott meg ennyire az AMD bevétele negyedévről negyedévre? Ezek alapján írtam, amit írtam, hogy az AMD-nek végre ez egy jó irány, amit a játékosok is visszajeleznek, mert eddig ilyen nem nagyon volt emlékeim szerint. -
PuMbA
titán
"Hivatalos JPR adatok, keress ra az aktualis negyedevre a launchok utan."
Ok, megnézem

"Kerek pontosan forrast es statszitikat, hogy a leszallitott RDNA4 kartyakbol hanyat hasznalnak csak jatekra az userek"
Te mondtad, hogy játékokon kívülre csak NVIDIA-t vesznek az emberek...a hiperjó szoftveres körítés miatt...
Szóval ezt neked kell tudni. Megint szépen rámfordítasz, csak az a baj, hogy a te állításod sincs alátámasztva, így a magad eredeti állítását tisztázd, amivel nekem "beszóltál" hogy az RDNA4 nem népszerű a játékosok körében az előző generációkhoz képest és ne rajtam rugózz. "Tehat aki PH-n banyasztopikban van es jatszik mellett, az mar nem er."
Ma már nem bányásznak VGA-val, hiszen nem éri meg....
-
PuMbA
titán
Kérem a linket, hogy hol találom meg ezeket az RDNA2-3-4 adatokat, amiket most beírtál

"Irrelevans, a teny nem valtozik, az RDNA2 sikeresebb volt mint az RDNA4."
Ez így van, de leírtam, hogy a játékfejlesztőknek teljesen hasztalan, ha valamit eladtak a bányászoknak. Nem a bányászok miatt rakták bele a COD-ba a Ray Regeneration-t. Nem rájuk fejlesztenek, amikor azt kell eldönteni, hogy milyen technológiákat használjanak a játékaikban
Én továbbra a játékos univerzumról beszélek kizárólag, hiszen ennek a része vagyok és a PH-n is legfőképp játékosok vannak. Szóval engem csak az érdekel, hogy a játékosok körében sikeresebb volt-e az RDNA2, mint az RDNA4. Ezt már vagy tízszer leírtam. Mikor szándékozol megérteni?Pocoyo.hun: Szeretném látni a forrást, hogy hol írták ezt, ha már felhoztad

-
X2N
őstag
Nem így működik, gondolod hogy majd elkezdenek licit háborúzni a zöldekkel hogy 9070XT-ket azon a gyártósoron ahol 5090-eseket is gyárthatnának? (csak példa)
Nem igazán prioritás a Radeon ahogy te is mondod. Az RDNA már le van írva, azóta hogy a 7000-es sorozatot nem sikerült se normálisan megtervezni, se kiadni, felesleges ezen utólag vergődni. A 9000-es is csak arra bizonyíték hogy mennyire elrontották a 7000-es szériát. A középkategóriás 9070XT simán hozza közel a 7900XTX-et. -
PuMbA
titán
"Irrelevans, de hat megint csak magyarazkodsz."
Na meg is érkeztünk a Busterftw speciálhoz...
Az magyarázkodás, hogy leírom a tényeket? Innen látszik, hogy csak kötözködsz és fogalmam sincs, hogy miért nem vagy még figyelmeztetve vagy pihenőre téve. A nagy tényekre támaszkodásodban megijedsz a tényektől (de csak ha azt én írom) és sün pózba vágod magad, és visszatámadsz teljesen nonszensz módon. -
X2N
őstag
-
Pkc83
őstag
Ez persze csak tipp a részemről de gondolom azt az AMD is tudja,hogy hiába lenne mondjuk 5-ször annyi vga a polcokon ha akkor sem vennének sokkal többet az emberek mint Nv-t.
Én kb 5 év Nv után vettem múlt hónapban újra AMd-t (9070Xt) mert őszintén, meguntam ezt a pofátlan árazást és süketelést amit Nv csinál évek és generációk óta.
Nyílván az AMD-nek is vannak hibái és hiányosságai de ugye valami kell a gépbe és csak 2 lehetőség van (az Intelt egyenlőre nem számolom). -
T.Peter
őstag
Szerintem leirtam, hogy miert nem tartom teljes mertekben igaznak azt az allitast abban a formaban, ahogy irtad. Ennel erthetobben nem tudom leirni. Nem kell idekeverni minden mast is, a prioritast nem is velemenyeztem.
Ezt a reszt nem velemenyeztem, nem is erdekel.
Itt sem ertem, hogy mi nem volt ertheto abbol, amit irtam. Hiaba van igazad abban, hogy hopium komment, lehetne erre mashogy is reagalni, hogy ne az legyen az ember erzese, hogy ide csak allandoan akadekoskodni jarsz. Vagytok meg paran igy, akiknek a hozzaszolasa csak gerjesztesre jo, mert semmi sem jo. Ahogy irtam, a masik oldal wishful thinking hulyesege is artalmas. Legtobbszor nulla hozzaertessel megy a vita, csak azert, hogy vita legyen. Nem lenne celszerubb, ha csak infokozles lenne anelkul, hogy jol belerugtok barmibe, mert nem hozza az elvarasotokat? Nem kell mindig mindenre megjegyzest tenni, ha nem tetszik valami.
-
X2N
őstag
"Bealltak arazasban az Nvidia moge es hatradoltek."
Nem tudom miről beszélsz az XFX 9070XT 270eFt, és hozza egy 5070Ti teljesítményét, a legolcsóbb Gainward 5070Ti 332eFt.
-
T.Peter
őstag
-
T.Peter
őstag
Attol, hogy kiemelsz 2 dolgot nem lesz igazad. Uj fejleszteseket mondtal, ami igaz az amd-re is mert ok is csinaltak uj dolgokat. Plusz nem azt irtad, hogy jobb minosegben, hanem jo minosegben. Amd-re is igaz, hogy vannak jo minosegu fejleszteseik.
A talalassal van gond. Van egy csomo dolog, amiben igazatok van masokkal egyutt, de ez, hogy allandoan jottok akadekoskodni, ez nem vita. A hasrautott komment sem ok, de lehetne ezeket mashogy is kezelni. Nem kell allandoan csak arra torekedni, hogy hol tudtok meg egyet belerugni az adott gyartoba.
-
S_x96x_S
addikt
> Switch 2 ... hozzak az uj fejleszteseket, mindezt jo minosegben
dolgoznak , ez látszik,
és még a DLSS-t is sikerült megoldaniuk a switch2 -ön.
( bár ez nem veszi fel a versenyt az AMD + Sony Amethyst projektjével )
"DLLS Light" + "DLLS Fat ( CNN )"> nvidias nem sok van vagy nincs,
végre valamiben egyetértünk
-
T.Peter
őstag
"ok hozzak az uj fejleszteseket, mindezt jo minosegben, nem az AMD."
Ez igy ebben a formaban nem teljesen igaz. Tobb fejlesztest hoztak, de legtobbjuk zart. Amd kevesebbet, de legalabb nem csak sajat hardveren fut es a directx resze mar.Egyebkent befejezhetned ezt a folyamatos akadekoskodast, teljesen olvashatatlanna valik a topik (masok wishful thinking hozzaallasa sem ok, az is valtozhatna).
-
gV
őstag
16 amiben benne van, de a Stalker 2-be és a Silent hill 2-be is belehet tenni, adja magát mivel mind2 UE5-ös, hogy még több játékra igaz.
amúgy az AMD RR-je valami alfa változat lehet még mindig lévén jelenleg lassulást okoz. az nV-s RR lényege nem csak az, hogy szebb hanem, hogy gyorsabb is. -
S_x96x_S
addikt
> A consumer gaming nem prioritas es letolt gatya, mint eddig.
Az amd stratégiája más mint az nvidiá-é;
és mások a prioritások is.1.)
Amúgy ha megnézed a legjobb kézi konzolokat
a javasolt TOP5 - mindegyike RDNA -s."Best handheld gaming PC in 2025: my recommendations for the best portable powerhouses" ( 30 October 2025 )
https://www.pcgamer.com/best-handheld-gaming-pc/2.)
Az új high-end konzolok is AMD alapuak lesznek ( PS6, XBOX next )
és ott van még a "Steam Machine" - ami szintén AMD alapú lesz.És talán azért nem fókuszál az nvidia ezekre a területekre,
mert az nvidiánál se prioritás a consumer gaming hw. -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Ez nem AMD vagy NVIDIA prioritás kérdése, hanem annak a kevesebb fejlesztőnek (a leépítések miatt) ezerszer több dolguk és gondjuk van, mint ezzel foglalkozni
NVIDIA Path Tracing és Ray Reconstruction is alig van pár játékban, mert ennél sokkal nagyobb gondok vannak a játékfejlesztésben. -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Az AMD-nek és a befektetőknek is fontos a gaming vonal, hiszen a 2027-es PS6, következő Xbox és Steam Deck 2 miatt erősen fejlesztettek az utóbbi időben, lásd RDNA4 és a Mark Cerny-vel bejelentett RDNA5 / UDNA újdonságok, valamint a hozzájuk tartozó Project Amethyst-es szoftveres elemek. Ennek eredménye az FSR Redstone is, hiszen tudjuk, hogy a PS5 Pro meg fogja kapni jövő tavasszal. Teljesen felesleges lenne ennyi energiát ölni ezekbe, ha az AMD-t "nem érdekli".
-
S_x96x_S
addikt
> Miert erdekelne oket,
Mert hisznek Lisa Su - nak és pénzt akarnak csinálni.
"AMD’s Lisa Su sees 35% annual sales growth driven by ‘insatiable’ AI demand"
https://www.cnbc.com/2025/11/11/amd-lisa-su-growth-ai-analyst-day.html- AMD CEO Lisa Su said that AMD could be able to achieve “double-digit” share in the data center AI chip market over the next three to five years.
- The AI chip market is currently dominated by Nvidia, which has over 90% of the market share, according to estimates.
- AMD says its overall revenue growth would expand to about 35% per year over the next three to five years, driven by “insatiable” demand for AI chips.de amúgy kérdezd a befektetőktől;
Megj:
A tőzsdei árfolyam - amúgy a legjobb mutató - a jövőbeli várakozások, jövőbeli eladások és a jövőbeli market share iránt.
Olyan mint a jövő heti időjárás előrejelzés;
amit nem vált ki az 1 hónappal ezelőtti.----
Mindenközben az OpenAI egyre jobban bízik az AMD-ben
( lásd legutóbbi nagy partnerség és MI400 -as megrendelés )
A Softbank pedig az OpenAI-ben;
emiatt el is adta az összes nvidia részesedését - amit betolt az OpenAI-ba.
"Softbank dumps its entire Nvidia portfolio worth $5.8 billion as its CEO goes all-in on OpenAI to the tune of $30 billion"
https://fortune.com/2025/11/11/softbank-nvidia-openai-masayoshi-son-sam-altman-investment/ -
S_x96x_S
addikt
Csak ugye ez nem jelenti azt, hogy az RDNA4 mem. kezelese ennel jobb...
Megint valami odakerult veletlenul, ami a cikkben nem volt.
Csak annyit jelent, hogy
az adott tesztelő tapasztalata és mérései szerint
- bizonyos helyzetekben az RDNA4 jobban viselkedett, mint ahogy várta volna.Ez volt a cikk-ben;
"""
AMD possesses a significant advantage they might not even be fully aware of—their more efficient memory management compared to NVIDIA Blackwell. In my experience, keeping VRAM usage under 8 GB to prevent stuttering is simpler with AMD's RX 9060 XT 8 GB than with NVIDIA's 8 GB RTX 5060 and 5060 Ti models, particularly when using ray tracing. More research is needed, and there's a chance NVIDIA could resolve this through driver improvements.If you want peace of mind—spend the extra $50 for 16 GB VRAM, no matter if you're buying NVIDIA or AMD—it just makes your life so much simpler. On the other hand, if money is tight, your focus is not on ray tracing, you're willing to play with the settings, and you're running 1080p, then the savings could be worth it. That's a lot of "ifs"—the RX 9060 XT 8 GB is definitely NOT for the console gamer who expects to fire up a game and run at max settings without ever touching the settings again.
When comparing RX 9060 XT 8 GB ($300) to RTX 5060 Ti 8 GB ($380), then the RX 9060 XT is clearly the better choice in situations where VRAM is tight, but the NVIDIA card has the edge when it comes to DLSS and games that don't even max out 8 GB. I still feel like the $80 difference is tempting, because it's a 25%+ difference, here, too: "but DLSS Transformer."
"""
-
PuMbA
titán
"Na vegre lesz forras vagy megint csak elsunnyogod es hasrautes lesz?"
A forrás ott van a neten, mindenhol. Láthatod, hogy mennyi RDNA4 és mennyi RDNA3 kártyát adnak el egyes boltok, amiknek van eladási listájuk
Megnézheted a világon bármelyik bolt listáját akármelyik országban. RDNA3 kártyát a hátul láthatsz általában, míg RDNA4-ből több van a Top10-ben. -
PuMbA
titán
Nézd meg az eladásokat
Hanyadik helyen van az első RDNA3 kártya mondjuk a Newegg oldalán vagy a MindFactory statisztikájában? A VGA bevétel minimum 90%-a jelenleg RDNA4."Jelen allas szerint tortenelmi melypontra lokte az "eros" RDNA4 eladas az AMD-t launch utan."
Történelmi mélypont a mostani 1,3 B dolcsi?
Akkor mi volt tavaly ilyenkor a 0.5B-s eredmény? Teljesen komolytalan állításokat írsz.
-
PuMbA
titán
Ok, de előbb még te példálóztál vele, hogy "strong" a "semi-custom"
Most akkor döntsük már el, hogy mi van.Jelenlegi állás szerint erősek az RDNA4 eladások, több bolti adat / beszámoló alapján is ezt látjuk. Szépen növekszik a gaming szegmens, mivel több a bevétel, mint a tavaly ilyenkori duplája!, szóval nem lehet azt mondani, hogy gondban lenne az AMD.
-
S_x96x_S
addikt
Próbálj Lisa Su - állítására fókuszálni;
Az "emelkedett / increased "
vs. "jelentősen bővült / grew significantly"
jelzők jelentése teljesen más.A "Jelentősen bővült / grew significantly" - kifejezetten nagyobb arányú növekedésre utal - mint egy sima "emelkedett" jelző.
más a hangsúly.
-
PuMbA
titán
-
S_x96x_S
addikt
> Azota is varjuk toled a csak RDNA4 beveteli statisztikat.
Mi meg várjuk tőled az eros semi-custom/konzol bevételi statisztikát.
( csak hogy tudjuk, hogy mi alapján következtetsz , mert abból kivonás útján el lehet dönteni, hogy igazad van-e )A fő probléma, hogy jellemzően az nvidiások nem tudják,
hogy azAMD gaming üzletág bevétele 2 fő részből áll:
= "Semi-custom/Konzol" + " gaming grafikus termékek(RDNA,...)"
És Lisa Su szerint mindkét rész erőssen növekedett!
-
PuMbA
titán
Maradt, de sokakat nem érdekel, hogy egy kártya 2 fps-sel többet tud mint a másik, mert ha nincs kint az fps számláló úgy se veszi észre senki.
Lehet specifikáció meg mérés buz*ulni, mint gyerekként, hogy az én kamionos kártyámra több lóerő van írva, de én pl. nem így választok VGA-t és még sokan.Ha közel van két funkció, akkor az ritkán eldöntő kategória, csak speciális esetekben számít. Autót se úgy vesznek az emberek, hogy ez a legtöbb lóerős, ennek legnagyobb a tapadása, ez 2cm-rel hosszabb. Ezek a legutolsó szempontok.
-
huskydog17
addikt
-
PuMbA
titán
"Nem csak a minoseg van, hanem a szoftveres hatter is"
Azóta már lett frissítve az OBS
Az interneten jókat írnak, simán tudnak Twitch streamet csinálni kiváló minőségben, maximum a legnagyobb streamerek igényét nem tudja kielégíteni, mert nincs dual encoder. A játékosok 99,999%-ának elég amit az AMD tud, a többiek vesznek NVIDIA-t."Aki erre keres kartyat, Nvidia ajanlast kap, mert arra jobb."
Ez ok, de market share szempontból irrelenváns. A VR felhasználók száma úgy is olyan kicsi, hogy 0,01%-ot érhet el egy market share összegzésben.
-
PuMbA
titán
A különbség nem akkora, hogy ez döntő ok lenne vásárlásnál. Van, ahol az AMD a jobb, van amiben az NVIDIA: AMD finally has good stream quality
A VR meg nagyon picurka piac, a hatalmas várakozásokkal ellentétben egyáltalán nem lett belőle semmi. Eldőlt, hogy az emberek nem akarnak VR-ezni.
-
PuMbA
titán
-
hokuszpk
nagyúr
igen. terelsz, csúsztatsz, mellébeszélsz.
direkt nem akarod érteni a coulombságot ; azaz azt, hogy nincs minden kartyan ott a tűzveszélyes csatlakozó. Amin nincs, azt miért is kellene visszahívni ?
Mint említettem volt, az AMD nem tette _kötelezővé, mint az NV, tehát ha a gyártó visszahívja, akkor visszahívja ( sőt ezeket mégiscsak visszakéne ), de ez ugyanúgy a zsugagyártó döntése, mint az, hogy nem a hagyományos pcie csatlakozóval szerelik a zsugát. Az AMD max. azért hibáztatható, hogy nem tiltotta meg az NV innováció alkalmazását. -
hokuszpk
nagyúr
mellébeszélésből jeles.
de próbáljuk meg statisztikai logikával.
nv összes = 100%
amd aszondja van kb. 20 féle modell, abból kettőn van ez a tűzveszélyes cucc.
egyik az igen kedvelt AMD körökben kedvelt Sapphire Nitro , a másik az Ascrock Taichi.
ha feltételezzük, hogy az összes modellből azonos ( nyilván nem, de tegyük fel ) példányszámot gyártanak, akkor kijön a 10%. Ha picit súlyozunk, mert a Sapphire többféle modellt is gyárt, és tippre több Pulse megy el, mint Nitró, mert olcsóbb, és annyival nem rosszabb ; akkor még kevesebb is lesz, mint 10%
-
hokuszpk
nagyúr
nem a statisztika volt a kérdés. Hanem az, hogy az AMD miért hívjon vissza mindent ? Amikor náluk csak 2 gyártói modellen van ez a tűzveszélyes csatlakozó míg ha jóltudom az összes új NV kártyán ez az izé van, mert az NV _kötelezővé tette_
nemegészen ugyanaz. statisztika ide vagy oda. -
hokuszpk
nagyúr
az AMD nem ajánlotta és nem tette kötelezővé ezt a hulladék csatlakozót.
igaz nem is tiltotta meg, ezért aztán létezik két kártya, amin ez van, a gyártók döntötték el, hogy ezzel szerelik. Mondjuk legyen a 90x0 széria 10% -a, amit ezzel szereltek ; de szvsz még annyise, hiszen a leégős Sapphire mellett a cégnek a 9070XT -ből van még két modell ( Pure, Pulse ), ami a hagyományos táppal bír. Miértis kellene teljes visszahívást csinálni ? -
Yutani
nagyúr
-
S_x96x_S
addikt
Az earnings call nem egy marketing maszlag.
És miért nehéz ezt értelmezni ?
Lisa Su : """
In PC gaming, demand for our latest-generation Radeon 9000 series GPUs was very strong, with desktop GPU sell-through accelerating in the quarter as demand outpaced supply.
"""Szerintem nem kell ebbe se többet se kevesebbet belemagyarázni.
( főleg nem az rdna2 -öt és a mostani PR katasztrófát. ) -
S_x96x_S
addikt
> itt csak siman AMD Radeon™ GPU van ami lehet kb barmi.
A legutolsó earnings call -on Lisa Su kifejezetten
megerősítette, hogy a Radeon 9000-res elég jól fogy ;
annyira jól, hogy a kereslet meghaladta a kínálatot.Lisa Su : """
In PC gaming, demand for our latest-generation Radeon 9000 series GPUs was very strong, with desktop GPU sell-through accelerating in the quarter as demand outpaced supply.
"""
Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) Q2 2025 Earnings Conference Call August 5, 2025 5:00 PM ET
Company Participants
- Jean X. Hu - Executive VP, CFO & Treasurer
- Lisa T. Su - Chair, President & CEO
- Matthew D. Ramsay - Vice President of Financial Strategy & Investor Relations -
S_x96x_S
addikt
> Igen, a marketinget leirjak amit a reszvenyeseknek szol.
> Tessek, ez volt a Q2: "Gaming revenue was $1.1 billion, up 73% year-over-year driven by an increase in semi-custom revenue and strong AMD Radeon™ GPU demand."
A pénzügyi beszámoló a leges-legutolsó,
ahol blöffölnek a cégek.
És minden mondatot alaposan átgondolnak, mert a CEO -nak kell aláirnia ( és ő is felel érte )Mert ha valami "hülyeséget"/"félreérthetőt"/"megtévesztést"
irnak, akkor a részvényesek ( befektetők ) simán beperelhetik a céget ; sőt még a befektetői bizalom is megszűnik - ami még rosszabb.És meg is teszik : pl Intel -lel - 2024 -ben a Foundry problémák miatt.
Vagy :
- az AMD-vel 2015 -ben;
- az nvidia ellen a crypto adatok eltitkolása miatt ; 18-cv-07669 -
DudeHUN
őstag
-
PuMbA
titán
Hmm, tényleg vannak RDNA2-k, ezt nem tudtam, de Magyarországon is totál nonszensz árazással
Az RX6600 drágább az újabb és jobb RX7600-tól, így pedig biztos nem vesznek belőle sokat, mert csak beragadt termékekről van szó. A linkelt oldaladon van RX6650XT 550 Euróért? Sima RX6600 230Eur-ért? Ezzel mit akarsz mondani? Senki sem fogja megvenni!Az increase semi-custom a kézi konzolok miatt volt, de az nem egy nagy piac tudomásom szerint a Steam Deck óta, szóval a kevésből nőni egyszerű.
-
PuMbA
titán
"Nem tudod ebből mennyi az RDNA4"
De tudjuk, hiszen le szokták írni, hogy mi a fő bevételi forrás és az RDNA4 majdnem az egész az alábbiak alapján: mivel RDNA3-ból rekord alacsony számot adtak el folyamatosan és emiatt zuhant le abszolút mélypontra az AMD, minimálisat adnak el most is. RDNA2 már nincs a piacon. Semi custom szintén a béka segge alatt van, negyedévről negyedévre alacsonyabb semi custom bevételről írt az AMD már jó ideje, hiszen alig vesznek az emberek PS5-öt és Xbox-ot, ha megnézzük az eladásokat. Ez a konzol generáció már kifutott.
-
DudeHUN
őstag
-
S_x96x_S
addikt
> A fentiek tolem konkret adatok es szamok, bizonyitekok,
> te nem hoztal semmi, most sem.
Hétfő estére meglesz a friss Steam októberi,
de addig is a gaming rész;;https://store.steampowered.com/hwsurvey/
-
PuMbA
titán
"Latom megint csak felremagyarazas es hsz gyujtes lesz."
Nem, nincs kedvem még egyszer leírni, amit már kiveséztünk tetőtöl talpig.
"Tehat maradunk annyiban, hogy csak a duma megy es nincs semmi bizonyitekod."
Maradjunk
Nekem nem fáj, hogy mit hiszel."Velem aztan biztos nem beszelted meg."
Hmm, pedig úgy emlékeztem. Jó lett volna, ha olvastad volna akkor az NVIDIA vs AMD vs Intel topikot, mert sok ideig erről volt szó.
-
PuMbA
titán
RDNA2-ből hogy ne fogyott volna egy rakat, amikor akkor épp bányász láz volt és a gamereknek semmi sem jutott...
Úgyhogy ez megint nem gaming...."Varjuk a statisztikad"
Nem létezik tisztán gaming statisztika, mert ezt senki sem figyeli külön, de ezt is megbeszéltük az AMD vs Intel vs NVIDIA topikban. Keresd vissza
Néhány külön adatra tudunk támaszkodni."A Workstation/Pro es datacenter report az kulon van JP-nel."
És? Bányászathoz is gaming GPU-kat vettek, nem Workstation-t vagy Pro-t
Ki a tök fizet 10x annyi pénzt 32GB-os VGA-ra, amikor ott van petákokért? Nem láttad a kínai raktárakban álló halom RTX5090 fotót, amik átalakításra várnak? Jó lenne tájékozódnod, mert nincs kedvem leírni mindent újra. -
PuMbA
titán
Milyen statisztika van csak a gaming kártyákról?
#71923 Busterftw JPR-ben benne vannak a AI-ra szánt kártyák is, hiszen sokkal olcsóbb egy RTX5090, mint egy profi VGA, ami 10x annyiba kerül. Ezeket viszik Kínába átalakítani. Nem voltál itt, amikor 1 hónapja végigbeszéltük? Még GamersNexus is készített róla videót.
-
PuMbA
titán
Továbbra sincs köze a részesedésnek a gaming eladásokhoz
A részesedésben benne van minden eladott NVIDIA VGA, az is ami AI-ra vesznek és egy játékot nem indítanak el rajta soha és most AI őrület van.Onnan tudjuk, hogy az AMD sok RDNA4-et ad el, hogy a gaming bevétele 73%-kal nőtt az utolsó negyedévben.
-
DudeHUN
őstag
Engem az zavar a legjobban, hogy végre nem fogyott szarul az új generáció a Radeonokból. Nyilván nem Nvidia kategória. De tényleg jobban keresték, mint az előzőeket. Nálunk mindenképpen. RDNA2 is csak a végén volt kelendő, amikor bezuhant az ára.
Erre belefosnak az egészbe egy ilyennel egy olyan időszakban, amikor kellene a market share és most aztán nincsenek pénz szűkében, hogy ilyen támogatást megszüntessenek... -
Zilko87
aktív tag
Te ki sem maradhattál volna...
Nem, ilyet nem írtam. Ha mondjuk 6800xt tulaj lennék, biztosan nem örülnék ennek. De ugyan úgy bekapcsolnám a gépet, és játszanék tovább. Tehát a gyakorlatban semmit nem változtat. Ettől függetlenül kurv@ gáz így kommunikálni a vásárlókkal! -
Yutani
nagyúr
Értsd meg, hogy mit ír. A kártya ezentúl is működni fog.
Az Intelnél látjuk, hogy az új driver milyen sebesség különbséget jelent a játékokban, de nem tudom, az AMD esetén ez mit jelent? Néhány százalék? Vagy játszhatatlan sebességből játszható lesz? Én őszintén a 3060 Ti kártyámnál sem látom, hogy hú de jobban fut a Stalker 2 meg a Borderlands 4 az újabb driverekkel.
-
b.
félisten
-
DudeHUN
őstag
-
huskydog17
addikt
A PCGH-nak is ugyanezt a választ küldték, azaz nekik is megerősítette az AMD, hogy vége a mainline driver supportnak az első két RDNA generációnál.
Ahogy a CB nagyon jól rámutat, ez azért nagyon gáz, mert a mai napig rengeteg RDNA2 terméket lehet kapni, sőt néhány hete jött ki a piacra az Xbox Ally kézikonzol, amiben szintén RDNA2 van.
(Pont ma néztem a notebook árakat, mert lehet, hogy karácsonyra veszek egyet, aztán kíváncsiságból megnéztem az árakat és AMD oldalon 300.000 Ft alatt csak Vega és RDNA2 IGP-s gépek vannak, vagyis 300k alatt kizárólag olyan AMD-s notit tudnék venni, amihez már nincs mainline driver támogatás. Na ha valami, akkor ez bizony k*rva gáz, már 1000 bocsánat a kifejezésért! Lehet inkább Intel alapú notit fogok ezután keresni.)
Ahogy a CB arra is nagyon jól rámutat, ezzel oda jutottunk, hogy AMD oldalon a legöregebb hardver, amihez van aktív mainline driver támogatás, az 3 éves (RDNA 3), míg NV oldalon 7 éves (Turing).
Véleményem szerint az AMD túl hamar kidobta az RDNA2-t, mert még rengeteg új termékben van. 2-3 évig legalább vinni kellett volna még.
Az AMD jó szokásához híven a saját vásárlóit sz*patja a legnagyobb mértékben.
Idén nem csak felskálázó szempontból, de driver szempontból is alaposan kiszúr a saját felhasználóival. Ezek után ha valaki azt mondja, hogy egy AMD VGA-k jövőt állóbbak, azt ki fogom nevetni. Úgy tűnik se prioritás, se pénz nincs már az RTG-nél.Nem elég, hogy az RDNA3 tulajokat arcon köpték az FSR 4-el, most még az USB-C dologgal is, továbbá most már az RDNA 2 tulajokat is arcon köpik. Így nagyon nehezen lesz meg a 40%-os piaci részesedés.
-
Busterftw
nagyúr
-
Lord Amper
aktív tag
Azért a Radeon mindig ilyen lesajnált kistesó volt, kicsit "óccsójános" kártya akkor is ha price/performance-ben elverte az aktuális NV szériát.
Ugyan ez volt az AMD procikkal is, az Athlon FX-en kívül szinte mindig olcsóbb volt AMD platformra építeni, a magfeloldós időkben meg ugye ment az okoskodás.
Aki meg megtehette az mindig inkább egy Intel + Nvidia platformot vett. A gpu piacon most se léptek még ezen túl. -
Yutani
nagyúr
-
PuMbA
titán
-
huskydog17
addikt
Tehát jön egy új RDNA3 kártya, ami gyakorlatilag egy masszívan vágott 7800XT, ugyanazzal a GPU-val, ugyanazzal a memóriavezérlővel és kiosztással, de a CU-k harmadát levágták, ami miatt a 7700XT-nél is lassabb, miközben ugyanannyit eszik, mint a 7800XT (263 Watt).
Úgy tűnik a rosszul sikerült 7800XT-ket akarják 7700 néven eladni, amelyeknél brutálisan magas az áramszivárgás.
Milyen érdekes, hogy amíg a 7700XT-nél a Navi32-ben még a memóriavezérlőt is megvágták 256-ról 192 bit-re, addig itt ezt nem tették meg, marad a 256 bit, ami drágább, miközben ez egy olcsóbb SKU lesz. Nem egészen értem, de ok.
Mármint értem, hogy a gyengén sikerült (túlságosan szivárgó) 7800XT-ktől akarnak így megszabadulni, viszont azt nem értem, hogy ha üzletileg nem érte meg megvágni a VRAM-ot, akkor a 7700XT-nél miért vágták meg, miközben pont a 192 bites a drágább SKU. A GPU is ugyanaz mindháromnál.
Ez az egy dolog, ami még nem teljesen világos számomra.
Az már biztos, hogy a sima 7700-as Radeonnál az energiahatékonyság iszonyatosan pocsék lesz így. -
S_x96x_S
addikt
szerintem történtek előrehaladások,
és mint kifejtettem az utóbbi idők konzol hírei
jelentősen befolyásolni fogják a jövő gaming piacát.> Honnan szamoljuk es mit jelent a kozep, hosszutav?
jó kérdés.
A kínai kultúra másképp közelíti meg az időt;
és ha jól értem, inkább folyamatokban, ciklusokban gondolkodnak.
( Lisa Su, Jensen Huang gyökerei a tajvani-kínai kultúrába nyúlnak. )> Mar vagy 3-4 eve irtal az "eros versenyrol".
és ezt mindig olyan kontextusban, hogy versenypárti vagyok
és értékelem az erős versenyt - a monopólium ellenében -
b.
félisten
-
Yutani
nagyúr
-
PuMbA
titán
-
törölt tag
-
Lacccca87
addikt
Ember ez már tényleg csak vergődés és össze vissza beszélés, egyszer ez a fontos a mérvadó aztán meg mást mondasz. Csak nem értem mi a célod ezzel, mert értelme nincs, gyanítom neked profitot nem hoz az ha kevesebb az AMD részesedése. Kezd a mondandód átmenni óvodás szintbe pl az én apukámnak sokkal nagyobb a f..a mint a tiednek, de attól a sajátod még pici marad....
Minden statisztikán látszik hogy igen le volt csúszva, elvesztette a vásárlói bázis jelentős részét de most sikerült egy normális szériát kiadnia a RX7000-es személyében, illetve megismételte a RX9000-el is nagy valószínűséggel. És újra elkezdett növekedni és piacit visszaszerezni. Mitől lesz neked rosszabb ha elfogadod?Valószínűleg felesleges írom le én is ezeket a sorokat, mert úgyis kitalálsz majd valami frappáns választ.
-
PuMbA
titán
Azt tudjuk, hogy konzol GPU nem lehetett sok, hiszen az Xbox-ot gyakorlatilag nem veszik és a PS5-öt is keveset, mert aki már akart vett
Ezért csökkentek már 2 éve negyedévről negyedévre a bevételek, mert a konzol bevétel az életciklus vége felé teljesen elfogy.Lacccca87: RX7000 széria nem lett normális. Brutálisat bukott rajta az AMD, mert nem vették. Nézd meg az utóbbi évek Gaming bevételét, a béka segge alá esett az RX6000-res széria után, annyira rossz volt az RX7000-res széria.
-
hahakocka
őstag
Rohadtul nem nagyítottam fel a világra még ha te azt is láttad benne.
Csak azt mondtam hogy nem érdekel hogy Kínában a 1.5 milliárd ember meg Indíában és USA -ba na marketing éhes emberkék mit vesznek mindig is az ár értékre mentem egész életemben s ezért van majdnem fele NV-AMD kártyám életem során és 50-50 Intel-AMD cpu. S azt se szeretem ha valaki monopol helyzetbe kerül a magas árak s a fejlődés lassúsága olykor ilyenkor garantált. Tendencia (A mai és FRISS nem a 10 éves
sosem az elmúlt 10 évről meséltem) lehet helyközben is és kicsiben is szépen lassan emelkedőben s ahogy látom a false Steam stat metódust és az új német és osztrák boltokat alakul is az amiről beszéltem egyre nagyobban. Vagy a most kiadott friss AMD adatok. (S_96x_S által frissen linkeltek). Nem ár értékben és hardver értékben van jobb termék sokaknak hanem eszik az RT és DLSS SZOFTVERES maszlagot s ezért képesek akár 30-35% +t is (s ez lehetne AMD oldalon is akár azt is utálnám) olykor kifizetni, mikor a millió youtube nézői szavazások tekintetében meg az jön ki mindenhol, legalábbis a legnagyobb 3-4 helyen is hogy kb leszarják az RT-t inkább FPS szám növelést akarnak és a DLSS-FSR se mindig használódik s hogy nem tartják elégnek a látványtöbbletet amit ad az RT. Ezek jöttek ki a milliós táború youtuber oldalak szavazásain aki meg nem szavazott azt nem érdekelte lehet a téma sem még?
Amúgy a német és osztrák boltok jó része AMD vételt mutat nem csak a Mindfactory mostanság. Amazonon is szépen mennek az AMD-k. S lokális szinten ismerőseim boltjaiban és HA oldalain is. Eddig ők is 70 es NV ket adtak el s a friss mai tendencia ezért érződik változónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Gitáros topic
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Futás, futópályák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-11G I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung LH55CSPLBC 55" LCD monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez az egy ártatlan kép jóval kisebb dolog.

Akkor mi volt tavaly ilyenkor a 0.5B-s eredmény? Teljesen komolytalan állításokat írsz.