Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT

AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
omfgk
veterán
válasz
Anonymus23
üzenetére
CB2023 lefut minden gond nélkül
Ez konkrétan semmit nem jelent.
A feljebbi felvetés egyébként jogos, én se értem ,hogy pontosan mikor és mi ment félre ahhoz ,hogy most bárki stabilitást teszteljen CB23-al.
Zen 4-el, főleg az elején arra volt jó (hiszen minden a 90-95 fokokról szólt) ,hogy egy fix, konkrét terhelésnél megnézzük ,hogy egyrészt az adott fogyasztás mellett mennyi a hőmérséklet, másrészt adott egy pontszámot, így egy viszonyítási alapot ahhoz ,hogy akkor többszálon mennyire fogja meg egy gyengébb hűtés, egy gyári tdp vagy csak egy rosszabb silicon.
Erre egyébként továbbra is alkalmas.
Nem AVX512, nem egy Y-Cruncher BBP, ami totál overkill a hűtés tesztelésére.A kérdéses 9800X3D-n elindítva szépen kap a proci egy többszálas terhelést, 135-140W körül. Van valamilyen proci hűtőnk, valamilyen házban és körítéssel, szóval lesz egy hőmérséklet.
És kéne kapnunk egy 23 ezer körüli pontszámot.
Ha 21 ezret kapunk, akkor gebasz van. Vagy már rég lefejelte a temp limitet, vagyis a boost sehol nincs, vagy ppt limit, vagy csak szimplán egy hülye alaplapi beállítás. X3D gaming mode és társai.És ugye a mínuszos CO görbét is simán meg lehet nézni ,hogy valós terhelés mellett, az alacsonyabb feszültség, ténylegesen mennyivel alacsonyabb fogyasztást és hőmérsékleteket eredményez.
De a CO stabilitását se teszteltük soha a büdös életbe CB23-al. Vagy 20-al. Vagy 24-el. Egyikkel se.
-
tlac
nagyúr
válasz
Anonymus23
üzenetére
biztos nem használnám úgy a gépet, hogy tudom hogy nem stabil
mindenféle crash-be belefuthatsz és sosem fogod tudni, hogy ez programhiba vagy a tuning miatt vanlegrosszabb esetben adatvesztésed lehet, plusz nem lehet megbízni a gépedben
-
arnoldito
senior tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Régen mondták nekem a Phenom II korszakban személyesen HerrZ fórumtárs aki árulta a magfeloldós időben a CPU-kat, meg azokat amiket iszonyat lehetett húzni. Ne benchel tesztelj, hanem azokkal amivel játszol, ha ott stabil az OC akkor használd és ennyi. Játékok alatt megy? Akkor használd és élvezd, hogy megy a cucc.
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Még a Noctua legjobb ventije is tud “hangos” lenni

Aki AMD procira léghűtővel 60-70 fokokat akar látni, az simán 100% ventivel jár. És nem is Cinebench hőfokról beszélünk még.
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Mindig felteszem a legfrissebb BIOS-t, nekem még ilyen, eddig nem volt. Természetesen BIOS frissítés után a BitLocker kulcsot mindig manuálisan be kell pötyögni a C:-hez (a többihez szerencsére nem, de nálam minden meghajtón BitLocker van).
Itt viszont az volt az érdekes azon felül, hogy bejött a PIN-es dolog, hogy: hiába volt ott a beállítás gomb, nem csinált semmit. Mindazonáltal az AMD ajánlása miatt egyébként is hajlottam az újratelepítésre, ez viszont kb át is sodort arra az útra!
-
Bossp
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Én amit néztem a lapok nem sérültek. A procit garizták. És egy ilyen új lapot nem láttam új biossal amivel lett volna gond. De hát legyen igazam :D
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Az adott Reddit csoport posztjai alapján az ASROCK nem kegyes a gariztatással, az AMD viszont gyakorlatilag kérdés nélkül cseréli a halott procikat.
-
Bossp
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Volt hogy már 4 ott hagyott termékemre kapta 1/3 ad árat. Aztán mikor már rendeltem volna buktam
-
Floyd80
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Köszi, érdekes ez az MSI bios is, több helyről elérhető a menüben a PBO setting, az egyiket állítgatva a végén azt írja ki, hogy nem történt módosítás, a másikban meg elfogadja.
-15 CO és PPT 142. Még így is ráküld 140W-t. 90 fok megvolt, de ventik alig járnak most a házban.
-
Floyd80
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
MSI BIOS-ban hogy tudok ilyeneket állítgatni? Mert itt van minden, shaper, két-féle optimizer.

-
Bossp
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Rakjad be a kosaradba. 1 napon belül jön az e-mail hogy leárazták neked. Annyi hogy 5k-ért kell vásárolni de pont akartam venni egy nagy ramen tálat meg ezt azt :D.
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

deathcrow42