Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
Igen, én is észrevettem,hogy már nem számít annyira a ram freki...fentebb feltöltöttem a 2133 és a 3200Mhz közötti különbséget..
UI: azért látszik,hogy a 3600X-nek nem sok előnye van, nettó nulla...
Leon77: Én a 2600X után is érzem a különbséget,főleg zsúfolt helyeken, alig esik le az fps... Navrik C-n eddig,ha "ostrom" volt 2600X-el azért bezuhant, most meg végig tartja az értékeket.
PUBG-ben meg rettenetesen sokat hozott.[ Szerkesztve ]
-
Ueda
senior tag
CPU-Z 1 szálon 25 % különbség még nem vészes. i5-6500
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
BullKoxa
őstag
Köszönöm szépen ! Azt hittem nem fog rendesen menni az x370-s lapokban. Akkor ezek szerint Auton hagytad a CPU-t szerintem a Vcore-t is .
A Vcore-t is vissza veszi, meg az órajelet is?
És ha jól olvasom akkor a 3xxx szériának nem kell a ramnak annyi fesz ha Oc-t akarsz a ramra tenni?pl nekem 3066-n mennek 1.39v-l , de erre csak ritkán ugrik fel.[ Szerkesztve ]
-
sfknasty
aktív tag
Mondjuk én azokon a feszültség értékeken lentebb vennék! Azt vettem észre,hogy az MSI lap indokolatlanul nagy alap feszt állít be a procinak.Az az 1.431V Cpu fesz,az szerintem sok.Főleg tuning nélkül. Nálam 4.2GHz all core és 1.35V-ra van beállítva.Inkább állítsd be hozzá az LLC-t monjuk 3-ra.És ha kevés a fesz,akkor az LLC miatt pakol még rá kakaót.Ha nem tuningolsz,akkor bőven lemehetsz 1.4V alá!közel 1.2V-ig az LLC-t használva.Idle alatt sem lesz annyira meleg.
-
weri
senior tag
Nem tudom, nalam siman megy 4.3-at meg akkor is ha a tdp limeteket auto-n hagyom. AZ llc meg szerintem minden MSI lapon ugyan azt csinalja mode8 a leg lazabb, mode1 a leg agresszivabb.
Feszultseget meg ugy kene kitesztelni hogy auton hagyod. Betolsz egy benchet, monitorozod a feszt amit allitott, utana a legmagass orajelen amin ment a teszten belovod + a feszt hozza es utana lehet adagolni a feszt es az orajelet fel/le ahogy kivanja az igeny. V1.45 a plafon de en 1.425 fole nem mennek.Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
nagyúr
Hát, khm....
A VRM alapján ez egy belépő fapados X570-es lap.
i3-7350k-t hajtok 6 fázisos Z270-es mini-ITX lapban, de ez csak 2 mag.
Egyre inkább úgy érzem, hogy nem nyúltam mellé a Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi-vel...
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fanti
addikt
Ugyanez volt a Foramaxnál is....majd közölték rendelés után telefonon, hogy már nem lesz....és a helyét ha megnézem (mert a kedvencekben van) azt írja, hogy nem létező termék.....
Ja, és a hivatalos Gigabyte gari az NEM 24 hónap, hanem 36!
Amúgy meg bevallom őszintén, hogy jött helyette ez innen ingyen kiszállítással, már meg is kaptam ma délelőtt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz apa111 #11459 üzenetére
A kicsi offset az mennyit jelent nálad? Amúgy nem zavar a 70fok se, meg az se ha nem megy 4.2ghz-n, csak érdekesnek találtam ezt így. Amúgy az 1.35V is belefér simán nekem, max beállítom azt és megnézem úgy mit csinál 4.2ghz mellett.
Igazából nekem az nem tiszta még, hogy a vid-et lehet nem 1.1v-on kellett volna hagyni, hanem fentebb rakni 1.25v-ra és onnan +offsetelni, hogy a vcore megkapja a 1.3v-ot.
-
-FreaK-
veterán
válasz apa111 #11459 üzenetére
Nem csak ezért nincs értelme: all-core nem tudod tartani azt az órajelet, amit a PBO egy magon el tud érni, így kevés/egy szálas teljesítményél (és a játékok többnyire ilyenek) jobban jössz ki ha automatán hagyod. Erősen több szálas munkánál vélhetőleg jobban jössz ki az all core OC-val.
Bár én megnéznék egy tesztet azért 1% és 0.1% eredményeknél, hogy mit jelent a minden auton PBO vs. all core OC.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz apa111 #11502 üzenetére
Nos, erre jutottam.
BIOS: csak a Global C State van engedélyezve, illetve fast boot disabled, az összes többi beállítás alapértelmezetten van, azaz auto-n, úgy mint PBO,XFR,stb, ramok is alap 2133-on futnak.
Első mérés 2200 MHZ-en lett lefuttatva - windows energiasémában (Windows kiegyensőlyozott) korlátozva a max teljesítmény 50%-ra, a másodiknál nem fogtam vissza a CPU-t - RyZen balanced energiaséma.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok