Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
Ja, hát ha problémák vannak, akkor más a helyzet. Én csak arra értettem, hogy egy tökéletesen üzemelő rendszert én lehet, most nem bántanék, mert nem igazán van, minek javulnia.
Az az Usb dolog elég fura volt. Először úgy volt, hogy csak az 5000-esek érintettek, aztán 3000 is, de ott sokkal ritkább volt. Ha jól emlékszem, javítsatok ki, ha nem így volt. Mintha lenne még egy változó, amit nem fedtek fel. Vagy csak így adta a "random" faktor.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
ETOM
addikt
válasz Chaser #35625 üzenetére
Meghülyült totál a TM5. Teljesen alap bios beállításokkal se fut tovább mikor stabil beállítást sikerült találni még 3600MHz-hez is és akkor futott rajta 1 órát. Lehet windows update tett be neki? [kép] (Ez még tuningolt kép, de alapon ugyanez) Prime95 blend is megy szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
a 3600-oson jobb a chip - 2021-es e-die, biztos új rev - , olyan vígan szalad 3600-on c14-et hogy öröm nézni - ekkora feszen a másik biztos nem, és sztem ilyen szoros időzítéseken sem -
uv is nagyon megy nekik
a fekete meg amúgy hülyén néz ki ha kinézet is számít, fehér meg igazi prémium feeling
de ezek sr modulok, 5xxx biztos jobban szereti a dr-t, 3xxx-et nem tudom mennyi teljesítmény veszik el
veszel belőle két kitet akkor már olyan mintha két dr modulod lenne
sok és gyors ram egyben - ha tervezel még pár évig 3xxx/5xxx-ekkel addig kell venni ramot amíg még értelmes áron van, aztán jön a ddr5 és am5, ott már semi nem lesz olcsó, de legalább sokáig elég hitvány is lesz a ddr5-ök, kell hozzá 1-2-3 év mire értelmes időzétéssekkel is lesznek és nem arany árban -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pityu.
nagyúr
Hát azt hiszem alaplap kuka,nem csodálom hogy sokan szidták külföldi írásokban az msi b55-A pro alaplapot.Új rammal is sípol megáll az EZ led a vga-nál de a vga-nak nincs hibája aztán három síp jel és boot-nál megakad és világít a képetrnyő meg energia takarékos üzemmódban marad egy bios reset után is alig tudtam be bootoltatni.Most már csak az alaplapra tudok tippelni.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Pityu. #35658 üzenetére
Fura ilyesmi hibát észlelek amit itt írnak
"Bios / Video problémák - nem POST. 'VGA' hiba LED a fedélzeten
Felülvizsgálat az Egyesült Államokban, 2020. december 26Ellenőrzött vásárlás A fórumok tele vannak olyan emberekkel, akiknek videojel problémája van a fórumon. A BIOS még a legfrissebb villogás után sem megbízható az új ADM chipek számára. Nem ismer fel számos videokártyát. Megakadt egy nem POST hurokban. Törölte a BIOS-t, és annyiszor felvillantotta, hogy működőképes legyen - csak vissza fogja küldeni."
-
Pityu.
nagyúr
válasz MaddeNNNN #35660 üzenetére
Meg sem próbálom mert pont találtam egy ilyen panaszt is az illető minden tippet kipróbált vga ide oda ramok cserélgetése,aztán magyaráz valami jumperrel biso resetet ami megoldotta elméletileg de én nem találok jumpert a lapon a könyv szerinti helyen az elem van.
-
-
Chaser
legenda
neweggen ránéztem, akkora horrorokat azért nem írtak, sok gyári döglött van, de az van mindenből
másik rammal lenne ildomos megnézni azt a lapot
illetve ha nincs, akkor csak egy-egy modullal
lehet az egyik csúnyán defektes és az kavar be
a elállásban vissza tudod dobni, van az msi-nek x470 gaming plus lapja, az korrekt adott árért - 35e körül van -
4 dimm is xmp 3600-on pöccre ment, tovább nem néztem mert közben eladtam - de gy.b. nézte 4x16-tal is 4000-ig előtte ( : -
semmi extra, 3800x mellett feszeket nagyon pontosan tartotta bárminemű egyéb állítgatás nélkül, ram fesz is alig droppolt
5900-et is meghajtott benne a mster, azt már kimaxolni kevés volt_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pityu.
nagyúr
válasz Dragon3000 #35662 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
"Hát azt hiszem alaplap kuka,nem csodálom hogy sokan szidták külföldi írásokban az msi b55-A pro alaplapot."
Az ok-okozati viszont azért nem venném biztosra. Nekem gyanús volt, hogy single channelben amikor épp úgy álltak a csillagok ment mindkét rammodulod. De sajnos ettől még lehet alaplap, CPU (abban van a memória vezérlő), de akár összeszerelési gond is (érintkezési probléma, vagy NYÁK sérülés) is. Sajnos távgyógyításban nehéz megmondani biztosra. -
Pityu.
nagyúr
Nem az első gépemet szereltem össze szóval az kizárva.Háznál csak az egyik felfogató ment be kicsit nehezen a helyére intelnél meg tökéletes volt.Ram foglalatot se csesztem szélyel.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Pityu. #35670 üzenetére
Nem volt célom felelősöket keresni/megnevezni, csupán lehetséges okokat soroltam fel.
Nyilván gyártás során is sérülhetett a lap is, de gyárihibás processzort is láttunk már, nem véletlen van garancia ezekre.
De persze arra is volt már példa, hogy a "kizárt, hogy én szereltem össze rosszul" állítás is megdőlt.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz hokuszpk #35672 üzenetére
Azt már régóta alkalmazom ha gépet csináltam,hogy csavarhúzóval indítottam míg ugye nem volt bekötve a power gomb.A resetnél tudtam,hogy van egy ilyen kis juper amit át kellett rakni ott nem gondoltam,hogy alkalmazható a csavarhúzó dolog.De szerintem ettől még hülye nem leszek.A ramok meg most is tökéletesen a helyükön vannak.
Igazat adnék neked a szerelés résznél ha az első gépemet raktam volna össze nulla tudással,de másnak is építettem már gépet.Igen anno régen én is hibáztam már elismerem de tanultam belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Amúgy őszintén meg mondom most is a gépről írok bekapcsolásnál van néha az az anomália ami három sípolás elméletileg memóriára is van ilyen kód meg a videokártyára de írták többen,hogy videó jel probléma mert nem nagyon szeret mindenféle kártyát volt aki már kipróbált proci,memória cserét meg videokártya áthelyezést.Volt aki azt mondta nem szereti a displayportos csatlakoztatást ezért érdemesebb hdmi-re csatlakoztatni és még nincs megoldás.Én levelezést kezdtem anno az msi-vel de még nem sokra jutottam.Viszont ma beraktam az új memóriákat a sípolós hiba megvan de még a memória tesztet ezután csinálom szóval ennél még nem biztos a hibázás.De most is használom amúgy a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Pityu. #35676 üzenetére
"Egyébként itt is írnak a hiba dologról"
Azt írja: "I lifted the cooler and the cpu adhered to the cooler and popped out of the socket. I then tried to reattach the connected cpu and cooler with the cpu socket without raising the cpu socket lever. That didn't go so well."
Ez pl. nálam user error. Nem biztos, hogy a foglalatnak jót tesz az ilyesmi ám. Aztán csodálkozik, hogy nem jó.A DP-os bootolási/"nem szereti" anomáliák mögött pedig a szabványnak nem megfelelő DP kábelek állnak többnyire [link] .
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Na ezt a részt nem olvastam át akkor teljesen.Én még csak nem is az eredeti hűtőt raktam rá eredeti pasztával hanem mx-4-et kapott az nem fog rá ragadni.De van más leírás is ott nem kínozták a foglalatot.
Én a dell monitoromhoz kapott DP kábelt használom még sosem volt vele gond.Sajnos a monitoromon csak DP port van hdmi nincsen.[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
De jó lenne csak amikkel mostanában játszom nincs gond még. (egyedül ami megette a ramot az a Microsoft Flight Simulator 2020 volt). Anyagilag meg kicsit húzós lenne. Így meg a régi eladásával meglenne 15k-ból.
#35657 Chaser
Köszi a teszteket akkor bepróbálom a fehér 3600-st Jelenleg nincs tervbe váltás maradok a 3xxx szérián. Jobb videokártyára várok addig fejlesztgetem ami még "ésszerű áron van"Egyébként a TM5-l továbbra se jutottam semmire. Néha fut néha nem. Hibát sosem dob csak megakad a progi. Szerintem itt valamivel összeakad mert többeket láttam panaszkodni a saját fórumán is erre. A windows újratelepítése megoldotta valakinél, de ez most nem megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
nincs asztali gépem most, ránézni sem tudok
tényleg nem tudom 3xxx-eknél a dr hiánya hoz-e/ha igen mennyi teljesítmény difit, de valaki majd csak megmondja
én amíg van vennék, drágulni fognak jobban, és lehet később már nem is kapsz mellé ugyanilyet
akkor legalább ram ki van pipálva és biztos nem lesz szűk keresztmetszet sem a mérete, sem a sebessége_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
R3laX
addikt
Hali!
Itt kérdem, mert a Vermeer topikban inkább B550-X570 lapok vannak. Szerintetek várható Asus B450-ekre Agesa 1.2.0.2-es, vagy újabb? Nekem 5800X óta nem megy 3800-at a RAM, csak 3733-at. 1.2.0.0-nál korábbi Agesa-ra meg már nem enged vissza a B450-E. -
Pityu.
nagyúr
Előző memóriával csomó variáció megvolt,a másikat beraktam elsőnek sípolás volt de az vga-hoz köthető most már úgy látom mert arról nem egy panaszt olvastam. Most át állítottam pci 3.0-ra azt majd meglátjuk de az új ram xmp 3600mhz-ra állítva és majd 5 óra futtatás után sem produkált egy deka piros hibát sem. Most írta akitől vásároltam,hogy küldjem vissza intézi a garanciát de ha úgy néz ki,hogy a ram nem tökéletes akkor inkább azzal kéne kezdeni valamit szerintem.
-
wwenigma
Jómunkásember
B550 Tomahawk + 3700x + 4x8GB Patriot 3400 C16 PV416G300C6K a januári ComboAM4PIV2 1.2.0.0-vel megy 3600 körül normalisan, minden újabbal necces még a 3200 is... két modullal nem néztem még de ugy a regebbi 3800-at tudott.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
R3laX
addikt
válasz wwenigma #35692 üzenetére
Ühüm. Nekem meg ment így 5800X-el a Crucial Ball 2x16 3200cl16@4000cl16-on is 1.455V-on, de később vettem észre, miután már csomó ideje használtam már, hogy WHEA hibákat dobált.
3800-on viszont el sem indul a gép, pedig 3600X ryzennel alap volt . Fura, hogy vhogy kilőtte az 1900-as IF-et, felette meg elindul!? . Ezért reménykedek még hátha, mert hiába adtam több voltot már 4000-nél, megvolt a WHEA hiba. TM5 memória teszt meg hibátlanul lement.[ Szerkesztve ]
-
pckownz
őstag
Bocsi sracok, bekerdezek ide is. b450-rol valtottam(valtanek lol) b550-re egy Asus Gaming Tuf B550-Plus -ban, azonban a lap nem post-ol a main pcie slotbol.
Az osszes bios beallitast kiprobaltam, az osszes kijelzo csatit vegigzongoraztam, de a felso slotban csak 1hosszu3rovid beep es ego qled a vga feliratnal.
Atrakva a masik pcie slotba poccre indul a gep, csak csoro modban es nagyon nincs hely a kartyanak innen levegozni.Erdekes modon a legelso bios volt a lapon, ratoltam a legujabb stabilt majd kesobb a legujabb beta verziot is, de mindegyiknel ez volt a jelenseg.
Mi az isten tortenhet, illetve ezzel lehet gariztatni a lapot?
Sajnos nem talalok most masik vga-t hogy kiprobaljam a slotot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest