- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Gigabyte x570 lapokra kintvan az AGESA 1.0.0.3ABB bios [link]
----
Érdekesség a RAM XMP-nel megjeleno High Frequency Support kapcsán
Q: What is "High frequency support" under XMP?
A: This is a quick way to adjust Infinity Fabric speed manually.Level 1 = 1600 IF
Level 2 = 1700 IF
Level 3 = 1800 IF
To go above 1800 IF set the speed manually, do not use these presets. -
Juzzie71
tag
Sziasztok!
A közeljövőben én is új számítógépet szeretnék fabrikálni magamnak. Talán csak az NZXT ház és a két SATA-ás Samsung 850 PRO SSD-t hagyom meg.
A régi set-ben is 32 GB ram-om volt (4X8GB), de azok itt nem fognak labdába rúgni: Kingston HyperX Savage 2133 MHz (KHX2133C13D4/8GX)Egész életemben az Intel processzorokra esküdtem és elég sok gépet szereltem össze rokonoknak, ismerősöknek.
Aki kikérte a véleményemet, annak egyből azt mondtam, hogy az AMD processzoroktól az Isten mentse meg őket!
Hát most fejet hajtanék! Fantasztikus, amit az AMD művelt és egy picit én is kuncogok az Intel-nél lévő káoszon.
Mivel leginkább munkára kell az új gép (is), ezért gondolkozok a váltáson.Amit én kinéztem:
Alaplap: ASUS ROG Strix X570-E Gaming
Processzor: AMD Ryzen 7 3700x
Memória: G.SKILL 32GB KIT (2X16GB) DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo for Ryzen 3000A memóriát már én is megrendeltem az Alza-tól. Ez persze azt is jelenti, hogy a gépből csak jövőre lesz valami, de az sem baj...
Viszont a G.Skill oldalán két CL16-os kit van és az utóbbi rendelhető meg az Alza-tól: CL16-19-19-39
A tesztadatokból azt látom, hogy elhanyagolhatók a mérési eredmény különbségek a CL16-16-16-36-tól.
Én soha, de soha az életben nem OC-ztam semmit, idegenkedek tőle és az új alkatrészeket sem szeretném húzni. Ha az AMD proci boostól felfelé magától, hát legyen!
Ha játszanék valamilyen játékkal, nem érdekel 10-20 FPS növekedés.Ami miatt ide írok mégis, az az, hogy én leginkább Linux operációs rendszert használok és használnék!
Több virtuális gépet (hármat-négyet) futtatva (VMware Workstation) egyszerre tesztelek és fejlesztek.Érdekelne a véleményetek, hogy van-e valami buktatója ezen információk alapján az új konfigurációnak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv. Mindenkinek!
-
-=Jam=-
addikt
válasz
Drenadar
üzenetére
Ha x470, akkor a boltban kellett volna kérjél BIOS frissítést, mert alapból nem olyan BIOS van rajta, ami támogatja. De egyébként lehet igaza van L4mie fórumtársnak, és ebben az esetben legalább a ventik felpörögnének.
A power button-t jó helyre kötötted az alaplapon?
(#2786): Húzd le a gombot, és érintsd össze egy csavarhúzóval vagy egy jumperrel.
-
Palinko
tag
válasz
Drenadar
üzenetére
Nem tudom milyen lap, de sokon van LED státusz jelző, pl az enyémen is sárga ha ram hiba, piros ha cpu hiba, fehér ha vga hiba és zöld a BIOS valami, nézd meg a kézikönyvébe hátha nálad is van LED hibajelző és ha nem upgradelt a BIOS gondolom a piros (vagy nálad akármilyen színű) LED nek kell égnie a lapon.
-
Drenadar
veterán
válasz
Drenadar
üzenetére
Össze raktam a gépet és a bekapcsolo gombra semmi életjelet nem ad. Szerintem nem felejtettem el semmit se de mégis a ventik se kapcsolnak be.
Ilyen mikor nem jó a BIOS? Azt hittem hogy azért valami élet jelet ad a gép úgy is. Egyetlen egy dolog világít csak a vga ledje hogy be van dugva... 😥 -
zzola
titán
válasz
papafater197
üzenetére
Melyik?
-
papafater197
tag
3900X alá ez a lap??
-
hokuszpk
nagyúr
"Egyedül talán az nvme ssdt nem vettem ki próbaként, de nem tudom hogy az tudna e ilyet okozni."
szerintem akar az is lehet. sajat esetem par nappal ezelottrol a kep alatti offban.
-
Palinko
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Igen, igazad van hogy az lenne a legbölcsebb csak nyugodtabban dőlnék hátra ha tudnám hogy oké elértem az ésszerű maximumot és többet nem kell a BIOS felé néznem
Persze értem, hogy azért mondod, mert még lesz frissítés a BIOS-hoz és utána tudjuk véglegesíteni a dolgokat, de nem vagyok benne biztos mikor jön el az-az idő mert érdekes látni hogy a Taichihez már 7 frissítést is kiadtak, az én lapomhoz meg kettőt, nekem az 5007-es újabb Ryzen 2-t kezelni képes verzió van, de ahogy nézem Altair már linkelt is egy új verziót, de én nem vagyok kísérletező kedvemben
Megvárom hogy páran kipróbálják és ha jók a tapasztalatok váltok.#2772 Dragon, nem emlékszem erre a Gear Down szóra, de átnyálazom később újra, bár gondolom nagy különbség a CL 18 meg a 17 között nincs, de ha le tudjuk 16-ra hozni stabilan, esetleg 15-re az frankó lenne, azt hiszem 14-nél már tisztíthatom a CMOS-t mert memória hibával nem indul a lap
Meg ugye én mind a 4 értéket arányosan vettem lejebb mikor próbáltam lehet az is hiba, tényleg ez a RAM beállítás elég zavaros még számomra. -
HIJ
őstag
válasz
Altair77
üzenetére
Neked nincs gondod a konfigoddal? Nekem ezzel a lappal (igaz az előző b450-f el is) random restartjaim vannak. Már minden kicseréltem és persze alapra állította,, de hiába. Most cseréltünk a munkatarsammal, neki egy 2600x -e van. Ez nem csinálja és persze nála az enyém se (3600x). Most már csak a BIOS -ban reménykedem... Egyedül talán az nvme ssdt nem vettem ki próbaként, de nem tudom hogy az tudna e ilyet okozni.
-
Altair77
tag
Rog fórumon feltűnt egy friss x470F-Gaming BIOS,ha valaki kísérletezős kedvében van.Holnap délután ránézek én is amint hazaérek.
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/ROG_STRIX-X470-F-GAMING/ROG-STRIX-X470-F-GAMING-ASUS-5204.zip -
MiklosSaS
nagyúr
Noob kérdés, de miért jó ha az 5%-ról 85-re állitom a processzor minimális órajelét?
-
Palinko
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Wow köszi srácok érzem, hogy tanulok is itt

RAM-al érdemes lenne még hülyéskedni? Szedjek le egy memtest 86-ot és futtassam azt ne játékokkal meg egyéb progikkal hülyéskedjek mert azok kiszámíthatatlanok igaz?Csak a RAM tuningot nem tudom hogy kéne elkezdeni meg mennyit nyernék valójában. Van ehhez egy minőségi oktatóanyag, mert ott több értéket lehet változtatni mint akárhol és a rövidítések nem mondanak sokat.
Ez az ASUS faszság is pont mit húzhatott jó kérdés, mert hogy nem volt alatta gyorsabb a proci cserébe 15 fokkal melegebb az vicc

-
Palinko
tag
TDP keretet hol tudnék ellenőrizni? Elég zavaró hogy 3 programot nyitogatok mert egyikben sincs minden benne

A TDC, EDC, bármi is legyen az itt látható:

Ez full 100% stress test pár perc alatt feljebb nem fog menni.
Most sokkal hűsebb, de nem is megy 4,3-ra fel. Ami változott az az OC mode az Asus féléről ment a defaultra gondolom ez sokat segített. Azt hol vagyunk még a 4.8-tól lol.
Érdekes hogy csak páros lehet a CL, pedig 17 nek reklámozzák meg a DCOP is annak mutatja sőt a CPU-Z is ha nézem melyik foglalatban van RAM annyinak mutatja
Érdemes piszkálni 16-ra? Lehet azért volt baj mert a többi értéket is levettem? Nem értek a RAM tuninghoz még úgy sem, gondotlam keresek tutorialt ehhez a RAM-hoz mik az optimális beállítások de nem találtam.IF- visszatéve 1800-ra.
Venti helyzet olyan hogy 2 Fractal Design elöl a házon egy hátul, közte a Noctua, mindkettő a ház hátulja felé fúj, mindkét torony 1-1 hűtővel a RAM feletti hűtő annyit megemelve hogy a RAM felett legyen egy fél centivel így elfér, meg a RAM is ha melegszik nem okoz gondot esetleg a műanyagban.
A pasztázást meg csinátlam már párszor, régi GPU-mat is pasztáztam a Phenomomat is többször mindig jól sikerült. Ráadásul a Noctua szerelésről is annyi videót láttam, mindenki máshogy pasztáz és jó nekik én a legjobbat próbáltam kiválasztani. A proci síkságát meg nem úgy festékkel néztem, csak szemre próbáltam belőni szemre meg hogy billeg-e, mozog-e rajta a hűtő, de nem volt gond és jól odahúztam nem kéne probléma legyen. -
KAMELOT
titán
válasz
papafater197
üzenetére
Cooler master V850... 32k üzletekben. Seasonic belső!
-
válasz
Palinko
üzenetére
Teszt alatt mennyi a tdp keret és azt mennyire használja ki? Illetve a TDC és az EDC értékek is segíthetnek.
Ramnál CL páratlant nem tud, csak párost.
IF-t tedd vissza rendesen, nem attól melegszik.
Ventik jól vannak felrakva? Nyílvánavaló, de hátha...Nálam ennél többet nem melegszik a 3700X ( hacsak nem melegebb a szoba)

-
Palinko
tag
Az épp Blender render volt 100% on pörgeti a procit, de pl CPU-Z stress tesztre is felmenne.
Most beraktam defaultra de akkor csak 2400-al megy a HX436C17PB3K2/32 Samsung B-dies RAM ami sztem nevetséges.... Szóval visszaraktam a D.O.C.P profilt ami a gyári 17-es CL-re tenné, de valahogy nem az lett...

A Biosban írja hogy 17 es érték, de ami sikerült mellette ott is 18-as. Nem is értem, pedig kézileg engedte 16-ra is átírni mint az előző screenshotokban, de néha kékhalált hal a rendszer és gondolom ez miatt.
Most érdekes megfigyelni hogy az IF Ryzen Masterben 1700 CPU-Z-ben meg 900
Azt döntsük el itt az igazságot. Minél többet állítgatom annál kevésbé tudom mi lenne a legjobb beállítás, most mintha az IDLE is nagyobb lenne mint tegnap ki tudja milyen beállításokon már. Én naiv azt gondoltam ha majd minden default meg auto, akkor tudni fogja a hw a gyárilag ráírt értékeket de nagyon nem így van 
-
Palinko
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Azt olvastam itt és beszerelés előtt néztem nem tűnt púposnak.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
papafater197
üzenetére
Tápból én mindig Seasonic vagy Seasonic belsőset szoktam ajánlani, legalább Gold fokozattal. Amit most vettem az egy Seasonic FOCUS Plus Gold 850W.
Alaplapra mindenki mást fog mondani, Asrocknál elég bajosak a biosok. Asus és Giga ami ajánlottabb, én Asus párti vagyok. Crosshair Hero VIII ha belefér, van olcsóbb is drágább is.
-
papafater197
tag
sziasztok!
Szeretnék építeni egy gépet 3900X el. Renderelésre használom a render motor csak cpu-t használ.
Jelenleg van 64GB Gskill ripjawsom 4X16GB.Ez 2db 32GB setből áll. G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-32GVK.Milyen alaplapot ajánlotok,illetve tápot?
Köszönöm előre is!
Üdv!
-
Palinko
tag
válasz
Feriboy2
üzenetére
Ez egy jó ötlet de akkor kezdődhet megint először mert RAM sebesség meg minden meg lesz nyirbálva defaultban, és magamtól kell kikísérleteznem mi a jó, mert nem találok sehol pont nekem megfelelő tutorialt, szerintetek mik legyenek akkor a fix pontok? Amiket először beállítok amiken ne variáljak? Ha mindent Auto-n hagyok akkor tuti alacsony lesz pár freki.
A hűtőt pedig tuti jól feltettem nem csak közepére nyomtam a pasztából hanem gumikesztyűvel szépen szétkentem a proci meg a hűtő felületén is vékonyan és úgy illesztettem őket össze minden fele kell legyen paszta és jól meghúztam a hűtőt is ami méginkább szétnyomta, mindkét venti forog szépen stb.
-
Ezekiell
veterán
Akinek X570es MSI lapja van, és már megkapta a CM AIO-t: mennyi volt az átfutási ideje a dolognak?
Illetve a shout out promotionben tényleg nem játszik az X570? Elég fura, mert egyik helyen írják h játszik, másikon azt h nem, de a legvégén, ahol lehetne küldeni a review linket nekik, ott már nem tudom kiválasztani az alaplapot.
-
Palinko
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Csak mivel hűtöm így le?
Meg kell néznem azt a Buldzoid videót amit linkeltetek hátha énis kiokosodok, de tudod én renderelnék vele hosszú sessionok és nem biztos hogy jó ötlet 95 fok környékén járatni napokat
Nem is tudom a gyári hűtővel mit csinálhat huhh... -
AddyKing
tag
Szép estét Mindenkinek!
Nemsokára jómagam is belépek a Ryzen 3000-ek táborába.
Konkrétan ezzel a félkonfiggal:
Processzor: Ryzen 7 3800X
Alaplap: AsRock X570 Taichi
Memória: 2x8GB G.Skill FlareX 3200MHz CL14
CPU hűtő: Noctua D15
Igazából az alaplappal kapcsolatban keresném azokat, akiknek ugyanilyen típusa van. Milyen finomhangolásokat érdemes megtenni a BIOS-ban(frissítésen kívül), mielőtt komolyabban is használatba venné az ember?

Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdvözlettel: Egy régi FX User.

-
Palinko
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem volt ott /2, csak simán FCLK ahogy írtam és azóta jó az infinity fabric órajele.
Nem értem pontosan most mit nem lőttem be jól de abban igazad van hogy baroira melegszik. Eddig simán boostolt 4000 fölé most elérte terhelés alatt a 4,3-at, aztán vissza vett 4000-re és tartja 94 hőfokot, de bazz eddig 85-ben megállt és Noctuda D15 két ventis setupban 1500-at pörög... Nagyon fura ez nekem. Bocsi hogy ennyire értetlenkedem de tényleg néha fele érthető annak amit írsz de próbálom felfogni. Most telepítettem a chipset drivert amit linkeltetek akkor jöhet a restart.
-
wwenigma
Jómunkásember
85%
Dr V: azért van mert miliszekundumokra felugrik a frekvencia hogy gyorsabb legyen a végrehajtás de utána le is esik. Nem fogyaszt többet csak reszponzívabb lesz, mértem. Windows balanced profil csak minden 15. órajel állításra vonatkozó kérést veszi figyelembe így 14ms-ig nem ugrik fel és nem is skáláz le. A hőmérséklet is ezért különbözik, ezért hulik le jobban a balanced profilnal.
Palinko: BIOS beallitas? FCLK/2 UCLK/2 néven futhat még ott. Azért esik le a boost mert így többet eszik és kevesebbet enged a keret.
-
nejad
aktív tag
Energiabeállításoknál a ryzen balancedben a minimális processzorteljesítménynek hány % kell lennie? Kösz!
-
C1trom
tag
-
C1trom
tag
Nem tudom mennyire elterjedt a hír de van új amd chipset driver (es vele javitott ryzen balanced energiasema) ami javit par dolgot... pl a magas idle sebesseget és hőfokokat a ryzen 3000-eseknél. Legalabbis nekem mukodik. Most mar 37-40 fok kozt van idle-ben a 3600, az eddigi 55 fok helyett, es visszaveszi a feszkót meg a tempót ahogy kell.
-
válasz
Palinko
üzenetére
Én is visszasírom a 3570K-hoz tartozó biost.... Ez a mostani az x470en rémes. MIndent legalább 2 helyen lehet beállítani, de az kérdéses, h mikor melyiket veszi figyelembe, ezért maradtam a ryzen masternél.
Amúgy az IFC-t a ram tuning körül lehet állítani az amd cbs vagy a másik amd tuning menüpont alatt. -
Palinko
tag
Rendben, ASUS Strix X470 tulajok, a Target FCLK kell nektek az infinity fabric órajelének beállításához. Íme:

Hogy tudnánk még javítani a teljesítményt? Amúgy nekem leesik ilyen ram beállítás mellett is a MHz, hogy mennyivel boostol mindjárt megnézem.
-
Palinko
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem igazán oldotta meg ugyanúgy alacsonyabb maradt és az IF sem emelkedett. Visszamegyek hátha valahol mégis megtalálom, de úgy néz ki normális biosokra kell várni. Az sem egészséges hogy 3700 as MHz-t mondanak hogy akkor dolgozna optimálisan a proci erre underclockolnunk kell 3500-ra

-
válasz
wwenigma
üzenetére
Tudom, h egyszerre csak 1et szabad használni, úgy is szoktam nézni. Volt, amikor egyszerre használtam, de csak azért, h a program értékeit összehasonlítsam egymással.
Viszont ha tévedek, kérlek magyarázd el az alábbi jelenségeket:
WIn energiatakarékos profil, cpu temp 40 fok
Ryzen baanced 60fok
Gigabyte saját progijával nézem a fokokat, feszültséget, órajelet nem olvas ki, a két érték közötti üzemállapotok azonosak. Ez egyedül csak azért lehet, mert a feszültség nem esik vissza rendesen. Esetleg van jobb magyarázatod? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem. Nem kell x570 mert csinálják, normál működés nem ilyen. Újabb AGESA verzióval ez is javítva lesz. Nálam 1.0.0.3ab-vel nekem nem feleződik az IF freki 3600on automatikusan, hanem a CPU órajel ragad be.

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dragon3000
üzenetére
De nem találja ezért írtam neki workaroundot....illetve ez bug a 3600as memorajellel.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
wwenigma
Jómunkásember
Tévedsz. Ryzen profil 1ms reakció idő és gyorsabban skáláz, Windows balance 15ms reakció idő tehát lassabban reagál a terhelésre. Ez a különbség a kettő között.
Többször le volt már írva hogy két alkalmazással nem szabad monitorozni egyszerre mert bezavar, csak cpuz vagy csak ryzen master. Ami órajelet kiolvas pedig nem az aktuális hanem az utolsó azt megelőzően, a kiolvasassal már felugrik egyből.
-
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem pihen, ha a feszültséget nézem. Ha a win energiatakarékost állítom be, akkor 1V alá esik a feszültség, ez látszik a ryzen masterben/CPU-Z-ben, illetve az idle hő is kb 10 fokkal csökken. Órajel visszaesik, ahogy kell.
Kezd összeálni a beállítás, most 3800-ra húztam a predator 3600at és stabil, mindezt 1:1 aránynál.
3800@18-17-17-36
-
wwenigma
Jómunkásember
Eddig is rendesen pihent csak nem látod, Ryzen master mutatja. Csak addig ment a pofazas hogy most megemelték az idle frekit 3GHz-re, olvasd el a cikket. Egyébként Destiny 2 javítás miatt jött.
Palinko: IF - Infinity Fabric. Melyik alaplap van neked? Kézikönyvet atnezem mindjárt.
-
Palinko
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Sajnos nem találom AMD CBS-ben az IF clockot nem is tudom pontosan mi az mivel ha rágooglezok ez az if szócska gyakran használt az angolban nem igazán jutok előbbre. Ezeket tudom állítani ott:
Core Performance boost (auto), Memory interleaving (Auto), IOMMU (Auto), Global C state control (Auto), Power sulpply idle control (Auto), DRAM ECC enable (Auto)
Van egy XFR enchanment menü ahol Precision Boost Overdrive (Enable) meg Precision Boost overdrive scalar van ahol lehet X1-2 stb szorzókat állítani de ez most auton van. Ez lehet az az IF akármi?
-
dudu5130
őstag
Kis segítség kellene. MSI b450 gaming pro Carbon lapom van és újra akartam rakni a biost mert láttam van fenn új. Mindent úgy csináltam, ahogy kb 2 hete mikor frissítettem. Pendrive-ra raktam az új biost és a biosban az m-flash-re mentem. Újra indult a gép, se kép se semmi. Még az USB-s perifériák sem világítanak. Ment vagy 20-25 percet mire megprobaltam újra indítani de nem tudok életet lehelni bele
-
MPowerPH
félisten
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Nekem ez a kit kerult anno 40k -ba, bar innen az aprorol. Ujonnan is csak 66k volt. Viszont ez nem szereti az alacsony kesleltetest, szoval lehet nem lesz jo Ryzen ala. De ezek a mas orajelu XTREEM modulok, Tied meg a Dark Pro. Mindegyik jo Ryzenhez egyebkent. Fogalmam sincs, mi a kulonbseg a ketto kozott. En nagyn hajlok arra, hogy veszek egy 4500 -as kit -et, de az csak XTREEM -bol van. Ryzenhez talan jo lesz alacsony idozitessel.
-
warcat
veterán
Jogos, szokásos agyi alapjárat angolból magyarra, így jár aki alt+tabolva jár fórumra értekezni

Hogy téma is legyen: holnap érkeznek a géphez az utolsó darabok... kivéve CPU-t annak továbbra sincs nyoma sem

-
warcat
veterán
A wafer az nagy lebernyeges szilikonlap, amin/amire lézerezik/nyomtatják az áramköröket, a die meg már az ebből kivágott "kész" (például: memória) -chip.
A Samsung, Micron és a betűkód már csak arra való, hogy rátalálj az eltérő gyártási technológiákkal készülő termékre
Valaki elmerülhet jobban benne, de vásárlóként neked elég ennyi.
A samu b-dieban és mostanra a micron e-dieban az alap DDR4 specifikációk teljesítése után még sok teljesítmény bennemarad (=jól tuningolhatóak).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 2TB, 1TB, 512GB SSD 27% ÁFÁS
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

gyorsan be is rendeltem én is egy packot,
))))))))))))Jogos
Ott valami nagyon nem okés!
Meg kell néznem azt a Buldzoid videót amit linkeltetek hátha énis kiokosodok, de tudod én renderelnék vele hosszú sessionok és nem biztos hogy jó ötlet 95 fok környékén járatni napokat

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)