- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Igazából mindegy. Ha nem 4 gigán megy, csak 3.9-en, akkor mi van? És a ramokkal ugyanígy, ha nem 3200-on mennek csak 3000-en, akkor mi van?
Én nyomtam egy XMP-t a ramoknak (2933MHz), azt csá, bajlódjon velük a tököm 3fps-ért.
Procim nem túl jó (2600, 3.8Ghz 1.250-en), de ezzel sem fogok órákat vesződni, hogy meglegyen a 3.9, meg nem is szívesen megyek 1.3-ra. -
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Hivatalosan is megérkezett a 3 GB-os GeForce GTX 1050
Csak éppen minek? Több ram, de csak 96bites.
-
Viktor77
titán
Ryzen Mastert? Felesleges.
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Minek vinnéd vissza? Nézd már meg hány embernek megy 4.2-t a procija. Pár ujjamon meg tudom számolni.
Nekem pl. csak 3.8-at tud 1.225-ön, de eszem ágában nincs cserélni. -
Viktor77
titán
"Sokkal hűvösebb a Ryzen 2600, mint előtte az i7 6700 volt."
Akkor ott azért volt baj rendesen. Nekem 7700 volt, nem is vettem másik hűtőt, a gyári elvitte, úgy, hogy 70 fokot nem láttam, a legmelegebb nyári napokon sem.
A 2600 gyári hűtője semmire nem jó, hangos és felengedi a procit 80 fölé. -
Viktor77
titán
Max egál. Nálam a 3000-esek 3000-en.
-
Viktor77
titán
Értelemszerűen nem, ezért felesleges állítgatni, mehet mindig fullon. Nekem folyamatosan 3.8-on megy (ehhez való állandó feszen), HWInfo szerint zene, net alatt 13-23W körül eszik (persze, ez nem teljesen pontos).
Két Win energiaséma kell ahhoz, hogy visszavegye. Egy a spórolós, egy meg játékhoz, a teljesítményes.
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Ha csak a PBO van bekapcsolva, de a feszt nem hagyom auton, hanem undervoltolok, akkor a PBO addig engedi a procit ameddig ez a fesz elég?
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Na, végre összállt a kép. Mortart senki ne vegyen eszeveszett tuningra. [link]
Nagyon-nagy a vdroop és az LLC a legerősebb (visszafelé van, szóval az 1-es) beállításon sem kompenzál eleget.
Nálam, 3.8-on, 1.250V-os biossal, LLC1-esen 1.272V-re emeli a Vcore-t, ami terhelés alatt 1.212 SVI2.
Most direkt levettem az LLC-t 8-asra, legalább a fesz csökkenjen meg a hőfok. 1.250V-os biosszal, LLC8-ason, 1.224V-ra esik a Vcore és 1.169V-ra a SVI2. Magyarul a 3.8-at 1.7-tel tudja a proci. -
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Kis help kéne.
Tuningolnék kicsit.
Eddig 3.8-on ment a 2600, biosból beállított 1.2250V-tal. (Itt még nem néztem mennyi a drop.)
Most feltettem 3.9-re, biosban 1.2500V-ra.
Viszont stress alatt HWInfo azt mutatja, hogy a current fesz beesik 1.194V-ra. Ez mit jelent? Nekem ez kicsit erős dropnak tűnik.
Illetve, ezt lehet valósnak mondani? Mert a CPU-Z eközben 1.248V-ot mutat. Ha ez a drop valós, akkor addig kéne emelnem biosban, hogy a HWInfo 1.2500V-ot mutasson stress közben? -
Viktor77
titán
Érdekes.
Van a fenti helyzet. Plusz:
ha a biosban állítok 1.25-öt, akkor biosban terhelés nélkül 1.248-1.256-ot mutat, CPU-Z terhelés mellett ugyanennyit, HWInfo 1.194-et.Konklúzió:
A RM-ben beállított feszhez hozzá kell adni durván 0.02V-ot (1.25 biosban+CPU-Z-ben 1.25, 1.25 RM-ben+CPU-Z-ben 1.27). -
Viktor77
titán
Skacok!
Kinek hiszünk?
Ryzen Master 3800MHz, 1.25V beállított fesz terhelés alatt, CPU-Z-ben 1.272V, HWInfoban 1.212V. -
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Vajon a sima Mortarom miért nincs a listában? Tudtommal ugyanaz mint a Titanium, csak más a színe.
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Meg is vettem. Úgy voltam vele, egy próbát megér, tényleg gombokért van (4-4.5K).
Az alap hűtővel 3.7-en, 1.1625-tel 72-74 fokig ment fel a CPU-Z stress testje. Ezzel a hűtővel 60-61-ig. És nem lehet hallani, pedig direkt feljebb raktam a fordulatokat.
És hát tényleg, hatalmas a venti, jut levegő a VRM-re is.És van kérdésem is.
A 4 gigához kell valamit állítani a manuál fesz és szorzón kivül? Mert megpróbáltam 1.3V-tal, de kifagyott a Win.
Aztán megnéztem a 3.8-at 1.1750-tel (asszem ez jön az 1.1625 után), ez is kifagyott.
A ramok 3200-on mennek itt semmit nem állítottam, csak felraktam őket ide. -
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Soha nem lesz vizem. Azért amit leírtam. Ha már minimum ugyanannyi (de inkább több) venti kell a víz mellé, akkor minek a víz? Hogy nyerjek 5-7 fokot, meg 200MHz-et? Köszi, kihagyom. Maradok akkor 1.3-on 4 gigán, aztán ember legyen a talpán aki kimutatja a különbséget játékokban.
200MHz-ért adjak plusz 12K-t (8K a Slim, 20K amit te linkeltél), plusz a plusz ventik, plusz a nagyobb zaj? Meg kell találni az ésszerűséget. -
Viktor77
titán
Leírtam. Nekem 1 venti a hűtőn, meg egy a ház hátuljában. Neki 2 a hűtőn (amit írt), meg megemlít házhűtőket (ami nálam minimum 2-t jelent). Ez eddig 4.
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Matx házam van, nem fér be 14-es ventis hűtő. Egy BQ! Pure Rock Slimem van, ezzel meg ugye az a baj, hogy lentről felfelé fúj (csajk így lehet beszerelni. Meg megmondom őszintén, nem vagyok híve a toronyhűtőknek. A Wraith Max nagyon gagyi?
Az Arcticnál ami van, azok meg szerintem nem jobbak mint a gyári hűtő (mármint a lapra fújóak). -
Viktor77
titán
Tuningleírást találok valahol?
Most a 2600 1.150V-tal megy 3.7-en. Egyelőre gyári hűtővel, így nem mennék feljebb, de cserélve lesz.
-
Viktor77
titán
Na, megtörtént a váltás, a Win is túlélte.

Majd hétvégén rakok újat, esténként már nincs kedvem vele szórakozni.
Még nem állítottam semmit, a 3000-es ramokat raktam csak 3200-ra. -
Viktor77
titán
Ezért váltok én is. Nem volt 5K a váltás, és kiszállok egy halott platformból.
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Erősebb lesz egyszálon (itt még a 2600 el-elvérzik a 7700-zal szemben) és többszálon. Nekem ennyi elég, plusz ugye a forrasztott kupak.
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
Most szándékozom 2600-ra váltani (aztán majd 3600-ra). A 3000-es Aegis ramok már megvannak.
Ajánlanátok alá lapot? Most egy B250-es Mortar van, alapvetően elégedett vagyok vele.
Az ajánlóban a B450M-es Mortar nincs benne (mATX kell)? Van valami nyűgje vagy megvehetem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Autós topik
- Mini-ITX
- LEGO klub
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest