Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
-
TTomax
félisten
válasz sixpak #23903 üzenetére
Speciel nem,hiszen nem csak te vágtad rá. az 625W-os 3rail rail/25A ami 300W... most már csak az a kérdés,el lehet-e tekerni egy 290et 300W fölé,mert akkor ha véletlen egy ágra dugta a vga-t akkor bizony restart lesz... ha ez egy single rail táp lenne akkor én is rávágnám zokszó nélkül hogy simán... és akkor még lehet egy régebbi enermax is...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
HSM
félisten
válasz TTomax #23900 üzenetére
Feltételezhetően az Ernemax Pro 82+-ra gondolhatott, mivel nincs más hasonló nevű Enermax [link]. A 600W-ot a 12V-ra gondolhatta. Az a táp 25A/3 ág. Annak el kell bírnia, pláne, ha külön kábelkorbácsról köti be a két csatit a 290-be.
Ha meg benézte, és nem ilyen tápja van, akkor ne engem olts le, hanem a kedves kérdezőt, hogy azt se tudja leírni milyen tápja van.
(#23906) TTomax: Tehát ha szerencsétlenül köti be, és esetleg szénné húzta a VGA-t, akkor esetleg lekapcsolhat, amit mellesleg egy kábel-átkötéssel lehet orvosolni. Kötözködésből jelest kell adjak neked.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz TTomax #23906 üzenetére
Rendben.
Amúgy én egy 500W FSP-t használok, 80+Gold minősítésű, 432W amit tud, de eddig nem volt gondom vele, még a régi procimmal sem (2500k), pedig 4ghz felett már kérte rendesen az áramot.
Plusz Tri-x, ami nálam például az előbb 290W-ot evett BF4 alatt alapórajelen, 2ssd, 2hdd, sok venti...
Ettől függetlenül cserélem, megnyugtatóbb lesz egy nagyobb teljesítményűt használni.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
TTomax
félisten
válasz sixpak #23908 üzenetére
Na de a te fpsd az egy ágas ám Mit veszel?Privibe inkább,mert ez már nagyon nagyon off...
(#23907) HSM
Na akkor neked meg mutatok egy 600W-os Pro-t [link][ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
zimi1991
aktív tag
válasz TTomax #23909 üzenetére
TTomaxnak igazat kell adjak!
Itt már nem elhet csak úgy rá vágni, hogy elég...
Havernak egy chieftechel és egy gigabyttal is amik 700-720wattosak voltak az egyiknél a cpu terhelésnél a másiknál vgánál dobta le a láncot és csodálkozott, hogy mért kapcsoil ki a gép időközönként...
A jó tápra szükség van egy nagy processzor és egy nagy vga társaságában!
Aki meg 500 wattos táppal hajtja annak szerintem erős antituning van a gépén...A privátokra illik válaszolni!
-
HSM
félisten
válasz zimi1991 #23915 üzenetére
600W-os tápot írt, ami 600W-ot tud leadni 12V-on. Hol 500W itt bármi?
A 82+ hatásfok pedig semmit nem árul el a táp minőségéről. Hatékony táp is lehet sz@r minden más téren.600W-os minőségi táppal az lenne a durva, ha "döcögne" egy 290.
(#23916) sixpak: Bizony. Egy 460W-os Seasonic Fanless Platinum volt. Simán elvitte. Enermax Modu 82+ 625W Ex-tápommal meg 7970 CF-et is hajtottam, igaz, tuningmentes i5 3570K-val. Persze, biztos kevés lenne egyszem 290-hez.
[ Szerkesztve ]
-
zimi1991
aktív tag
válasz sixpak #23916 üzenetére
Egészség én nem fogom ennyire kicentizni a tápomat inkább egy kicsit dobok rá...
Jelenleg egy 750-es antecem van, de crossfire-t nem igazán bíznám már rá igaz egy i7-et hajtottam szénné vele...
Azért azt se felejtsük már el, hogy egy fx fogyasztása jóval több mint egy i5/i7 nek ami csak 4.4-en megy...A privátokra illik válaszolni!
-
zimi1991
aktív tag
Sixpak emlegett itt egy fsp 500 wattost és arra reogáltam!
Ez a ti dolgotok min spóroltok, de mást ne vezessetek félre, mert pont haver is az itt leírtak miatt vett 700-ast és nem bírta az fx mellet!
És az is 82+ os volt.
KbhontÉn múltkor foigyi mérővel lazán be tudtam kajáltatni vele 500 wattot tuningal még a 650 is sikerült peddig a vga nem is kapot extrém oc-t...
Vinyó is csak egy van meg kb 10 venti és kész...[ Szerkesztve ]
A privátokra illik válaszolni!
-
Habugi
addikt
válasz zimi1991 #23920 üzenetére
"mert pont haver is az itt leírtak miatt vett 700-ast és nem bírta az fx mellet!"
Vargáné és társa még gyártanak tápot?
Vitatható "minőségű" 650W-os tápról hajtom az FX-et 5Ghzen és húzom szénné a Tahitit párhuzamosan, utóbbi pedig simán többet eszik max fesz/TDP-vel, mint egy 290es alapon.
Summa summárum nem tudom milyen 700W-os táp volt az, de... nálam tuti többet eszik a config mint itt sokaknál.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
HSM
félisten
Akkor mégegyszer megpróbálom! SEMMI köze a táp minőségének a hatásfokához! SEMMI.
Spórolás? Nézd már meg, mennyibe kerül egy Seasonic Platinum 460W Fanless táp.... Jelenleg itthon nem kapod meg 44 000 forint alatt, és a kapható egyik legmagasabb minőségű cucc. Ahogy az a 600-as Enermax Pro sem éppen egy "belépő" olcsó táp volt. Persze, cseréljük egy vagyonért, hogy maradjon benne 300W kihasználatlan erő, mert valakinek a fos, feleannyiba se kerülő 750W-os tápja kevés volt. Teljesen racionális.Senkit az ég világon nem vezettem félre, az a táp egy gyári, húzatlan FX-et és egy gyári 290-et röhögve elbír. Ebben 100%-ig biztos vagyok. Ugyanakkor amit Te írkálsz, annál inkább félrevezető, hogy a 750W-os tápok is lekapcsolgattak. Persze, ha gagyi, akkor lehet ráírva 150 000W is. A tuning más kérdés, ott kb. csak a fantázia, és a műanyag olvadáspontja szab határt az elérhető fogyasztásnak.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Igen mert azok sem single rail tápok,mint ahogy a kolléga által kérdezett táp sem,sőt az az enermax "dinamikusan" álligat a három 12V-os ág között és van pofájuk ráírni mind a három ágra a 25A-t... kis matek után ugye az user azt gondolja az 75A ami ugye 900W... egy 625W-os tápon... gondolhatod...Önmagában persze elég lenne ha mondjuk csak két ágas lenne 25A áganként,de mivel 3 ágas így olyan biztosan nem tesz,hogy egy ágat gyakorlatilag lekapcsol,tehát a maradék kettőre sem juthat 25A... ettől egyébként ez egy minőségi táp hiszen megvan a hatásfoka csak éppen egy erősebb vgaval elhasal..amúgy nagy szakik vannak itt,nem fogod te őket meggyőzni csak úgy szakmai érvekkel,úgy is szépen el lesz trollkodva mint ahogy ez is amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz TTomax #23923 üzenetére
Lövésed sincs a tápok lelkivilágáról, bocs, de ez üvölt. A 3x25A csak a VÉDELEM miatt ilyen szervezésű, az összes modern táp egyetlen 12V-os ágat állít elő, amire csak az ATX szabvány és különböző tűzvédelmi szempontok miatt jön rá a védelem, ami mondjuk kábelkorbács-csoportonként 25A-re limitál.
A hatásfoknak pedig továbbra sincs semmi köze a minőséghez.
Kár előre drámázni, ezek tények. Ha gondolod, a tápos topikban nyugodtan kérdezd meg a szakikat erről, ugyanezt fogják neked írni.
-
TTomax
félisten
Megkérhetnélek,hogy a jövőben ugorj át minden hozzászólásomat?Nekem nincs kedvem ehhez,én már régóta teszem ezt veled jó lenne ha ez neked is menne,köszönöm!
Más...
Ezt a kártyát nem lehet otthon kapni valahol?Mert ez egy az egyben a Lightning,de egy sima dobozban sallangok nélkül,és speciel nem drágább mint bármely más 290X.
-
nagyúr
válasz TTomax #23923 üzenetére
Kicsit nagyon túl lihegitek ezt a táp mizériát!
Nemrég csináltam friss tesztet egy Be quiet straight power E7 480W táppal ami 420.w ot tud 4.ágra bontva papír szerint 4.db 18.A ág!
Egy i7 4770K 4440MHz re húzva + HD7950 1275/1600.ra feltekerve!
És köszöni szépen elbírta a táp, még a (venti)hangját se emelte csak éppen hogy feljebb!
Pedig a fogyasztás mérő 480w ot mutatott, a táp hatásfokával vissza számolva közel 100% ra volt terhelve a 12.v os része!Persze nem azt jelenti hogy mindenki így kicentizve használja a gépében a tápot, mert nekemis egy Seasonic Platinum 1000.es hajtja a 290x et!
-
Habugi
addikt
válasz DroiDMester #23926 üzenetére
Yháj..!
Ugye ez "Ő", ugye-e hogy ugye ez Ő?!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
zimi1991
aktív tag
válasz Habugi #23921 üzenetére
Már ne is haragudj, de mióta vargáné és társa a chieftech???
HSMMár ne is haragudj, de te most egy passzív tápnak az árával jössz ami köztudotan drágább mint egy aktív hűtésű???
Ez viccnek is rossz!De közlöm veled, hogy a jelenlegi tápom csak80+ bronz, de ezt a te 44ezres csodádat kiröhögi.
TTomaxIgazadvan itt olyan nagy szakik vannak, hogy megsem lehet őket győzni.
Arról, hogy meg mi hány amperes tisztázzuk már ha lehet!
Teszem azt az én tápom áganként 40A!van rajta 4 ág ez nem azt jelenti, hogy 4x40A a legható áram erősség hanem, hogy áganként lehet maximum ennyi!Könnyen kiszámolható, hogy az én tápom is csak max 65A-ert tud leadni!
A Seasonic Platinum 460W-os leg durvább esetben 12 volt mellet maximum 30A-t tud!
Ezzel megse próbáljatok velem vitatkozni, mert történetesen nekem elég csak megnéznem a lelki világát és abból kitudom számolni mennyi a maximum áram erősség amit tud tárolni egy táp.
És mindezt miért?mert kapcsoló üzemű tápokat is építek így ki tudom számolni mekkora kapacitásra is lessz szükségem!
Az, hogy meg hány wattos azt tényleg ne vitassuk, mert az olcsóbb tápok a konnektroból felvett teljesítményt számolják a minőségibb darabok meg a leadottat, de ezt egybevéve a hatásfokból ugyan úgy vissza lehet számolni ami persze soha nem lessz mérv adó, mert ugye nincs két egyforma táp sem min ahogy két egyforma félvezető sem!
Csak amikor haver is arra hivatkozik, hogy itt ph-n azt írták, hogy 500 wattos minőségivel elmegy ő meg elmegy venni egy 30on ezres 750-es és 30 percenként leáll a gép, mert ugye az fx-el már pont annyirra csisszes az áram felvétel, hogy borotva élen táncol akkor mit mondjak?
Részemről a vita ennyi volt és nem is fogok többet idea fórumba írni, mert sok az ön jelölt szakértő...A privátokra illik válaszolni!
-
Asbee
veterán
válasz zimi1991 #23929 üzenetére
Nem chieftech hanem chieftec. Építhetsz te akár mit, ne akard megmagyarázni, hogy normális 750-es táp nem elég egy FX-re meg a vga-ra. Gondolom a cft-ről van szó, aminek köztudottan olyan szarok az ág elosztásai hogy nem csoda hogy lekapcsol. És ezzel nem a chieftecet minősítem, mert hajtottam 2 ágas ctg 500-al húzott 480-at meg húzott FX 6-ot. Na akkor az hogy lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
zimi1991
aktív tag
-
TTomax
félisten
válasz Laja333 #23932 üzenetére
Igen ez a Teszkógazdaságos lájtning... ám ha lehetne kapni otthon(speciel én még nem láttam) akkor az más megvilágításba helyezné a kérdést...
-
X Factor
addikt
-
adatfalo
senior tag
Hali!
Mennyire komálják a különböző típusú 290X-ek egymást CF-ben? A jelenlegit is vizes blokkal használom, de fogok építeni egy új gépet, ami lehet, hogy nem sokáig lesz össze rakva, így az abban lévő 290X-et is befognám a mostani rendszerembe (még nincs meg az a kártya, de ha jó áron volna aprón valamelyik verzió, akkor lehet lecsapnék rá)
www.adatfalodesign.hu
-
petymeg
addikt
Én egy Chieftec CTG-500 80p táppal fogom etetni a r9 290-t a hd 7870 helyett. Ha nem bírja, csere.
Erre az esetre tudtok tippet adni, melyik lehet jó?Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
HSM
félisten
válasz TTomax #23925 üzenetére
Nehogy azt hidd, miattad reagálok néhány posztodra. Csupán azzal van gondom, ha rossz tanácsok vannak adva egy laikusnak tűnő kérdezőnek, vagy le vagyok oltva, amikor nincs igazad.
Mellesleg Te szóltál hozzám burkoltan "többieknek", szóval elég rosszul megy a hozzászólásaim átugrása.
(#23927) Kbhont: Soha nem találkozik! Mivel egy magas hatásfokú, jó minőségű táp mindig drága volt, és vélhetőleg az is fog maradni. Ettől függetlenül műszakilag nincs összefüggés a két mutató között. Össze lehet hozni viszonylag magas hatásfokot csapnivaló alkatrészekkel, és lehet egy táp jóminőségű nem túl divatos hatásfokkal is.
(#23929) zimi1991: Passzív táppal jövök, mivel a Seasonic összes PLatinum tápja passzív 400 és 520W között. De jöhetek a Platinum 660W-ossal is, ami bő 55 000 forint. Tényleg olcsóbb. De még ezen tápok "butított" kiadása CoolerMaster V700 néven is 35-40 000 forint.
Örülök, hogy az Antec 750W-os 80+ bronz tápod szerinted kiröhögi a Platinumom, de el kell keserítselek, nekem, akinek a lehető legfontosabb volt a gép halk üzeme, szóba se jöhetett volna egy ventilátoros táp. A 80+ bronz pedig csak simán béna, azt az 5 évvel ezelőtti Enermax Modu 82+ 625W-om is tudta. Ha Te boldog vagy vele örülök, az én igényeimnek nem felelt volna meg.
Szakikám, ugyanezt írtam, hogy nem összeadható áganként. A PLatinum 460W-os táp 30A-jét is csúnyán benézted 38A-t tud 12V-on.[link]
Mellesleg 420W körüli terhelésen teszteltem, és meg sem kottyant neki.
Úgyhogy történetesen valamit nagyon csúnyán elszámoltál. -
zimi1991
aktív tag
Az baj, hogy röhögök csak rajtad
A cooler mastert nem tudom miért nézed egy enermaxhoz vagy épp egy delta belsős antechez, tudtommal semmi közük nincs hozzá...
Én még az antec hangját nem hallotam egyszer sem!
Szakikám és te azt mérted is valaha, hogy 38 A az tud ami a táblázaton van?
Mert ha nem akkor számold az enyémet 4x40-el és már helyben is vagyunk megintA privátokra illik válaszolni!
-
HSM
félisten
válasz zimi1991 #23940 üzenetére
A Cooler Mastert nem az Enermaxhoz mértem, hanem a Seasonic Platinumhoz, ugyanis azonos platformra épülnek, csak a CoolerMasteren kicsit gyengébb alkatrészekből összerakva, kicsit gyengébb hatásfokkal. Látom képben vagy.
Aminek ventilátora van, az hangosabb, mint amiben az sincs, ebben talán megegyezhetünk. Ha nem hallottad a hangját, akkor szimplán csak túl hangos a géped többi komponense.
Leírtam, hogy hány W-al teszteltem, tehát 35A megvolt. Többet nem adtam neki, mivel nem szeretem 100%-ra hajtani a tápokat.
Örülök, hogy röhögsz rajtam, de mielőtt ennek nyilvánosan hangot adsz, nem ártott volna megtanulni legalább értően olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz petymeg #23938 üzenetére
A táposban majd ajánlanak,de neked bőven elég lesz egy 1 ágas 600-as,minőségi táp és akkor nem kevés tartalékod is marad benne.Nálam minden szénné van feszelve,de egy mezei cwt-beles 80+ Bronzos,A Data táp vígan visz mindent (7870 Tahiti-Le CF-et is vitte) az egy szem 53A-s ággal.
TTomax : Én is néztem,hogy az MSI piacra dobott egy rakat LE szériás karit,de még nem találkoztam velük itthon.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz #35434496 #23943 üzenetére
Mivel "NV bérenc" vagy,kedvec gyümid a kivi és nem teszem azt a szép piros eper,na meg persze ez egy AMD-s fórum,sajnos az kell mondjam,hogy totális fail...persze ha veszel AMD-s karit és azt aggatod a tápra akkor mindjárt más lesz a leányzó fekvése!
Ui:Mivel sok a dzsihadista 970-es tulaj itt azért leírom,hogy viccvóóóót.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nekem egy Seasonic Platinum 760-as van, és azon van egy Hybrid kapcsoló amit ha bekapcsolok csak akkor indul el a venti, ha eléri azt a terhelést amit már aktívan hűteni kell. Idle terhelésnél gyakorlatilag passzív a táp. Eddig nekem max 501W-os fogyasztást sikerült konnektorból mérnem FurMark+Prime95-el (4670k@4.2+290@1100).
-
HSM
félisten
válasz #35434496 #23943 üzenetére
Szuper. Néha vesznek béna beleket is főleg az olcsóbb típusokba, de a saját fejlesztéseik mindig is topok voltak.
(#23946) Joshi: Igen, ismerem őket. Én nem vettem nagyobbat, mivel a CF-től falnak megyek, egy VGA-val meg úgy voltam vele, ha már nem fér bele a 400W-ba a gép, hogy maradjon még kis tartalék furmark+prime-nak is, akkor ott már nagy baj van. Köszi az adatokat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest