Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
struszi
üzenetére
"Szóval mindenképpen jók a kolléga eredményei"
IDLE hőfoknak is? Sajnos nincs infó milyen körülmények között lett leolvasva az amit beírt. FULL LOAD értékeknek teljesen rendben vannak...sőt...., de ahhoz kellene a kiegészítő infó, ami talán lesz is ....majd mellé...addig viszont csak "bulvár" eredmény
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
struszi
aktív tag
Nekem még egy sima WOT is felviszi a Hotspot hőmérsékletét akár 95-ig is balanced módban. A HBM kb 5 fokkal hűvösebb.
1440p a felbontásom. Ezt csak azért írtam mert mikor felfelé váltottam Full HD-ről utána azonnal emelkedett minden hőmérséklet kb 5 fokkal az előző kártyámnál.
Nekem ezek a sajátok kissé magas értékeknek tűnnek.

Szóval mindenképpen jók a kolléga eredményei.

-
gergom
csendes újonc
struszi
GPU 48
hotspot 62
HBM 64
Pepeeee
Igen, ilyet alakítottam át. Csak a felfogató részt hagytam meg, a többit levágtam, hogy a kártya ventilátorát ne kelljen leszedni. A VRM-et csak a külső alaplapi szenzorral tudom mérni, az olyan 45-55 fokot mér a VRM-től 1-2mm-re.Most kíváncsiságból megfogtam, nem égett rá az ujjam
Szerintem 70-80 foknál nem melegebb a felszíne. -
tailor74
addikt
Ha érdekel valakit, en 290-nél így oldottam meg.

Egy 10k-s alpenföhn wasser inteles leszorító keretére furtam a megfelelő helyekre lyukakat, így rögzitettem a kompaktot.
A vrm-re gap padokra egy nagy V alakú bordát rörzítettem, és egy 92mm-es ventivel felülről fújattam.Nem biztatok senkit a kártyája szétbarmolására, csak egy ötlet.

-
törölt tag
várjál már !
Te most fogtál egy ilyet (mert persze pirosban gondolkozunk

De ezen volt 64*64-es lyuk ? És hol van ez a képen mert nem látom
És milyen vizes cpu/gpu hűtő van benne? 240 a radi ?
Van előtte utána adatod a vrm gpu ról ? Mesélj már.
Én is ezen pörögtem annó vagy a másik őrült ötletem hogy beszerezni egy threadripper hűtőt mert a jó széles
és felfúrni valahogy , aztán ha lesz egyszer threadripperem feltenni arra
struszi : Hogy mire tennél sünit ?
Igen VRM-et akartál mondani elnézzük 
-
gergom
csendes újonc
válasz
struszi
üzenetére
Én egy Kraken G10 keretet vágtam le, és fúrtam ki. Egy vágódeszkán, 3-as fafúrószárral és kézben tartott fűrészlappal
. Így sem volt túl nehéz, de ha valakinek van satuja, azzal gyerekjáték.
A kártya ventilátorát rajta hagytam a VRM-eket hűteni, és mivel volt tartalékom, ráállítottam mégegyet.
Az alaplaphoz tartozó hőszenzort odatettem a felső VRM-ek mellé, az vezérli a radiátor ventiket. -
X Factor
addikt
válasz
Gabesz25
üzenetére
A tápot én a biztonság kedvéért upgradelném, cpu-t hosszútávon majd nem árt upgradelni, de a 7870-hez még Ígyis nagyon nagy előrelépés lenne.
struszi Nálam egyelőre a ref van, ami nem túl érdekes, de majd ha épÍtem át fotózok, sőt lehet instara csinálok egy ilyen jellegű blogot, majd feldobok mást is, mert köv héten lesz egy render farm 1080ti-kból is a melók között

-
struszi
aktív tag
Vizes Vega tulajok! Hozzátok szólok!!!

Megoldható lenne, hogy pár fényképet feltennétek a nálatok fellehető hűtésekről, építésekről!
Nagyon tetszenek a táblázatban lévő vizes értékek!

De bármilyen maszek megoldás, ötlet is jöhet!
(Várom X Factort is
)Ja és töltsétek ki minél többen a táblázatot! Itt egymástól tanulunk!

-
beef
őstag
válasz
Gabesz25
üzenetére
Nekem hasonló CPU-m van (4670s) ami még alapórajelen gyengébb is, simán érezhető a teljesítményjavulás RX480 után úgy, hogy most 1080p helyett 1440p-ben játszok és még így is gyorsabb

A táp az határeset, nekem cserélni kellett az 500W-ost, bár az is elbírta power save módban simán. Igaz annak rosszabb volt az egy ágra leadható árama, mert nem "single rail" (20A+20A), a tiéd 28A. -
törölt tag
Hogy lehetne egy Intel processzor nem off ezen a szobán.
Hát hacsak bele nem raknak egy Vega GPU-t 4 Giga HBM-el
Kaby Lake G Series With Integrated Discrete Radeon GPUs
Azt az arcot figyeljétek majd amikor wattmant kell letölteni az Intel CPUhoz
-
Balupapa
senior tag
Tudtok segiteni, merre talalok a neten leirast, hogy 43 korul hasheljen a vega56?
-
Gabesz25
tag
sziasztok,
az adatlapomon lévő konfig szerintetek elbírna egy vega56-ot? Természetesen táp biztosan kellene másik, de nem tudom a proci mennyire bírkózna meg a vga-val. vga-t mindenképp le akarom cserélni, de más hardverre nem nagyon költenék. vagy a vega-hoz tuti kevés ez a gép és maradjak rx480/580 szinten? -
Muminka007
csendes újonc
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Vizes 56-ok?
Nekem is C3 az 56-on. -
awexco
őstag
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
Annyit hozzátennék hogy a min illetve az alacsony fps-ek rosszabbak Nv esetén .
-
törölt tag
Azt írja nekem a GPUZ hogy Revision 3
Nektek mi ez a szám ? Mert az AIO-nak volt c0 a levegőseknek c1
Ha rámegyek azt írja ki hogy az ATI grafikus processzoroknak nincs reviziós száma
Meg az miért van hogy a GPU clock-on 1590 és a default clock-om is annyi ?A piacon megjelent az AIO 64 200e alatti áron...

-
X Factor
addikt
Hát, ha minden very low lenne és nem lenne reshade, akkor 100+. De úgy vagyok, hogy bármennyire is sokat számÍt az ellenfél észrevehtősége, mindent azért nem áldozok be.
A fenn leÍrt beállÍtásokkal elértem, hogy gunfight esetén sincs egyetlen egy röccenés se, a nagy átlag meg 100 fps magasságában van.
Szóval nem is ronda a játék, az ellent is lehet észlelni, és a gun fightokat nem az dönti el, hogy amint tüzet nyitnak képtelenség pontosan lőni

-
X Factor
addikt
Huh

Használod reshade-t is. Ott az adaptive sharpen lekap 10%-ot, de cserébe kevésbé tejföl fátyolos a kép
2560*1080, Texture, AA HIGH
Többi low, motion blur, vsync off.
Úgy van beállÍtva, h. 50 alá nem esik a minimum, de főleg 80-120között.
Egyértelműt azért nehéz, mert nincs 2 egyforma szituáció a játékban, Így összehasonlitáshoz nehéz mérni.
Olyat tudok, h. ha valamikor nyomunk egy kört, felveszem relive-val és felrakom youtube-ra, miközben a rivatuner kiirja a statisztikát.
-
törölt tag
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
91 fok
Hát az enyém 80 ra van állitva azzol biztos nem
VRM lehet 90 fok annak nem árt meg de az ideélis a GPU 80 HBM meg 75
na persze igazándibol az ideálisak a táblázatban Gyiku homérsékletei
Még mindig csak 4-en irtunk bele mi ez a passziv agressziv magatartés forma emberek 
Tedd Fel MSI AB-t ott van finombeállitás a ventire /de elotte reseteld wattmant/ -
X Factor
addikt
Huh, az egész postodat írhattam volna én is. Ugyanebben a problémakörbe estem anno én is bele, majd sikerült a pubg-be 200 órát belerakni

Anno volt egy 27" fhd, 40-75hz freesync monitorom, 290-el. Később újítottam hozzá egy Fury-t. És itt egy picit megcsömörlettem. Ekkor már kinn voltak a piacon a pascal alapú nv-k és eléggé elpicsázták szegény kis Fury-mat.
Ellenben bármennyire is számoltam egy olyan gsync kijelző ami megfelelt volna, horror volt.
Itt több koncepcionális problémám volt, a megszokott 16:9-ről váltani akartam 21:9-re, mert a kezdetekhez képest, túlképp minden támogatja és szvsz jobb élmény rajta játszani. Másfelől ha lúd legyen kövér alapon a 100hz+ kategóriára is ugrani akartam.
Ellenben ekkor tájt, még nem igazán voltak 2560*1080 freesync/gsync panelok, 3440*1440-el meg az a bajom, h. irgalmatlan erőforrás igényes, nv oldalon legalább ott van az 1080ti, de ugye az se 2 fillér, amd oldalon meg akkor még mindig a Fury volt a csúcs.
Ekkor jelent meg a mostani monitorom. LG 34UC79G, 2560*1080, IPS, 144hz, FS, bár ivelt, de a lehető legkisebb radiusban Így egyáltalana nem zavaró. Meg is vettem, akkor még nem tudotam, hogy fél évet csúszik a vega.
Mostanra már a vega is megvan, és ragyogóan teszik együtt a dolgukat. PUBG-ben, a nálam lévő reg vega56, egy custom 1080 teljesÍtményét nyújtja, szóval bőven elegendő.
Helyedben eladnék mindent, vennék egy 34uc79g-t és a legolcsóbb reg vega56-ot. Ott rászánsz 2-3 órát, széttweakeled, aztán hátradőlsz és élvezed.
Pepeeeee
Bárcsak én töltöttem volna fel
Ha, minden jól megy, ezen a héten megérkezik, de legkésőbb köv hét eleje.Közben, majd meglátom, mikor tudom szerelni, mert héten rakják vissza nálunk a klimát, hogy legyen fűtés, meg sajan a való élet az épitkezéssel, meg a sok melóval eléggé leköt,de mindent megteszek a vega ügy érdekében

-
válasz
üzenetére
Igen a legfrissebb driver -t használom.
Melyik 5 pontra gondolsz? A Te beállításaiddal csináltam egy tesztet, 22 xxx pontot értem el vele Fire strike -kal. Ami szép csak a kártya nagyon melegedett. Kb. 91 fokig felment a gpu, gyári venti beállításokkal. Ezen szeretnék finomítani.Most gondolkozom, hogy felteszem a 64 -es biost. Kíváncsi vagyok milyen eredmények születnek.
-
törölt tag
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
A 11,1. et használod ? 10.3 nekem is visszaállítgatta, gondolkodtam is a 64 biosz flessen akkor arra áll vissza indításkor.
Akkor állítja vissza alapra ha összeomlik a driver, ilyenkor valamit módosíts, feltöltötted már a táblázatunkba ?
Ha bizonytalan vagy menj te is végig azon az 5 ponton amit felraktam.X Factor: Te töltötted fel ezt a képregényt Morfeusz II-ről ?

Valaki egyszer értetlenkedett itt hogy miért annyira széles így a kártya, egyszerű mert a VRM hűtősűniknek is oda kell férnie alá -
-
Picco
addikt
utolag csak bekuldom, par oraja irtam csak elfelejtodott

nekem Vega 64 UV+OC + 32" AOC 1440P 144hz hibatlan teljesitmenyt nyujt, semmi bajom vele...bar a vasarlaskor en sem voltam tul magabiztos, foleg h epp egy arban mozogtak a gtx-el...de esetemben a blower kialakitas a workstation miatt inkabb elony mint hatrany.
2560x1080-ra szerintem a Vega 56 idealis, a 64-es biszoaval pedig nagyon kozel kerul a 1080 teljesitmenyehez,ha raszansz egy fel napot(tesztelessel egyutt).
felre ne erts, nagyon jo a 1080, tuti halkabb is, en is majdnem azt vettem...de a freesync sokkal olcsobb.
AOC 32" 1440p VA 40-144hz £450-be fajt 2 ev garival.
£1k alatt megusztam mindkettot...namarmost £400 korul mennek a 27-28"-os 144hz TN gsync monitorok amazonco.uk-n.(#1957) Shkiz0 akkor "pont idoben" nyomtam le az oke gombot

-
Na meggyőztetek, rendelek egy 56-os vegát

-
Balupapa
senior tag
válasz
Franky2Ster
üzenetére
rá lehet tenni az 56 ra a 64es biost?

-
Balupapa
senior tag
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére

illetve ETH-t mennyivel tudnak turni optimalis esetben, ( moddolt bios, jo driver )
google ossze vissza ir mindent.
-
-
Balupapa
senior tag
Sziasztok!
VEGA vga kartya vasarlasat tervezem holnapra!
Igazabol meg azt sem tudom hogy a 56 vagy 64 legyen
Gigabyte sapphire és MSI között van valami kulonbség? melyiket érdemes? -
Plasticbomb
addikt
Az AMD mindig a jövőbe tervez, csak emiatt jellemzően a jelenben legtöbbször elcsúsznak a banánhéjon. Ahogy egy ismerősöm is mondta: pl a Vegát ma kéne eladni, a jövőben meg az akkor kijövő kártyát.
Na, ma szórakoztam a kicsikével, de 24350 GS fölé nem tudtam tovább lőni. (Mellesleg megvan az eddigi legnagyobb fogyasztás is: 563W konnektorból, gép+tv együtt. Ehhez már a procimat is fel kellett rakjam egy egészséges +1GHz tuningra... Szal egy kb 1000W-os táp éppen eléggé lesz túllőve, hogy mindig elég legyen a szikra a jövőre tekintettel, persze.) Ehhez az értékhez 1675GPU Clock 1150 mv fesz, 1050 HBM 1050 mv ÉS MAX VENTILLÁTOR fordulat dukált. Meg megpasztáztam Thermal Grizzlyvel. Alábbi képen amikre beállt:
Sajnos a ventivezérlés ezen a módon majdhogynem kalap sz@rt ér. Nem veszi figyelembe se a HBM se a Hot Spot hőfokot, szal hiába alacsony a GPU hőfok, simán elszáll a többi. Az egyetlen jó megoldás a vizezése, ha más nem, akár csak a kártyát magát FC blokkal és egy 360-480as radival, meg OMLI féle 10literes tartállyal.
De akkor mehet rá legalább a vizes vega BIOS. -
füles_
őstag
Szia!
Manapság ha VGA-t és hozzáillő variálható képfrissítésű monitort is veszel, akkor jobban jársz az AMD kártya + FreeSync monitor párossal, mert ha az AMD kártya nem is olcsóbb az NV-s párjánál, akkor is a FreeSync nagyságrendekkel olcsóbb a G-Syncnél. Kivétel lehet ugye ha brutál sok pénzt ölsz bele ebbe az egészbe és 1080Ti-t veszel, mert annak jelenleg nem nagyon van AMD-s párja. Bár az esetek túlnyomó részében nem tudnád megmondani, hogy egy Vega64/Vega56 + FreeSync-es rendszer vagy egy 1080Ti + G-Sync-es rendszer a folyamatosabb.
Architektúrális különbségek miatt hosszú távra meg megintcsak a Vega a kedvezőbb, mint az azonos árkategóriában lévő nVidiák. A Vega-t a jövő környezetéhez (DX12, Vulkan) tervezte az AMD, ezért ezekben az API-kban várhatóan felülmúlják majd a konkurenciát (ezt már most is lehet látni elég rendesen), ezért is nem hiába nyomja ezerrel az AMD a low level API-kat PC-n.
Szóval szerintem egyértelműen Vega56-ot vegyél a már meglévő FreeSync monitorod mellé. 120e Ft-ért erősen best buy a Vega56.
Ha kicsit szórakozol a beállításokkal akkor a refet eléggé élhetőve lehet tenni. Fogyasztáscsökkenés/zajszintcsökkenés mellett teljesítményt nyerhetsz. -
-
gergom
csendes újonc
A hosszútávot is írtad.
Vulkan alatt a Vega jobban teljesít, mint a 1080. Jelenleg ugyan csak az idTech engine 6 Vulkan-os, de az új Unreal is az lesz.
A Vega magasabb szinten támogatja a DX12-t, mint a Pascal.
A Vegához még nagyon sokáig fejleszteni fogják a drivereket. Már csak azért is mert az APU-k és a Vega 11 még meg sem jelentek.
HBCC-vel beállíthatsz akár 16giga VRAM-ot is, ha esetleg lesz játék aminek kell.
Freesync monitorból egyre több van, előbb utóbb jönnek a TV-k is, ha később cserélni kéne.
Szóval hosszútávra (ha valaki 2-3 évig nem akar VGA adásvétellel foglalkozni) szerintem csak a Vegának van értelme. -
Hasonló a véleményem az előttem szólókhoz. Szvsz nem éri meg (nekem) az NVidia a többlet árat. Nyílván erősebb, biztos jó is, de nem jobb, ha pedig az árakat vesszük figyelembe egyáltalán nem éri meg.
Szintén saját vélemény, de van akinél ez számít van akinél nem, de ami tény az tény. Én nem fogok egy olyan gyártótól venni kártyát aki szándékosan nem támogat egy ingyenes szolgáltatás/technológiát. Miért is nem támogatja az NVidia a Freesyncet? Mert fél attól, hogy akkor még kevesebb G-sync monitort vennének az emberek, vagy inkább kihalna a G-sync. De miért is fél ettől mikor azt állították, hogy a G-sync a hardveres chip miatt sokkal jobb mint a Freesync ? Azért mert nem jobb, mint a Freesync. Ha annyival jobb lenne, akkor nem lenne mitől félni, hiszen így is úgy is megvennék a G-sync monitort. De így mindenki az NV kártyája mellé Freesyncet választana, senki nem fizetné ki azt a többletet a technológiájukért. Én értem, hogy NV a saját üzletét védi azzal hogy nem támogatja a Freesyncet. Önmagában ezzel nem lenne semmi bajom! A gondom az, hogy az NVidia a két technológia útra kelése előtt leszögezte, hogy a G-sync hez kell a hardveres támogatás anélkül nem valósítható meg és a Freesync sem fog anélkül jól működni, soha nem fogják tudni a hibákat javítani, nem lesz hosszú életű, mert szoftveres támogatás nem elég és ezért bizony a G-sync többletköltségeit a felhasználóknak megkell fizetnie! Erre tessék az idő igazolta hogy elég a szoftveres támogatottság is és köszöni szépen nagyon jól van... Ráadásul a Freesync mint ötlet előbb volt, mint a G-sync.
Nos ezt nem azért írtam le, hogy egy AMD vs NV vitát indítsak. Inkább azért mert én is hasonló cipőben jártam.
Adott volt a Freesync monitorom (MG279Q) és a MSI 390 -es kártyám. Én is elgondolkodtam, hogy váltok NV -re, mert ami tény az tény. 1070/1080 kártyák nagyon jól sikerültek és az idő múlásával + a Vega érkezésével az árai is elég jók lettek. Engem nagyon csábított, hogy arra kéne váltani. Igen ám, de azután elkezdtem számolgatni mibe is kerülne nekem egy olyan tudású monitor G-sync változatba mint ami most van.
Elkellett volna adnom használt áron a mostanim (már azon is buknék ügye) és venni egy ugyanolyan tudásút G-sync változatban, ami semmivel sem lenne jobb mint a mostanim! Ez durván +100K -ba került volna. A vga -nál nem lett volna többletköltségem, mert azonos árban hasonló kategóriájú kártyákat lehet kapni mind a két oldalnál. Tehát +100K csak azért hogy lehessen egy NV kártyám. Hát én nem ezt az utat választottam, mert Vega 56 tulaj lettem.
Arra a felbontásra amire neked kell mind a Vega 56/64, mind az NV 1070/1080 kártyái elegendőek. Itt a kérdés az, hogy hajlandó vagy e a többletköltséget kifizetni és van e kedved monitor eladással + új monitor vásárlásával foglalkozni.
Egy biztos a Vega 56 nagyon jó áron van ahhoz képest, hogy kis állítgatással ref. hűtéssel a 64/1080 szintjét hozza. (igaz a nagyokat is lehet tuningolni)Szintén biztos egyikkel sem fogsz rosszul járni, mind a kettőnek megvannak az előnyei. AMD vonalon az olcsó kártyák és olcsóbb monitorok, jó teljesítménnyel, újabb technológiával. NV oldalon brutál árak, viszont rendszeresen új, versenyképes kártyákat kínál. Mert azt megkell említeni, hogy én a Vega -t már régóta vártam...
Remélem tudtam segíteni!

(#1947) Shkiz0: Én vártam meg a custom kártyákat, mert karácsony előtt fognak befutni és szinte garantált, hogy magas árakkal fognak startolni, ha másért nem, hát az ünnepek miatt. Ref hűtéstől én magam is féltem, hogy hangos lesz, de nem. Simán tűrhető akár füles nélkül is, fülessel meg semmit nem hallok belőle. Na meg azért sem vártam customra, mert elképzelhető, hogy vizezni szeretnék a jövőben.

-
AtHoS
nagyúr
Még mielőtt VGA-ról írnék nézzük a monitorok csatáját.
A jelenlegi monitorod sajnos nem említhető egy lapon a kinézett Acer Predator Z301CT-vel, így a monitor oldal az nVidia konfig felé billenti erősen a mérleget
VGA-hoz ennyi infót tudok, nem játszom PUBG-gal [link] tekerj le a teljesítmény tábláig és válaszd ki a számodra szimpatikus felbontást
pl. 1920x1080-ban, ami a monitorok szempontjából mérvadó a VEGA viszi a prímet. WQHD felbontásban viszont átveszik a 1080-ak a vezérfonalat (viszont a VEGA-k minimum értékei is 60 fps fölött vannak, ami az LG monitorod freesync tartományának felső felében van) és nem is eresztik ki a kezükből a felbontás növelésével. Itt mondjuk egy Intel Core i7-6900K @ 4,0 GHz hajtja a gépet, ami lehet befolyásoló tényezőÉn a kisebb anyagi ráfordítás miatt vennék helyedben egy Vega 56-ot oszt szevasz.
-
törölt tag
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
Hat Wolf 2-t kiprobalnam, vagy pl Destiny 2, igaz h elvileg NV cim, de a jatek maga eszmeletlen, nalam minden maxon 1440p le kellett korlatoznom 144FPS ala

-
-
ktg3
őstag
Itt az aprón megy 130-ért már vega. Annyiért elég jó vétel sztem.
Ha DX12-t nézel és hajlandó vagy némi időt rászánni a feszültség és órajel beállításokra, akkor jobban megérheti. 1080-nal sme lehet igazából mellélőni. Ha nem akarsz foglalkozni az utólagos tweakkel, akkor 1080. -
törölt tag
Jo kerdes.
Vega + FreeSync monitor = 1080(Ti) + GSync-es monitor jatekelmenyben. Van aki ezzel vitatkozna, nalam mindketto folyekony, porgos, eles szinek (AMD picit szebb ^^ - ezen is vitatkoznanak paran
) remek jatekmenet.Nalam volt 1080 + Acer XB271, zsenialis volt. Most van Vega 64 + Acer XF270 HU, zsenialis. Jatekelmeny szempontjabol ugyanott vagy. Sztem.
Nezd meg hogy a Vega 56/64 hozza-E azt a teljesitmenyt amire neked szukseged van a PUBG alatt, amennyiben igen, hajra, ha nem, akkor meg valtas. Amig nincs preferencia meg markahuseg es penz van akkor nem kell sokat tokolni. A Ti is hoz eleg szepen teljesitmenyben, azt nezd meg, PUBG-ban az a par % megeri-e a felarat, kb ezek a kartyak lesznek a piacon meg jo fel-egy evig.
Ha lesz custom erdemes lehet az ha csendesebb/huvosebb, ezt vedd szamitasban, refeket en nem probaltam, van aki szerint hangos, van aki szerint nem annyira, megintcsak egyeni preferencia kerdese.
-
Sziasztok
Bemásolom ide is, amit a vga-s topikba, mert kíváncsi vagyok ti mit csinálnátok

Tudom, hogy ez a vega topik, és valószínüleg itt mindenki azt fogja mondani, (vagyis a nagy többség) hogy vegyek vegát.
Mondjuk az alza.hu-n már most van egész jó áron (120 netto) annyiért már jó vétel lehet számomra is, ezért merem bemásolni ide az alábbi szöveget, mert szerintem tudtok segíteni a döntésben.Sziasztok
Elsőnek is nem akarok flamet kelteni, az írásommal, ne legyen harc amd/nvidia dologból.
Nos adott a gépem:
I5-6600K / 16gb ram / R9 380
Nemrég vettem hozzá egy 21:9 freesync monitort, amivel 100%-ig meg is vagyok elégedve.
A probléma az, hogy manapság csak a PUBG-vel játszom.
Sajna freesync ide vagy oda, minimumon is "2560x1080" sokszor be be zuhan az fps.
Nézegettem a Vega 56/64-t de őszintén megmondom, nem esek hanyatt a teljesítményüktől így elsőre. Közel egy áron, vagy picivel drágábban (5-10K) már 1080-at kapok ami lehet van olyan játék ahol kikap az amd termékeitől, de PUBG alatt pont nem.
21:9 bejött, így nem váltanék vissza már 16:9 16:10-re.
Na már most agyalok itt, hogy mit csináljak.1: Marad a jelenlegi monitor, eladom a 380-at és veszek egy Vega 56/64-et (480/580-ra nem látom értelmét cserélni)
2: Eladom a monitort és a 380-at, és beinvesztálok egy 1080 (esetleg 1070)-be és veszek hozzá egy G-Synces monitort.Szerencsésnek mondhatom magam, mert meg tudom venni nettóban a szükséges dolgokat.
Számszerűsítve így nézne ki a dolog.1. Verzió:
- MSI Radeon RX Vega 56 8G RX Vega 56 8GB HBM2 PCIE 140 491 Ft
- Gigabyte RX Vega 64 Silver GV-RXVEGA64SIL-8GD-B 8GB PCIE HBM2 160 126 Ft2. Verzió:
- Gigabyte PCIe NVIDIA GTX 1080 8GB GDDR5X - GeForce GTX 1080 Windforce OC 8G 139 540 Ft
- Acer Predator Z301CTbmiphzx - 5 év garancia (UM.CZ1EE.T01) 188 897 FtA monitort és a vga-t el tudom adni kb 100-120 között kb.
Ki melyiket választaná, ha hosszú távra gondolkozom?
Nyílván a 2. verzió az kb 2x-es kiadás ezzel tisztában vagyok.Illetve bónusz kérdés:
Érdemes e kiadni 60-65k-val többet egy Ti-ért +15-20% teljesítményért?
- Gigabyte PCIe NVIDIA GTX 1080 8GB GDDR5X - GeForce GTX 1080 Windforce OC 8G 139 540 Ft
- Gigabyte PCIe NVIDIA GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X - GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G 205 490 Ft -
Plasticbomb
addikt
Na, kiváncsi vagyok, nektek csinál-e ilyeneket:
Ezt csinálja WoT és Quantum Break után is:
YoutubeEz meg Quantum Breakben jött elő:
YoutubePlusz van egy harmadik, de most épp nem akarja csinálni. Szintén azután jön elő, hogy felbontást vált, ahogy indítja a játékot, átmegy zöldbe minden kb zöld fekete képem van. Ez utóbbi szinte biztos, hogy a TV hibája, illetve a TV és a VGA nem komálja egymást, legalábbis amit olvastam errők, az erre enged következtetni.
-
struszi
aktív tag
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
Gratula a kártyához!

Az eredményeket tedd fel a táblázatba!

Ha minden rendeződik a topikban lesz gazdája és lesz talán összefoglaló is akkor aki segítséget szeretne mindent egy helyen elér majd.

X Factor mi a helyzet a Morpheus II- vel?
-
X Factor
addikt
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
Sima 3dmarkot lekapod, és abban a default firestrike. Szóval nem az ultra, és nem az extreme.

-
Közbe én is gyarapítom a Vega tulajok táborát! Gigabyte Rx Vega 56

Tegnap délelőtt mentem el érte, de annyit játszottam a beállításokkal, hogy csak most volt időm a képeket feltenni!

Íme, beszerelve az új szerzemény!

Remekül teszi a dolgát. GTA 5 -tel tesztelgettem eddig és Fire Strike -kal.
Hőmérsékletek:
- GTA 5 max.: 74 fok
- Fire Strike max: 78 fokFire Strike -ból Ti melyik verziót használjátok? Tudnátok nekem linkelni egyet? (Ingyenes verzió?) Kíváncsi lennék mit tudtam elérni a tietekhez viszonyítva, nem péniszméregetés miatt!

-
Picco
addikt
-
törölt tag
Új Custom teszt:
ASUS Strix Vega 64 nyomott egy 26542-es GSt egy új tesztben
Ezt is be lehet tenni a táblázatunkba ?
-
törölt tag
amdguy:
Vega 56 Rx 580 összehasonlító teszt van benne annyi infó ami a döntésedhez kell.
Ha most veszel akkor REF-et kapsz előnye hogy kifújja a házból a forró levegőt, később vizezheted, olcsó
Novemberben elvileg több custom Vega is megjelenik XFX, Gigabyte, Asus és még valamikor Sapphire is.
Valószínű nem az ismert 399 Dolláros EUban eurós árban számíts rá.(450-460 dollár körül)
Itt fel fog vetődni benned a kérdés 460-ért custom Vega 56 vagy 499-ért ref 64, a kérdések kérdése
A tisztánlátás miatt én várnék a helyedben 2 hetet lássunk egy teljesebb palettát.The Choice Is Yours !Venyera7 : Lett lépés téve infoval kapcsolatban kis türelmet kérek...
-
beef
őstag
Egy kis információ arról, hogy mit változott gépházam hőfoka egy custom RX480 után. Most V56 ref van. A ház ITX. Egy 12cm-es venti húzza ki a házból a levegőt előre. Eddig 50 fok körüli hő jött ki ott. Most nagyobb felbontáson/terhelésen/fogyasztással, balanced módban, UV nélkül is 30 fok körül alakul. Köszönik szépen az alkatrészek, tetszik nekik, hogy nem főnek a GPU levetett hőjében

-
struszi
aktív tag
válasz
üzenetére
Vannak, voltak, és lesznek ilyenek!
Ezt hívják fogyasztói társadalomnak. 
amdguy
Rx 480-ról érdemes váltani. Ez sokkal erősebb architektúra!

Persze függ attól, hogy mikkel játszol és milyen felbontásban.
A custom karik lassan befutnak. Vannak hírek. Konkrétum még nincs.

-
amdguy
újonc
Tudható mikor jelennek meg a nem referencia megoldásokkal? És érdemes lehet váltani rx580-rol vega 56.-ra? Köszönöm
-
törölt tag
-
Apucy01
őstag
válasz
struszi
üzenetére
Nem tagadom én fanatikus AMD mániás vagyok.. de ez nem jelenti azt hogy a másik oldal csak sz@r lehet!
van olyan ismerősöm barátom aki a másikóldalon van és a mai napig álitja hogy a 6700k procija szénné húzva full viz a gépe meg a 1070 8 gb karija amit mellesleg be kellett kenni valamivel hogy menyen is jobbak mint a ryzen 1800x és a vega 64. de ettől még barátom a srác . -
válasz
üzenetére
Ez nekem is tartott jó pár hasznos infót!

(#1903) beef: Egyetértek!
(#1904) Venyera7: Nem is értettem, hogy ez az elejétől kezdve miért nem így van.
(#1910) torma1981: Custom verziókra nem kizárólag az AMD miatt kellett várni. Pontosabban az új fejlesztéseknek köszönhetően a venti szabályozást nem tudták megoldani a gyártók...
Jó lenne egy topikgazda + az is, ha az első hozzászólás szerkeszthető lenne. Esetleg Bios telepítési útmutató, Wattman használata, Mit és miért érdemes állítani és még sorolhatnám. Remélem kérésünk meghallgatásra lel!

-
struszi
aktív tag
válasz
üzenetére
Ezt én nem is értem komolyan! Akkor ha nem lehetsz tényleg adjanak ők!

Semmi olyan nem történik itt a topikban ami szabályellenes lenne! Megosztjuk egymással a tapasztalatokat aztán ennyi!

Apucy01 Igen valóban így van! Bár én megtehettem volna, hogy a konkurenciát veszem meg akár lehetett volna a monitorom is GS támogatású. De nem az volt! És eben a kérdésben bizony X Factor kollégának adok igazat.
Én játék élményt akarok. Élvezhetőt! Nem akarok tearinget látni. Nem akarok szaggatást, és nem akarok e-péniszt növeszteni. Ugyanazt olcsóbban megkaptam tehát a Vegát választottam. Hozzáteszem: Nem bántam meg!
-
törölt tag
válasz
Venyera7
üzenetére
Én eddig háromszor kerestem meg a PH-t hogy adjanak Topicgazdát !
Mert tudja törölni a flame kommenteket, mert kell infó fájl ,mert jó lenne egy szép LOGÓ.
Mindannyiszor azt kaptam hogy nincs elég hozzászólás hozzá !
Aki egy szobát nyit a PH-n semmilyen jogot se moderálási , se módosítási jogot nem kap, ellentétben más oldalakkal. Számomra ez nonszensz. Olyan mintha egy Youtubber nem moderálhatna és nem írhatna infót a saját videója alá. Nem érted mert AMD egy vezető cég és annak ez egy vezető terméke.
Egy dolgot tudok megmutatom tőlünk fejlettebb helyeken ezt hogy csinálják:
OCUK Vega 64 Fórum
Lefoglalja a szobanyitó az első kb 8 hozzászölást
Egyikbe tesztet rak, a másikba leírást, a harmadikba ismertető cikkek linkjeit !
És ezeket végtelenszer szerkesztheti !
Van a szobának egy ilyen "Hösök csarnoka" szerű
helye ahova ha a neveddel beküldöd a kártyád képét örökre felkerülsz, mennyire jó érzés már? és Sorsoláson is részt veszel , elhiszed ?
Szóval csapatépítésből lenne még itt mit tanulni -
struszi
aktív tag
Támogatom az ötletet! Elég sok tulaj van már itt.

Nem beszélve arról, hogy Freesnync monitorral rendelkezőknek a legjobb alternatívát a vegák jelentik.

Nem kell ezeket a kártyákat leszólni. Már minden bajom van a fórumon veszekedő, szitkozódó lefitymáló emberkéktől.

Soha nem szoktam VS.-be belemenni. Meggyőzhető voltam mindig is. Volt zöld, és volt piros kártyám is. Nem vagyok rajongója egyiknek sem. Sok elmeroggyant meg nem gondol bele abba, hogy ha egy cégnek nincs vetélytársa akkor mindenkire azt sóz rá amit akar. Arany árban persze!
Na mindegy!

-
beef
őstag
Célszerű lenne az 1. hozzászólásba a táblázatot és egyéb hasznos külső linkeket berakni, pl:
Vega64 BIOS-ok
ATIFlash
Esetleg egyéb hasznos tuning tippek, videók. -
törölt tag
válasz
Venyera7
üzenetére
Mi az a minden ami aktív lesz kedves robot ?
Kezdjük alapoknál: Van egy Vafer ez az a kör alakú szilícium lap amiből a GPU-kat készítik.
Annak a közepét szokták a nagyobb GPU-kat készíteni a szélén meg a kisebbet itt ált. nagyobb a szivárgás.
A 4096 shaderes ép GPU a Vega 64. Boost Clock 1546 MHz
Ezekre gyári OC-os HBM2 kerül Memory Clock 945 Effective (1890)Meg van a Vega 56 ahol nem sikerül a gyártás tökéletesre mondjuk 100 shader megsérül. (vagy nagy a szivárgás)
Ezeket a sérült részeket lokkolják és még annyit hogy 3584 legyen,
Normál esetben a lockolás azt jelentette (lásd Fury) hogy olyan 3800 shaderig feloldottad az ép egybefüggő részeket. Vegánál nem ezt jelenti
a 64 es biosz NEM oldja fel a sérült részeket !!!
Vegánál az AMD nem enged módosított Bioszt elindítani csakis a saját aláírásával ellátottat ezért csak házon belül lehet cserélni.
Az órajel itt alacsonyabb Boost Clock 1471 MHz és a HBM is alapon megy Memory Clock 800 Effective1600 MHz.
Természetsen mint látod Beef táblázatából az 56 is felhúzható 64 es szintekre, Mint látod nálam 20000-ről indult mikor betettem (STOCK)
és olyan 23 ezer a vége.
Akik biosz flesselnek (56@64) miért teszik ? Azért mert így eleve a 64-es értékeivel jön be a kártyád és ha a wattman vacakol mert elfelejti a beállításokat akkor is indításkor 64 es értékekkel jön be,
A másik a feszültségkeret. A 64-nél tobb fesz adható a HBMnek ami emiatt stabilabban tudja tartani a jelenlegi max 1100 Mhz-et.
-Miért fontos nekem az a HBM 1100 mikor az 1070TI elmegy a GDDR5 el is
Azért mert az egyik legfontosabb dolog amibe a kártyád ütközik az a sávszélesség vége és ez nagyban elősegíti ha eléred !
Viszont ezt hűteni is kell ezért ált akik 56-nál elérik ezt a 24 ezer feletti GS értéket már vizeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Köszönöm! Jó kis hőfokok ezek!

Szerintem 70-80 foknál nem melegebb a felszíne.

szép lesz!