- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
No, rég jelentkeztem, a valós élet lekötötte minden erőforrásom

OCUK-tól kaptam RMA számot részletes hiba leirás után, úgyhogy a héten postázom nekik vissza a kártyát. Erdeti állapotot visszaallitottam, leszámitva a matricát. (utóbbin még dolgozok)
Itt mondjuk hulye voltam, mert anno a morpheus cserének úgy álltam neki, hogy üsse kő, úgyis rendben lesz, nem fogok vele most szarakodni. Hát okuljatoka hibámból és mindig szedjétek le, szerelés előtt.

Egyedül azt kell elkerülnöm nehogy szétszedjék a kártyát és akkor jó vagyok.
No és innetől izgalmas a sztori. Alapvetően pozitiv vagyok, tehát cserélni fogják, igy ha eladom és a morpheust is, akkor azon filóztam h. 190k magasságában megveszem a gyári vizes verziot. És igy végre teljesen halk is lesz, plusz kockázat nincs. És alig kell ráfizetnem. Ellenben, ez már megint akkora összeg, amiről egy 20-as rádobásával megvan az 1080ti, ami, hát valljuk be, azért erősebb.
Cserébe akkor bukom a freesync-et...
Ráadásul 1080ti esetén, már érdemes lehet 3440*1440-re váltáni, mert elbirná, ellenben az egyetlen dolog ami tuti fix h. 3440*1440 gsync kijelzőt meg nem veszek, mert horror áron mennek.
-
törölt tag
Ezek eleg jo arak

(#2296) kssvirag: Ha jo a tapod, eleg kell legyen, nalam 483W eddig a max fogyasztasa a rendszernek, minden meghuzva. A 750-es tapom valamiert nem birta igy visszaraktam az 1200-asat, de valoszinuleg a 750-es volt hibas barmily meglepo

Nezd meg melyik slotban van a VGA, gondolom miutan csereltel lapot/procit azutan ujratelepitetted a windowst-drivereket

ps: meg annyi hogy a BIOS-nak van ket allasa, power saving es normal, nezd meg nem-e az van elallitva, restart utan fog bekapcsolni a masik mod.
-
kssvirag
tag
Sokszor tesztek alatt befagy, színes kockák lesznek.
cserélgettem drivert, de nem segitett.
aztán kiprobáltam powersave módban, és azóta nem fagy ki.de igy max olyan 1000mhz körülig megy az órajel.
normális ez.
vagy a tápom nem birja? bár egy jó 700as tápom van. -
Gerr'y
senior tag
BF nap kereteben kedvezmenyesebben lehet vegakat venni OC UK-n: OC UK
-
törölt tag
Nézd ők kiadják csak ha úgy fog fogyni mint a ref hogy 16 perc alatt elfogyott
x ezer darabos készlet akkor nehezen fogja erre fújni a szél
Figyeljétek OCUKot és a kiadás pillanatában rányomni ennyi.
Amúgy tudjátok mikor akarta ezt Powercolor kiadni ???
Öveket becsatolni, egy kis időutazás
Bizony ez a Vega hűtés volt!
-
törölt tag
válasz
kssvirag
üzenetére
A Devil cikkben ez volt írva:
"PowerColor is also working on custom RX Vega 56. The Red Devil 64 will launch later this month. As I am told, it should start selling early December, so just in time for Christmas. Question is, should Santa bring you a Devil?"
Úgyhogy ha egy ördög kislány kell akkor december eleje, és igen hozhat az angyalka ördögöt... -
kssvirag
tag
Nem birtam tovább várni, megvettem , de a gyári hűtés nekem nem jött be.
Jo lenne még karácsony elött nem ref hűtős. -
hajbel
addikt
válasz
kssvirag
üzenetére
Pont ugyanez volt a gondom, vissza is akartam küldeni a kártyát. Leszedtem egy másik windowst, ha jól emlékszem a microsoft oldaláról. Direkt nem uppdateltem, úgy sikerült felrakni a drivert. Előtte a kollégámtól kapott win 10 64 bit pro update 2-re próbáltam installálni, a windows a felénél félbeszakította a telepítést.
-
kssvirag
tag
Köszi a segitségeket.

A régi lappal nem ment a Vega.
Semmi nem oldotta meg, a legfrissebb bios se, bár az is vagy 5 éves voltA végén lecseréltem b350 + Ryzen 1600x re.
csak igy szinte mindent cserélnem kellet, lap, cpu, ram.De már minden jól müködik. végre.
X Factor: igen , nekem is a Giga P67 lapot nem birta a Vega.
-
BReal
addikt
válasz
üzenetére
A DX11-et azért emeltem ki, mert az AMD-vel szemben mindig az szokott ellenérv lenni, ha a DX12-vel jönnek, hogy "de a DX12-re váltásnál legtöbb esetben csökken a sebesség", vagy pl. sokszor hallottam Battlefield 1 esetén, hogy a 1060 DX11-ben hoz annyit, mint az RX480 DX12-ben. Ezért akartam a DX11-et mutatni, mert BF2-nél is DX12-ben csökken a teljesítmény. Egy dolog lfontos itt: egy újabb semleges játékban éri be a 1080-at az Evil Within 2 után, illetve ugye az NV támogatott Destiny 2 után (tudom, ott jött most egy NV driver, amivel nagyot ugrott a Destiny 2, de így is kb. a Vega56 szintjére jött fel a 1070).
-
törölt tag
Én már vágtam ide a Battlefront 2-ről bencseket mert a single player első 3 pályája már demó jelleggel játszható volt szíriusz csinált is róla youtube videót, OCUK-osok meg sztrímelték serényen az FPSeket.
Ez a Dx11/12 vita már lezajlott találgatósba persze ez is VSbe torkollott de amit Battlefront2 11-jéről érdemes tudni azt ebben a kommentben megleled.
Ami minket érint ebből hogy a Battlefront 2 meg a Battlefield 1 szerintem a két legszebb (shader leképezéssel) van megáldva és ebben pont jó a Vega.
Ebbe a fall creator is besegít meg Raja kijelentésein még mindig vitatkoznak a redditen ...
Decemberben jön még egy nagy driver és sokan ezzel hozzák összefüggésbe a customok megérkezését.
Egyszerűen hogy jobb eredményeket hozzanak. -
BReal
addikt
válasz
üzenetére
És még aznap tesztelte a Computerbase.

Fontos, hogy ez DX11, nem DX12. Vega56 hozza a 1080 teljesítményét. Egy újabb korrekt eredmény egy semleges játékban.
-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Ha nekem szól, akkor mit hogy?
-
M.T.
senior tag
válasz
kssvirag
üzenetére
Nincs közöm hozza de előbb utóbb úgyis újítani kell a többi alkatrészt is nem csak a videokarit, ezt örökké nem tologathatod .
Pl.: 1 Ryzen B350-es lap meg vmi R3,R5 nem olyan sok de legalább újabb jo pár évig levan a gond, de jönnek jövőre az olcsóbb intel lapok a coffe lake alá akár 1 nem K-s procival is olcsón meg lehet oldani.
Esetleg használtban is lehet olcsón újabb cuccokhoz jutni. -
törölt tag
válasz
struszi
üzenetére
Akkor valószínű jobban meghúztad mint ők vagy jobb a paszta.
És mi lesz ha még rendes Borda is lesz rajta
)
Én mindenkit arra buzdítok hogy ne legyen 90 fölötti HBM értéke valamit kezdjen vele...Mutatok egy érdekes dolgot rigeseknek nem rigeseknek mindegy:
Vízhűtés vízhűtés nélkül ,sok Vega, paszta, venti és ek blokk nélkül.
Ezek egy tartályt használnak és egy
3M-től szerzed a folyadékot ami egy 61 fokon forrni kezdő folyadék (többféle van) , maga a folyadék bőrirritáló ezért zárt tartály kell nem baj ha van rajta (túlnyomás szelep) és kb az a működése hogy a hőleadó felületeknél forrásba jön a folyadék a tartály tetején pedig van egy cső amiben szobahőmérséklet van és lecsapódik , picit hasonló a vapor kamra működéséhez csak nagyban.Akiknek meg van akkora angyali türelmük hogy még mindig kitartanak a custom mellett azok nézhetnek ismét ASUS videótesztet
Ja és ma is PLAY IT van gyertek Ott van a Hodor is , gondolkoztam rajta hogy aki kijön szerzek neki AMD promót de szerezzen a topicgazda
-
struszi
aktív tag
Nos a beígért tesztet csak részben tudtam teljesíteni ugyanis a virágbolti 3dmarkom az istenért nem működik.

Beállítás alap (Balanced mode)
Unigine Superposition benchmark 1080p közben a max hőfokok:
14065 pont, 13885 pont
Jelenlegi, Gyári pasztával
GPU: 77 79
HBM: 81 95
HotSpot: 96 105Ennyit segített rajta egy mezei Chillaramic újrapasztázás. Ez csak kísérlet volt.

Szerk: A táblázatba bevitt custom értékekkel megismételve a tesztet 15590 pont akkor 14012 volt.
A hőfokok gyakorlatilag ugyanazok mint itt fent.

-
kssvirag
tag
válasz
Kristof93
üzenetére
Hát ez durva nagyon.
Már felraktam kb 10 féle modon a win-t.
A legutolso frissitésig de semmi.Egy giga p67 d3 b3 lapom van. I7 2600k val.
Eddig minden müködött. Ma megvettem a vega-t, és ez letz.
Sajna hazafele eladtam a r9 290 et, de már ott tartok hogy visszaviszem a boltba,Most vegyek egy lapot?
És ha nem az a gond?Kristof93:
Csökkentettmodban hogy tudom elinditani!? -
Walter_White
senior tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Pl nekem most egy HD6450-es kartya van a lapomba es az ha a fejem tetejere allok akkor se uzemel 2.0-n hiaba a kartya tudja, csak 1.1-es verzio elerheto 16x-en. Ott is valoszinuleg kartyabios lap bios inkompatobilitas lesz.
-
Walter_White
senior tag
válasz
kssvirag
üzenetére
Elvileg nem kellene problema legyen a PCIE2.0 se de h 2.0-as akkor eleg regi laprol lehet szo aminel lehetnek kompatibilitasi gondok. Foleg 2017-es Vegaval, uj friss technologia, nem kezeli jol a lap(Rosszabb esetben) - jobb esetben csak valami Win/driver frissitesi bug. Lefrissitetted a Wint vagy uj wint raktal fel friss 1709-es telepitovel? Lehet meg kellene probalni hogy nem a Win Updaterol szerzed be a frissiteseket hanem mar eleve friss rendszert teszel fel.
-
kssvirag
tag
A win frissités után már elindul a telepités, de ahogy elindul, kék hibaképernyö, és ujraindul a gép.
Ezzel a hibaüzenettel ál le mindig.

Sokszor telepités nélkül is ez a hibaüzenettel ujraindul a gep.
Valami ötlet! A vega elött semmi gond nem volt.
Számit hogy az alaplapomon pci express 2.0 van, vagy az mindegy?
-
kssvirag
tag
köszönöm. megpróbálok mindent közben amit irtatok.
Már az egész oprendszert ujraraktam ez miatt.
teljesen tiszta telepitéssel is ugyan az a hiba.
win10 pro (1703)64bit (a frissités most töltődik, de elötte az is fent volt mielött az egész rendszert ujraraktam)Igazából most egy teljesen tiszta frissentelepitett rendszer van,.
A monitorcsere gondolom nem szolhat közbe?
Csak mert fura modon nem 2560x1440 et irja ajánlottnak 1024x768-at -
Bibgr0
aktív tag
válasz
kssvirag
üzenetére
Próbáltál leszedni minden régi drivert egy AMD Clean Uninstall Utility-vel?
http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD-Clean-Uninstall-Utility.aspx
Ha ez megvan, restart és utána tedd fel a legfrissebb drivert.
szerk: közben láttam a win10 reinstallt is. más letöltött program nem hibás?
-
kssvirag
tag
válasz
kecsawi
üzenetére
r9 290 -et cseréltem le egy vega 54-re.
és lecseréltem a full hd monitort egy 1440p-rehazahoztam, beraktam a vga-t, összekötöttem a monitorral display porton keresztül .
elinditottam, majd letelepitettem a catalistot,
ujraindit,
Aztán azóta bármilyen verzió számú catalistot próbálok a vega-hoz felrakni nem tudok, ennyit ir ki. (fentebb)Már a win 10-et is ujraraktam ezmiatt, de semmi.
-
törölt tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Walter_White Téged ez nem fog érinteni Te 64 et veszel
Ugye azt írja hogy:
Conversely, the interposer is extremely thin and fragile. This is likely why AMD warns its partners to be careful when cleaning out thermal paste, as seen below.
Ezzel szemben az interposer rendkívül vékony és törékeny. Ez valószínűleg amiért AMD figyelmezteti partnereit legyenek óvatosak a termikus paszta tisztításakor, amint az az alábbiakban látható.
A 4 BearGryllsPepe féle túlélő tanács:
1. Használj pasztát az Unmoltednél ha nem vagy biztos kezű ne töröld ki a pasztát a résből, de ha kitörölted mindenképpen pasztázd be azt is !
2. Ha Molted-ed van főleg a 64 esekenél reális és folyékony fémet teszel rá :
Használd azt a kék fóliát amit már mutattam ha mégse használod vágj ki egy papírt a gpu méretű lyukkal és úgy pasztázz hogy ne fröcsögjön szanaszét
3. Gépészeti aranyszabály , Mindig keresztben húzzuk meg a csavarokat amit a statkai feszültség miatt találtak ki de itt az egyik oldal alacsonyabb lehet beszivatod magad ha egyik oldalt húzod meg és emiatt nem fekszik fel rendesen.
4. Mindig azonnal ellenőrizz GPU Z-vel hőfokot hogy a gond azonnal kiderüljön.. -
Walter_White
senior tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Annyira azért nem tudok angolul, bocsánat, "To achieve a similar heat curve under load for both packages, we had to apply a slightly higher contact pressure for the lower package (between approx. 0.05 and 0.1Nm more). This could be problematic on some cards; many manufacturers include thread-stops to prevent over-turning, resulting in insufficient pressure when the screws reach their limits." itt azt irja a cikkben, hogy nagyobb nyomást kellett alkalmazni, ez a nyomás akkor a csavarok erősebb ráhúzásával érhető el?
-
törölt tag
válasz
struszi
üzenetére
Na szuper Nyomj már egy GPU-Z-t firestrike közbe hogy lássuk is.
Féltem hogy XFactor esete után elmegy a kedvetek tőle...
Erre már merném felrakni a folyékony fémet, azoknál az "árkoknál" franc se tudja folyékony létére hogy viselkedik, oda biztos pasztát tennék.
Néztem Te C1-es vagy X factor is C1 akkor ennek így nincs értelme.
Reméljük még X Factor ad majd magáról életjelet... nehogy szegény elsenvedjen két 1080Ti társaságában
Nem akarod a régi 91 fokos beállításodat megismételni hogy most mi a helyzet ? -
struszi
aktív tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Sima A4-es papírból téptem egy darabot. Azzal alámentem miközben melegítettem. Végül ráragasztottam egy elhasznált matrica papírjára. Tapad mint az állat.

Piszok sok volt rajta pasztából és a réz hűtő talpa pedig elég silány felületű. Nem csoda, hogy nem bírt vele szerencsétlen hűtés. Ha ezt hagynám akkor políroznám, de nemsokára beköltözik morpheus testvér.

-
Walter_White
senior tag
válasz
struszi
üzenetére
Grat! Na ezt nagyon jó látni, pont ilyen VGA-t rendeltem én is be, a jó öreg hajszárítós módszer, és még nem is holomatrica van rajta hanem egy silány kis papírmatrica, legalábbis a képről ez jön le, én is majd Decemberben hajszárító + pengével lenyesem , vagy papírral. Hajszárító mellé mit használtál?
Jó sok paszta van rákenve gyárilag

-
struszi
aktív tag
Na Kedves Kollégák! Matrica szakszerűen hajszárítós módszerrel lemelegítve.

A gyári pasztázás állapota.

A thermal padok szépen voltak felrakva.

És ami meglepett. A HBM és a GPU között nincs rés és magasságkülönbség. Egybe van öntve az egész.
Újrapasztázást követően összerakás. Jelentem minden hőfokom kb 10 fokkal esett vissza. Ha feltekerem a ventifordulatot akkor még többel is. Megérte szétszedni.

-
-
Raggie
őstag
válasz
golya87
üzenetére
Ez is ígéretes! MSI hiányzik még, de ugye ők azt nyilatkozták, hogy egy jódarabig csak az a kb referencia-másolat "custom" kártyájuk lesz.
Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e bármelyik gyártónál lényegesen különböző hűtésű megoldás is a mostanáig kiderültekhez képest. Kvázi "prémium" kategóriás (pl. Vapor-X). -
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Azzal még nem lenne baj, hogy más beállítások kellenek, mert overdriveNtool-ban egy klikk az egész. Kérdés, hogy blockchain driverrel mennek-e a játékok és egyebek. Ha igen, akkor érdemes lehet kirpóbálni. Ha nem, akkor jó ez így.
-
-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Még mindig elég magas a gpu fesz. Ilyen fesszel 1400MHz fölött is futnak a GPU-k. Viszont látom, hogy így is sokkal barátibb lett a venti fordulatszám és a fogyasztás is. Ezzel már meg lehet zaért barátkozni ha zárt házban van. Ha csak bányászni használod, akkor javasolnám a blockchain drivert és a registry softmodot. Azzal menne alacsonyabb fesszel.
-
törölt tag
Vega 56 es 64 nem megy egyutt CF-ben, vajon egy 56 a 64-es BIOS-al megy-E egy 64-el CF-ben

-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
-
törölt tag
válasz
golya87
üzenetére
Köszönjük !
Tegyük már ezt ide ki mert baromi érdekes dolgok vannak rajta:
A nyák nem a Nanóé de nagyon kicsi, és egy hatalmas bordával.
Két kapcsoló van a kártya oldalán az egyik egy TRIPLA BIOSZ ! a másik az rgb led vezérlés.
DEVIL mindig extrém volt, olyan mint a szomszéd punk kamasz lánya.
De valahogy ez a szeszélyesen magas extrémitás soha nem hozta be az ajánlott kategóriába de én mindig drukkoltam neki
-
golya87
őstag
-
Plasticbomb
addikt
válasz
üzenetére
EGy EK blokk lenyomatot még nézhetett volna, az hogy fekszik fel a különböző példányokra.
Halkan megjegyzem, elszállt az új driverral a HBM hőfok HWInfo64ben:0.0....
Plusz tegnap ahogy itt hagytam, futni, kellemes áramkimaradás volt megint. Majd ma, csak előtte valahogy vissza kell szerezni a HBM hőfok kijelzést.
-
törölt tag
válasz
struszi
üzenetére
Volt benne Vaporkamra szétszedve az érdekes volt, meg az is hogy ASUSnak egyenletesebb volt a lenyomata.
Mondjuk az várható volt hogy a molted unmoltednél más lesz a nyomásérték.
Ebben a c0-ás 64-esek valszinű szerencsésebbek.
Valahol írták is hogy kézzel felcsiszolja (polírozza a rézlemezt). -
struszi
aktív tag
Jó kis videó! Tanulságos.
Ezek szerint szerencsétlen HBM-re alig jut nyomás gondolom mert picivel alacsonyabban van. Az egész cucc szinte a GPU-ra fekszik fel.
Nem csoda, hogy jobban melegszik szerencsétlen.
Fokozottan kell figyelni a pasztázásra. HBM-re vastagabban és mint a moddolt vízhűtéses albumban a közöket is kitölteni.
-
törölt tag
Crimson ReLive Edition 17.11.2 KIJÖTT !!!
Támogatás: Star Wars™ Battlefront™ II
kijavítva:
Radeon ReLive recorded clips may experience green corruption or green screen backgrounds.
Radeon ReLive may fail to record when switching a game between Fullscreen and Borderless Fullscreen.
Radeon WattMan user interface may not reflect overclocked or underclocked values for GPU memory.
Secondary extended displays may experience green corruption when resuming from display off or sleep modes.Tehát:
A Radeon WattMan felhasználói felülete nem feltétlenül tükrözi a GPU-memória túlhúzott vagy csökkentett értékeit.
-
TTomax
félisten
-
hajbel
addikt
-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Gpu-z milyen feszt ír? Elvileg ilyen beállítások mellett 900-as GPU freki mellett 0,8V-on megy.
-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Azért nem működik annyira a fesz állítás. Nem tudod lejjebb venni? Semmi nem történik ha mondjuk GPU ra 900mV-t P7-et HBM P3-ra 875mV-ot állítasz?
-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
ETH-ban nincs nagy drop a blockchainhez képest. 0.8MH/s kb.
Registry modot csináltál?Új driverrel elvileg wattmanben simán le tudod venni a fesz értéket is.
-
hajbel
addikt
válasz
struszi
üzenetére
A víruskereső nem is fog találni semmit. RogueKiller-t kell futtatni.
-
struszi
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem tudom!

Víruskereső nem talált semmit. Internet kábel kihúzva. Internet letiltva. Futó folyamatok listázva.
Relive letiltva. Afterburner meg nem is volt telepítve.

Hülye egy helyzet! A múltkor játék közben vettem észre először, hogy alacsony az FPS. Aztán új driver szakszerűen leszedve. Vissza egy másik. Nemsokára ugyanaz a jelenség.
Most várok még aztán lehet, hogy újra húzom az egész rendszert.
Úgyis ráfér már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ArmA 3 - This Is War
- Trollok komolyan
- Napelem
- Magisk
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Akciófigyelő: Ismét ingyenes az Epic Store-ban a Hogwarts Legacy
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5060 8GB GDDR7 DUAL OC Edition - Új 2 év garancia - Eladó!
- PALIT RTX 5060 Ti 8GB GDDR7 INFINITY 3 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 4060 Ti 8GB GDDR6 DUAL OC - 1 év garancia - Eladó!
- ASUS GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 CERBERUS - Plusz tápcsatit nem igényel - Eladó!
- GIGABYTE GeForce GTX 1660 OC 6GB
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- PlayStation 5 (Slim) Digital Edition - 825GB
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jo kis gep lesz ez a vegere 

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)