- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: A fapados NAS tuningolása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
bepken #46169 üzenetére
Nagyon esélyes, hogy a 1075mV@1411 nem fekszik neki. Ennek az architechtúrának a "kényelmes" órajele 1350Mhz +/- 20Mhz körüli silicon lottery függvényében. ezen sávban elvan 1050mV +/- 20mV körül. Minden ami 1400Mhz közelében és felette van, már tisztesen "oda kell pakolni" a feszültséget... Viszont semmi értelme erőltetni az 1400Mhz-et, ahogy fetebb írta varmi2. 1350Mhz helyett, ha ha 1411MHz-en hajton. Az elméleti tempó is csak 4,5% nő. A gyakorlatban még kevesebb. Nyerhetsz 60fps helyett, 62-63 fps-t. 100fps-nél ~103-104-et... Tyűűűűhaaaa...??!!
Ellenben a 1350MHz körül még optimális a fogyasztás/teljesítmény, így a hőmérsékleted is. Hidd el, kipróbálta már mindenki. 5-6 éves technika már, van vele tapasztalat. Én is kipróbáltam konnektoros mérővel... Nem véletlen írom a fesz és frekvencia sávokat. Azokat lődd be és jó lesz.
Én viszont azt javaslom, hogy az Állapot 4-re és felettiekre egy feszültségszintet használj. (pl. 1050mV jó lehet) State 7-en pedig a max órajelet 1350-1360Mhz körül limitáld.
Ha pedig nagyon nem terheli a játék a GPU-t, úgy is le fog menni az Állapot 4-re vagy alá. Azokhoz megfelelő a gyári beállítás, mert nincs sok értelme szöszmötölni vele, nem nyernél sokat és legalább legyen stabil, mikor alt-tabolsz, böngésző-videó-játék-stb.. között váltogatsz. Mert ilyenkor is ugrálhat össze-vissza az órajel. -
Danecay
addikt
válasz
bepken #46169 üzenetére
Én ennél sokkal engedékenyebb voltam, van, hogy ugyanazon, vagy közel azonos feszültségek mellé, az esetek többségében több mint 50MHz-el kevesebb órajeleket párosítottam, és nálam is előfordul a jelenség. Ennek a gyakoriságát nehéz megítélni mert nem játszom mostanában túl sokat a számítógépen, de legutóbb épp szimulátorozás közben, kanyarodáskor sötétült el a kép1-2 másodpercre, mondanom sem kell, hogy azonnal a falban találtam magam.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest