Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Akkor nem tudom, hogy hogyan tudnám reprezentálni a jelenséget. Olyan mintha a tálcát folyamatosan le-fel csukogatná, de leginkább böngésző futása közben jön elő (Crome) ill. videózáskor (időnként némi memóriahibára utaló függőleges csíkozódással/sávozódással). Kipróbálok valami másik böngészőt, hátha.. Flash a legújabb, hardveres gyorsítás volt anno az első amit kilőttem amikor a hiba jelentkezett, driverben minden videó gyorsítással kapcsolatos feature kikapcsolva, ha minden igaz. Ugyanakkor a Sapphire honlapján tegnap nem találtam biost a kártyához, van ötleted, hogy merre lehet, vagy írjak a supportnak?
-
aginor
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Csinálta 14.4-el, és a mostani 14.9-el is.
Monitorhoz DVI kábellel van csatlakoztatva, hibáról pedig csinálok este videót, hogy jobban érthető legyen.
Addig is köszi a választ!
Kabalabula: ezt nem tudom, de este megnézem a kártya bios verzióját is. Az új bios a sapphire weboldalán fent van? Felhasználó telepítheti garivesztés nélkül, vagy szervizbe kell vinni?
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Sapphire 270X vapor-x videokártyával lenne egy olyan problémám, hogy villog/vibrál a tálca. Legtöbbször videózás és/vagy böngészés közben.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne megszüntetni? -
aginor
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Azért inkább hangos mint halk, ha engem kérdezel, de ez annyira nem is vészes, engem a zörgés zavar. Nálam biztos, hogy a kártya, mert amíg nem ez volt benne, addig kuss volt, valamint, ha kézzel megfogom a műanyag burkolatot, akkor abbahagyja. De az is igaz, hogy egyre jobban szűnik a jelenség, ma pl. még/már nem csinálta. Ugyanakkor szánalmas, hogy egy 0perces kártya ilyen lehet, hol voltak a minőségellenőrök amikor ez készült?
Igazából nálam mindegy a dolog, mert amint beporosodott a gyári hűtő, dobom is fel a Heidit. Azzal csönd is lesz és hűvös is.
Hogy jót is mondjak róla, úgy tűnik, hogy tuningban viszont nem rossz, bár kicsit furcsa. +10% power target mellett nem stabil 995MHz-en, de +20%-al lazán viszi az 1150-et (legalábbis vasárnap több óra BF3 alatt nem produkált hibát)..
EnterR: azért az X-es kiadás hűtője ránézésre is komolyabb a maga kategóriájában, mint a kistesóé.
-
aginor
veterán
válasz
marquuard
üzenetére
Pedig ezt legalább részben én is alá tudom támasztani a saját kártyámmal. Sima 270 (nem X), a hűtő kialakítása logikátlan, ezért nem annyira hatékony, mint elvben lenne (nem ez a baj, ez csak egy észrevétel). A ventik hangosak rajta, ráadásul 74-75 fokig felengedik a kártyát, de még ez sem akkora tragédia, az igazi baj az, hogy közben zörög. Olyan mintha egy felszállni készülő AN-72-esben ülnél. Hallom hogy már süvít a hajtómű, mellette egy olyan zörgés is van, mintha Iván bent felejtette volna a csavarkulcsot a turbina lapátok között.
Ugyan mostanra kezd "bejáratódni", de ez akkor sem normális szerintem. Ha lenne türelmem, gariztatnám, de mivel úgyis csak 1-2 hétig marad rajta a gyári megoldás -utána rábízom a kérdést Heidire- így nem foglalkoztat komolyabban, bár azért elég bosszantó dolog. -
aginor
veterán
válasz
Dany007
üzenetére
Háááát, én most átnéztem 1-2 tesztet, de nekem nem az jött le, hogy annyival gyorsabb lenne, amennyivel töbet eszik és melegszik. Valószínüleg a 256bit fogja vissza. Ha dobsz rá egy normálisabb hűtőt, akkor az +10-15k, akkor voszont 65k-ba van meg. Ennél szerintem jobb vétel a 270X és pláne a sima 270 (legalábbis nekem szimpatikusabbak). Nyilván nem rossz kártyák ezek a Tahiti magos jószágok, de csak annak akinél a hátrányai nem számítanak.
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Azoktól kérdeznék, akiknek Gigabyte R9 270 kártyájuk van, hogy a hűtő náluk is zörög?
-
aginor
veterán
Jobban végig gondolva a fele kb kukázható a listának kapásból, mert vagy közismerten optimalizálatlan, és/vagy a motorját nem használja csak az az egy játék, így az esetleges eredmények nem alkalmasak a komoly általánosításra. A részleteket megbeszéljük privátban este.

AT1S:
"The overclocking results listed in this section were achieved with the default fan and voltage settings as defined in the VGA BIOS."
-
aginor
veterán
Köszi!

AvP3, Metro 2033, Crisys WH, Drisys2, HL2, Fallout3, valami CoD, BadCompany2, BF3, Witcher2, valamelyik Batman, esetleg DoW2, Shogun2, Heaven 3.0, így elsőre ezek jutnak eszembe. Persze ezek közül nem kell mind, majd szelektálunk, hogy mik legyenek, az igazi az, ha az adott programban/hoz van benchmark, mert akkor tuti ugyanazokat kell kiszámolnia a gépnek és csökkenhet a szórás. -
aginor
veterán
-
aginor
veterán
válasz
Tomix24
üzenetére
De az, mert pl az Anandtech tesztben 6 játékot teszteltek, 4-ben teljesen jó volt a teljesítménye az X6-nak, míg kettőben csak kullogott a mezőny után. Én nem vagyok egy nagy matematikus de ez nem 50%
, arról már nem is beszélve, hogy mi volt az a kettő. Ez egyik -a saját tapasztalatból mondom, hogy videókártyatesztre alkalmatlan, hektikus teljesítményt mutató- a DA, a másik pedig a DoW2, ami egyrészt stratégia, másrészt ha jól tudom, akkor senki nem használja rajtuk kívül azt a motort.
Ami viszont látszik a teszből az az, hogy valóban előállhat olyan helyzet (és nyilván elő is áll) amikor az X6 1-2 szálon nyújtott számítási teljesítménye kevés. Példa erre a Wot a tapasztalatom szerint, de még ki kell tesztelni rendesen. Ellenpélda a Serious Sam 3, ami még az 1050MHz-re húzott magot is kihasználja átlag 90% körül, de még itt is csak egy gyors teszt volt tegnap este.
Nyilván jobb lenne egy sandy vagy ivi, de ezeket a motyókat nem mérik mostanában emberi árakon, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy lapot is cserélnem kellene mellé..
-
aginor
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ok, van valaki aki vállalkozik, hogy kiderítsük mennyire van így? Olyan valaki kéne akinek vagy 4GHz-en járó Phenom, vagy még inkább Intel processzora van. Annak idején hasonló hitvita folyt a 6850 topicban a 2 vs 4 mag kérdésében és ilyen modon tettünk pontot a kérdés végére.
akela91: Mi volt a legmagasabb alapfesz amivel itt a topicban találkoztatok? Az én 7850-em esetében korrigálok, mert bár a AB 1,21-ez írt ki tegnap előtt, a Tweak tegnap 1,138-at. Valaki írta itt korábban hogy hiába adunk szoftveresen feszt azt a kártya nem "kapja" meg, szerintem de, mert a Tweak gyári profiljai is tartalmaznak különböző feszültségbeállításokat, tehát szerintem működnie kell, de majd tuning alatt is kipróbálom.
-
aginor
veterán
Bejött, kapcsolgattam ki-be párszor egymás után és egyszer csak megjelent az opció.

Mennyi a 7870-ek alapértelmezett nagfeszültsége?
Tomix24: Azért azt már csak nem kell. Nem hiszem hogy a 3400MHz-en járó hathengeres olyan nagyon kevés lenne neki normál felhasználásban, nem pontvadászatban. Ez a tesz szerint max pár fpst veszíthetek a Phenom miatt. Tudom, hogy nincs benne 7850, de a 7970 megfeleltethető neki szerintem (legalábbis a tunningoltnak).
-
aginor
veterán
Az lesz, csak gondoltam megkérdezem, hátha más is futott bele ilyen jelenségbe. Ugyanakkor jó lenne feloldani az órajel limitet, mivel egyelőre -nem akarom elkiabálni- úgy tűnik, hogy az 1050MHz meg sem kottyan neki. A kártya oem 1.21V magfesszel.
Azt tudja valaki esetleg, hogy tuning mellett miért van az, hogy nem megy 100%-on a GPU, míg alapórajelen 90% fölött dolgozik? Mi kéne tolnom a power limitet vagy mit?kisza25: nálam is 26 fok üresjáratban, terhelve meg alapon és tuningolva is 50-52fok, miközben alig hallatszik ki a házból. Nagyon pozitív csalódás egyelőre ez a Dual-x hűtő, pedig nem volt benne sok bizodalmam azután hogy a kb. hasonló tömegű és hőleadó felületű, de egy 80mm ventivel szerelt VTX6850 meg ordít terhelés közben és felmegy 62 fokig simán.

-
aginor
veterán
Szisztok!
Kipróbáltam a GPU Tweak legutobbi stabil változatát amit az Aus oldaláról töltöttem le, de a "overclocking range enchancement" pipát nem találom. Béta változattal kéne próbálkoznom? A kártya egy Sapprire 7850 2gb Dual-x nem oc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó Samsung Galaxy Tab A9 4/64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Vadiúj AM 4 procik! Raktáron! Kamatmentes rèszletre is! ÈRDEKLŐDJ!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ugyan mostanra kezd "bejáratódni", de ez akkor sem normális szerintem. Ha lenne türelmem, gariztatnám, de mivel úgyis csak 1-2 hétig marad rajta a gyári megoldás -utána rábízom a kérdést Heidire- így nem foglalkoztat komolyabban, bár azért elég bosszantó dolog.