Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
taknyi
aktív tag
Az enyém benne van az adatlapomban is, hogy 1GB. A táblázat szerint 21% az eltérés. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ahol az 5770 elfogy, ott a 7770 is csak egy határesetet produkál, a játékoknál a min. FPS-ben. Tehát alacsonyabb beállításra kell állítani a 7770-et is, hogy folyamatos legyen a játékmenet. Ekkor viszont az 5770 is jól teljesít. 6k-ért visszaveszem és dugó van, kompromisszum. De 15k-ért ugyanúgy visszavenni fájna.
-
dragonfx
veterán
válasz
ALONSO11 #8679 üzenetére
egy ilyen konfiggal 1440be fainul kéne menjen a játék.a procid elég hozzá.talán a vga.t probáld tuningolni.netán még egy 4 gb memoriát tegyél be.
ha áttörést akarsz 7850re cseréld le a vga.t.látom a minimum fps.re akarsz rámenni stabilan.hát ahhoz brutál konfig kell zsebbenyulosan eléggé.mindent cserélhetsz kb.
-
Arkennys
addikt
válasz
madkiller #8697 üzenetére
Hát nem egy embertől hallottam burkoltan, vagy kimondva, hogy nagyjából ezért szerezte be "rendesen". Visszajelzéseket hallva úgy vagyok vele, nekem elég szép a crysis 2 imax. edition s, amit olcsón sikerült akcióban megcsípnem originen. Majd ezt is megveszem, ha odáig jut az ára. Hamar megkopik majd a csillogás rajta szerintem
(azért előző HSZ-emben az érdeklődésemre is mondjon valaki valamit, ha ahhoz is van hozzáfűzni valója
)
-
Arkennys
addikt
Így olvasgatva egy kérdés merült fel bennem. 1GB-os 7850-em van. Teljesítményben (értem itt a GPU és a VRAM órajeleket) ez van olyan, mint a 2GB-os verziónál, nem? (tudom, a "kevés" VRAM miatt FHD-ban ne játsszak (nincs is hozzá minitorom, szóval ezt túlélem valahogy
, főleg hogy 1280*1024-ben megy max a jelenlegi). C3-ra szólván meg, ismerős 1GB-os 7770-el is vígan játszadozik vele, ésszerű kompromisszumokkal beállítások terén. De ő sem érti, miért lett ez ekkora mérce. Azt mondja, a történet legjobb esetben is nagyon lapos, a látvány persze oké, de az nem visz el a hátán egy játékot. Majdnem olyan, mintha ez a gigászi max gépigény ilyen marketingfogás lenne, hiszen sokan már csak azért is beszerzik, hogy megnézzék, hogy és mennyire tudja vinni a gépük.
-
oliba
őstag
Szerintem ott minden megéri a cserét.
HD5770-től jobb a HD7770 ~30%-kal.
HD4850-től a HD5770 ~ nem tudom megmondani, mert ott már az 512MB VRAM is sokszor korlátozó lehet, ezért lehetnek extrém esetek is. Persze ott is megvan a maga 20%-a. Én a 7770-es kártyára váltanék. Sok baj nincs velük, új széria, jönnek hozzá ki driverek is. -
oliba
őstag
válasz
ALONSO11 #8683 üzenetére
Egyszerű a probléma. Játék közben benyomod HWInfo-ba a cpu magok figyelését. Itt a leírás hozzá. Ha egy processzormag is 100%-on dolgozik, akkor már procilimited van és megéri az új processzor cseréje és nem csak ez az egy játék miatt, mert a közeljövőben más Game Evolvedes játék is profitálhat belőle.
Ha a processzormagok terhelése nincs 100%-on, akkor vga-t kell venned.
Az, hogy mi éri meg neked és mi nem, én abba nem fogok beleszólni. Ha neked ez a kedvenc játékod és szeretnéd élvezhetően futtatni, akkor áldásom mindenre
-
taknyi
aktív tag
válasz
RootRulez #8685 üzenetére
Valamit félre értettél, én az 5770 és a 7770-en gondolkodom. A 4870 szóba sem kerülhet, mert ugyanúgy dx 10.1 mint a 4850. Nekem meg a dx11 kell. Nos itt jön be, hogy 5k-ért 5770 vagy 15k-ért 7770... Illetve azt mondják 5770-ről nem érdemes váltani 7770-re (10k lenne). Kérdem én akkor, hogy 4850-ről miért éri meg 15k-ért váltani 7770-re, amikor 5k-ért olyanra váltanék (5770) amiről nem éri meg 7770-re váltani. Vágod?
4850-11k
5770-16k használtan.
7770-26k -
RootRulez
félisten
Sztem is megéri 4850-ről 7770-re váltani. De 5770-re váltásnál mindegy lenne, ha 4870-esre váltanál. De miért adnék egy 4870-esért +10K-t? Ha a használt piacon pár ezer van köztük?
Sztem ebből a szempontból már érthető, hogy is van ez a váltás "megéri-neméri" dolog... Legalábbis én így vezetném le magamban.
-
taknyi
aktív tag
válasz
ALONSO11 #8679 üzenetére
Mennyi az az FPS amivel nem vagy megelégedve? A konfigod vga + felbontás szempontból megállja a helyét. A proci többet is bírna, szerintem vga csere (7850 2Gb), amennyiben FHD-ban gondolkozol a jövőre vonatkoztatva. Majd idővel cpu, mert 7850-nél a cpu a szűk keresztmetszet min. FPS terén. Azonban ez csak FHD-re váltásnál lehetőség, egyébként felesleges lóvé kiadás.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
ALONSO11 #8679 üzenetére
A proci csere nem sokat hozna, csak pár játékban lenne előrelépés..
Vga-ból a következő lépcsőfok egy HD7850 2GB vagy GTX660, de olyan felbontásra elég a 7770 is.
Crysis 3 amúgy a legerősebb kártyákat is megfogja, azért az 1 játékért nem feltétlen kell fejlesztened.
Gondolom a többi játék jól fut. -
taknyi
aktív tag
Segítség!
Általánosságban azt mondják 5770-ről nem éri meg 10K-ért váltani 7770-re. Én 4850-ről váltanék és mindenki a 7770-et ajánlja, pedig az 15k-ba kerülne.... Azonban 5k-ért olyanra váltanék (5770) amiről nem éri meg a 10k váltásnak. Akkor hogy is van ez? Segítsetek helyre rakni az agyamat... Használt mind a kettő... -
dragonfx
veterán
srácok nem akarok flame.t én igy gondoltam
7750<gtx650<7770>gtx650ti=7790<7850<gtx660.... -
dragonfx
veterán
srácok
egy 7850 mennyivel eszik többet mint a 7770?
vagy a 7850nek nv téren mi a megfelelője?
következő generácios középkategóriás(akár nv akár amd) vga.krol már van info? -
koxos:8]
senior tag
Az lehet, hogy az előző kártyámnak kevesebb volt az alap feszültsége mint a mostani kicseréltnek?
Mert a mostaninak 1,2 volt a feszültsége 3d-ben, még az előzőnek biztos, hogy kevesebb volt. -
OzMan
csendes tag
Sziasztok.
Rövid videot csináltam a problémámról.
Video
Egy Sapphire Radeon 7770HD OC videokártyám van.
Vidaokártyaamint kiderítettem HDMI mellé becsatlakoztatom DVI kimenetre régi VGA csatlakozós monitorom (DVI/vga átalakítóval) a kártya csak VGA kimenetet használja. Vagyis annyit ír monitoroknál "Általános nem PnP képernyő" .Mintha azutánn a HDMI kimeneten lévő TV t nem is látja.
Van valami ötletetek hgoy egyszerre mind a 2 kijelzőt lássa, ráadásul a vga kimeneten lévő monitort is működtesse. -
RootRulez
félisten
Na feltettem ezt a beta7-est, eddig 1-ből 1x nem volt kurzor kikapcsolt monitor helyett...
-
juszuf11
csendes tag
válasz
alejandri #8660 üzenetére
T. kollégák.
A mai napon vásároltam egy Asus 7770 kártyát direct.cu hűtéssel.
Nvidia kártya ki a gépből - előtte driver unistall,- Ati kártya beszerel hozzá a driver install és minden ok minden szép.
a kártya halk és hibátlanul működik.
Kaptam hozzá Dirt kupont de nem tudom mit csinálok vele mert nem vagyok oda az autós játékokért.
30900 ft-ba került és elégedett vagyok.üdv mindenkinek
-
urbi73
senior tag
Driver Cleaner Pro , Ingyenesen letölthető Driver takarító .
-
vlevi
nagyúr
válasz
gerisz23 #8646 üzenetére
"vagy csak driver le,driver fel és mehet a móka?"
Windows újrainstall biztos nem kell.
Szerintem csináld azt, hogy mielőtt kiveszed a kártyát, uninstallálod az nvidia drivert (ha jól látom ilyen kátyád van), és egyszer indítsd el anélkül, szóval sima VGA-ként.
Aztán kikapcs, ATI be, catalyst fel, restart, örül -
taknyi
aktív tag
válasz
Alister71 #8645 üzenetére
Egyet értek veled, kialakult piacról van szó. A jövő a 8××× széria. HD7770 28K, GTX650 28k, GTX650TI 38k, HD7850 (1GB) 42K, Hd7850 (2GB) 46k, GTX 660 (2 GB) 51k. Szerintem, ha megnézed az árakat akkor csak 40k-ért tudna új alternatívát teremteni és így a piacból szakítani.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ki lett már küszöbölve az a gebasz, hogy amikor ki kéne kapcsolni a monitort, a képernyő fekete lesz és az csak az egérkurzor látszik a nagy feketeségen...
Mert sűrűn előfurdul...
-
gerisz23
őstag
válasz
Eagle16 #8602 üzenetére
Kérdeztem környékemen másik boltba,36 K,és szerdára lenne itt.Megrendeltem Online.32 K a futárral együtt,elvileg kedden itt lesz.A héten talán végre ki tudom próbálni ezt a csodát
Mit gondoltok,100% hogy újra kell tennem a windowst?vagy csak driver le,driver fel és mehet a móka?
-
Alister71
nagyúr
Ha az AMD el akarja adni a 7790-et valahova a GTX650Ti környékére kell áraznia. Egyértelműen erősebb lesz nála, de ugye régi bevált AMD politika, hogy az nVidia teljesítményétől jobb kártyáit azonos áron adják. Lásd példa HD7770 vs GTX650.
Vagyis valahol 40-43 körül. nálunk -
taknyi
aktív tag
Szerintem azért megér egy misét... Pl. az én konfigom HD7770-et simán viszi HD7850-hez karcsú. Lehet, hogy ez adná a kihozható legnagyobb teljesítményt úgy, hogy az ára majd eldönti a szándékot... Várom a HD7790 árát, addig nem is váltok. A CRS3 várhat...
-
Chp
őstag
Uraim, a ZeroCore működése tudjuk, hogy a dVGA "lekapcsolásán" alapul, ami nálam is megtörnéik, mert leáll a hűtő amikor a monitor stand by-ra kapcsol 10 perc után, azonban, 5-6 perc ácsorgás után magától visszakapcsol a hűtő. Ez normális?
MSI 7770 GHz e./13.2 béta driver.
-
Alister71
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Sapphire HD7770 OC-nak mennyi a gyári feszültsége?
-
madkiller
őstag
válasz
Eagle16 #8635 üzenetére
Hát ezt a táblázatot megnéztem 3x a 7790ről, de nem érzem életszerűnek.
Az lehetetlen, hogy többet egyen, mint egy 7850.
Ugyanaz a csíkszélesség, de 1,1 milliárddal kevesebb tranzisztor sztem nem ehet 5w-al többet.
Hacsak alapból ez a kártya 1400-1500Mhz-s gpu-t kap, de akkor viszont a tuning tényleg kilőve,
mert alapból is egy melegedős hamar megpusztulós seria lesz. -
digolaci
tag
Sziasztok!
Megjött az Asus 7770 kártyám, beszerelés után feltettem a legújabb drivert 13.2 7 beta. Tökéletesen működik, a kártya csendes játék közben is , a 4830 után hatalmas változás a grafikába, gyönyörű látvány és effektek.
Köszönöm azoknak akik segítettek nekem hozzászólásukkal. Csak ajánlani tudom mindazoknak akiknek hasonló konfigurációs gépük van mint nekem.További szép napot mindenkinek
-
vlevi
nagyúr
válasz
Eagle16 #8628 üzenetére
Van az több is, mint 30%. Van olyan, ahol a duplája. De ezt nem merném általánosan kijelenteni, mondjuk azt, játéka válogatja.
Techpowerup tesztjében (AMD 7770-et néztem, nem Sapphire OC-t)
És itt 1900x1200-ban 16fps helyett 36-ot mértek.És erre tényleg rá lehet még számolni pár %-ot, mert ez egy 1 éves teszt, azóta pedig tényleg voltak új, gyorsabb driverek.
-
Eagle16
addikt
7790-esről egyelőre ennyi infó van, de ezek sem biztosak. [link] Nem teszem off-ba, mert úgyis ez lesz a kártya topikja ha kijön
-
koxos:8]
senior tag
Nekem most cserélték a ki a kártyát.
Egyenlőre úgy néz ki, hogy tuningosabb mint az előző.
1100/1300-ra belőttem egyenlőre ezen tökélestes lesz. -
Eagle16
addikt
válasz
Lacccca87 #8631 üzenetére
Azt majd a téma összefoglalóba szeretném berakni, jobb oldalra csak magáról a kártyáról kéne hogy szó legyen szerintem, röviden, címszavakban. Fontos jellemzők ezek, amik alapján nagyjából behatárolható hogy mire is van szánva ez a két kártya (belépő szint játékokra, kedvező fogyasztással), de nem pontos specifikációk, mint pl. tranzisztorszám és hasonlók...azok az összefoglalóba valók.
Majd elkészítem az összefoglalót is amint lesz hozzá kedvem
Egyelőre csak ötleteket gyűjtök hogy mit kéne belerakni. Kérdeztem már de nyugodtan jöhetnek ötletek továbbra is.
Én ilyenekre gondoltam, hogy pl. a 3D Mark listák, az a kis összefoglaló az ajánlott kártyákról és hogy melyiken milyen hűtés van, esetleg odaírni hogy melyikre hány év a garancia. Aztán valami GYIK féleség, melyik drivert használjam, mekkora táp kell neki, befér-e a házamba meg hasonlók. És még nagyjából aktuális teszteket külföldi vagy magyar oldalakról, akár jobbféle youtube-os videóteszteket is, meg ilyesmiket
-
Lacccca87
addikt
A "Téma tudnivalók" sávba simán beleférhetne a 3dmrk táblázatok linkje is szerintem.
-
Eagle16
addikt
Mondjuk itt, és erre rászámolhatsz minimum 5%-ot, mert azóta több olyan driver is jött ami gyorsított rajta. A minimum és átlag FPS-t nézd, ne csak az átlagot. (5770 = 6770)
kroy83: hát ez elég furcsán hangzik. DxDiag-ot futtass esetleg. Futtatásba beírod: dxdiag.exe és az ott lévől dolgokról csinálj képernyőmentést.
-
kroy83
tag
Köszi a segítséget. Én is úgy gondolom h nagyon kicsi a valószínűsége a két hibás kártyának.
Ezért szeretnék biztosra menni mielőtt visszaviszem.Szépen sorban.
Asus nem OC és tapasztaltam vele furcsaságokat.
Metro 2033 és Farc Cry 3 pl el sem akartak indulni.
Volt h ilyet írt ki hogy Shadder 3.0 requaried at least, vagy valami ilyesmi.
De legtöbbször csak annyit h programfuttatási hiba.Fent van a NetFramework 4.0, bár nem is tudtam h ilyen létezik.
Egy darab tápcsati rá van dugva, többet nem tudok.
És igen minden Nvidia drivert letöröltem...
Szerintem megpróbálom visszavinni hogy rossz, 3 napon belül vagyok, adják vissza a pénzem.
-
Eagle16
addikt
Nem hinném hogy 4850 után az 5770-nel észlelnél különösebb teljesítmény növekedést.
Az 5770-nél ~30%-kal gyorsabb a 7770, és 30W-tal kevesebbet is fogyaszt, azaz kevésbé is melegszik.
Plusz a 7770 GCN, tehát még gyorsulhat és egy jó darabig lesznek hozzá új driverek, míg az 5770 már 3 éves vga. Na meg nem hiszem hogy találsz még garanciális 5770-est, ellenben a 7770-el.Ha ezek megérnek neked +15k-t akkor 7770-est vegyél.
-
taknyi
aktív tag
Sziasztok!
HD4850 kártyám cserélném, először a HD7770-re gondoltam (20k) lenne a csere. Ez azonban elgondolkoztatott, HD5770 csere kijönne 5k-ból.
Teljesítmény szerintem pari... Mit gondoltok?
1680×1050 a felbontás amiben játszom, az adatlapomon minden rajta van...
-
kroy83
tag
Sziasztok!
A helyzet a következő röviden:
3 hónapos 7770-et most vittem vissza, mert fagyott vele a gép.
Vettem egy újat, másik márkát, ugyanaz... ha lehet még rosszabb.Lehet kompatibilitási gond?
Vagy ennyire peches vagyok h két hibásat fogok ki?Az egyik driverrel a fagyást tapasztaltam,
a másikkal akadozott a játék réngatott, és a betűk színei "furcsák" voltak.Segítsetek mert nekem a 7770 a legmegfelelőbb kártya, de tanácstalan vagyok...
-
Stonerice
őstag
Emberek!! Lesz HD 7790 GCN 2.0 val!! Techpower up-on 130 watt felett áll a tdp.
-
arn
félisten
Koszi a linket. Csak passzivban erdekel a dolog, mert ket eve van 560ti a gepben, de elotte is vagy masfel evig 5850 volt - azt hiszem mar az is gyorsabb volt, es egy twin turboval hasznaltam. A 7770rol gondolom, hogy meg belefer a passziv keretbe, az s1 asszem 120wattal birkozik meg, a 70es meg 80w tdpju.
-
StSanya
senior tag
válasz
Eagle16 #8605 üzenetére
Azért van a ventinek olyan csatlakozója, hogy amit ő lefoglal táp csatlakozót, azt továbbadja...
Tehát úgy kéne, hogy jön a táp felől a kábel, rajta a Molex dugó, az becsatlakozik a venti aljzatba, innen pedig a ventis Molex dugó menne a VGA-s kis kábel egyik aljzatába, mellé a másikba pedig a táp felől jövő másik kábel Molex dugója.
-
Eagle16
addikt
válasz
kriszpontaz #8604 üzenetére
Na most már megnéztem hogy van ez bekötve. Ritkán turkálok a gépben és van hogy elfelejtem hogy raktam össze
Szóval van két molexem a PCI-E átalakítóból. Az egyik molex a tápra van kötve, a másik vége bele van dugva a 14cm-es venti molex-ébe, de az nem szokványos molex, hanem ilyen kétoldalú. Az egyik vége apa, a másik vége meg anya. És akkor ez is rá van dugva a tápegységre.
Lényegében akkor rá van dugva mind a kettő ág, ahogy kell, csak az egyik csatlakozónál közbe van iktatva a ventilátor csatlakozója, ami kétoldalú molex, nem tudom a pontos nevét.
-
oliba
őstag
1. Referencia kártya talán már csak elvétve találni, ha van. Újabbakból már csak referencia nyákra épülő kártyák vannak. Ezek közül a legjobbak a ez és a Vapor-X.
2. Ezek a gyári ventivel is kb minimál fordulatszámon mennek 3D terhelés hatására is, így nem hallható ki a házból. Szerintem egy S1-gyel többet buksz, mint nyersz. Én is a halk számítógép elkötelezett híve vagyok, így belőttem az ASUS kártyámnak, hogy 65°C-ig 30%-os ventivezérléssel üzemel a kártya és gyakorlatilag hangtalanul üzemel, mert még a 60°C-ot sem éri el.Amúgy nagy valószínűséggel simán viszi majd passzívba a kártyát. Nem emlékszem, hogy valaki applikált itt S1-et a kártyájára, de itt egy cikk róla.
-
Eagle16
addikt
válasz
gerisz23 #8601 üzenetére
Én utoljára 5-6 éve vettem boltban személyesen hardver-t...azóta csak netről rendelek mindig. 1400Ft-ért kihozzák az egyik közeli Pick Pack Pontra, és ebben az árban benne van a garancia futár is...több mint megfelelő.
Az online boltokban legalább oda van írva hogy van-e készleten és ebből kiderül hogy mikor foghatom a kezemben, nem ígérgetnek semmit sem.
-
gerisz23
őstag
Már több mint vsz,hogy nem lesz 7végére 7770-em.mint kiderült meg se jött,csak jövő hét szerdán lesz meg.visszamondtam,megrendeltem storeból 32e postaköltséggel,talán szerdára onnan is megjön.munka után meg beolvasok a kiskernek.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 10
- LG LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest