- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősömnek rendeltem egy pár hónapja egy 7770-est, a típusa: ASUS HD7770-1GD5. Nemrég felhívott, hogy problémák vannak a kártyával. Néha játék, illetve video nézés közben is a következőt írja ki: "az amd driver képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt". Közben elmegy a kép néhány pillanatra. A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt a problémát? -
vlevi
nagyúr
válasz
dragonfx #7584 üzenetére
Még egy eshetőség, próbáld ki az Universal USB installer progit, hátha. Ezzel semmit sem kell variálni, csak megmutatni neki az ISO-t, meg a pendrive-ot, és nyomni egy Next gombot.
-
Arkennys
addikt
válasz
andrasko #7593 üzenetére
Hát, nekem úgyis az a lényeg, hogy 1280*1024 ben menjen minden, élsimítással, etc.
Ez remélem meglesz. Majd észreveszem, milyen az új kártya a mostani helyett, ha már megjön, és összedobtuk. Proci és alaplap csere jó sokáig nem várható most, család már fejem venné
Egyébként processzor órajel most a catalyst-ból van túlhajtva. Viszont volt lent azóta másik is belőle, ahol nem láttam erre opciót. Ez hol fel, hol eltűnő lehetőség bennük, vagy csak nem találtam?
-
andrasko
senior tag
válasz
Arkennys #7591 üzenetére
Azért, hogy nyugtasd meg magad...
Nyomj egy-két játékot az új vga-val... miközben méred a vga-d/cpu-d kihasználtságát.
- Addig amíg egyik sem 100%-ot, addig nincs limit.
- Ahol az egyik eléri a 100%-os terhelést, akkor az olyan limites lesz.
Ha több helyen CPU limittel találkozol, akkor kezdhetsz gyűjteni új procira, platformra. -
Arkennys
addikt
válasz
andrasko #7589 üzenetére
Hát, 6670 es CF nél még így is mindenhol erősebb lesz, az a lényeg
Amúgy ez érdekelt mindig is...pl mint Crysis és hasonlók, ami inkább VGA igényes játék, ott jobban kijön majd a váltás, mint a CPU-t jobban igénybevevőknél? (úgy értem, valóban ennyire külön számít a rendszernél, melyikre tapos rá a program jobban? )Alszok még rá majd egyet, habár a rendelést közben már sztem leadták a 7850 re, szóval a kocka el van vetve
És köszönöm hogy foglalkoztok a problémámmal
-
zsizsef
senior tag
Ha már FAT-ra formáz, a formázas alatt a win98 boot állományát kellene betenni. Aztán indítás f12, indítás külső hdd-ről.. a többi meg ugyanaz.
[link] -
andrasko
senior tag
válasz
Arkennys #7585 üzenetére
(#7585) Arkennys
(#7588) ArkennysHa megteheted, akkor a 7850!
Az alábbiak szerint várj a gyorsulást:
- Ahol eddig CPU limit-ed volt a játékoknál, ott nem lesz gyorsabb semmivel.
- Ahol eddig VGA limited volt, ott viszont igen! -
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7584 üzenetére
Igen, boot róla!
Az alábbiak szerint:
- A pendive gyökerébe másold fel az ATIFLASH progit és az új vga BIOS-t.
(max. 8 karakteres egyszerű nevű fájl legyen, pl: 7770new.rom)
/és akkor a HU billentyűzet sem kell!/
- bootolás Hirens boot CD/pen -ről.
- DOS > NTFS for Dos 1.9 menüpont indítása
- pendrive meghajtóra váltás. (pl: d:\, ellenőrzés: DIR parancs)
- régi bios mentése: atiflash.exe -s 0 backup.rom
- ha kész, akkor ellenőrizd, hogy tényleg lementette? (DIR parancs)
- új bios flash-elése: atiflash.exe -p 0 7770new.rom
- Ha kész, akkor CD/pen ki és restart, már a win alatt.Sok sikert!
-
Arkennys
addikt
Úgy néz ki, sikerül boltolnom 7850-es kártyát. Viszont másik topikban mondottak szerint a processzorommal (A8 3870k) nagyon gyéren tudnám azt kihasználni. Teljesítmény-pénz arányban ennek ismeretében melyiket javasolnátok, 7770-et, vagy a lehetőség szerint levő kicsivel drágább 7850 est?
-
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7581 üzenetére
Lépésről-lépésre leírja, illetve az ábrák mutatják.
- USB Disk Storage Format -tal megformázod a pen-t FAT-ra. (vagy Sajátgép)
- Letöltöd a grub4dos.zip fájlt.
- Kicsomagolod és Futtatod rendszergazdaként a grubinst_gui.exe progit.
- MBR install a penre.
- Hiren's CD tartalmának pen-re másolása
- A CD-ről a HBCD\grldr és menu.lst fájlok másolása a pen gyökér könyvtárába.
... kész ...Se CD író, se usb-boot? ... csodálkoznék, végül is ez egy Asus P8B75 LX deszka nem?
Ha semmi nincs... akkor hagyd a fenébe! -
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7578 üzenetére
Win alól akarod?
... bios-t onnan soha! ... de ez az én meggyőződésem!
(annak ellenére, hogy kipróbáltam alaplapnál)
Hiren's USB boot? -
dragonfx
veterán
válasz
andrasko #7577 üzenetére
kimásoltam csak nem tudtam te igy cisnáltad e.
de patcjoltad is?
amit adtál linket abba vae gy leirás te megcisnáltad előtte és ujrakreálta az iso.t?tudom gáz de nincs itthon irható cd.m most.
ati 3.99re nekem kiadja hoyg elenőrizzem a rpogrma kompatibilise e fájlrendszerrel hogy 32 vagy 64 bites.
hmm??nem 64 bites a 3.99es? -
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #7576 üzenetére
Én csináltam... le is írtam neked: (#7277) andrasko
(újra nem írom le...)
-
dragonfx
veterán
A Hirens boot cd.vel cisnált már valaki gpu bios cserét?
aki leszedte a 15.2es hirenset patcholt aés müködött hogy a keyboard magyar lett? -
dragonfx
veterán
válasz
dragonfx #7574 üzenetére
én ezzel a beállitással vittem végig.
sőt hogy valosabb legyen az Asus OC szintjére feltettem a kártyát 1070/1300.
ebben a beállitásban 37 fps hozott ki átlagban a fraps.robbantgattam nézelődtem mindenfelé.már befejeztema játékot tehát egy kalozfalu közbe lehet jbob lett volna.full hd.be rakva a felbontást 21fps átlag jött ki.tény ez már nem játszható volt.csak fenntartásokkal.
1440be 810mb rendszermemoriát foglalt a fc3 exe és a proci 2 magja 65%on ment.
1920ba valamiért nem dobta le asztalra de szerintme kár is a ramhazsnálattal foglalkozni mert ha duplája is akkor is bőven belefér. a proci kb 80-85%on ment átlagban.a ugrálás alapján 50-100% közöt ugrálva.vagyis azt ez azt jelenti 1680ba is tolhattam volna végig a játékot bőven ha meghuzom a vga.t.cpu ram elég, szerintema vga is.
-
törölt tag
válasz
Eagle16 #7569 üzenetére
Előre megmondták hogy a crysis 3 megfekteti a gépeket. Crysis 2 ben is a láthatatlan víz.
Körülbelül ha akarnák 2 magos cpu elég lenne neki meg kb 9600gt is de akkor mi lenne a hardver piaccal. Muszály hanyagul optimalizálni hogy a nagyobb vga tulajok is lássanak valami hasznot hogy nem hiába költöttek többet a gépre
-
MrBrook
aktív tag
felkerült a game.amd oldalára a 13.2 beta4 driver
Improves performance in the Crysis 3 Multi-Player Beta by up to 50% when 4x and 8x MSAA are enabled
-
Arkennys
addikt
válasz
dragonfx #7565 üzenetére
Nem a crysisre mondtam, hanem általánosságban, hogy nem vészes pénzekért vannak 4 magos procik tényleg. Nekem is, mivel főleg inkább pl a tervezőprogramhoz van használva, nem mindegy, hogy a Catiában mennyire vehetem le a rácsrészletességi léptékezést, hogy pontosabban működő modellt kapjak. Oda már kell a számítási kapacitás...2 magoson nagyon elnyagolytan sikerült csak pl deformációt lemodellezni, most viszont már igencsak elégedett vagyok. Nekem ezért lett elsősorban váltás.
-
kovsol
titán
válasz
dragonfx #7568 üzenetére
Nekem 5-6GB -t is be szokott nyelni néha összesen a játék és egyéb programok + win. Full HD ultra az kicsit más mint a te 1440 -es felbontásod. Te procid meg eléggé alsó kategória, annak mondjuk a teteje. Ezer éve árulnak már elérhető áron 4 magos procikat. VRAM ból meg full HD ban AA mellett 1200-1500MB -t is be szokott nyelni már több játék is.
-
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #7565 üzenetére
Az FC3 nálam még G860 + 9600GT-vel is játszhatóan ment low beállításokkal és még úgy sem volt csúnya. 30-40FPS ment és azért elég masszív volt a bejárható terület.
A Crysis 3 meg egyszerűen nem fér el 2 magban, talán van valami fizika amit még külön számolna, ha lenne 3-4. mag...(vagy itt is van valami rejtett effekt ami nem látszik, de közben a CPU-nak számolnia kell? mert ahogy mondtam, nem olyan szép azért...)
Ne bízz benne hogy 1440-ben high-on menni fog...ott még inkább cpu limites lesz, láttad a belinkelt képeimet, az egyik pályán 50%-on megy a GPU, a másikon meg 60-70 között...közben meg a proci teker mint az őrült.
Persze lehet hogy az egyszemélyes rész jobban fog menni, úgyse ez a hülye multi érdekel.
-
dragonfx
veterán
szerintem az az optimalizálatlan ami egy mai átlag gépen mint az enyém nem megy csutkán.szerintme még nem tartunk ott kelljen a 4 mag.csak dobáloznak vele.meg 2-3gb vga ram..jajj hagyjuk már....én nekem látod a profilomon 4 gb van csak de még 3 fölé sosem ment a ramfoglalásom pedig a win7 ugye alapbol 1.2öt eleszik belőle.szoval még tiszta netto 2 gigát se eszik egy játék se, hozzáteszem durva is lenne.mire fel?semmi extra effekt, fizika nincs bennük.
akkor nem lesz baj nekem 1440 ultrán ment a fc3.szerintem ha visszarakom high.ra a c3 is menni fog.nem tudom már FXAA vagy MSAA hogy volt kapcsolva otthon megnézem. -
kovsol
titán
válasz
dragonfx #7565 üzenetére
Nálam a crysis 3 se megy rosszabbul, mint a FC3. Sőt a C3 jobban megy ha nem maxon játszok vele. Amint picit csökkentem a részletességet durván javul az fps. Viszont a grafikától én se vagyok hasra esve, pedig a C2 Xbox360-ra van meg és ahhoz képest se érzem azt az áll leejtős érzést. Én amúgy azt a játékot tartom optimalizálatlannak ami nem használja ki a 4 magot.
-
dark_hmz
tag
Csinálhattak volna tesztet msaa nélkül is (vagy mondjuk msaa helyett valami mással) mert így elég siralmasak a cikkben szereplő eredmények, holott nálam egy nem valami combos i3 2120 + 5830 kombóval 1920x1200-ban high beállítások mellett (textúrák very high-on) medium smaa-val elég szépen futott egy full szerveren. Fraps mérés szerint 40 volt az átlag fps, 30 a minimum.
-
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #7551 üzenetére
egy szégyen egy vicc ez a játék mennyire nem tudják beoptimalizálni, mint anno régena far cry1, mérce volt, kijött és nem votl hozzá gép ami csutkán vitte.ez a készitők szégyene.
szerintemn mw2 és a fc3 grafikailag az amire azt mondo ez igen megállja a helyét 2013ba is.és mégis milyne érdekes modon megy fullra.
megnézted már csaka game mega grafika miatt is crysis1et annyira istenitette mindneki, és még magyarul is, hát nekem nem jött be.se a grafika, se a játék...átlagban olyan tipikus meleghatású dzsungell effekt.
ezek szerint akkor ol tippeltem hogy 1440be highon el fog menni.ennyit egy játék se ér én cpu.t cseréljek.ha nem megy akkor delete.
Arkennys>>ezen a crysis3on kivül mihez is kel 4 mag?mindne más játék elmegy kettővel is.ez meg még béta majd javítanak rajta.
-
bozont
veterán
Nemrég találtam valamelyik topicban (talán itt linkelte valaki) ezt a tesztet a C3 bétáról, jól látszik hogy kell a játéknak mind gpu mind pedig cpu (bár szerintem, a látványhoz mérten megintcsak mesterkélten magas a gépigény
).
-
Eagle16
addikt
válasz
Alister71 #7555 üzenetére
Hát, nekem be volt kapcsolva a V-Sync, de nem hinném hogy attól ment ilyen rosszul. A multi az játszhatatlan közepes beállításokkal nálam, olyan durván ugrál az FPS, és inkább 20 felé közelít mint 30 felé.
Ennek a játéknak nagyon alap a 4 mag ahogy látom. A véglegest még megnézem azért, remélem hogy a többi 2013-mas játéknak nem kell majd ennyire a proci...ha igen, akkor a fejhallgató árát i5-re kell költenem.
DeadMeat: magasabb felbontáson nem tudom, mert 1680x1050-et tud a monitor maximum.
-
Trebron09
őstag
válasz
Eagle16 #7551 üzenetére
Hát igen ebből is látszik, hogy "meant to be played"..
Annyi hogy menne a játék DX9-ben is mint az elődje (lásd konzolok..) csak ugye ezt már DX11 only adták ki, pontosan azért hogy lehessen vga-t vásárolni akinek ment a 2 is elfogadhatóan jól ( pl. GTX285/295, 4870 X2).
Meg aztán kíváncsi leszek ezt mit számol még pluszba DX11-ben a háttérben amit nem látunk.
Látványra meg nem annyira nem szép, a legelső rész még mindig kenterbe veri (modok nélkül is). -
Eagle16
addikt
válasz
Eagle16 #7531 üzenetére
Kipróbáltam. Közepes beállítások, motion blur és AA kikapcsolva, AF 4x. 1680x1050
2013-01-31 21:22:28 - Crysis 3 MP Open Beta
Frames: 3331 - Time: 113038ms - Avg: 29.468 - Min: 21 - Max: 40Tehát így éppen játszható, de sok helyen durván leesik az FPS, nézek erre és 40 FPS, fordulok 90 fokot és már csak 20
Ez a Museum nevű pályán volt, a másik kicsit jobban megy, kb. +10 FPS átlagban. Őszintén szólva elég szarul megy ahhoz képest hogy hogy néz ki...remélem az egyszemélyes rész kicsit normálisabb lesz.
Ilyen beállításokkal is megevett 800mb VRAM-ot és volt egy random gép újraindulásom is...
Ja és rájöttem, hogy mennyire rühellem még mindig az online FPS-eket...
-
-
DeadMeat
nagyúr
De a dell gépek 7-el jöttek, minden matrica van, nem lettek downgradelve xp-re, kipróbáltuk.A programok elég újak, hogy ne legyen gondja velük a 7-nek, sem a programoknak az oprendszerrel.Erre feltették mindre az xp-t egyesével.Illetve egyre mindent aztán particiómentés és tolták rá az összesre ugyan azt. Semmibe nem került volna, mert a 7 ugye jött a gépekkel, az egyéb használt szoftverek meg amúgy is frissülnek a központból amikor jön frissítés.. Az anya cég sem köti magát az xp-hez. Szóval nem értem a miértjét
-
Arkennys
addikt
Hát, meg kellene venni, igen. Oprendszerből hála égnek már a laborgépeken (i5-ös gépek) win7 megy. Nálunk is van mód valami x éves licensszel ingyen legálisan leszedni oprendszert, office-t stb, mert a főiskola szerződött erre. Az a baj az ilyen ipari programok, ha oktatók is, igen súlyos pénzben vannak. Erre érdekes mód nem tudnak megegyezni illetékesekkel ingyenesre. Azt értem is, csak így nincs sok értelme megtanulni... Amennyi igen, az a program nélkül is menne. Ezért sajnos 3d tervezőktől kezdve jó néhány olyan, amit hiába tanulunk meg, az életben nem fogunk használni.
-
kovsol
titán
Nekem van Win7 és MS office licence is céges, mert enélkül virtuálisan se futtathatnám Linux alól! Mégis csak nagyvállalati környezetben nem warezolt OS megy.
(#7544) PeL ezért, hogy nem kell 1920x1080 ban AA kikaparnák a szemed egy 7870/7970 topicban
Mikor beírtam, hogy nekem post AA mellett elég 1x-2xAA már azzal is ki voltam közösítve kb.
-
Janou
őstag
Nekem olyan szempontból nem kell szívnom, hogy Microsoft Gold Partnerek vagyunk, így csak letöltöm MSDNről ami tetszik és felteszem.
-
-
Arkennys
addikt
Hát, érdekes móka lesz. Nekünk tavaly volt móka és kacagás, mikor a labor gépeken futó win 7 re felrakott virtuális xp-n kellett marháskodni, mert DOS-os, csak xp alatt futó programban kellett megírnunk a CNC kódot. Hát, volt anyázás rendesen. Pedig van kint ehhez is új és jó program, de hát nekünk ezt kell megtanulni...amit mellesleg már sehol, senki nem használ. Vannak ilyen dolgok -.-
-
kovsol
titán
-
DeadMeat
nagyúr
Mi még xp-t
Jönnek mindenféle fasz kifogásokkal, miért nem lehet átállni 7-re, hiába vannak i2400-ek 8 giga rammal dell gépekben.32 bites win xp hasít rajtuk. Kipróbáltam itthon minden program működik, amit bent használunk, látta a főnököm is, az IT mégis ragaszkodik az xp-hez... A minek bele 8 gb ram kérdésre csak pislognak mint gyík a venyige alól, majd jött a válasz, hogy gyorsabb legyen a gép működése. 32 bites xp... IT
-
Eagle16
addikt
Na megnézem már én is, érdekel hogy két maggal mit produkál ez a Crysis. Beszámoló hamarosan.
-
törölt tag
Ha Vista és Win7 kell , akkor minek a DX11 kártya ??? DX11 csak Win8 alatt !
-
törölt tag
Üdv.
Egy E8400 (4.5 GHz) mellett dübörgött egy 6870 alapon. Most egy 7770 menne mellé alapon, a procit pedig visszatettem 3.6 GHz-re. Mekkora élményeséssel kell szembesülnöm? És proci vagy VGA limitem lesz?
Jah, ezt mindig elfelejtem. 1920x1080 és DX9. Élsimítástól is megválok ha azon múlik.
-
PeL
addikt
válasz
Trebron09 #7520 üzenetére
Az első játék lesz ami játszhatatlan lesz 7770-en. Ahogy nézem igen erős kompromisszumok kellenek majd hozzá :\ Hacsak majd nem optimalizálják a drivert hozzá. De amúgy számítani lehetett rá, már az elég rossz húzás volt az EA-tól hogy DX11-es kártya nélkül el sem indul a játék
-
Trebron09
őstag
Crysis 3 GPU Test:
[link] -
Arkennys
addikt
válasz
Lacccca87 #7517 üzenetére
Hát, akkor az lesz
Egy ideig csak megállja a helyét...játékoknál is szerintem 1280*1024 esnél nagyobb felbontásban nem lesznek tolva, úgy azért egy ideig elleszek vele, gondolom
Legjobb egy 7850 es lenne, de hát sokfelé kell eldobálni azt a pluszpénzt.
Ööö...kikapcsolnám én, ha tudnám-látnám, hol és hogyan tudom ki-be kapcsolni a dolgot. De fogalmam sincs róla
-
ST05
őstag
válasz
Arkennys #7513 üzenetére
á utool se éri, még ott van az h 5770 is megveri, a 6670-et ezt veri meg a 7770 még jócskán!
de kölcsönadom az AMD bibliám -
dragonfx
veterán
6670 cf gyengébb mint egy 7770.amellett ez utobbi kevesebbet is eszik.ez a 2 gpu.s megoldások még mindig nincsenek rendesen kiaknázva optimalizálva nincs rá idejük.a 7770 egyönbtetűbb teljesitményt ad le mindenhol.
tiszta vicc amiket leirtok, egy i5 még a következő generácios vga.kat is ki fogja hajtani,bőven elég a teljesitmény.a vga.kfognak elfogyni az uj effektek szürök miatt.
sima 2 maga bőven elég jelenleg mindenhez egy 7770nel.
aki nem ezt mondja max a hülyeség ebzsél belőle hogy 3x ennyit kidobott egy rendszerre és gyakorlatilag semmit nem nyert.
kiváncsi leszek a crysis 3.ra de a hiresztelésekkel ellentétben tuti az is fog high.on menni.csak paraszvakitás ezek az igények....anno mindenki beharagozta egy csomo játékra jujj széttépi majd a 4 magot is.aha azt közbe nem votl smemi.
ilyen alapon tényleg mindenki vegyen i7.et és tuningolja 5 gigára nitrogénnel.ez csak a teljesitményhajhászok dumája. -
Lacccca87
addikt
válasz
Alister71 #7497 üzenetére
Na majd akkor én is visszarakom az OC biost.
Azért az érdekes volt hogy csak akkor fagyott ha az OC volt fent.
Win reinstallt meg lehet én is tolok egyet, mert most a lapom gariban van aztán i3 as konfigot kihúztam a win7 alól és betoltam alá egy AMD X2 4200+ osatEleinte köhécselt a win de driverek után rendben lett. De ha soká nem fogom visszakapni az enyémet kellesz egy reinstall mert szerintem így nem kerek a dolog kicsit gyorsabbnak kellene lennie a konfignak mint most.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!