Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
The Exiled #9797 üzenetére
Szia szerintem nem
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Dehogyis.
Amúgy az alaplapról is tud kapni 75W-ot.
-
PeL
addikt
válasz
Mármint sima molexről? Nem. Abban is ugyanazok a feszültségek mennek amik a PCI-E tápcsatiban, azért átalakító. Annyi a lényeg ha megoldható akkor más ne nagyon legyen arra az ágra kötve, de ez sem feltétel csak ajánlott.
-
The Exiled
tag
fog valamennyire visszaesni egy 7770-nek a teljesítménye, ha a tápját IDE-ről átalakítva kapja?
[link] -
Lacccca87
addikt
válasz
NyuszyCaster #9793 üzenetére
VTX eléggé régi partnere az ATI/AMD-nek kb a kezdetek őta csatalkoztak. (régebbi neve e TULE/THULE) Usákiában elviekbe eléggé ismert márka EU ba kb az elmúlt 2-3 évben próbál meg betörni.
A képekkel meg vigyázz mert valahol tuti le van irva hogy a képek csak blablablabalbalbal. szokásos duma arra nem lehet hivatkozni meg za infokra sem. Keress rá inkább a typus számra ha egyátalán megadják az alapján biztos tudni fogod mit kapsz.
-
lenko
aktív tag
Üdv.
Olyan kérdésem van, hogy a legerőseb HD7770-t ki tudja-e hajtani egy E8200 3.2Ghz-en hajtva?
Köszönöm!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #9790 üzenetére
Pcx-en össze vissza vannak a képek, vigyázni kell.
-
Eagle16
addikt
válasz
NyuszyCaster #9790 üzenetére
Szerintem ez az a kódja alapján: [link]
referencia változat.
-
NyuszyCaster
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz
NyuszyCaster #9788 üzenetére
Ram órajelnél az effektív órajelet adják meg, mert látványosabb. Valós órajel ~1300 MHz körül van.
-
NyuszyCaster
senior tag
Szia dragonfx
néztem a kártyát amit ajánlotál nem is lenne rosz ha az orajelek igazak lennének bár sántit valami a dologbanmégpedig ez
Miután a kártyát megkaptam rögtön beépítettem és teszteltem. A teljesítményével meg vagyok elégedve, főleg mivel egy régebbi kártyát váltott ki (9800GT). Teszt képpen a World of Tanks játékot teljes grafikával futtattam gond nélkül. Egyetlen negatívum amit elsőre tapasztaltam, hogy amikor a kártya terhelést kap (teszt játék futtatása alatt) a hűtő ventilátor nagyon hangos. Ezért értékeltem 3-asra a terméket. Tisztel PCX, a félre értések elkerülése miatt javaslom , hogy a termékről készült képet töltsenek fel a termék leírásához. A mostani képen a jelenleg a gyártó által forgalmazott "X-EDITION" kártya látható. Amit a csomagban kaptam az "X-EDITION" martica nélkül az alábbi linken látható: http://www.techpowerup.com/gpudb/images/b1384.jpg
és akkor most nem tudom mi van mert mind2 linken ugyan az a kártya van
de ez nem is lenne gond ha kitudnám deriteni milyen ez a kari mert a specifikációk szerint alapból gyorsabb mint a sapphire vapor-x
a bemásolt szövegből a nevet kihagytam
-
oliba
őstag
válasz
Lacccca87 #9786 üzenetére
Fagyásokat nem tapasztaltam, de most a Bioshock 2 néha összeomlik. Ez lehet a Win8 hibája is. Viszont a gyári csempéket alig tudom életre kelteni, mert azok állandóan összeomlanak. A postát meg se tudom nyitni, mert 30 alkalomból, ha 1x megnyílik. 13.2 b7-tel minden tökéletes volt.
-
Lacccca87
addikt
13.3b3 driverrel nem tapasztaltatok fagyásokat? (legikább azon tulajok akik OC-sítették a sima példányaikat Sapphire 7770Ghz edition ből)
SC2 HoS nál iszonyat sokszor eldobja pedig már vissza is vettem az órajeleket de még így is random módon elmegy a kép majd visszajön kis idő után meg az üzenet hogy alaphelyzetbe állt stb...
Ezen kívül még a DMC új részében tapasztaltam hasonlókat, de más játékokban nem (TR,HoN, DOTA2, CS:GO, Bishock ban sem még) -
Eagle16
addikt
válasz
NyuszyCaster #9783 üzenetére
Az 5850 az 6870 szintű nagyjából, persze hogy erősebb mint a 7770. A 7770 inkább a 6850 sebességét tudja, tuninggal.
-
ViZion
félisten
Ignorálni kell a jóembert, szvsz csak hsz gyűjtő
Minden topikba benyomja, h 2 mag minden re elég... hogyne. Érezze jól magát vele.
A G860 egy nagyon jó proci, irodai felhasználásra. Játékra is mehet minden, csak kompromisszumokkal. Ahogy a 7770 is jó VGA, de nem "űber-gamer" cucc. -
taknyi
aktív tag
válasz
dragonfx #9776 üzenetére
Senki sem azt vitatja, hogy az árát megéri-e vagy sem. Egyébként magadra ismersz a leírásodból, vagy a szálka-gerenda a szemben fennállás van? Neked hány perc ment el eddig az értelmetlen kardoskodásodban? Felőlem 2022-ben is használd egészséggel...
-
dragonfx
veterán
az a nevetséges hogy olyna dologrol akartok meggyőzni amit én tapasztalok minden nap nem ugy van....
de ok mondogassátok.
aza nevetséges hogy olyna dolog mellett karcoskodtok ami nem ugy van.
és igenis jo proci anyniért amennyibe kerül.örülj neki elment 2 perc az életedből hogy megszerkesztetted a képet...
Eagle16>>jo persze egy árban akkor inkább azt.néztem egy árban vannak.
amd más világ....ott a tuning hoz csak a konyhára értelems cpu teljesitményt.az meg lutri ugye.
tényleg nincs értelme ilyenekkel leállni...... -
válasz
Eagle16 #9771 üzenetére
Jelenleg ami nem megy jól 2 maggal az a Crysis 3 és a Battlefield 3 multi, másról nem tudok ami nagyon szenvedne 4 mag nélkül.
Hmmmm. GTA IV, F1 2010-12, Saints Row 3, helyenként a Far Cry 3 is, hogy néhány példát említsek. Az utóbbi 2 átlagos fps-ben többnyire rendben lesz, viszont a minimumokban már korántsem.
-
taknyi
aktív tag
válasz
dragonfx #9769 üzenetére
G860 a procik Chuck Norrisa eehehehe nevettséges ami itt művelsz...
-
Eagle16
addikt
válasz
dragonfx #9772 üzenetére
A 2020 3-4%-kal jár alacsonyabb órajelen, de 10% előnye lenne azonos órajelen, szóval mégis csak erősebb
, Egy 3,2 Ghz-en működő G860-nak felel meg.
Viszont a G2020 kevesebbet fogyaszt, erősebb benne az IGP és újabb is, ráadásul most a G2020 olcsóbb is az Iponban...semmi értelme G860-ast venni most már.Én azért elgondolkoznék az AMD-n simán, nekem nem érte meg AMD-s platformra váltanom Intel után, de a 750k nagyon jó alternatíva egy kicsit drágábban mint az Intel. i3-mas szintet ki lehet belőle hozni egy kis tuninggal és mindez 20k-ért újonnan.
The Exiled: ha hosszú távra tervezel és szeretnél / tudsz tuningolni akkor AMD-t vegyél, persze számold bele az árba a plusz fogyasztást és esetleg le kell hozzá cserélned a gyári hűtést is, de tuningolva erősebb procit kapsz olyan játékokban amik 2-nél több magot is használnak. Ha nem tervezel a közeljövőben procit cserélni akkor 2 magos Intel-t ne vegyél szerintem.
-
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #9771 üzenetére
köszi az utolso mondatot.
jajj hagyjuk már persze majd kitalálják 2014re a nagyokos tojglik hogy jujj már az i7 is kevés szaggat...persze....akkor vegyen 29 magosat
A g2020 neme rősebb a g860nál mert a -100mhz.et a ramsebbesség kompenzálja de smemi több. a g2120 meg már 4k.val drágább. -
Eagle16
addikt
válasz
The Exiled #9768 üzenetére
Itt egy teszt: [link]
Ezekben a játékokban lényegében 1 szinten van az X4 740 és a G860.
Ha tuningolni is szeretnél akkor szerintem vegyél AMD-t inkább (750k), ha nem zavar a plusz fogyasztás és melegedés akkor tuningolva hoz egy i3 szintet azért.Ha Intel mellett döntesz és újonnan veszed, akkor ne G860-at vegyél most már, hanem G2020-ast vagy valami újabbat, a G860 még régi Sandy Bridge. Az új széria 10%-kal erősebb azonos órajelen.
djculture szerint ha jönnek az új generációs konzol játékok akkor már 4 mag se lesz elég semmire HD7870-el és mindmeghalunk, szóval kitudja mi lesz pár hónap múlva
Jelenleg ami nem megy jól 2 maggal az a Crysis 3 és a Battlefield 3 multi, másról nem tudok ami nagyon szenvedne 4 mag nélkül.
-
dragonfx
veterán
válasz
The Exiled #9768 üzenetére
nekem max 59 fokig emgy fel a sapphire több program szerint is tuninggal.
én 1100/1300on használom.
7770 mellé is elég a G860. -
The Exiled
tag
Asus hd 7750 mellé ajánlották nekem a G860-at procinak. Alaplappal együtt árban csak egy ezressel drágább egy Athlon 2 X4 740, 4 maggal és magasab órajellel, még egy ezressel drágábban meg már szorzózár mentes. Melyik hoz ki szerintetek többet a kártyából?
-
Eagle16
addikt
Nálam 72 fok (max. az 73 volt amit mértem 1 órányi Unigine Valley után) az Asus Bioshock Infinite alatt, persze a ventije meg épphogy pörög közben, szóval nem is hallani. Nekem jó ez így, bár nagytakarítás alkalmával meghúzom rajt a csavarokat mert kb. kézzel tudom mozgatni a hűtést rajta, nem rögzítették valami erősen.
A cicergés bárminél előfordulhat, 7850-nél is.
Ami nagyon csendes az a Sapphire Vapor-X és az Asus DirectCU sorozata.
-
ViZion
félisten
Helló!
HD7770 GPU hány °C a max? Furmark alatt a venti csak 40%-on teker, a GPU meg 60 °C, ez nem fura?
Terhelésre cicereg, azt nem tudom, h a táp, vagy a VGA. -
Zsocó
aktív tag
Az normális dolog, hogy a Sapphire HD 7770 GHz Edition kártyámon, a crossfire csatlakozónál lévő IC annyira meleg, hogy nem tudom megfogni?
Megtudná nekem nézni más is?
-
MR!!
aktív tag
És még egy csak kíváncsiságból, lehet RAM-os topicban a helye , de hátha:
DDR2 1066Mhz CL6 vs DDR2 800Mhz CL4
ez a proci 800 as FSB-s , inkább 800 as RAM ?
-
bozont
veterán
válasz
djculture #9742 üzenetére
Az AA nem a 7770-nek való 1920x1200 mellett, a nélkül viszont jól futnak a játékok, a Metro sem megy 30 alá. Mondjuk az nem vitás, hogy az 5850 az erősebb, én azt minimum 7870 vagy erősebb szintre cserélném, persze az már pénzben is húzósabb.
(#9748) MR!!
Alapon is procilimites vagy, felesleges húzni a kártyát. Ami sokat dobna a +2GB ram mellett egy Core2Quad proci. Csak sajnos a DDR2 és a C2Q is húzós, még használtan is. -
MR!!
aktív tag
Hali !
E5400 procim ( 3,6 ra húzva) 2x1Gb DDR2 800 (alapórajelen) +0,1 V PCI Expr DDR re , proci 1,4 V-on
HD 7750 1GB Sapphire kártyám meddig húzhatom? Gyári progija 900 GPU-t és 1250 Ram-ot enged max.
Illetve mit és mennyire érdemes még húznom vagy vegyem vissza mindent alapra?
Kinek van ilyen karija és mennyin hajtja?
Köszi , üdv !
-
dragonfx
veterán
válasz
NyuszyCaster #9739 üzenetére
én ezt venném, csak nem kamu az orajelek.meg a a 2 év gari is ok.
ezen tuti nem 1.175V fesz van -
djculture
félisten
válasz
NyuszyCaster #9743 üzenetére
Az gázos gondolom akkor azért is akarsz most már akkor újat venni garival.
-
djculture
félisten
Egyébként hogy on is legyek itt votn próbára egy sapphire HD 7770 - 1000MHz/4.5GHz 1GB GDDR5 kártya a másod gépbe beraktam a sapphire hd5850 xtreme 1gb gddr5 helyett, hát amit sok helyen olvasni hogy egyszintű kártyák az nagyon nagy kamu.
Metro 2033-at néztem 1920x1200 - DX11 minden max 5850-el játszható volt ilyen 35fps ezzel a kártyával szörnyű 20 alatti már épp szaggatás szint.
Battlefield 3 néztem ultra quality 1920x1200 minden max fxxaa high, 5850-en 40 felett simán játszható volt ezzel a kártyával lett 30 meg alatta.Megnéztem a starcraft 2 -t szintén 1920x 1200 minden max 4x msaa 5850-en ami eddig volt agépbe ment 50-60-körül 7770-el 30-34 fps...
Cserélni akartam a kettőt egy haverral mondom csak kevesebbet eszik, de nagyon gyorsan vissza is adtam mert sok játékba majdnem fele annyi fps-t produkál mint az 5850xtreme.
-
djculture
félisten
válasz
NyuszyCaster #9740 üzenetére
Nem bántasz megértem a helyzetedet, 6770-re nem volt gari?
-
djculture
félisten
válasz
NyuszyCaster #9736 üzenetére
Sapphire HD 7870 Ghz Editionom van de abba se vagyok biztos hogy év végén ha beindulnak ezek a megszellőztetett batár hardveres konzolok még tudok vele normálisan játszani. Engem se vet fel a pénz, jobb lenne ha menne minden.
De emlékszek arra mikor kijött az xbox360 mi volt, rá egy évre már el se indultak az akkori pc-men a játékok mert már a vga-m nem támogatott lett hirtelen, sm3.0 hdr meg a többi hülyeség kötelezővé vált.
Azért mondom aki nem akar nagyot bukni és most akarna újítani az jobb lesz ha kivárja a fejleményeket. -
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9735 üzenetére
FC3 is emgy vele maxon csak nem 1680ba hanem 1440be 2 maggal.
egyértelmnű a duplaventis xfx a nyerő pláne ha olcso de szerintem a sapphire.t vedd tuningolhatóság garancia miatt.
nem tudom mi volt elöző kártyáddal de akkor még mindig ott van az msi giga arról nincs tapasztalat itt bár az xfx.ről sincs -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Grave_444 #9733 üzenetére
szia
az a baj hogy pont sapphire volt amivel póruljártam 6770 vapor-x oc volt és sajna nem garisan vettem és kb 3 hét használat után elkezdett csikozni... az asus pedig nem a szivem csücske.. (ezzel nem akartam senkit leszólni vagy megbántani!) tuningolni pedig nem szoktam
djculture
van eszem nekem is mint mindenki másnak egy részt nekem a 7770 olyan lesz mint neked mondjuk a 7990 bár nem tudom milyen karid van nekem 3870 et váltona a 7770 másrészt nincs nagyobbra pénzem harmadrész egy nagyobb karihoz az egész configot cserélni kellene
dragonfx
a két ventis 30,053 Ft
az egy ventis 31,193 Ft
azok a sapphire karik amik ezekkel egy árban vannak nem tetszenek és még bennem van a multkori dolog a 6770 el
-
djculture
félisten
válasz
Hangm4n #9731 üzenetére
7770 nem egy életbiztosítás kártya így az új konzolok hajnalán. Garival kilehet törölni ha elkell adni még az év végén annyira nem fog menni rajta semmi
Akinek esze van most kivár és akkor kezd költögetni mikor már tudjuk hogy milyen gépen lehet majd normálisan játszani.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #9730 üzenetére
-
dragonfx
veterán
válasz
a 2 hütős xfx biztos jo de szerintme nem olcso.
nema hütés teztsése számit hanem a hatásfoka ugyse látod kb.
sapphire oc.t vegyél. -
Hangm4n
tag
válasz
Az a baj, hogy csak 1 év gari van rá. Sapphire-nál 2 év, ASUS-nál 3, szóval inkább ezek közül válassz!
-
NyuszyCaster
senior tag
Sziasztok
segitségre lenne szükségem
eközött a két kártya között vacilálok és nem igazán tudok dönteni
a másik kérdésem pedig eddig sapphire kártyáim voltak de ami az xfx kártyákkal egy árban van a sapphire nál azok nem tetszenek és igy döntöttem az xfx mellet de nem ismerem ezt a márkát ha esetleg valakinek van ilyen márkájú karija legyen szives irja le hogy megbizható e stb válaszoat előre is köszönöm
-
Alister71
nagyúr
Itt a helye a 7790-nek.
-
oliba
őstag
válasz
Grave_444 #9710 üzenetére
Bioshockot felesleges linkelni. Azzal nem lesz limites a G860 egy 7770 mellett főleg úgy, hogy a játék 2 szál fölött szinte már csak elméletben támogatja a több szálat (de elég is neki)
(#9718) andras888 igen, de a kolléga azt elfelejtette megemlíteni a cikkében, hogy a két proci nem egy szériába tartozik és nem is egy órajelen megy. Eleve 10% teljesítményben a szériák miatti eltérés és még van ugyan ennyi az alapból magasabb órajelnek + a Turbo Boost-nak köszönhetően. Akkor lehetne azt a tesztet "komolyan" venni, ha legalább azonos órajelek mellett, vagy -10%-kal alacsonyabb órajelen lett volna hajtva a 4 magos processzor, hogy a generációk közti eltérést is orvosolják (sokszor még ez is kevés)
-
andras888
aktív tag
válasz
dragonfx #9717 üzenetére
Én nem szállok be a vitába, de egy kolléga most írta le a tapasztalatait az i3 vs i5 játkok alatti teljesítményében, logouton. Írta hogy nem is az fps többlet a lényeg. Egyszerűen folyamatosabb amit lát, mikrolagok stb. Hiába volt 45 fps a i3-mal, nem volt folyamatos.Hiszek neki mert, én ezt dirt2 alat éreztem csak amd vonalon.
andras888 kilépett a beszélgetésből. -
Eagle16
addikt
Mindig előjön ez a proci téma, direkt nem szólok hozzá mert már így is van elég OFF itt
Oldalakon keresztül lehetne erről vitázni tényleg, de szerintem zárjuk ezt le most már, aki betéved ide azt hiszi rossz helyen jár.Inkább azt mondjátok meg hogy szerintetek itt legyen a 7790-es téma is, vagy inkább a 7850/70 topikba való.
A 6790-es is a 6850/70-ben van, szóval csak oda kéne tenni majd ezt az új kártyát is. -
djculture
félisten
válasz
dragonfx #9705 üzenetére
GtaIV-et nem fogsz tudni normálisan játszani úgy szaggat mint a veszett fene, óriási lag van bármilyen 2 magos gépen.
bf3 meg elmegy 2 maggal mármint a single része, multi része az ami 2 maggal nem lehet abszolute játszani mert átmegy slideshowba ha sokan vannak a szerveren. -
dragonfx
veterán
válasz
Grave_444 #9699 üzenetére
én nem vagyok annyira hc gamer hogy kéne i5.amikor sokat játszottam volt is akkoriban flash gépem.(alias p4)
nekem a C3 maga a játék nem tetszik.mindig ez a sötétség meg kötött utvonalak.meg ilyen megoldhatatlan küldetések....nekem nehéz.hogy legyne ujabb fikázófogás rajtam.
A tomb raider mégis mér tud sokkal normálisabban menne 2 maggal is pedig ugyanolyan szép sőt szerintme kimondható a legszebb játék most a piacon....
Tehát akkor a bf3 és a C3on kivül mit tudtok felhozni ahol kevés a 2 mag és a 4 elég...??
jajj és akkor egyből az amd.vel jöttök!!..neeeeeee ugrok..........nem kell amd, főleg nem szerencsére alapozott felmokolt amd.én láttam amit láttam tesztekben.egy i3 beéri mindet tesztekben.
a phenom2 mivel jobb a g860nál? abban 4 mag.és?? ez gyakorlatban kijön?szerintem nem.
tesztekben majd egyszinten huznak.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GT710 passzív videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest