Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
válasz GIORGIONE76 #9050 üzenetére
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Gyuffa
tag
válasz GIORGIONE76 #9055 üzenetére
nem tudom, össze vissza pörgeti a vga-t fel,le, fel le stb
minden zsir új, a fél gép, a rendszer -
Chaser
legenda
rosszul dektetálja a sw, nálam is - vagy 5700xt gpu van rajta -
default bios-szal nálam is kb ez volt
ha hideg a hőcső és trotylingol', akkor nem jól érintkezik a hűtő, gaming x-eknél is megesett már, elállás küldd vissza és vegyél másikat_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Gyuffa
tag
válasz GIORGIONE76 #9059 üzenetére
felraktam a 20.4.1-et mert előtte a 20.3 volt
Most jól mutat mindent, (egyelőre) -
Chaser
legenda
ha komolyan terheled az nem kellemesen meleg, hanem forró
ha csak meleg rosszul érintkezik, azzal nem fogja tudni elszállítani a hőt a lamellákhoz
vmelyik nap néztem jták után, kicsit megsütötte az ujjam ( : persze nem mindegy mennyi ideig terheled_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
nem rémlik, de nem is esküdnék meg rá hogy nem, bootkor biztos felpörög, tesztelgetek végén megnézem
alaplapot cseréltem, cpu-t oda raktam ahol eddig volt, új driverrel 4000 pont lett a 4008 helyett, most elsőre 4029, másodjára 4030
lefuttattom még ezerszer oszt' 5700 xt-nek is odaverünk ((( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
R3laX
addikt
Előző Strix Vega56-tal nem csinálta. Azelőtt Gaming X 480-nál meg még nem volt 240Hz-em.
(#9001) sutyi^ :
Nekem talán a 3.1-el csinált olyat a Chrome, hogy beállt, nem tudtam egy fülre sem kattintani, majd kiírta, hogy nem válaszol. Ilyenkor a szokásos gyári visszaállítást nyomtam az egész Adrenalin-ra, vagy DDU, Chrome uninstall és nem jött többet elő. Ha valami fura már az elején, akkor szokott nálam kapni egy reinstallt. Úgy vettem észre, néha még telepítés és telepítés között is lehet különbség. Így kiszűrhetem, ha nálam ütközött valami installnál. -
Beast007
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #9050 üzenetére
-
-
Beast007
aktív tag
válasz arnoldito #9071 üzenetére
Jah nem ez csak az eredmény miatt raktam be, hogy kb. 20 pontal kevesebb nekem.
Játék most is megy és eddig nem fagyott se a witcher 3 se a div2 ezekkel játszok most, meg néha az új doomal. Ezek eddig stabilak div2-be tegnap belement majd 10 óra mióta fent van a driver és nem volt gond. De attól máshol még lehet. -
arnoldito
senior tag
válasz Beast007 #9072 üzenetére
Így világos. Én is csináltam egyet gyorsan. Kevesebb lett 2150/1850Mhz-1127mV, de nem tudom mennyire stabil, mert most raktam fel, nem hiszem, hogy stabil lesz, mert előtte ezen a feszen meg fagyott BFV alatt. Nálam ugye nem boostól akkorát mint a tiéd, így meg is van a pár pont mínusz a Te eredményedhez képest, meg a sajátomhoz is. Hőfokokat még nem nézegettem.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
ha már ennyire espéztek', mennyi pontot gyárt 5700 xt 2000-es gpu-val és 1750-es rammal? és mennyi feszt kér így a gpu?
csak úgy érdekelne, köszipuszi' aki megnézi ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gaben88
őstag
~5300 pont körül lehet és olyan 1.130-1.140 feszt kérhet. Ha picit feljebb megnézed az eredményeket HWiNFO képpel, akkor láthatod, hogy ~1.150-el a 2020-2040-ra boostolnak a GPU-k 1750-es mem mellett.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Vitee
aktív tag
Igaz én nem nagyon nézegetek bencheket de lehet ránézek este mit mutat pontokban, mert én most 2000/1800-on használom, 1107mv feszültséggel, így olyan 1960-70 környékén van játék alatt.
Auto UV-val elment 2076-ig is a boost, viszont már elég hangos volt, ami már picit zavaró volt, mert 2000rpm környékén járt játék alatt.
Így beállítva, ahogyan most van, hűvösebb egy 6-8fok körül, és a hangja se vészes, olyan 1700-1800rpm környékén lehet, játék alatt."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Chaser
legenda
ez is jó, xt érdekelne, fogyasztást akarom kimalmozni 2000-es gpu-val, sajnos az 5600-nál nagyon lefogták vbiosban a tuning lehetőségeket
Vitee
nekem már vészes az 1700-1800, 1200 is :d azért szeretném tudni mennyit kell visszafognom belőel, hol nem szabadul még el a fogyasztás, sp nagyjából reális képet ad a teljesítmény változásról, azt tudom az én kártyám adott órajelekkel mit gurít 1750/1750-enarnoldito
2000-es valós órajel, nálam most defaultona boost és a valós kb ugyanaz, ha állítok föntebb azzal a hatalmas tuning lehetőséggel ami 1820-ig engedi a gép-ut, akkor -30mhz-et produkál valósan_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Vitee
aktív tag
1200-on játék alatt szerintem felforrna :D
Neked így hány fokos?
Így 1700 körüli fordulaton 66-68 fokos, a junction pedig 80 környékén szokott lenni. Ez a hang fejhallgatóval nem zavar, a 2000 feletti már kihallatszott.
Nem babrálva az órajelet és a feszültséget, így tudtam olyan 70fok környékére nyomni, de ez már hangos volt. Auto UV-al 73-74-nél mozgolódott.
Zero rpm-et kikapcsoltam, mert úgy 56 fokig is engedte, most egy 700rpm körüli folyamatos fordulat van beállítva, így idle 40fokos, a memória órajel maxon jár nálam, ha ez nem lenne, hűvösebb lenne még pár fokkal.[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Chaser
legenda
nekem a zafír 5700 xt pulse hűtéses 5600 van, 1200rpm a teteje játéknál, furmark és egyéb bench alatt pedig pár perc után 800 fix, nem forr fel semmi ( :
ha fel is raknám a fejhallgatót, attól a kiskutyát még zavarná a hang.. és a csiiiimet' is :d
filózom 5700 xt-n, alzáról teljesen elfogytak a sima 5700-ek - egyébként inkább azt venném - , az lenne a lényeg mennyit kell butítanom a tudáson, hogy 1200-nél többet ne tekerjen a venti egy jobb hűtésűnél, pl gaming x
mondjuk ezeknél már elvileg könnyű bios-t hackelni, 5600-nál egyelőre nem lehet
idle 56 fokkal egyébként semmi baj, kisebb a hőingadozás idle-load érték közt, az nyírja a chipet, nem a viszonylag magas idle érték
nálam ha kilövöm a zero rpm-et 10 másodpercen belül akár furmark után szoba hő + pár fok az idle érték ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz szabeska #9082 üzenetére
egyébként pont ezzel szemezgetek ( :
megnéznéd 2000-es gpu-n hogy alakul a venti defaulton 1750-es ram mellett kissé visszább vett tdp limittel? lehet nálad olyan 1050mv-on elkaristol 2000-en a gpu_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Winzsolt
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni!
Sikerült vennem egy powercolor red devil 5700XT-t
Mindent beállítottam amit csak lehet, hogy működjön!!!
win10 64bit build:1909
csökkentett mód->DDU driverek törlése.
Alaplapon a legfrissebb BIOS
Alaplapi chipset driver telepítve.
PCI-e: GEN 3
MSI afterburnert nem indítom el, mert akkor villog a képernyő....
AIDA64 fagy, ezt sem indítom el...
19.12.1 driver van fent, és csak a driver!!
win10 pci-e energiatakarékosság kikapcsolva.
Most kb. ennyi jut eszembe.
De folyamatosan fagyott
Néhány idegölő nap után rájöttem mi baja az 5700XT-mnek
Egy játékot futni hagyok a háttérben és akkor semmi baja már 24 órája megy....
Szóval szerintem a probléma, hogy a kártya leveszi nagyon az órajelet és a fesz-t de amikor kéne neki kakaó akkor valami túl lassú, gondolom a feszültség kevés, és előbb emeli fel az órajelet, mint a fesz.-t
Hogyan tudok ezen változtatni? a BIOS-ba bele lehet piszkálni? Hogy mondjuk ne 6MHz legyen a gpu nyugalmi állapota hanem valami sokkal értelmesebb/ hozzá vvaló értelmes feszültséggel.
A kártya egyébként iszonyatosan jó hűtéssel bír, le a kalappal![ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Winzsolt #9085 üzenetére
azt rosszul jelzi a gpuz valszeg', a driver miatt, mert azt kommunikálja
ha előbb emelne órajelet mint feszt az már régen rossz alapjaiban
mit jelent az h megy a háttérben?
van játék ami a háttérben leveszi teljesen a cpu/vga terhelést, tehát gyakorlatilag nem megy, csak szerényen meghúzódik a ramban
de van olyan is ami majdnem úgy pörgeti a vga/cpu párost mintha játszanál vele, ac od. pl ilyen_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Winzsolt #9087 üzenetére
nem ismerem
ha gpuz és cpuz emelet órajeleket mutat akkor "fut" a háttérben, egyébként csak lapul, de nyilván ha "fut" is, az nem full load terhelés, kisebb lesz mint valós játéknál
bios-t passzolom, nem ismerem azt a vga-t_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
korcsi
veterán
válasz GIORGIONE76 #9089 üzenetére
Írta, hogy csak a Drivert rakta fel, tehát neki nincs Radeon szoftvere.
"Powercolor sajátját"???
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
GIORGIONE76
őstag
jó utólag már láttam, akkor ezt vélem problémának, én már elengedtem az AB kezét egy ideje, a gtx-el még frankón működött, de a pirossal már nem, csak a riva tuner miatt nem akartam meghagyni, az megy amúgy is, de más gyártó kártyáinak sem fekszik egyértelműen, ezért gondoltam ha nincs saját sw akkor bezony a radeont kellene mókolni
[ Szerkesztve ]
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
arnoldito
senior tag
Na csináltam egy kör BFV, de mennyire stabil franc se tudja, mehet még le feszbe szerintem. Most a ventiknek mindegy, hogy mennyin megy, a GPU hőfoka nem igazán változik, inkább így a Hot Spot hűvösebb 78fok átlagban. Az hogy mi a fesz alja passz, tesztelni kéne, egyébként kopp 2000Mhz járt 1.1mV-al.
szabeska: Erről van szó! Te egy szerencsés ember vagy, nem én fogtam ki jó GPU-t! Azt vettem észre, hogy az MSI kártyák nem boostólnak annyira mint a többi, nekünk 60-70Mhz-l alá boostól, míg a Sapphire az 40-50Mhz a beállított órajelhez képest. Stress test közben minimálisan alá, de nálad azért, mert a hőfok el van engedve. A teszt erejéig állítsd be fix 70% akkor oda boostól mint game közben.
-
GIORGIONE76
őstag
Vertical bracket + riser teszt (CableMod) ... ha valaki gondolkodott volna rajta ...
előre paráztam, hogy esik majd a teljesítmény, de hálistennek nem
(mindkét teszt ugyanazzal a beállítással készült, de a sima az hidegen indítva ...)
SP - sima:
SP - riserrel:https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #9093 üzenetére
Akkor melegebb riserrel jól látom? Pedig neked alulról fujatod két ventivel nem?
-
GIORGIONE76
őstag
válasz arnoldito #9095 üzenetére
de csak ezért lett melegebb mert az utolsó tesztet simán még hideg indítás után közvetlenül végeztem, aztán a riserrel meg már egy óra járatás után, ennyi a különbség, majd holnapra ha lehűl csinálok még egyet, de tuti nem melegebb, kb egálban lesz, majd nézek régebbi elmentett játékbenchet, ahhoz képest hogy alakult,
de a lényeg hogy nem romlott a teljesítmény, attól jobban fostamhttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
MiklosSaS
nagyúr
Mennyire lett javítva a driver a két hónapi bughalmaz óta? Ismerõs gépet rakna össze de a zöld oldalon rohadtul emelkedett az ár. Kb 2060S árban lehet MSI gaming 5700 XT kártyát kapni csak nem tudom merjem vagy nem ajánlani.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest