Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ßrainiac
addikt
Modern Warfare-ed nincs? Baromira erdekelne, mennyit hoz fps-ben a 3600X-re valo csere.
Egy 3600-at szeretnek berakni az 1600 helyett.
Valamit talaltam netenz nem tudom h mennyire valid, 1600 vs 3600-nal 2080Ti karival ~10fps volt a kulonbseg az ujabb proci javara
Mivel annyira nem erzem rossznak a jelenlegit, massal meg nem jatszom aktivan - csak MW -, nem tudom van-e ertelme kifrocskolni cpu-ra plusz ~30k-t.
-
Bossp
addikt
válasz speedernet #8437 üzenetére
Pontosan. Ennyi a dolgod.... Szintrtikus teszteken kivul egyenlore nem tudok semmit ami rendesen kezelne... De van egy olyan sanda gyanum hogy az uj doom nem csak a ryzeneknek hanem a multi gpu nak is tisztelegni fog talan az uj szuper motorral 😍
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
hajbel
addikt
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
Chaser
legenda
meglepne ha amiatt lenének olcsóbbaka hw-ek mert alig kapni őket, így visszapörgetve az ilyen helyzeteket ilyenkor brutálisan megdrágultak..lehet a gyárból akár olcsóbban jis ön ki, az a nagykert és főleg a kiskereket nem hatja meg
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Televan74
nagyúr
válasz #42431471 #8459 üzenetére
Attól hogy te vagy esetleg én nem tudjuk megvenni le se sz..ják.Ellenben lesz egy harmadik a ki megveszi drágábban.Jöhetnek az olcsó 5600 -as és 5700 -as kártyák sokan örülnének neki.Én inkább az 5800 -as széria elhalasztására tippelek a kialakult helyzet miatt.Jövő tavaszra eltolják.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
hajbel
addikt
Tesztelgetsz, de nem vásárolsz. Nem ugyanaz.
(#8460) Televan: Sajnos elég sok jel utal erre. Pl. az nvidia is halasztotta az ampere bejelentését.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
Televan74
nagyúr
válasz #42431471 #8462 üzenetére
Én vennék 3600 -at meg 32GB DDR4 -es ramot nyomott áron. A összeg meg lenne rá, csak sokallom a mostani árát.
De ugyanitt vevő lennék egy Ray -es 5800 -ra is. Elég lenne a legkisebb model is,de azt hiszem ez is jövőre marad.De lehet hogy még a konzolok is.
-
addikt
válasz Televan74 #8464 üzenetére
Én már ddr5-ig szerintem nem nyúlok a gépemhez. Még azon is gondolkodtam, hogy visszalépek 5600xt-re, a resi3 jól is jönne. De túl jól megy a mostani konfigom, így még ha ki se használom akkor se cserélek inkább semmit. Majd kompletten cserélek mindent (ha még akkor is játszok néha).
-
hajbel
addikt
-
Televan74
nagyúr
válasz Create. #8465 üzenetére
5700 -ast is csak az RT miatt cserélném.Bőven elég,főleg azért mert mostanában ez sem használom ki. JRPG -kel lazulok, még nem jön a Cyberpunk meg a Horizon Zero Dawn. Mindezt 1080p -n és 65-75Fps -ig.
Volt 3600X is pár napig, érdekes mennyivel jobban kihajtotta a kártyát.Ahol nem volt visszafogva az fps,ott jóval melegebb és hangosabb volt a kártya.Inkább ment vissza a 2600 -as alapon,elég is nekem.
Nem tudom mennyire fogják megenni a új játékok a memóriát,de gyanítom még nem lesz általános a 16GB vram,addig nem kell aggódnom 1080p -ben.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz #42431471 #8459 üzenetére
mo-n lehet, de a hw gyártók eddig sem azt nézték itt mi a helyzet, jelentéktelen a mi felvevőpiacunk globál szinten
mivel a gyártás kapacitás nagy mértékben lecsökkent, felhalmozva meg nyilván nincs tonna számra hw, így sztem ami van az olcsóbb biztos nem lesz
pl home office az nagyon is bepörgött, és nem mindenkinek volt hozzá otthon notebookja, desktopja - nyilván nem 5700 xt-t tesznek vga-nak ilyenbe -hajbel
majd este megyek az új cpu-ért, szóval én veszek, gépet két hete vettem, legalább lesz ami lefoglal ha nagyon unom magam, tesztelgetni jobban szeretek mint jáccani'_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
Megjött a 5700 XT Thicc II, este remélem lesz erőm és össze eresztem a MSI 2080S Gaming Trio X-el nade 110e vs, 280e kizárt hogy a NV nyerjen mert 2.5x nem gyorsabb
-
BeZol
őstag
Mérne nekem valaki 5700 XT-vel 1080p 100% render scale very low beállításokkal fps-t PUBG-ben Erangel-en mászkálva?
Nekem 5GHz-re húzott 8700K-val 295 fps környéke volt ott 1080Ti-vel, ahol haveromnak 5GHz-re húzott 9900K + RTX 2070 Super-rel 275 fps.
Hosszas keresgélés után sem találtam használható eredményeket, mert kb. mindenhol ryzennel párosították az 5700 XT-ket...
Hackintoshítás előtt állok, és szeretném 1 kártyával letudni a játékot és a munkát is.
Egy ismerős már megvette az 1080Ti-t, mert az 1070Ti kevés volt neki PUBG-hez. Mindenhol baba volt neki, kivéve játék végén competitive módban. Szűk körrel, 30 fővel füst mindenütt szituban képregényesedett neki, és tekintve h nem casual player, ezt nem engedhette meg.
(a beállításai mellett 110fps környékéről 160 környékére ugrott így, csak kiderült h nem szellőzik jól a háza egy 300W-os kártyához, aztán h a B360-as lapjában a memóriája 2133mhz-en volt és max 2666-ra húzható, ezért alaplapot is cserélhetett, végül pedig mivel random lekapcsolt v. újraindult a gépe, kiderült h a tápja is f*s, csupán 450W volt, abból is vehetett újat, most meg kiderült h a gagyi 3000 cl16-18-as memóriája a 2933mhz-es beállítások mellett is újraindítja a gépet, úgyhogy most memóriát is vett végül , kb. már csak a sima non-k 8700-ast kéne lecserélnie, h ne fix 4.3ghz-en legyen neki)Ahogy olvasgattam a driverek azért javultak már valamelyest, de ha inkább felejtős szerintetek pubg-re amd kártyát venni, akkor hackintosh miatt veszek sima rx 580-ast, később pedig majd új nvidia kártyák érkezésével használt nvidiát. (ritkán veszem meg újonnan, ha utána úgyis 2/3 áron mennek
Ha valakinek sikerül lemérni az fps-t, nézzen légyszi mellé gpu kihasználtságot is, mert ha nem 100%, akkor tudjam, mennyi extra fps-re számíthatnék még.
A pubg ugye egy külön állatfaj
Kb. 6 szálon dolgozik (de azért háttérdolgok miatt nem árthat ha van több mag/szál a procinak), nagyon fontos az 1szálas teljesítmény (de mind a 6 szálra, nem csak 1re mint pl. egy cinebench single core run), ezért az all core turbo vagy all core tuning órajelek számítanak, ami pl. 8700K esetén 4.3ghz az all core turbo, de tuningolva 4.7+ ghz-re lehet jutni, ami kapásból +10-15% fps egy nem 100%-on futó videókártya esetén. Emellé sokat számít a memória is. Ez magáért beszél szintén, egyet sajnálok, hogy itt időzítésekről nem esik szó, márpedig az is számíthat. (egyes játékoknak kb. csak órajel számít, másoknak inkább az időzítés, a többségnek meg a kettő együtt, de olyankor is jobb ha magasabb az órajel, én pl. így jutottam a 3200 cl14-es g.skill flare x-ekkel stabil 3866 17-17-17-38-374-re, igaz 1.35V helyett biosban 1.41, hwinfo64 szerint pedig 1.425V-ot kellett neki adni. 3866 cl16 nem volt stabil 3+ óra játék után)
Tehát így lehet a játék motorját teljesen "kimaxolni" jelenlegi technika mellett, és akkor már csak a videókártya marad a kérdéskörben. -
AlienApollo
tag
Új driver: 20.3.1
-
AlienApollo
tag
válasz AlienApollo #8477 üzenetére
azon csodálkozom, hogy az idle órajel hibát még nem javították és most is 778-nak írja ami valójában elvileg csak 7-8 Mhz.
-
nagyúr
válasz AlienApollo #8478 üzenetére
olyan ez mint a pubg...kijavítanak 1 hibát jön helyette 3 új
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
bobalazs
nagyúr
Új drájver space engineers bug javítva jippiii, kösz keensh és amd!
Frame skipping or choppy audio may be experienced in videos captured using Radeon ReLive.
jippii, mert ilyen is volt!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz bobalazs #8480 üzenetére
már elég szép mennyiségű game fenn van, és osd kiírató sw is, meg egyéb bench, még mindig semmi anomália ( :
bf5-ön kívül mi van még ami sokaknál anomáliákkal megy? rdr2 v valami ilyen rémlik még, olyan lenne jó ami viszonylag olcsó alternatív helyekről, pl instant gaming, drágát nem akarok venni tesztre_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Vitee
aktív tag
Igaz egyszer csinálta csakViszont sikerült elérnem, hogy a Warzone, a packet lossos akadozáson kívül most már végre jól fut
AMD fórumon olvasott megoldással sikerült a legújabb driverrel megtartanom az FRTC-t, így teljesen jól lehet limitálni az fpst, sokkal jobban mint a külső programok, vagy az ingame limiter ami elég hülyén működik.
19.12.1 drivert feltelepítettem, majd eszközkezelőben megkerestem a kártyát, majd manuális úton megadtam a letöltött 20.2.2 driver, display részét. Így felrakta a legújabb drivert, de a kezelőfelület maradt a régi.
Így van local FRTC meg van Radeon Boost is Fortnite alatt, bár nem próbáltam ki.
Nekem ez így bevált és a Warzone végre így nem droppol folyton, csak amikor szerver oldali lagg vagy packet loss van.
Most nem használok Auto UV-t, hagytam defaulton, így néztem Hwinfoban és 2076-ig boostolt a kártya maximum, játék alatt.[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
robogo81
senior tag
Sziasztok!
Kipróbálta valaki már a resident evil 3 demóját?
Ugyanolyan sokat rá lehet rakni a minőségre,mint az előzőre,bírja,de a gépemen ha annyira leterhelem(beállítássokkal) vagy rárakom a vsync-et,akkor elkezd laggolni,kihagyni kockákat,ha alámegy 70 fps-nek,akkor is,minél kevesebb annál jobban,ha nincsen korlátozva a frame,akkor simán hozza a 100+ fps-t,persze emberi határokkal,de a gpu 90+% pörög,akkor is ezt csinálja,ha a rivatunyerben kézzel korlátozom a maximumot.
A játék szép,szinte a mindent rá lehet rakni,kivéve ami nagyon terheli(maxos árnyékrészletesség,maxos textura,meg a 100% feletti részletesség,de ezt még lehet valamennyire ráadni,).redmi note 8 . psn:robert_warior
-
GIORGIONE76
őstag
Üdv köztetek egy Aorussal, elsőre nem rossz, sőt ... a freesync miatt gondoltam hogy egyszer márpedig oldalt váltok, de volt már Nitro-s 580am, úgyhogy semmi sem meglepetés,
max hogy a szoftveres dolgok azóta sokat fejlődtek, ez a szememben piros pont
a driverest meg meglátjuk ...https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
GIORGIONE76
őstag
válasz GIORGIONE76 #8485 üzenetére
Ajjaj, rögtön kérdésem van
végigmentem a szokásos bencheken,
Time Spy siker
Superposition siker
Firestrike failed ("tessellation load modified, result invalid")
miért lehet ezmindhárom beállítással végigmentem ami a tessszellációra vonatkozik, egy sem lett valid!
szerintetek?
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
-
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #8487 üzenetére
Az új driver miatt van.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #8491 üzenetére
Tegnap jött a driver, gondolom majd pár nap.
De ez nem a driver hibája.
Gondolom a 3dmarknak csak a WHQL felel meg.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
veterán
válasz GIORGIONE76 #8493 üzenetére
Gondoltam megnézem én is, elsőre valid másodikra ugyan annyi pont stb not valid Tessellationnal ....
-
kory1987
tag
sziasztok,
RX 5700 XT kártyák közül melyiket vennétek?illetve két kártyát látok társai alatt,
SAPPHIRE Radeon RX 5600 XT Graphics 6GB GDDR6 100K
ASUS Radeon RX 5700 EVO OC 8GB GDDR6 120Kmennyire jó vétel ez a kettő, nekem rx 580 van, hozzá hasonlítva, ár/érték arányban mit gondoltok ezekről összességében, 5700 xt kártyákat is beleértve..
köszi, Kory
-
Chaser
legenda
válasz kory1987 #8496 üzenetére
5600 xt pulse a legjobb ár/értékű kártya, ha mázlid van 5700 xt hűtésest kapsz, akkor pedig best best best buy
helyedben sietnék, volt némi áringadozás, pár napja még 96e is volt, de elindult felfelé, volt 5700 pulse is alzánál 121e-ért, de eltűnt, már nem is listázza
rx 580-nál sokkal erősebb és kevesebbet is eszik, az egyik leghalkabb kártya az xt hűtéssel, gyakorlatilag 1:1-ben 5700, kivéve h ez 6gb@192 bit, az 5700 pedig 8gb@256 bit_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
válasz GIORGIONE76 #8495 üzenetére
DDU-val letolód és mehet rá egy régebbi.
-
fahrii
őstag
válasz kory1987 #8496 üzenetére
Néhány hétig rx580-at használtam, majd rx590, most rx5600xt.
Óriási előrelépés volt teljesítményben, fogyasztásban és ezzel együtt zajszintben is.
Ahogy Chaser is írta az alzás 5600xt pulse bestbuy. Számomra nem nyújtott volna annyival többet egy 5700xt, ami ezt az árkülönbséget indokolja.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Újra kellet raknom a drivert windows-os baszakodás miatt, ugyanazt a drivert tettem vissza, eddig faszán tartotta az órajelet akkor is amikor nem volt kihasználva a kártya, 2010-2020 mhz körül ment játékok alatt. Most ugyanazzal a driverrel pl csgoba 1400mhz fölé nem is megy. Valahogy ezt meg lehet piszkálni vagy előtte csak bugos volt?
Egész boldog voltam hogy végre rendesen működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest