Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
Sziasztok,
Van itt olyan, aki 1080-rol valtott 5700XT-re? Aki ilyet tett volna, az mit mond? Megerte? Van jelentos teljesitmeny kulonbseg?Koszonom! :-)
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
Koszonom mindenkinek, lehet belevagok, ha jo aron beszamoljak a garis Sea Hawk X-em. :-)
-
gaben88
őstag
Na, holnap osszeall a full AMD konfiogom (Giga lappal es kartyaval), mert holnap megyek az Alzaba az 5700XT-ert.
-
gaben88
őstag
-
gaben88
őstag
-
gaben88
őstag
Giga 5700xt-re en is feltettem a szeptemberi BIOS-t. Letezik, hogy ezek utan a TimeSpy invalid eredmenyt dob? Amugy alapon a GPU score-ok jobbak lettek. :-)
Amugy ki mivel OC-zik? A gyari AMD megoldasa nekem kinai... MSI AB? Esetleg a gyari Giga Aorus Engine?
-
gaben88
őstag
Nem bírok rájönni, de melyik most a legtutibb beállítás egy LG 29WK600 monitor esetén (Freesync 40-75hz)? Freesync on, ez alap. De utána? V-Sync on vagy off? FPS-t érdemes limitálni pl RTSS-el? Chill? Antilag? Bővített szinkronizálás? Egyéb? Elvesztem a beállításokban...
-
-
gaben88
őstag
válasz gaben88 #5847 üzenetére
Újabb bench, ugyan azzal a beállítással, de már HWiNFO adatokkal (elég halkra van konfigolva a hűtés a gépemben, az vicces, hogy a system 2 ház FAN be se kapcsolt , bár a VGA ventinél meg tuti hülyeséget ír a maximum venti forudlatnál, mert nem hallottam egy pillanatra se annyira felpörögni ):
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Én pont a sorozat miatt kezdtem el újból és nálam ezzel a beállítással, sima liba a játék, meg se kottyan a kártyámnak, szinte alig van hangja közben és nem vettem észre nagy droppokat se. Legújabb Adrenalin van fent eslő perctől.
MÁS: Ha már FRTC-hez ragaszkodnak sokan, akkor a RTSS-el beállított FPS felső limit nem ugyan ez? (Engem single játéknál nem zavar, ha 50-75 fps között ingázik a játék Freesync mellett.)
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
válasz gaspargeri #5942 üzenetére
Azért nah... miért lenne szar? Nálad van valami bibi, ez tuti!
Én is pont Witcher 3-at toltok most 3700X-el és 5700XT-vel, a legújab driverrel és tükör sima a cucc, meg se moccan 75 fps-ről (érzésre se zuhan be). Pár hsz-el feljebb teszteltem többféleképpen is.
De, ha már ez a téma. Afterburner+RTSS miért nem dobja ki az OSD-t Witcher 3 alatt? Random Epic (Overcooked) vagy Steam (Humans: Fall Flat) játék alatt meg igen.(Játék beállításaiban ki lehet kapcsolni a FPS limitet... )
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Itteni tanácsra én most így használom a kártyám a legújabb driverrel Witcher 3 alatt:
FS: on
Anti lag: on
Witcher 3-ban pedig az fps korlátlan, de a V-sync be van kapcsolva (ami FS miatt elméletben nem jelent hátrányt). Na, így nekem minden nagyon fluid és se érzésre, se kiírás alapján se nagyon esek ki a 75fps-ből. Bár hozzáteszem, nekem csak 40-75fps között menne a FS, tehát lehet 144-nél én is így szívnék. Bár 144 fps-t azért ultrán nem nagyon ér el egy 5700XT sem, nem?Bossp: Ilyen riser kábelből van már PCIe 4.0-ás?
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Giga 5700XT-t valaki próbálta már riserrel? Jobb vagy rosszabbak vagy tök ugyan olyanok úgy a hőfokok? Egy ilyen házba raknám úgy be: [link]
-
gaben88
őstag
válasz BjTango #6217 üzenetére
Őőő, ez szerintem nem "hiba". Több 100 fps-nél minden mai VGA cicereg (coil whine), legyen az Nvidia vagy AMD.
Megoldás? Ne negedd, hogy 75 fps fölé menjen a játék, még menüben se. Ezt, hogy tudod elérni? Pl: V-Sync bekapcsolásával játékban (Adrenalin driverben meg Anti Lag bekapcsolásával mellette) vagy FPS korlátozással (ebben az esetben az új driverben a chill-t lehetne használni (pl min/max-nak is 75 beállítva) vagy pl a RTSS-el korlátozod le 75-re, vagy ha van rá lehetőség, akkor a játékban mondod, hogy a max fps 75).iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
160 határeset, de nálam se volt jellemző egyik kártyámra se, de 200 fölött, pl játék menüben azért megjött a hang nálam majdnem minden kártyával emlékeim szerint, ha véletlen nem kapcsoltam limitet. Nekem FSP Raider 550 tápom van amúgy és igen, lehet ezzel is összefüggés.
De az is tény, hogy 60, 75 fps-nél egyik kártyának se lenne szabad ciceregnie!iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
válasz Create. #6259 üzenetére
Szerintem legyen egyben.
MÁS, picit off, de az 5700XT miatt agyalok rajta, hogy segítek neki még egy picit! Van nekem egy ilyen házam az adatlapomon látható konfiggal: [link] Jelenleg egy CM R4-200R venti tolja be a levegőt, fent egy Arctic P140 tolja ki és hátul a Mugen 5 rev B mögött egy CM MF120R szintén tolja ki. Arra gondoltam, hogy lentre, a táp elé beszerelném az itthon pluszban, elfekvőben lévő Kaze Flex 120 ventit, hogy tolja be a levegőt. Lenne szerintetek értelme? Segítene bármit a VGA-n? Úgy állítanám be, hogy a VGA-t monitorozza és akkor induljon csak el, ha pl a VGA 50 fokos. Szerintetek?
-
gaben88
őstag
válasz MZsoltee #6297 üzenetére
Pont az gondoltam, hogy az a jó a SP-ben, hogy kb nem befolyásol semmit a proci, ellenben egy TS-el vagy FS-el, de akkor lehet még is, mert semmi OC-t nem kapott az 5700XT, csak az AMD driverből beállított automata feszültségcsökkentést, amivel 1150-re veszi vissza 1200-ról.
[link]iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
Na, utolert volna engem is a driver szopas?
Ma esti kis jatek alatt vettem eszre, hogy Gears 5 es Witcher 3 alatt neha egy negyed mp-re megakad a jatek, de vele egyutt a hang is. Ez uj, nekem eddig ilyet nem csinalt. Ez lehet AMD driver hiba lenne (5700 XT)? Amikor eszleltem, akkor frissitettem a legujabbra az egyel ezelottirol es nem lett jobb. Hatterben semmi nem fut. Meg a PCIE3.0-t is belottem, hatha. WTF?iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
válasz zsida.kornel #6584 üzenetére
De mitol lehet ez, egyaltalan a VGA miatt? 2-3 napja ilyet meg tuti nem csinalt. Lehet ma, ha csinalja, kiprobalok egy regebbi drivert, hatha...
Amugy en is USB fulest hasznalok es amikor a hang megakad, akkor egy apro mikro lag is jelen van. Es ja, neha ezt a menuben is csinalja, tehat terheles nelkul.[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
válasz AlienApollo #6794 üzenetére
Ha csinálsz egy DDU-s törlést és tisztán újratelepíted a 20.1.4-et, akkor sem veszi neked vissza a mem clock-ot? Ebbe én nem törődnék bele...
-
gaben88
őstag
A V-Sync-nek mukodnie kene Freesync mellett szepen. Nincs a driverben veletlen bekapcsolva a Radeon Enchanced Sync?
Chillt en 60-75 kozott szoktam hasznalni single jatekoknal, multinal viszont offolom, de nincs gondom most. Minden ok! :-)De, ha minden kotel szakad, akkor RTSS-t ajanlom en is.
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
válasz curmpli #6934 üzenetére
Szerintem fog jönni mindenre javítás előbb vagy utóbb, illetve nem is mindenkinél vannak jelen. Pl nálam kb megvétel óta hibátlan a kártya, bár leginkább single játékokkal játszom 60 illetve 75 fps-el.
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Szia,
Pont ezen okok miatt váltottam Sea Hawk X 1080-ról Giga 5700 XT Gaming OC-ra. Nem bántam meg.
Viszont tudomásom szerint a gyári blower 5700XT-hez már egy picit kevés tud lenni, ha értelmes hangerővel hajtod a ventijét.iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
Én nekem elég volt a 1080, nem váltottam volna, de pont a gari és értékvesztés, stb miatt, azt a 40ezer ft-ot nekem megérte váltani decemberben. Én leginkább single player játékokkal játszom, 60-75 fps-el, nincs gondom vele. De pl TimeSpy-ban azért erősebb kártya jócskán az 5700 XT.
Én eredményeim, bár már a CPU is más: [link]
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Van itt olyan, aki a legújabb drivert használja, van HBO GO előfizetése és Chrome böngészője? Ha igen, próbálja már ki legyen szíves, mert nekem most valamiért tökre összefossa magát a Chrome és fekete lesz az egész (hang megy). Nem biztos, hogy AMD driverrel van összefüggésben, de kitudja...
-
gaben88
őstag
Na, tök fasza, frissítettem én hülye az Edge-et, most már az is Chrome 80 és már az is dobja a fekete képernyőt HBO GO és bizonyos YT videók mellett. Pl: [link] Legújabb driver van fent és ahogy látom ezt csak 5700-el csinálja... Tehetek fel egy Mozillát, ha videót vagy HBO Go-t akartok nézni? Hardveres gyorsítást, ha kikapcsolom, akkor nem érzem olyan folyékonynak a videókat magasabb felbontáson.
Reddit bejegyzés hozzá, érdekes, hogy csak 5700 (XT) tulajok panaszkodnak: [link]iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
válasz Lezli25 #7369 üzenetére
Amire válaszoltam hsz-ben lévő hiba javítva lett a Google által az új 80-as Chrome-ban. 5700 XT mellett most már az HBO GO és bizonyos kódolású YT videók már nem dobnak fekete Chrome képernyőt.
-
gaben88
őstag
válasz Lezli25 #7389 üzenetére
Itt a changelog hozzá: [link]
"Disable NV12 dynamic textures on AMD GPUs in general. We disabled dynamic textures for a few integrated GPUs, but it turns out for discrete GPUs we also need to disable them. Otherwise videos fail to display when HW overlays are enabled. This has been confirmed locally by xose@google and also AMD that it is the right fix for the issue. "iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
Meh, itt mindig összefossa magát nekem is a Witcher 3: [link] Érdekes, hogy csak 5700 (XT) alatt és érdekes, hogy ilyenkor a "gpu feszültséghiány" beállítást is elfelejti Adrenalinban. Legújabb driver van fent...
-
gaben88
őstag
válasz AlienApollo #7511 üzenetére
Witcher 3 alatt 2x16GB esetén egyszer sem lépet közbe az ISLC-t. Kíváncsiságból próbálgatom még. :-)
-
gaben88
őstag
válasz AlienApollo #7560 üzenetére
Ennek jól olvasom, hogy nincs hátránya?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI AERO ITX Rx 6400 garanciális 2026.2.11-ig
- ASUS GEFORCE GTX 760 DIRECT CU II OC 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DP hibásan, bontásra eladó
- MSI RTX 3060 Ti GAMING X (LHR) 8G videokártya garanciával
- Eladó gigabyte ATI Radeon 9550 AGP 8x videokártya 256mb
- MSI GTX 1080 Ti ARMOR OC + Arctic Accelero Xtreme III hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest