- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajusz15
senior tag
Hello! Mit gondoltok, egy alap 3870k mennyire hajt ki egy 560Ti-t ?
-
MZperX75
addikt
válasz
antikomcsi #4694 üzenetére
-
Silentfrog
veterán
válasz
antikomcsi #4694 üzenetére
Meddig vártál,hogy ezt a szóviccet el tudd sütni?
-
Silentfrog
veterán
válasz
antikomcsi #4690 üzenetére
Szerintem "tudnék" a szó amit akart irni.
-
MZperX75
addikt
válasz
antikomcsi #4690 üzenetére
Vagy egy jó monitort
-
antikomcsi
veterán
-
MZperX75
addikt
válasz
matepalfi #4688 üzenetére
Éppen ez jutott az eszembe,az az eszem ágában nem lenne húzgálni sem a procit sem a IGP-t szerintem totál felesleges.
10-20% teljesítménynövekedés 100% fogyasztás növekedéssel
"és ha én nem húznám a procit sem a gput akkor azzal ugyanúgy tudnák játszani vagy akkor tényleg kevés lenne?"
Nem nem lenne kevés!Inkább alacsonyabb fogyasztás mellett a legnagyobb teljesítmény.
Felejtsd el ezeket AMD trollokat
-
matepalfi
aktív tag
és ha én nem húznám a procit sem a gput akkor azzal ugyanúgy tudnák játszani vagy akkor tényleg kevés lenne?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi #4683 üzenetére
Nekem ment alapon 850-et, igaz ez minden procinál változhat és az alaplaptól is függ.
Silentfrog
Ja kérem de az nem K-s APU-val volt és az egész BUSZ frekvencia megvolt emelve, ami teljesen más tészta.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #4680 üzenetére
IGP tuning +30W
de hisz annak nem kell + feszültség, hogyan jött ki neked annyi?
-
-
matepalfi
aktív tag
köszi a sok véleményt.
és lehet olyat hogy csak az igp-t húzom és a procit nem?
más: ez a fogyasztásban hogyan jelentkezik ha meghúzom? -
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4675 üzenetére
Jó engem nem kell meggyőznöd mert használom az APU-t csak figyelmeztettelek hogy ott DualGrafics-ban ment.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4673 üzenetére
De ne feledd hogy az CF-ben van egy 6670-el.
-
daredar562
tag
válasz
matepalfi #4671 üzenetére
Én is most fogok Llano gépet összerakni, 2 hónap alatt... és ahogy néztem a teszteket nekem bejön, meg lényegében ahogy fogalmaztatok egy "kocagémernek" tökéletesen megfelel
am a mostani játékokat is képes elvinni aho néztem 30fps között...de adok egy vidit is
egy kis Benchmark
-
matepalfi
aktív tag
Hát csak újonnan voltak az alkatrészek, ha megvnnak a dobozaik.
Jah és most nézem nem hat éves, lehet az már 8 vagy afelett, mert nagyon de nagyon régen kaptam
Azt tudom, hogy egy Mistral nevű cégnél lett összerakatva, még akkor mondván hogy a kor követelményeinek megfeleljen (ez lehetett 2002-2005 között ???)Pénzben nem tudok olyan sokat rászánni hogy egy inteles gépet össze tudjak rakni, és a fogyasztás is nagyon fontos, ami a Llanonál 5*:
Akkor bátran vehetek egy Llano-t és az nekem azt mondjátok hogy jó lesz a 19"os monitor mellé?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
matepalfi #4665 üzenetére
Ezekhez elég lesz a Llano - még a GTA 4 low-hoz is -, csak nézz utána, hogy konkrétan ezeknél a játékoknál van-e haszna a DualGraphics opciónak, vagy nincs - lesz olyan, amihez ad majd többlet teljesítményt a diszkrét vga, és olyan is, amihez nem -, és ennek megfelelően vegyél vagy ne vegyél bele pci-e vga-t.
-
MZperX75
addikt
válasz
atti_2010 #4666 üzenetére
Inkább egy Llano a videó kártya árából meg vegyen egy rendes monitort 22-24" 1080p-et!
Az a gép ami neki van az 6éve is szar volt!
Azok a játékok amit leírt mind nagyon nagyon szépen mennek HD-ben max-mediumon a Llano igp-jén is.
Később vehet hozzá egy jobb VGA-t olcsón.
matepalfi:
Atomkomcsi+1 -
-
matepalfi
aktív tag
igen muszáj
Mit jelent az hogy "koca játék"? Nem hallottam még ezt a kifejezést
(#4662) antikomcsi , (#4663) atti_2010 és (#4664) MZperX75:
Igazából nekem a következő gondom van:
Nekem a mostani konfigom már vagy 6 éves.
1 magos proci 1.8ghz-n, 700mb ram, nvidia gforce mx 440 64mb-os vga val
Most szeretnék váltani mert eljött az idő hogy ez a gép szinte youtube videózásra is kevés lesz. pl.: counter strike 1.6 minimum beállításokon is csak 15fps-t kapok maximum.
Régen nem játszottam "komolyabb" játékokkal.
Most pedig nem tudom hogy nekem milyen erős konfig kellene.Ami biztos: Játszani szeretnék a következő játékokkal, de ezekkel kielégítő minőségben (tiszta legyen a kép, ne legyen pixeles mint a minecraft
):
- Counter strike 1.6 és Source (multiplayerezni főleg, NEM BOT-okkal)
- COD Modern Warfare részek és előtte lévőek is (MW1-2 biztos hogy multi is lenne)
- Fallout 3
- Need for Speed részek lehetőleg a legújabbakig
- Dirt 3
- F1 2010 és 2011
- Talán még GTA IV (ez lehet lowon is hogy azért kapjak min 30fps-t)
-Jah és kockulni MinecrafttalMonitor hozzá egy 19"-es philips lenne aminek a max felbontása 1366 x 768 lenne és ha lehet én ezen az 1366 x 768-on játszanák, de legalább is nem a minimumon, de nem is fullhd-ban.
És mellé a proci része tényleg elég legyen 3 évig, mert maximum akkor ha az igp nem lesz elég 2-3 év múlva letiltom biosban és veszek bele egy dedikált radeon hd-t.
Gondolom azért filmezést, netezést nem kell megemlíteni, arra biztosan tökéletes.Erre kellene nekem egy új gép esetünkben a Llano, de nem tudom hogy az elvárásaimnak (amit fentebb is leírtam) megfelelne.
-
MZperX75
addikt
válasz
matepalfi #4661 üzenetére
Körvonalazd ,hogy mit vársz el ,mit szeretnél,ahhoz kell konfigurációt választanod,és persze a pénztárcádhoz mérten döntened.
Nincsenek rossz konfigurációk,csak rossz döntések.
Mire van igazán szükséged?
(én is most jöttem rá ,a legjobban egy laptoppal lennék el) csak az utolsó tétel hibádzik...a lové!"ertem
nah most akkor kicsit elbizonytalanodtam.
eddig llanot akartam mondvan hogy olcso es jo."Igen olcsó és jó!
"de kozben meg nem is akarok ra kolteni a konfigra min 2 evig.
ezek szerint a vga reszre muszaly lenne ?
akkor csak nem uszom meg kulso vga vetele nelkul."Nem kötelező költeni!
Miért ne lenne elég egy Llano 2 évig?
Ha kicsit kevesed a IGP teljesítményt még mindig vehetsz bele egy VGA-t később pl?HD6670-et bagóért(most 14.000Ft-tól van már) drágább semmiképp nem lesz.
Egy HD7750-es 22+áfától már most is van.atti_2010:
"Akkor egy Phenom 2 vagy egy FX és egy HD-7770 VGA, garantált 2-3 év, de koca játékra szuper a Llano ahogy a fórumtárs is mondja."Inkább egy G530-as olcsón, amit később tudsz fejleszteni akár I7-re is FM1 kilőve ,de a AM3+ -nak is meg van pecsételve a sorsa,nem ez a jövő,talán októbertől a FM2,FM2+
-
-
matepalfi
aktív tag
válasz
atti_2010 #4657 üzenetére
jó igazad van
Csak fura volt hogy marui is 100on futtatta az igpt pedig abban meg grafikai opcio sincs (ja de: vér be/ki)
csak belegondoltam hogy pl egy vga az nem biztos hogy 100on megy pl a cs mellett (pl hd 7700 szeria).
tanulsag: ne becsuljuk tul az igp-t
----
a hd 6550d nem egy hd 6570nek felel meg? -
atti_2010
nagyúr
válasz
matepalfi #4656 üzenetére
Hát de könyörgöm nemrég még elképzelhetetlen volt hogy azok a játékok elinduljanak egy IGP-n, most meg azt várnád hogy 50%-on vigye.
Aba kb egy 4670-es GPU-nak megfelelő IGP van belesűrítve, pár éve még 25k volt csak egy olyan VGA, most meg kapsz érte még egy 4 magos procit is.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
atti_2010 #4648 üzenetére
nem a proci megy 100on, hanem az IGP.
szoval az igp ha idleben van akkor 0%, ha netezik es youtuben videot nez akkor 15% a max, de ha barmilyen jatekot elindit, pl.: dirt3, fallout, cs, vagy MARIO BROS akkor az igp minden esetben 100% megy. szerintem egy mario kozben nem kellene fullon hajtani az igpt -
atti_2010
nagyúr
válasz
matepalfi #4647 üzenetére
Az ilyen típusú hibákat nehéz kiszűrni, lehet hardveres de szoftveres hiba is. Meg kellene mutatni valakinek aki ért hozzá de komolyan. A feladatkezelőt nézzétek meg ott mutatja mi használja annyira a procit, nekem egyszer a hibás Realteck driver volt, vagyis inkább a szoftver ami vezérli.
-
Tomix24
addikt
válasz
matepalfi #4642 üzenetére
A Bios-ban érdemes beállítani a Cool'n'Quiet-et és többi energia gazdálkodási csodát. De ez a 100% max akkor lehet ha valamihez gyenge szegény, és minden erejét be kell vetni. Pl itt láthatod hogy film nézésnél alig 10-20%-on erőlködik. [link] A6-3500 esetén.. De lehet valami elállítás is, vagy szoftver hiányosság, stb stb.. 100%-on nekem akkor megy ha konvertálok, és minden magot munkára fogok(mert lehet pl 1 magon konvertálni, a másik kettőn meg netezni pl.
-
matepalfi
aktív tag
udv!
egy olyan kerdesem lenne hogy ismerosom llanojan lattam hogy a gpu ha kap barmilyen szamitasi feladatot akkor 100%-on megy. legyen az pl. mario bros vagy fallout 3.
a gpu mindig 100%on megy ha van feladat?
idleben termeszetesen 0%on megy a monitor program szerint.
a kerdesem osszegezve: nincs a szamitas nehezsegetol fuggoen skalazodas az igp kihasznaltsagaban? mindig ha van feladat akkor 100% ha meg idle van akkor 0? -
atti_2010
nagyúr
válasz
headhunter #4640 üzenetére
Karácsony előtt, elméletileg Október a start.
-
headhunter
addikt
Mikortól lehet megvásárolni a Trinity A10-5700, A10-5800 procikat és FM2-es alaplapokat? (Karácsony előtt vagy 2013?)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4637 üzenetére
Már jártam úgy hogy a helyi bolt befuccsolt, sohasem kaptam vissza a pénzemet pedig a fogyasztóvédelmieknél is kilincseltem.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4635 üzenetére
Gyanítom hogy a többi alkatrész is olcsóbb valamivel, bár lehet tévedek.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4633 üzenetére
Én a I -től vásároltam többször jó árak vannak nem volt gond, a másikat nem ismerem.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4630 üzenetére
Sokszor egy nagykernél sokkal jobban jársz mint egy kisvárosi bolttal mert mi van ha csődbe megy, egy nagykernél nagyon ritkán fordul elő és sokszor gariztatni is könnyebb, a postát is ők állják ha vissza kell küldeni. Akkor a választékról még nem is beszéltünk.
-
daredar562
tag
válasz
Taifa Díaz #4629 üzenetére
gondoltam rá h netröl rendelem meg a gépet...csak ugye gúy a garancia meg kétes ...hogy betudom-e vinni, vagy nem
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
daredar562 #4628 üzenetére
2 hónap...
Annyi idő alatt már az ebay-ről rendelt cuccok is ideérnek 3x...
-
MZperX75
addikt
válasz
daredar562 #4622 üzenetére
Dehogynem! DDR2-es korában minden lap tudta sőt neked ezt beállítani sem kelletett.
Talán RamBus ramnál voltak az első kísérletek.
DDR1-nél már működött néhány lapban-e móka.
Kérlek javítsatok ki ha tévedek.(nekem az első nagy konfigom 1986-ban Commodore +4-es volt a primo után,azután 2db Amiga500-600,csak az első PC-m az már egy Pentium2-266 volt Slot 1-el 2db(összekötve) Voodoo2 12M +RivaTNT16M 98M-edoRammmal
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4624 üzenetére
Ha csak CL10 -esre futja nem múlik el a világ, fontosabb a 8GB.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4622 üzenetére
CL9-CL10-CL11 a DDR3 -al érkezett, a frekvencia lényegesebb az APU-nál és a Dual-Chanel.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4620 üzenetére
Igen, inkább.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4618 üzenetére
Cl9-Cl10 is elmegy, ha külön veszi meg nem biztos hogy mennek duálban és az APU-nál ez különösen fontos.
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4614 üzenetére
Inkább legyen 2x4Gb úgy nyugodtan lehet adni az IGP-nek 1GB-ot, csak vigyázni kell az alaplapokkal mert van amelyik nem engedi.
-
Tomix24
addikt
válasz
daredar562 #4611 üzenetére
1-3 Fps játékban ha nem sikerülne az 1866-ra húzás.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #4611 üzenetére
Nem lesz, pláne ha az 1600-as memóriákat meg tudja rántani 1866-ra, elég sűrűn sikerül.
-
daredar562
tag
hallooo
tesókám kérdezi ( ő is gépet vesz, naná hogy olyat mint én -.-")...hogy ha 4gb ddr3 1600mhz-set rak bele sokkal lassabb lesz-e mint 4gb 1866mhz-val ?
-
gbal65
aktív tag
válasz
atti_2010 #4567 üzenetére
Green konfig (cuccoknál) alaplapja is olcsó, 14K-s volt és hálókártya hol működött, hol nem... ki-be kellett húzgálni a lan kábelt (2hét után jött elő), csak most nem akartam már ezért várni heteket a lapra... Inkább bontóba vettem hozzá 700Ft-ért hálókártyát. Egyébként a 'gamer' konfigom lapját 2éve vettem (22 v 23K-ért) , azóta simán ment már 2500MHz-s NB-vel, 1,5V-os fesszel (3d mark) és hosszútávon 1,45V-tal), 2400-as HT-vel is. Semmi komoly probléma nem volt ,ám sajnos tényleg kicsit szégyenek ezek az olcsó lapok.
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #4608 üzenetére
Csak terhelve fogyaszt kevesebbet 30 wattal,idle a 3870k alá megy az i 3 nak is.
Sokan panaszkodnak,hogy a Bf 3 hoz már kevés az i 3 ,az a játék kéri a 2 nél több magot. Igaz én nem játszok sokat de a valós 4 mag után nekem visszafele fejlesztés érzésem lett volna az i 3 2120-alA tuningot értettem semmire mert azokat nem lehet tuningolni
#4607) atti_2010 Értem!
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #4603 üzenetére
"Nézegettem az i3 2120-at de az 2 mag +2 ht,tuning az semmi és még drágább is 4-5 ezerrel."
Azért nem semmi,mindenben hozza AMD-t sőt egy picit még gyorsabb is, mint A8-3870K És annál lényegesen kevesebbet is fogyaszt
És a ha fejleszteni akarsz csak egy lépcső vagy 2 maxon vagy a számítástechnikában.
Bár ,ha az ember nem szeretne VGA-t bele akkor marad az AMD ,én is így vagyok vele.
Majd ha elfogy a mostaniból a kraft 1-2 év múlva váltok megint talán Tinitry-re,talán....Ha meg szeretne VGA-kártyát az is AMD HD7700 nálal, mindent visz.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #4606 üzenetére
IDLE nem számít, a TDP-t azért emelik mert a frekvenciát is feljebb tekerik, de IDLE az nem számít.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #4603 üzenetére
Az FX4100 -6100 kb ugyanannyit fogyaszt IDLE, LOAD az más kérdés.
-
MZperX75
addikt
Nehéz szívvel,de ha tényleg jót akarsz olcsón,amit könnyen tudsz fejleszteni
Akkor egy Intel P G530-al kezd egy olcsó alaplapban ,azt később Intel I3-ra vagy I5,vagy I7-re csak egy proci cserével növelheted a teljesítmény,platform és alaplap válltás nélkül és kész.
10-12000Ft körül már kapsz Egy Intel G530-at 2 magos(van benne igp) ha beszarna VGA karid) és abban egy jó HD -sorozatú videokártyát is tehetsz,sebességben meg majdnem hozza a FX4100-et , szerintem olcsóbban kijössz mondom ezt AMD-s ként -
Silentfrog
veterán
Én azért vettem fm1 Llanot mert nem nagyon volt más ami viszonylag erős és keveset fogyaszt.
Nézegettem az i3 2120-at de az 2 mag +2 ht,tuning az semmi és még drágább is 4-5 ezerrel.
Akartam bull.-t venni de a fx 4100 megint csak 2+2 mag igy az sem kell . Az Fx 6100 már jobb lenne de az meg sokat fogyaszt idle modban biztos.
Igaz,hogy a 3870k mellé lett egy 7770 is igy nem sok érteleme van az Igp nek a prociba,de a mostani játékokat viszi szépen,nem eszik sokat és szorzózás mentes igy egy 3.5 ghz-et könnyedén ki lehet csiholni belőle fesz. emelés nélkül.
Engem nem sikerült rábeszélni a bull-i3 páros egyikére sem. -
giigz
veterán
Akkor úgy látom nekem pl. egy FX 4100-as kell.
Az meg már nem ez a topic, szóval köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hardcore café
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest