- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Új hozzászólás Aktív témák
-
alias_bobo
tag
válasz
Silentfrog #5599 üzenetére
Azért azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezeknek az FM1 APU-k hőmérsékletmérő szenzorai igen csak sokat tévednek.
Abból, kiindulva, hogy a környezeti hőmérséklete a gépemnek jelenleg kb 25C fok és az AIDA64 mind a CPU mind a GPU hőmérsékletére nekem 6C fokot ír ki, a tévedés 19C fok, de inkább több, mivel egyik alkatrész sem lehet hidegebb mint a környezeti hőmérséklet. IDLE állapotban +5 fok elfogadható a környezeti hőmérséklettől, így máris 24C fok differenciával mér a szenzor, tehát ennyit kell hozzáadni ahhoz, amit az AIDA64 nekem jelent.
Az imént állítottam le 40 perc után a prime-ot, ahol a max hőmérséklet nem érte el a 45C fokot. Ehhez, ha hozzáadom a 24C fokot, akkor 68C foknál tartunk, ami nem sokkal kevesebb, mint a 72C fok max hőmérséklet.
Egyébként én is megnézném azt a hűtés rögzítését és pasztázását a kolléga helyében.
Szerk: Mire befejeztem a mondandómat, már csak 3-4 fok között ingadozik a hőmérséklet...
-
Silentfrog
veterán
válasz
stipesman #5597 üzenetére
Én extrém tuning 3700 mhz és 1.54volt mellett sem láttam nálam 55 foknál többet/tx 2 hútővel ami ezért nem egy csúcs hűtő/
Ha láttad a 71 fokot akkor meg merem kockáztatni,hogy ott lesz a gond! Az nagyon sok alap orajelnél,még gyári hűtéssel is!Kezd a hiba kizárását a hőfokokkal.
Az alap hőmérséklet még nem is annyira mérvadó mert terheletlenűl nem fogyaszt sokat az APU de terhelve egyből felugorhat ha rosszul van fent a hűtő! -
stipesman
csendes tag
válasz
Silentfrog #5596 üzenetére
# kjani18
(itt válaszolok mindkettőtöknek, ha nem gond.)
két régebbi játékkal próbáltam eddig: hl2 és stalker.
csak a gyári, asus által előre megadott profilt (asus optimal) állítottam át a biosban, ami így inkább a performance felé tolta az értékeket.
resetet még nem próbáltam.
cpu hőfok jelenleg 40 fok körül van és a max sem volt több 71-nél.
2*2gb van, szóval igen, van rá lehetőségem. -
Silentfrog
veterán
válasz
stipesman #5594 üzenetére
Mindegyik játékban lefagy?
Nem piszkáltál semmit a biosba,orajeleket,memoria időzitéseket,ilyeneket?
Cmos reset után is fagy alap beállitással?
Hőfokok rendbe vannak? max 72 cpu
Van lehetőséged kipróbálni másik memoriával vagy ha kettő van akkor felváltva egy-egy modullal külön külön? -
stipesman
csendes tag
üdv!
segítségre lenne szükségem: most újítottam fel a gépem és valamiért játék közben folyton lefagy. se kép, se hang. fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond.
konfig:
asus f1a75-m pro alaplap
amd a8-3870k proci
4 gb kingston ram
500 gb wd caviar blue hdd
500w-os tápminden gyári értéken pörög, pontosabban a bioson belül állítottam be az asus által gyárilag megadott optimális profilt.
ötlet? előre is köszönöm!
-
cekkk
veterán
válasz
Aflamin #5590 üzenetére
Ezt inkább itt kérdezd meg
Biztos gyorsabban kapsz választ
-
Aflamin
tag
Üdv!
fontos lenne:
az asusf1a75-v pro-n nem megy együtt a dvi-hdmi?
Ilyet rendeltem, de akkor visszaküldöm felbontatlanul!
Melyik alaplapot kérjem helyette? DisplayPort kell! (A8-3870K) -
-
cekkk
veterán
válasz
atti_2010 #5587 üzenetére
De ez a 20-20-4es nem olyan véletlen, hogy ami megy az alaplaprészébe 20 ahhoz hozzá kapcsolni a 4 pineeset, hogy 24es legyen? A képen is olyannak tűnik nekem, meg ha jól tudom, akkor létezik is ilyen.
Én végül 150es tápot veszek, mert felesleges nekem a 203mas, játék nem lesz, csak film, noti töltőt értelmeset nem találtam kevés a 6A feletti -
atti_2010
nagyúr
Annak az adapternek amit használok van külön 4 pines ATX kimenetele, de lehet cselezni is, azxBos táp amit használok 12V ad le 203W-on tehát van benne szufla bőven, a 4pines 12V-ot be lehet kötni direktbe mivel a táp úgy is lekapcsolható, így megszabadítod az adaptert egy+ tehertől. A molexre nem ajánlatos kötni mert túlterhelődik.
-
cekkk
veterán
válasz
HeavyToys #5577 üzenetére
Nekem is [atti_2010] adta az ötletet
A kábelben van sárga(12 volt) fekete(gnd) plusz a kék piros, a kék piros ra egy kapcsoló mehet, a többihez meg kell egy csatlakozó amit fogad a paneltáp
De ha te nem tudod megcsinálni Pesten ezer ilyen elektorműszeres lehet aki ráforrasztja neked -
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Melyiket tartanátok célszerűbbnek egy 65W-os Llano-hoz, amiben lesz egy Blu-ray, 1db SSD és 1db 2,5 HDD:
vagy
Köszi előre is!
Üdv!
-
Silentfrog
veterán
válasz
FireKeeper #5572 üzenetére
Szerintem már van.
-
Tompie
őstag
Hozzávaló alaplap márkába ki mit preferál? Vagy FM1-ből kiindulva azt kinek mi vált be?!
-
cekkk
veterán
válasz
Silentfrog #5568 üzenetére
Néggyel fentebb
-
Silentfrog
veterán
Láttátok itt az első fecske! [link] 36 k.
-
Tomix24
addikt
válasz
FireKeeper #5565 üzenetére
Jaja, megindult. 10/01-re lesznek rakin is már. Márcsak MiniItx lapok kellenének, de semmi jele a gyártóktól hogy 1 hónapon belül lenne valami.
-
Tompie
őstag
válasz
FireKeeper #5565 üzenetére
Már csak a hozzá való lapoknak kell megérkezni
-
FireKeeper
nagyúr
kezdő árnak sztem abszolút korrekt. ha nem lesznek durva ellátási problémák, akkor mehet lejjebb is.
#5566: gondolom azok is napokon belül elérhetők lesznek. ki tudja, érik az új konfigom?
kicsit megrántott trinity még full hd-n is ki tudna szolgálni sztem.
#5567: mindenki a miniITX-re van ráindulva... nekem jó lesz a micro ATX is
bár kicsit hiányozni fog a 690 II Advanced brutális belső tere, de hát valamit valamiért.
-
Tompie
őstag
Vége az ár találgatásnak megérkezett az első FM2 processzor
[link] -
MZperX75
addikt
válasz
DaeMonS #5561 üzenetére
Tulajdonképp az egész játék (NFS shift)30-35Fps-el megy de 1 db az az egy pályán mégpedig ,a óriás döntött falú,nagy területű pályán csúnyán szaggat(ill 20fps közélébe esik,de valószínű egy rosszul optimalizált pályáról van itt kérem szó,a többi helyen gyönyörűen "folyékonyan" megy a játék én élvezem
1366x768mediumon nagyon jól játszható a games nincsenek akadások,ill egy kis zizzenés elképzelhető 10 autó felett 1pályán,általában a kanyarokban kicsit darabos,de az Phenom2 X4 3.4Ghz-en HD4870-1G-on is furi volt,az az ez is csak optimalizálásos gondokat vet fel,nem a Llano hibája.
Ami talán érdekesség még a játékban,hogy bírja 2x-4x élsimítást is elég jól megy vele szinte alig esik az FPS tőle.
Hozzáteszem 2x4Giga DDR3-1866 ramokkal valószínű,hogy kapsz ehhez még egy plusz 5-10% FPS növekedést. Az az 3-5Fps pluszt még elkönyvelhetsz. -
Tomix24
addikt
válasz
FireKeeper #5559 üzenetére
Youtubeon rákeresel az A8 amd szóra, és elég sok játékot futtatnak is
-
Tomix24
addikt
válasz
FireKeeper #5559 üzenetére
Assassin's Creed: Revelations
1280x1024.
WITH fraps - 20-30 constant FPS
WITHOUT fraps - 30-50 FPS -
FireKeeper
nagyúr
válasz
MZperX75 #5558 üzenetére
esetleg valami assassins creed nincs fenn nálad? igazából nekem az lenne az egyetlen, nagyobb igényű mainstream cím, ami érdekel, szóval kíváncsi lennék, hogy fut APU-n. a ph-s tesztekben sosincs benne (ami persze érthető, mivel gyakorlatilag egy konzolportról beszélünk).
-
MZperX75
addikt
válasz
DaeMonS #5556 üzenetére
NFS shift-et próbáltam A8-3820-al 1366x768 medium szűrés OFF 20-35Fps
2011 F1-et próbáltam 1600x900 high 4x szűrés 28-33Fps 2x szűréssel 33-40Fps.
CodMW2 multiplayer 12játékos 1600x900 Ultra 4x élsimítás 73-85Fps
Dirt2 1366x768/1600x900 High 2xélsimítás 25-35Fps(szépen stabilan viszi)
Spec Ops. (RPG) 1366x768High 2x élsimítás 35-40Fps.
Farcry2 1600x900 medium 4x élsimítás 28-40Fps szépen viszi.(DX10-DX11)
Nfs-eket annyira nem kedveli,de azért szépen fut.Crysist sem kedveli de azért el lehet lenni vele.
1-2 évnél régebbi gamesok nagyon pörögnek szépen mennek még 1080p-ben is.(persze Crysis wars,crysis-tól ezt ne várjuk)konfigurációm:
AMD Llano A8-3820(2.5Ghz)65W TDP 1.41V@1.25V GPU:HD6650D 2x2Giga DDR3-1600-ramokkal
HDD 3.5"500 Hitachi,monitor Benq24"1080p
250W-os FSP táppal. -
cekkk
veterán
-
Tomix24
addikt
Én is javaslok egy helyet, de ezt mindenkinek itt a fórumon [link]
Ide rakják ki a Béta státuszú drivereket, és ki is beszélik. 12.8 Whql a legjobb éppen, Windows 8-hoz is.
Én a 12.9-et próbálgatom épp, jobb a VGA tunning potenciálja mint az eddigieknek. Dedikált kártya esetén.
-
cekkk
veterán
válasz
Silentfrog #5549 üzenetére
Köszi mind a kettőtöknek, ezt nem találtam én meg
A sima kártyák között, meg nem voltak -
cekkk
veterán
A vd kártyákhoz honnan tudok drivert letölteni?
-
DaeMonS
tag
válasz
Tomix24 #5546 üzenetére
tokeletes
,
akkor megkernek valakit akinek ilyen konfigja van ( 60W )
egy SC2, NFS, hogyan muzsikal,
az elkepzelesem az h nem kell xbox, es mindenfele jatekketyere, ( az utobbi egy evben sem kellett ) de azert ha egyszer egyszer egy joy-al a kezemben leulok kicsit, akkor pihenteto jelleggel jatszassak kicsit.
Egyaltalan nem kell fullHD, a jatekelmeny a lenyeg most.bocs h enyniszer korbejarom, csak meg mindig nem vagyok 100% boztos benne hogy kell nekem ez a csere
-
Tomix24
addikt
-
DaeMonS
tag
ehhez a konfighoz mit szoltok?
ASROCK A75M-ITX
AMD A8-38xx PH forrasbol a 65W miatt
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT
WD 2000GB 5400rpm 64MB SATA3 WD20EZRX
LG GH24NS90 Fekete OEM
COOLERMASTER RC-120A-KKN1 Elite 120 Advanced
BE QUIET! System Power 300W 80+
COOLERMASTER GeminII M4 RR-GMM4-16PK-R1
TP-LINK TL-WN725Nbar a tapegyseg hatasfokaval nem vagyok meg megbekelve, csak jobb lenne vami kevesebb Wattot fogyaszto
-
cekkk
veterán
válasz
FireKeeper #5539 üzenetére
Szerintem simán megéri bele fektetni, egyrészt ha nem lesz jobb, akkor minek vegyem meg drágábban, támogatás, meg még lesz szerintem 1-2 évig , remélhetőleg
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Silentfrog #5540 üzenetére
sokan nem gondolkoznak elore
cekkk: azt nem mondtam hogy nem szabad megvenni, csak azt, hogy en a budos eletbe nem vennek mar Llanot
a trinity azert tetszetos, mert az FM2 tuti kiszolgalja meg a kaverit is, sot, talan korlatozasokkal az utodjat is (bar erre mar nem vennek merget). -
Silentfrog
veterán
válasz
FireKeeper #5539 üzenetére
Pedig a Am3 procik lapok is elég kelendőek!
-
Tomix24
addikt
válasz
FireKeeper #5534 üzenetére
Így igaz, csak szerintem több lesz pár hétnél , illetve sokan majd cserélni akarnak Llano-ról, ami lejjebb nyomja az árakat, amik már most is padlón vannak. Főleg a használt piacon [link] Talán érdemes lesz K-s végűekre vadászni potom pénzért. Senkit nem akarok lebeszélni a váltásról, csak meg kell nézni nagyon az ár/érték arányt.
-
Silentfrog
veterán
válasz
FireKeeper #5534 üzenetére
Nem akarok cinikusnak hangzani de a Llano ára beállt pár hét alatt? 30 pár körült indult,felment az égig most,hgy jön a új egy év után lett megfizezhető árú. A 3850 kezdte 28 ezertől és fél évig 40 felett volt. Ne igy legyen!
-
Tomix24
addikt
válasz
Silentfrog #5532 üzenetére
Jaja. És hozzá a lapok magas árai kezdésnek. Kicsit sok a lenti teljesítmény tükrében(szerintem)
Új tudás nincs, a Llano is tudja pl a BluRay3D-t, HD hangokat 24p-t, lehet vele játszani, filmet konvertálni a GPU-val. Szóval csak max a 65w-os fogyasztás lehet csábító ennél a modellnél:
A10 5700 3.4GHZ SKT FM2 L2 4MB 65W PIB -
Tomix24
addikt
válasz
Silentfrog #5528 üzenetére
Itt a PH-n vettem nemrég 22-ért A8-3780K-t és 14-ért A6-3670K. Ehhez képest pl
AMD AD580KWOHJBOX
A10 5800K 3.8GHZ BLACK SKT FM2 L2 4MB 100W PIB
Nettó 28 körül lesz + a bolti árrés.Mini Itx-es lapokról meg ne is álmodjatok , egy darab nincs bejelentve importra.
-
Silentfrog
veterán
Ahogy néztem a dollárba kiirt árakat szerintem a legerősebb Trinity 33-35 ezer körül lesz egyébként is a mostani 3870k nál ami 26 magasabb áron fogják adni. A letiltott grafikus mag nélkül egy 20k-s AMD Athlon II X4 651K is jobb vételnek néz ki.
De majd kiderül nemsoká.
Egyébként mi ez a fene nagy titkolózás 2 héttel a start előtt? Ilyenkor már nem szokott tele lenni minden az előzetes tesztekkel? -
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #5526 üzenetére
Csupán árazás kérdése.
-
Tomix24
addikt
Mielőtt rohan mindenki Trinity-t venni:
Tehát kicsit jobb lesz a Videókari része, de vajon annyival mint az ára?
CPU rész:
Ennyit a 4Ghz-ről.. Ha ez igaz, az gáááááz
Hol itt a fejlődés? -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #5523 üzenetére
Tinitry! (nálam ez kis kompakt HTPC-be,vagy mobil fronton nyerő lehet)
2modul/4szál versenyzik 4maggal/4szál.
Bull modul=1.6-1.7 Phenom2 maggal. az az gyengébb .
Lliano mag majdnem =Phenom2 mag.
Bizonyos számításoknál kijön az előny,de átlag szerintem nem.
Ha még valamit javítottak rajta az valamit gyorsíthat,elképzelhető Win8-ra már jobb megoldás.Emlékezz!
[link]Pl:
és ez a 4modulos 8szálas legnagyobb BULL volt!
De hát ki tudja ha mag/órajel gyorsul 25-30% akkor már nem lesz rossz!
De maradjunk I3-2100 as teljesítményénél maximum,ami 2 mag 4szál
Ez is 2 modul 4 szál!Tehát sokat ne várj a Tinitry-től,kapott egy újabb steppinget a bull mag,ami az előző szériában le volt tiltva+320sp GPU-t.Ennyi.
Lesz a Turbo cor javítva,némi fogyasztáscsökkenés valahogy úgy mint a HD7xxx-es családban a "zéró core" -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #5521 üzenetére
10-15% max GPU-ban CPU-ban meg
-10% erre mérget veszek.
-
-
MZperX75
addikt
válasz
bszabi84 #5517 üzenetére
HD6550D= Egy HD6570- videó kártya teljesítményével egyenértékű .
400sp az az sedder process van benne, ami alap 600Mhz fut,hozzá a rendszermemóriát használja ,ami minél gyorsabb annál jobb a VGA teljesítménye is.
nálam PL:
2x2Giga1600-rammal CodMW2 1600x900Ultra 4Xélsimítás 60FPS+(75-85Fps)
Játszható!de minél gyorsabb a ram ez az érték megy feljebb!+ azon az APU-n(CPU-n) amit linkeltél
600Mhz-es GPU órajelet egész jól meg lehet emelni 800Mhz-en tutin megy.SilentfrogMár megint megelőztél ,akkor ezt a linket már el is felejtettem,pont ezt akartam linkelni.
-
bszabi84
csendes tag
Köszönöm!
sokat segítettél! -
bszabi84
csendes tag
Hali!
Elmagyarázná nekem valaki, mit jelent
[link]
ebben a processzorban az integrált vga??? -
cekkk
veterán
válasz
atti_2010 #5513 üzenetére
Meg a használtak közt is szét lehet nézni.
Én pl ezt vettem
meg, vagy is majd szerdán kerül bátyámhoz, egy kis alkuval
Nem neked szántam a választ, csak már így nyomtam meg -
atti_2010
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #5512 üzenetére
Azért 10k nem olyan sok egy jó hűtőért.
-
MZperX75
addikt
válasz
DaeMonS #5508 üzenetére
Az Általam linkelt házban gyárilag egy 250W-os FSP táp van,viszont Atti2010 által linkelt Hűtő nem jó hozzá,kicsi a hely,éppen ezért van nekem is csak 65W TDP-s processzor a gépben
ráadásul az is alul van feszelve.Gyári 1.41(1.36V)@1.2V-1.25V ig. Így még 65W-sem fogyaszt viszont 4mag 400sp az az teljes értékű igp(HD6650d)
Ilyen processzort itt a PH-n OLIVERDÁ-tól tudsz venni A8-3820(X4 2.5Ghz) 65W TDP, IGP HD6550D(600Mhz) ára 21.000Ft. (újonnan! az USA-ból)
[link]Erre viszont jó az a hűtő! Fogyasztása a legjobb!
Paneltápokkal nincs gond,csak buherálni nem akartam,mint Atti2010 kolléga egy PS3,vagy Xboxos tápot buherállt át ,egy PC-s konfigre használhatóra!
(Én nem mentem ebbe bele,mivel a táp árából majdnem kijön egy Ház+FSP táp ára 4 Giga rammal)
Amúgy is a MIB5140-es házikóm veri 20.000Ft-ot +10-15ezer nem hiányzott volna hozzá.
Ez a ház amit linkeltem 10200Ft volt(11500Ft boltban) csak én bennfektes vagyok áfa,nélkül vagy fél áfával vásárolok.Az FSP tápok hatásfoka sokkal rosszabb mint egy paneltápé.
Paneltáp 85-95%
FSP 75-85% használat típus függően. -
atti_2010
nagyúr
válasz
DaeMonS #5508 üzenetére
Elsőre egy kompakt vízhűtést akartam ajánlani
Buherálni olyan szempontból kell hogy egy külső tápegység működteti a cuccost +12v-rol (mint a monitort), erre a legalkalmasabb egy xbox táp 203w amiről a dugaszt le kel vágni és bekötni direktbe vagy esetleg egy más típusút ráforrasztani.Erről lenne szó: [link]
-
DaeMonS
tag
válasz
atti_2010 #5503 üzenetére
hmm
65W os procira gondoltam, nem tudom hirtelen h mit lehet konnyen kapni, pl iponnal..
de inkabb a kissebb fogyasztas a dominans most.a silent htpc-n van a hangsuly,csak neha-neha jatszanek...most ilyen hazam van, kb ezt szeretnem megtartani:
http://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2009/06/zotac/codegen_1600.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest