Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
matepalfi
aktív tag
-
matepalfi
aktív tag
válasz
katona.jozsi
üzenetére
milyen a fogyasztas?

-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
A bal felső sarokban milyen program ami kiírja a gpu adatokat?
-
matepalfi
aktív tag
És milyen alaplapot ajánlanátok hozzá?
jó lenne ha tudnék adni 1gb-ot az igpnek. -
matepalfi
aktív tag
és ha én nem húznám a procit sem a gput akkor azzal ugyanúgy tudnák játszani vagy akkor tényleg kevés lenne?
-
matepalfi
aktív tag
köszi a sok véleményt.
és lehet olyat hogy csak az igp-t húzom és a procit nem?
más: ez a fogyasztásban hogyan jelentkezik ha meghúzom? -
matepalfi
aktív tag
Hát csak újonnan voltak az alkatrészek, ha megvnnak a dobozaik.
Jah és most nézem nem hat éves, lehet az már 8 vagy afelett, mert nagyon de nagyon régen kaptam
Azt tudom, hogy egy Mistral nevű cégnél lett összerakatva, még akkor mondván hogy a kor követelményeinek megfeleljen (ez lehetett 2002-2005 között ???)Pénzben nem tudok olyan sokat rászánni hogy egy inteles gépet össze tudjak rakni, és a fogyasztás is nagyon fontos, ami a Llanonál 5*:
Akkor bátran vehetek egy Llano-t és az nekem azt mondjátok hogy jó lesz a 19"os monitor mellé?
-
matepalfi
aktív tag
igen muszáj

Mit jelent az hogy "koca játék"? Nem hallottam még ezt a kifejezést

(#4662) antikomcsi , (#4663) atti_2010 és (#4664) MZperX75:
Igazából nekem a következő gondom van:
Nekem a mostani konfigom már vagy 6 éves.
1 magos proci 1.8ghz-n, 700mb ram, nvidia gforce mx 440 64mb-os vga val
Most szeretnék váltani mert eljött az idő hogy ez a gép szinte youtube videózásra is kevés lesz. pl.: counter strike 1.6 minimum beállításokon is csak 15fps-t kapok maximum.
Régen nem játszottam "komolyabb" játékokkal.
Most pedig nem tudom hogy nekem milyen erős konfig kellene.Ami biztos: Játszani szeretnék a következő játékokkal, de ezekkel kielégítő minőségben (tiszta legyen a kép, ne legyen pixeles mint a minecraft
):
- Counter strike 1.6 és Source (multiplayerezni főleg, NEM BOT-okkal)
- COD Modern Warfare részek és előtte lévőek is (MW1-2 biztos hogy multi is lenne)
- Fallout 3
- Need for Speed részek lehetőleg a legújabbakig
- Dirt 3
- F1 2010 és 2011
- Talán még GTA IV (ez lehet lowon is hogy azért kapjak min 30fps-t)
-Jah és kockulni Minecrafttal
Monitor hozzá egy 19"-es philips lenne aminek a max felbontása 1366 x 768 lenne és ha lehet én ezen az 1366 x 768-on játszanák, de legalább is nem a minimumon, de nem is fullhd-ban.
És mellé a proci része tényleg elég legyen 3 évig, mert maximum akkor ha az igp nem lesz elég 2-3 év múlva letiltom biosban és veszek bele egy dedikált radeon hd-t.
Gondolom azért filmezést, netezést nem kell megemlíteni, arra biztosan tökéletes.
Erre kellene nekem egy új gép esetünkben a Llano, de nem tudom hogy az elvárásaimnak (amit fentebb is leírtam) megfelelne.
-
-
matepalfi
aktív tag
válasz
atti_2010
üzenetére
jó igazad van

Csak fura volt hogy marui is 100on futtatta az igpt pedig abban meg grafikai opcio sincs (ja de: vér be/ki
)
csak belegondoltam hogy pl egy vga az nem biztos hogy 100on megy pl a cs mellett (pl hd 7700 szeria).
tanulsag: ne becsuljuk tul az igp-t
----
a hd 6550d nem egy hd 6570nek felel meg? -
matepalfi
aktív tag
válasz
atti_2010
üzenetére
nem a proci megy 100on, hanem az IGP.
szoval az igp ha idleben van akkor 0%, ha netezik es youtuben videot nez akkor 15% a max, de ha barmilyen jatekot elindit, pl.: dirt3, fallout, cs, vagy MARIO BROS akkor az igp minden esetben 100% megy. szerintem egy mario kozben nem kellene fullon hajtani az igpt
-
matepalfi
aktív tag
udv!
egy olyan kerdesem lenne hogy ismerosom llanojan lattam hogy a gpu ha kap barmilyen szamitasi feladatot akkor 100%-on megy. legyen az pl. mario bros vagy fallout 3.
a gpu mindig 100%on megy ha van feladat?
idleben termeszetesen 0%on megy a monitor program szerint.
a kerdesem osszegezve: nincs a szamitas nehezsegetol fuggoen skalazodas az igp kihasznaltsagaban? mindig ha van feladat akkor 100% ha meg idle van akkor 0? -
matepalfi
aktív tag
Valaki nem játszik itt véletlenül cs sourceval?
hd 6550d mellett max beállításokon löhetne valaki pár képet frapsel hogy hány fps-t ad neki
-
matepalfi
aktív tag
koszi mindenkinek a valaszt.

-
matepalfi
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
értem köszi nektek.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
igen az az xfast lan :-)
-
matepalfi
aktív tag
kedves asrock fm1 alaplap tulajok!
erdeklodenek hogy az asrock honlapjan levo "lower latency than other motherboards" az tenyleg igaz-e?
komolyan kevesebb pingem lehet egy asrock alaplappal es a hozza tartozo programokkal mint masik alaplapokkal ? -
matepalfi
aktív tag
válasz
pendre54
üzenetére
az athlon 2 x4 651 K proci az 3ghz-n megy, pontosan egy amd Llano a8 3870k procival van egy szinten, sőt ebből a Llanobol is van.
Annyi hogy a 3870k-ban az igp-t letiltották, mivel hibás lett és így csak a proci működik az igp pedig le van tiltva a hiba miatt.Összehasonlítani max úgy tudsz hogy az amd oldalán megnézed a Llano procik specifikációit majd a tiédet vagy a kiszemelt procikét is és összehasonlítod magadnak.
Pl. én úgy szoktam összehasonlítani hogy az adatokat arukereso-n lenézem és összehasonlítok vagy hivatalosoldalakat nézek és magam hasonlítok össze
-
matepalfi
aktív tag
válasz
bandi94
üzenetére
De ahogy látom árban meg nincs különbség, szóval szerintem a "k"-s verziót vedd meg mindenképpen, később jó hasznát vezsed, és így tovább fog téged szolgálni a proci hiszen lehet "normálisan" húzni.

amúgy szerintem sincs sima 3870-es proci, az csak elírás lehet, pcx is sokáig két 3870k-t hirdetett, de kiderült, hogy ugyan az volt a két proci.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
headhunter
üzenetére
köszi

-
matepalfi
aktív tag
Hello!
Tudna nekem valaki ajánlani proci hűtőt amd 3870k-hoz?
max 6e ft lenne rá. -
matepalfi
aktív tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
az asus f1a 75m pro uefi biosban is engedne az igp-nek 1gb-t adni?
udv -
matepalfi
aktív tag
-
matepalfi
aktív tag
udv!
fm1hez tudtok mondani olyan alaplapot amiben az igpnek tudok adni 1gb ramot es lehet az orajelet tuningolni (proci es igp kulon)? -
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
hát ne akard letörni, nem arra való hogy feszigessék :-D
-
matepalfi
aktív tag
Szia!
Számolj utána.
A windows7-nek kell 2gb ram.
Az igpnek maximum 1gb.
az már 3gb.
A játékoknak is kellene 2gb szóval úgy jársz a legjobban, ha veszel 8gb dual channel ramot. 2x4gb-ot és lehetőleg 1866mhz-set.
Fontos, hogy nézd meg hogy az alaplap mekkora mhz-s ramot támogat.
(asusok támogatják 2000mhz-ig) -
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
A hybrid crossfire bugos még, sokan írták már itt hogy villog a kép stb. ez annak az oka hogy a két vga kártya (igp és a diszkrét turks) nem szinkronizál rendesen vagy valami ilyesmi.
szerintem az integrált 6550d is el fogja vinni mediumon vagy lowon.Atti_2010 hsz.-ben látod hogy a BF3 multiban 41 FPS-t kapott 1280x1020 felbontásban, és mind tudjuk hogy a multi gameplay az fps zabáló tud lenni főleg komoly csaták közben.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
hat igen, erre jo a Llano.
nekem is azert a Llanokra esett a valasztas, mert a mostani gepem az nagyon oreg mar es idleben 100w felett eszik. -
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
remelem be fog valni a gep :-)
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
oksi. persze asrock is jó. Csak nekem eddig asus vagy msi lap volt.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
szerintem az alaplap is rendben van, de en inkabb asust vagy msi-t neznek.
ha nem a jatek az elso akkor az 1600mhz ram is jo. es max 1gb-t adj majd a biosban az igpnek, tobbet felesleges. -
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
jobb lenne 1866mhz-s ram az igphez. kingston hyperx-eket ajanlom (kb 15e ft korul vannak 2x4gb dual channel)
-
matepalfi
aktív tag
Nagyon kihalt kezd lenni ez a topic, gondoltam mi lenne ha mindenki akinek van ilyen Llano procija, tehetne be képet játék közbeni screenshotot, hogy hogyan futnak a játékok és ha valaki jönne találna ilyen képeket a forumon.
-
matepalfi
aktív tag
udv. erdeklodenek hogy a 3870k ban talalhato grafikus kartya (hd 6550d) melyen erovel bir. Illetve hogyan lehet tuningolni a proci es a iigp reszt?
azert lenne fontos a kerdes mert ha eleg eros a jatekok kozepes szintu futtatasara akkor nem kellene kulon vga kartyat vennem hanem csak egy aput.
udv M. -
matepalfi
aktív tag
üdv! alulfeszeléssel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. mennyire érdemes a procit alulfeszelni, es ezzel mennyit wattot sporolok meg?
illetve ennek mi a módja? (biosban hol kell) -
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Szerintetek hogyan
járok jobban?
Veszek egy amd a8
3870k-t és az igp-t
használom, vagy veszek
egy athlon 2 x4 631-et
és veszek mellé egy hd
7750 vga karit?
-melyik az energiatakarékosabb
megoldás illetve melyik lesz jobb
hosszú távon és melyiket tudom
jobban játékra használni? -
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Szerintetek hogyan járok jobban?
Veszek egy amd a8 3870k-t és az igp-t használom, vagy veszek egy athlon 2 x4 631-et és veszek mellé egy hd 7750 vga karit?-melyik az energiatakarékosabb megoldás illetve melyik lesz jobb hosszú távon és melyiket tudom jobban játékra használni?
-
matepalfi
aktív tag
hy!
nezegettem ezeknek az athlon 2 x4 prociknak a specifikacioit es olvastam, hogy ezek is fm1es Llanokbol lettek csinalva az igp letiltasaval.
azt is lattam hogy viszont a fogyasztasra ugyanannyit irnak (100-100w).
az hogy lehet hogy az igp-s ugyanannyit esziik meg mint a letiltott igp maxon?
vagy ez csak eliras es valamivel kevesebbet eszik egy athlon 2 x4?
erdekelne a dolod
-
matepalfi
aktív tag
válasz
Tomix24
üzenetére
hogy eszik neked maxon 90w-ot csak, mikor alapból az athlon x4 631 100w-tdp-s és a hd 7750 meg ~50w-ot és mellé a többi alkatrész.
Az minimum 150w tdp a fogyasztás (proci+ vga leterhelve) ha maximum fogyasztást nézzük.Nem kötözködésből, csak érdekel hogy hogyan jött ki az a 90w max fogyasztás
-
matepalfi
aktív tag
ohh, igen így van, de írtam hogy BOLTBAN/ WEBSHOPBAN nem OEM kiszerelésben.
lehet venni, de sokan vannak akik nem vesznek OEM-ben és inkább boltban akarják megvenni a 2-3 év garival.Mondjuk ha megbízható/ leinformálható az a valaki, akitől megvehető OEM-ben akkor onnan én is biztatom a vásárlást a proci vásárlóknak, de vannak sokan akiknek valamiért fontos a 3év garancia
-
matepalfi
aktív tag
bocsi en nem uyg ertettem, csak a kerdest roviden fogalmaztam meg

de pl. egy 65tdp-s proci plusz egy 50-60 tdp-s vga az kb ott van mint egy Llano, igaz annyi penzert nem kapsz 4 magos procit.
meg persze azert egy llano igp-je megfelelo rammal nagyon jol futtatja a jatekokat (realis beallitas mellett). -
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy az új amd apu-k mikor fognak forgalomba kerülni? (4mag, 6550d igp, 65tdp) És hogy ezek mennyibe fognak kerülni kb+ a hozzájuk készülő fm2es alaplapok?
Érdemes-e várni a megjelenésig, vagy inkább a mostani llanokból érdemes szemezgetni? -
matepalfi
aktív tag
szerintetek egy amd a8 3870k apu
elég arra hogy ne kelljen külön
dedikalt gpu-t venni?
amire kellene az az, hogy
netezzek, kicsit néha játsszak css, gta 4, mw3,
dirt3 játékokkal. -
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy az AMD A8-3800 honnan szerezhető be, vagy mikortól lehet beszerezni?
Érdekelne majd egy ilyen darab -
matepalfi
aktív tag
Szerintetek melyik a legtakarékosabb, de azért jó igp-vel felszerelt amd Llano proci?
-
matepalfi
aktív tag
Érdeklődnék, hogy az amd Llano-k fogyasztása hogyan értendő?
pl.: ha van egy 100w-os APU, akkor annak a fogyasztásában benne van a CPU és a GPU összes fogyasztása, vagy csak a cpu fogyasztása 100w és még pluszba valamennyit fogyaszt a gpu?Leegyszerűsítve a kérdést: Amd Llano apu fogyasztása:
CPU+IGPU=100w?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Formula-1
- Arc Raiders
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós kamerák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi