Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1637) Banános Joe


Banános Joe
csendes tag

Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy mennyire jól beruházás egy FM1-es konfig, illetve van-e értelme az APUnak dedikált videókártya mellett. Hosszú lesz, muszáj leírnom az összes gondolatomat, mert csak így derül ki, ha hibás a gondolatmenetem. :)

Egy kis kutatással arra jutottam, hogy FM1-es gépet nagyon jó áron össze lehet dobni, a tesztekből és videókból pedig az derül ki, hogy kompromisszumokkal bár, de még játszani is lehet csak az APU-val.

Viszont dedikált videókártya mellett az xbitlabsos teszten az A8-3800-at az Athlon x4 630 lenyomta, az i3-2100 pedig köröket vert rá(sőt, sok helyen a Pentium G850 is elverte).

Passmarkos eredményeket is nézegettem, ott viszont toronymagasan vezet az A8-3850 az előbb felsoroltak előtt. Nem tudom ez a gyakorlatban mennyit számít, de remélem tényleg ennyivel erősebb a 3800-as testvérénél.

Ami nagyon tetszik az FM1-ben, az az alaplapok felszereltsége...30000 forintért már elhalmoznak usb3 és sata3 csatikkal, egekig húzható memória foglalatokkal, 3-way CrossifreX lehetőséggel, és egy rakat jól hangzó funkcióval, amik nem tudom mire jók. :D
Hosszú évekig jó lehet, fejleszthető, ramot lehet bővíteni, ha kevés az IGP, akkor dual graphics, esetleg drágább videókártyát beépíteni és mikor már az is kevés, akkor abból CF, esetleg 3-way CF. Viszont itt elveszti a lényegét az APU. Ráadásul pont ő az egyetlen, amit már nincs hova fejleszteni, mert ebbe a foglalatba az A8-3870K a csúcs.

Tehát a kérdésem tulajdonképpen a következő lenne:
Meg tud hajtani az A8 egy(ezt még biztos), esetleg több felsőkategóriás videókártyát; vagy APU-t(és ezzel együtt FM1-es lapot) venni ilyen célra mellélövés?
Magasabb felbontáson elvileg már VGA limites a dolog, de azért érdekelne, hogy egy 1000$-os Intel csoda vajon mennyit dob a teljesítményen. :U
Csak azért gondolkodom ezen ennyit, mert ha ebből a platformból is ki lehet hozni egy kiváló játékos gépet, akkor felesleges jóval drágább alaplapokat és processzorokat vásárolni. Ha meg már úgy is VGA limit van, akkor a különbözet fordítható drágább kártyára.
Hogy legyen valami konkrétum:
A8-3850: 35K
csúcs FM1 alaplap: 30k
a többi alkatrész tetszőleges

Persze most nagyrészt játékokról van szó, mivel ezekhez kell vas. Otthoni munkára egy 4 magos gép már több, mint elég.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.