- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Miért, jobb lenne ha 10 ezrekért mennének?*
A fél topic szerintem azért tudja most megépíteni egykori álmai gépét, mert az árak nagyon-nagyon durván lementek az újkori áraikhoz képest!
Már nem menők, van egy időszak amikor semmit sem érnek, teljesítményük is kevés. Majd ha levés marad belőlük akkor a teljesítményük háttérbe szorul és a ritkaságuk alapján felmegy az értékük.Kicsit olyan ez mint a régi amerikai autók. Az 1960-70-80-as években a régi 1930-50-es évek autói semmit nem értek, tucatjával zúzták be őket, filmekben, roncsderbyken, vagy csak hagyták erdőkben, roncstelepeken. Semmibe nézett értéktelen darabok voltak. Ma meg egy szebb állapotú egykor népszerűbb modell simán (több)százezer dolláros kategória.
* Fórumszerte röhögünk (és sírunk) azon, hogy egy 4th gen I7-es proci (pl 4770K/4790) nemrégiben még 40+ ezrekért mentek. Ezért váltottam platformot, olcsóbb volt egy annál jobb teljesítményű 10100F + lap + RAM, az az ember eladta a mellette lévő 4th gen I3-asát lappal és sok RAMmal.
És azért egy 4th gen I7 ma még nagyon is használható, szemben az Athlon X2-vel, ami csak akkor lehet jóvétel ha Deneb magos, és tudom négymagosítani plusz jelentős extra L2 és némi többletórajel is felszabadul. Egyébként nem is adnék érte pénzt.
Van most nálam pont egy négy magos Athlon II (X4 620), 4GB RAMmal, meg valami nagyon alap Asus lappal, ha tényleg szar a lapja, akkor GTK-s lesz az egész. (Többe kerülne lapot keresni hozzá, megvenni, elfutároztatni, a régit kiszerelni, az újat beszerelni, tesztelni, telepíteni, mint amennyit utána fog érni a gép!)#94330 Vladi : Az átlagembereknek nem opció az ilyen kevés erőforrásos linux, pláne nem a terminálos rendszerek. Nem fognak azért egy 5000ft-os gépet használni, amikor egy 15 ezres már grafikus felülettel is elvan. A PC akkor kezdett nagyon elterjedni mikor kiforrottabb grafikus rendszerek jelenek meg, illetve, filmnézésére, játékra, és csevegésre, meg mindenféle tartalomfogyasztásra lehet használni. Addig csak a geekeknek volt érdekes.
Én ma is dolgoztam táblázatkezelőben, és emlékszem, hogy C+4-esen seq adatbázist kezeltem. Ma egy excellben félóra sem kell ahhoz, ami akkor egy heti munkám lett volna "terminál"ban.
hiába nőttem fel C64-en meg DOSba is volt komoly kitérésem, még egy gyűlölt Win8-at sem cserélnék vissza semmilyen terminálos rendszerre. (van egy linux a gépemen ami terminálos, de azt vettem észre, hogy már hónapok óta el sem indítottam) -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest