Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• arn

félisten

válasz KROK640 #79476 üzenetére

A 93as gepbe raktam vlbs ide cache kontrollert, 93-94 kornyeken mentek ezek. Amikor direktben dolgozik vinyora, igazabol egyaltalan nem gyorsabb, mint a korabeli isas vezerlok (kb 1mb/s), a bufferelt sebessege viszont szepen kimaxolja az akkori protokol maximumat (16mb/s). Az aprofileos muveleteknel szepen megdobja a feelinget, mintha mindig smartdriveot hasznalna az ember.

Korabeli scsit sose probaltam, de asszem az akkori vezerloknel altalanos volt, hogy cacheltek az atvitelt nemileg, amellett, hogy akkor tenyleg sokkal gyorsabb protkol volt, nem ugy, mint az evtized vegen mar.

Talalt vki egyebkent 93as vlb hdd kontollert valaha? :) leteznek… de amik nekem vannak, azok szinte kivetel nelkul 95os gepekbol valok (94 vegi, 95 eleji gyartas). A fent emlitett cache kontroller 94 eleji, ami igazabol optimalizalt, masodik verzioja egy 93as modellnek, funkcionalisan amugy ugyanaz.

• arn

félisten

válasz KROK640 #79476 üzenetére

Legelso retrogep epitesem egy p3/1000 256mb rammal, vmi 2003as seagate 40gb vinyoval volt win98se ala. Egyszeruen annyira gyorsnak tunt a rendszer, hogy egyaltalan nem remlett, hogy ez igy ment volna. Aztan utana kezdtem szoritani az koron, hogy legyen szepen minden a korra jellemzo (99 vege, 2000 eleje). Mindenbol a korabeli csucs kerult bele, 700/800as p3, 128mb ram, korabeli ibm hdd, nah igy mar ugy ment, amilyenre emlekeztem, gyors, de azert nem valoszinutlenul, mint a csak par evvel ujabb vinyoval volt.

Ez volt az a pont, amikor eldontottem, hogy nekem korhu gepek kellenek, korhu alkatreszekkel, amugy teljesen mas felhasznaloi elmenyt kapok. Szeretek en is eljatszani a korabeli hwekkel, megnezni a tuningot, osszevetni oket, tesztelni sdt hasznalok, de vhol az az elsodleges, hogy visszarepitsen abba a korba.

Igazabol meg igy is irrealis, hogy ezekben a korokban nekem sose volt ilyen csucsgepem, de pontosan latszik, hogy mi tudott az adott kor, es ha lassunak talalja az ember, akkor el kell fogadni, hogy ez ilyen, sot ilyen se volt a nagy tobbsegnek. Ha lassu, kell egy modernebb masina mas korbol, de tiszteletben tartom a kor korlatait, es nem hagom meg a technikat, akkoriban nem letezo vasakkal.

Új hozzászólás Aktív témák