Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DBob

őstag

válasz bacsis #13737 üzenetére

Nyilván vannak az ebayen is nagyon olcsó cuccok. A hong-kongból érkező ipari mennyiségű china szemét. 2000 ft-ért órák, lámpák, minden "kütyü" postával együtt. Az-az ebben benne van a hajó legénységének bére, az üzemanyag ára, az előállítási költség, a munkások bére, felhasznált villamos energia ára, stb..számold ki mit ér ez a cucc forintosítva akkor :))

A régi szarok meg azért drágák ebayen, mert nem 10 millió csóró magyar pénztárcájához van igazodva az eladó mint az itthoni aukciós oldalakon, hanem 6 milliárd, nálunk sokszor jóval tehetősebb emberhez (ritkábban meg kevésbé tehetősek). Ebből a nagyobb merítésből könnyebb 1 palimadarat találni.

Én már csak egy dolgot akarok beszerezni, egy Roland LAPC-I-t. Néha fel-felbukkan az, akkor is 50khuf felett. Vogons fórumon szokták postolgatni ha találnak az emberek ebayen. Érdekes mód, azok az emberek mondják azt rá hogy röhejesen drága, akik ugyanezért a munkáért amit én csinálok 5x annyit keresnek, miközben kiadásaik azonosak, vagy még kevesebbek is mint nekem (friss mai hír Kossuth rádióból: már létező fogalom az élelmiszerturizmus, mert szomszéd országokban lassan minden közel fele annyiba kerül).

Szóval nem akarlak elkeseríteni, de ha azért raksz össze gépeket, mert jobb befektetés mint a kínai állampapír, akkor el kell hogy szomorítsalak. 10 év múlva maximum az infláció felett lesz valamivel ezeknek a dolgoknak az ára. De ha gondolod bookmarkolom a postot és visszatérünk rá 10 év múlva :P

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés