Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz hobizoli #117262 üzenetére

Alvás : Ezt nem igazán tudom értelmezni a mai világban. Talán csak laptopos környezetben, de már ott sem annyira. Manapság amikor leállítod a gépet, a gyorsabb boot érdekében egy memóriakép kerül a lemezre és amikor visszakapcsolod a géped, és "bebootol" akkor valójában a memória képedet kapod vissza. Ezt támasztja alá az uptime is feladatkezelőnél, ha ránézel egy jóval hosszabb időt fogsz kapni mint amennyi ideje reggel vagy akármikor benyomtad a gépet. Nekem pl most 11 nap és 15 óra van (kb ekkor frissítettem a rendszert legutóbb) de el ne hidd, hogy 11 napja nem nyomtam ki a gépet, pláne, hogy közben volt vihar is, meg olyan is, hogy 24 óráig senki sem volt itthon. Szóval mondhatni, hogy ha csak nem SHIFTel indítod újra / állítod le a gépet, akkor technikailag az alvásnak felel meg.
    Persze jöhetsz, hogy kilövi a munkafolyamatokat és igazad is lesz. Ez is mutatja, hogy mekkora dinoszaurusz vagyok, mert én mai napig a sima leállítást használom, mert egyszerűen annyira megszoktam, hogy be kell zárni minden programot leállítás előtt. 1997 óta PC-zek aktívan, akkor ezeket a dolgokat megtanultam, megszoktam. Pedig akkor még nagyon másabbak voltak a hardverek, és a Win 95-öt sem lenne egészen fair egy mai Windowshoz hasonlítani.
    Mikor Cipruson laptopot használtam, akkor is hónapok kellettek, hogy ne lövögessem ki a programokat, mielőtt lehajtom a gép tetejét (alvóba küldte).
    Ahogy elnézem az S3 hibáit egyáltalán nem baj, hogy én azt szoktam meg, hogy kilövök mindent, és hagyományosan leállítom a gépet. Egyrészt a főbb/fontosabb programok akár az indítópultba is bekerülhetnek, böngészőnél van olyan beállítás, hogy indításkor az előző ablakokat/munkamenetet hozza vissza (de egyébként is egy billentyű kombináció). Egy jól berendezett indítópulttal gyakorlatilag olyan mintha hibernálásból ébresztenéd fel a rendszert. Én inkább ezen a vonalon operáltam, volt, hogy Winamp, TCMD ilyesmik is benne voltak az indításba (még inkább az Athlon XP-s időkben). Manapság csak a geforce experience van benne (nem örülök, hogy induláskor lefedi a képernyőt, de sajnos csak így tudtam elintézni, hogy működjön is) mert a tálcáról a TCMD-t, feladatkezelőt meg a böngészőt egy-egy kattintással előhozom, de akár a Winampot is, a többi meg ne is induljon magától.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés