- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #116592 üzenetére
Az első sima XP alatt 1GB RAM kb mindenre is elég. Egy PII-PIII kategóriás gépnek főleg. Ottami ennyi RAMból ténylegesen profitál, esetleg kevés lenne, az már dolgok miatt sem fog elindulni.
Sokaknak még a korai Athlon XP-s korszakban (pedig az már ezután volt valamivel) is csak 256MB RAMjuk volt, az 512 WOW volt. Főleg SD RAMos gépeben.
Emlékszem mikor '99/2000 körül kijött az Ultima IX és 512MB RAM volt neki az ajánlott, a 64MB minimum mellé. A földön kerestük az állunkat, mert 64MB RAM még csak akadt is, de 512 sehol senkinél, még 256 is csupán két isminek volt, de még a 128MB-ra is mindenki felkapta a fejét.2004-ben az 1GB rengeteg volt, nekem akkor 640MB RAMom volt, ami bőven brutál WOW kategória volt, az ismerősi körben még 512 se nagyon volt ...
-
envagyok
veterán
válasz
"akkoriban 512MB is qrva soknak szamitott, azt meg akar 1db SDR PC133-s modul is kiadja...
abbol 2 modul is 1GB lenne mar"Én úgy tudom, hogy 512-es modul nincs BX-hez.
Sőt 256 megásból is csak a bxready (2 oldalas?) megy.
Így max 1GB lehet a 4 foglalatos lapokban is.
A 4 ram foglalat amolyan fixáció is nálam, mert több mint három
A 815-ösnél probléma volt az 512MB memória korlát, mert az elvileg nem felsőkategóriás chipset volt, hanem az rdramot megfizetni nem tudó/akaró embereknek lett kitalálva.
Én legalábbis úgy látom, hogy 97-ben az LX, 98-ban a BX, 99-ben a 820-as, 2000-ben a P4 s423 volt beállítva csúcsnak.
Aztán más kérdés, hogy mi mennyire volt csúcs 99-2001 között.
Ez intelnél elég tévelygős 2 év volt, meg a p4-es téveszme megalapozása -
válasz
Nem tudom miért fontos, ezek feltételei voltak envagyok által tűzött kritériumoknak. Nem jelenti feltétlenül azt, hogy 1 GB-ig el kell menni 4 foglalattal, 64 megás modulokkal is ki lehet tölteni.
A frissen összerakott Thunderbird 1333+Abit KG7 Raid mellett 2x 128MB DDR van, ott sem a memória a szűk keresztmetszet, még játékok alatt sem. Valamiért memóriával erősen meg szoktuk kínálni a retró gépeket, erről igyekszem leszokni az utóbbi időben. Gyorsabb háttértár kéne, épp ez a Tbird is a lassú vinyó miatt szenved, kívánja a RAID 0-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gumi és felni topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 105 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest