- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cheatergs
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #27197 üzenetére
Nekem sose derül már ki életem első HDD-je, akkoriban azt se tudtam, miből áll egy gép, csak azt, hogy 286-os.
Az első, amire emlékszem, egy 80MB-os Conner volt egy Cyrix 486SX25 mellett. Kár, hogy annak a sorsa is homály marad. Gondolom eladtuk, de hogy mikor és kinek... Annak se semmi sztoirijai voltak. Azon tanultam meg szerelni, hibakeresni és vágyakozni combosabb gépek után. -
válasz
Ganz-[HUN] #27201 üzenetére
Ja, kattogás+halkfűrészelés
- a szikrákat nem látni, esetleg ha levenném a tetejét.
Trailblazer: doshoz jó
-
válasz
1.7G- ás, gondolom, olyan nekem is van, egyik működik, másik ledobta a fejet, az 1.6- osok amik most mittomén milyen jelölésűek, azok meg mennek. A TM- es fürge egyébként, de UDMA- t még nem tud.
-
Balathruin
veterán
válasz
Nekem is tűzgolyó volt az első gépben (~7GB-s), de szerencsére jól működik, a régi cuccaim is rajta voltak/vannak.
Szerintetek mennyire károsítja a HDD-t, ha leszedem a külsejét? Elég sok helyen azt írják, hogy utána hamar tönkremegy a portól.
A másik kérdés pedig az lenne, hogy a t6-os torx csavarhúzó az bírhat nagyobb méreteket? Pl. t8-at. -
válasz
Ganz-[HUN] #27152 üzenetére
Önmagában mit ér egy PPro, ha nem is tudod beizzítani? De tényleg...
-
czundermák
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #27129 üzenetére
Amit nem, azt meg kivágjuk lánggal.
Esetleg, ha nem lehet lánggal vágni akkor plazmával, ha nagy lett a lyuk majd behegesztjük, ha elhúzza akkor meg megkalapáljuk, ha szét lett verve akkor megegyengetjük, aztán kész. Olyan nincs, hogy valami nem sö... nyitja ki azt a HDD-t. -
Balathruin
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #27129 üzenetére
Kösz.
-
Balathruin
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #27115 üzenetére
Nekem a 410-420 napnál járó IDE-s WD Blue (250GB), ami eléggé sokáig 40°C környékén üzemelt (most 30 vagy alatta) és most is rendszer van rajta, még mindig halk. Közelről hallani valamennyire, de azért a 800+ napos Segate (120GB SATA I, 2005-ös gyártmány, ismeretlen korábbi használattal) már brutál hangosan tud kerregni. Erről jut eszembe, ezzel lehetne valamit kezdeni?
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #27120 üzenetére
Egyébként sokat számít az is hogy mennyire melegszik, személyes tapasznyalat a 160gb-os samsungoknál (volt belőle 2db új meg egy használt) hogy nem is annyira a használattól lesz hangja, hanem attól ha melegszik huzamosabb időn át, tippem szerint kiszáradhat a csapágyazás kenőanyaga valamennyire és ettől nőhet a hang, ahogyan nagyobb lesz a súrlódási ellenállás. De ez csak tipp, szóval működő vulkán közelében tilos a használata
-
válasz
Ganz-[HUN] #27120 üzenetére
Mire 90 éves leszel addigra hangosodik be, de akkor meg már nem fogod hallani
-
gban
veterán
válasz
fordulatszám x napi átlagos írott bitek száma / fsb x modellszám x kapacitás / 1 óra alatt beolvasott bitek száma és ha ez megvan, elosztod a szériaszám négyzetgyökének harmadik hatványával, na ennyi nap múlva lesz hangos....
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
ne használd és akkor végtelenségig halk marad
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #27100 üzenetére
senki?
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #27077 üzenetére
Lap van hozzá?
-
Fenyő
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #26992 üzenetére
Ali vs Via kérdés jó-párszor ki lett már tárgyalva, hacsak nem találsz 2 megás Viát, az Ali gyorsabb (bár az 1 megás Ali lehet gyorsabb nála, de nincs 2 megás Viám, hogy összehasonlítsam vele, mindenesetre a fél megás Ali picit gyorsabb az 1 megás Viánál), az Aliban is megy minden agp-és (még hírhedt első szériás Acorp 5Ali61-ben is) kari Geforce Fx-ekig bezárólag, leginkább a korai chipsetrevíziókkal kell egy kicsit babrálni, hogy működjön stabilan a dolog, de 1998-2000 környékén amikor ezek a lapok mentek, tényleg önszopatás lehetett a javából. Amúgy 10 Euró jó ár a K6-III+-ért, csak a szállításon bukik a dolog, mert az mégegyszer ennyi, kb egy éve talán 7-en összeállva a topikból rendeletünk ugyanennyi darabot, úgy már nem volt olyan vészes a posta.
sanchezsa: ZX chipset nagyságrendekkel jobb az LX-nél, gyakorlatilag ugyanaz mint a BX, csak a maximális memóriaméret 1GB-ról 512Mb-ra van korlátozva, ráadásul a ZM6 egy minimális kis barkáccsal eszi a Cumine-okat is. -
cheatergs
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #26994 üzenetére
Hát ha 3-ért tudsz szerezni K6-3-at, én benne vagyok. Igaz, lapom nincs hozzá, mert végképp elfogytak az S7-esek, SS7-et meg eddig nem is találtam, de majd megszán egyszer a sors.
-
válasz
Ganz-[HUN] #26994 üzenetére
Eladom az egész gépet, mit szólsz hozzá ? De nem lesz egyszerű operett, 100K és alku nincs
(#26995) sanchezsa : nincs az megkésve
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #26928 üzenetére
Nekem van
Tudom így megkésve.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #26955 üzenetére
Senki?
-
cheatergs
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #26955 üzenetére
Acorp 6LX/EX68-hoz tud valaki manualt? Már azzal is megelégednék, ha a jumpereknél megmondaná valaki melyik a power on.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #26950 üzenetére
nagyon de nagyon sok
-
Balathruin
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #26925 üzenetére
Csak egy kicsit gyenge.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #26873 üzenetére
Az ember minnél többet tud, annál jobban rájön, hogy mennyire szart sem tud
És lehet hogy sokszor "furcsán" viselkedsz a szemünkbe, és most nem bántásképp mondom, hanem hogy egyszerűen van az életkorodból adódó stílusod, amivel igaziból nincs is baj, de egy biztos, itt a K6-III totyik lakó kivétel nélkül elismerik azt, hogy korodhoz képest igen is penge vagyVannak hiányosságaid... de kinek nincsenek?
hidd el, hogy rengeteg sok témában Rive-ot Fenyőt, és frescho-t is meglehet fogni, pedig ők aztán télleg nagy koponyák
És jahh a S478 ahogy neked is, nekünk is retro már, hiszen bőven elmúlt 10 éves, kiérdemli ezt a titulust, de az a különbség az átlag S478-at "le retrózó" és a K6-III totyik S478-at "le retrózó" lakói között, hogy mi azt is tudjuk, hogy van/volt élet a S478 előtt is, és ráadásul még szívesen is babrálunk vele -
zoltanz
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #26873 üzenetére
Akkor egy kis olvasnivaló 3DFX témában: [link] (4199 HSZ 2004-től)
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #26862 üzenetére
Persze tényleg nagy riszpekt neked is éééés Balathruin-nak hogy, 1: ilyen szinten érdekel titeket ez a téma, 2: bizony-bizony egy-egy jóval idősebb ember is megirigyelné azt a tudást amire ti már most szert tettetek
A falra mászok az olyan emberektől, akik pl privátban megkeresnek, hogy hát nagy rajongóim, és hogy példaképük vagyok és bizony őket is érdekli a retro téma... szóba egyedek velük természetesen, és mikor kérdezem, hogy milyen szinten akarnak a retro-val foglalkozni akkor iylen válaszokat kapok, hogy képesek lennének egészen a Socket478-is is visszamenni
Hogy ebből mi a tanulság? hogy a mai suhancok már csak a core3trión meg a nyócnyócgétén nevelkedtek, és igaziból már azok is retro-nak számít nekik
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #26857 üzenetére
Na még jó hogy te nem vagy itt a kezdetekkor, mert amikor még ez a totyik nyílt te kb még pelenkában totyogtál
-
Fenyő
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #26848 üzenetére
Pl innen letöltheted, telepítési útmutató mellékelve van hozzá, de szvsz P1 mellé jobban jársz egy V1-el, amikkel még elbír javarészt van glide-os verziójuk is, az meg van NT alatt is normálisan.
-
Rive
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #26821 üzenetére
S4
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #26821 üzenetére
áhh, az még ritkábban
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #26764 üzenetére
hogy micsoda? ezt nem végom hogy jön ide
-
válasz
Ganz-[HUN] #26724 üzenetére
Őőő, ez számít?
-
válasz
Ganz-[HUN] #26717 üzenetére
Emlékeim szerint a Voodoo3 2000 olyan gyors egymagában, mint a V2 SLI.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #26629 üzenetére
pont ma kaptam egy full dobozos tartozékos sok eredeti játék cd-s verziós Voodoo Banshee-t
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #26629 üzenetére
Kérdezd Sanchezsa-t, neki szerintem lenne, pont ma beszéltem vele erről.
-
Exian
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #26605 üzenetére
Ja most nézem, nem is nekem címezted. Mindegy, az én CHIP-em golyói is tutira folyékony halmazállapotúakká váltak pár pillanatra
Egyébként a chip közepe frankón megbarnult. Ráégett a bőröm.
-
Sanchez638
addikt
válasz
És ezt hogy érted?
egyépként rossz volt a ram, csak akkor nem tudom milyen suggalatból, de bele rakta m a gépbe.
-
Exian
addikt
válasz
Hát igen, könnyen lehet, hogy most helyrerázkódott a CHIP és következő bekapcsolásnál menne szépen
De nem merném megkockáztatni a bekapcsolást. ÁÁáááá...
-
válasz
Ganz-[HUN] #26587 üzenetére
Köszi nagyon rendes vagy de inkább kihagyom, korabeli dualproccos gépem még nincs, de majd szeretnék. Win3.11 és Win98 jó a meglévőkre, AthlonX2- re meg XP
(#26586) czundermák : jól megy a 9700Pro de sztem a 9800 jobb, de azt nem volt módom kipróbálni
-
válasz
Ganz-[HUN] #26584 üzenetére
NT4- et nem használok mert agyf@@zt kapok tőle
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #26548 üzenetére
Ha már ilyeneket kérdezel, nekem is lenne egy ilyesmi kérdésem, van ez az Asus p5p43td pro lap, és ha mentve kilépek, leáll a gép, aztán nekem kell beindítani. Ez mitől lehet?
-
Exian
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #26546 üzenetére
Nekem volt már olyan lapom, aminek kevés volt a 2.8V is, csak friss elemmel volt képes tárolni
De általában elég szokott lenni, sőt. Akkor ott más gond van. Nézd meg, hogy az elemtartónál jó e a forrasztás, szóval, hogy valóban tovább megy e a feszkó a megfelelő helyig (méregesd ki, hátha találsz olyan pontot, ahol már nincs meg a 2.8V, vagy semennyi).
Ja meg az is kérdés, hogy mikor nem menti? Akkor sem, ha áram alatt van? Vagy csak akkor felejt, ha tápból kihúzod a betápot? Ha folyamatos áram alatt van és úgy sem menti el, na akkor nagyobb gáz van
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #26541 üzenetére
tessék nem ződségeket beszélni, mitől atx az az alaplap?
attól még hogy rá van forrasztva pár hátlapi kivezetés, attól az még at lap, eleve csak at tápcsati van rajta.
amin volt mindkét csati, azok at/atx-ek, tudták mindkét szabvány szerinti bekapcsolást, üzemelést kezelni, ez csak az at protokollt ismeri, nincs rajta atx tápkör. -
czundermák
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #26508 üzenetére
-
válasz
Ganz-[HUN] #26528 üzenetére
Utánanézek aztán írok milyenek vannak!
-
válasz
Ganz-[HUN] #26521 üzenetére
Jó írás. Van még itthon padláson ugyan ilyenben 30, 40 és egy rakás másik 20-as is. Amikor melóhelyen gépeket selejteztek akkor eltettem sokat. A kisebbeket 10, 15-ösöket leadtam fémkereskedőnek.
Nekem nem volt soha gondom megbízhatósággal. Pár bad sectort beszedtek az évek alatt, kb 6-8 évig mentek napi 8 órában.
A melegedésük volt a bajuk és az hogy mára nagyon hangosak lettek. -
válasz
Ganz-[HUN] #26516 üzenetére
Maxtor 2b020h1
Eléggé hangos már, de valószínű hibás szektora nincs. -
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #26512 üzenetére
Nem írta hogy rossz...
-
válasz
Ganz-[HUN] #26478 üzenetére
Bakker, az S4-S5- öt mindíg keverem
. Az S5 olyan méretre mint az S7, mostmár megjegyzem
-
válasz
Ganz-[HUN] #26476 üzenetére
Socket5- ös az enyém, nem?
-
Fenyő
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #26470 üzenetére
Én ugyan nem, de majd szólok Gyurcsok mesternek, hogy küldje az energiát és vegye le az ártó szellemeket a lapról
-
Exian
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #26434 üzenetére
Annyira még sem buli
minimum 1 átszállás, de a legtöbb az 2-3 és több, mint 6 órás út egyirányba
Ennyire azért nem vagyok megszállott és időmilliomos
Van egy fuvaros ismerősöm, még ő jöhet számításba, ha egyáltalán meg van még a gép. Írtam a tulajnak.
-
válasz
Ganz-[HUN] #26307 üzenetére
Nincs BX-133 chipset. Csak annyit csináltak a tesztben, hogy egy Abit BE6-II lapot futtattak 133MHz FSB-vel. Ehhez volt 1/4 PCI osztó a lapon, de az AGP frekit csak 2/3 arányban tudja a BX leosztani, ami 89 MHz-es AGP frekvenciát eredményez, és ezt nem minden AGP kártya viseli el.
-
válasz
Ganz-[HUN] #26232 üzenetére
De legalább az L2 1Mb
-
cheatergs
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #26154 üzenetére
Ellenőrizni nem tudom, hogy az-e.
MediaGX vga driverMilyen progikkal szoktátok tesztelni a gépeket memóriára, vga-ra, cpura?
-
czundermák
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #25989 üzenetére
Semmi gond, valahonnan csak bírok keríteni.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25983 üzenetére
... csak volt. Sajnálom...
-
czundermák
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #25897 üzenetére
Már szárad.
Nem jutott volna eszembe, pedig szoktam mosdatni, köszönöm.bacsis:
Egyik MAX-on már rég nem OTES van.Kapott Phobya bordákat, csak az a gond vele, hogy állandóan lejárnak, majd szedek össze valahonnan jóféle hőátadó ragasztót, aztán véglegesítem rajta.
E0 szépen döcög 4Ghz-en, de tényleg kerülgeti a 60 fokot.
Ezért félek a D0-tól, az mit művelhet... na majd valamikor ablakba. -
Exian
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25779 üzenetére
Grat! Bár most nem tudom végigolvasni, szabin vagyok és az asszony nem enged 5 perceknél többet függni
Más: most még egyszer elkezdtem Low Level Formatot a winyón, de véletlenül félbeszakadt (véletlenül rányomtam a power off gombra a laptopon
), és most meg jó
Betudja olvasni, tudom formázni, stb... ki érti ezt...
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #25766 üzenetére
én is sűrűn használtam de ritkán lett 100-as utána a hdd - nagyban függ az állapotától a hdd-nek.
-
Balathruin
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #25742 üzenetére
Megérte.
Alap órajelen pár fokot hűlt a CPU. Most megnézem húzva.
Amúgy a régi gép is sufnituningos, mivel a kis venti ami a Voodoo alját hűti, szintén szigetelő szalagozva van. -
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #25730 üzenetére
Memtest nem érdekel, orthosnál nincs megbízhatóbb.
Vagy arra gondolsz hogy mit ír ki a méretre? -
válasz
Ganz-[HUN] #25704 üzenetére
-
válasz
Ganz-[HUN] #25701 üzenetére
Cx5x86/120GP a proci, Landmark2 ritkán detektálja jól a procikat- megszokott, freki viszont itt nagyjából jó. SpeedSys képen proci típus már jó de a freki nem, alacsonyabbra detektálja. Az Am5x86/133- nak odavág
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25682 üzenetére
Hitachi már régóta létezik, de hogy merevlemezt mióta gyárt nem tudom
google megmondja biztos ha nagyon érdekel.
Am modell DK224A-14 , cyl 2792 Head16 S63
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25680 üzenetére
Nekem a kis p1 notiban van hitachi 1,3gb dög lassú a kicsike, bár nem is vártam tőle sokat
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25677 üzenetére
Minden egyéni igény kérdése, van akinek egy ssd is lassú, raid-be kötve is
De alapjában véve, egy 478-as netezős p4-be még elmegy, nem kell kimenni kávét főzni amig betölt fajta
Viszont egy komolyabban igénybevett gépbe már lassucska, legalábbis én nem vagyok oda a hosszú töltési időkért. Egy jó példa erre, kaptam elder scrolls online béta kulcsot, és komolyan mondom soha de soha nem találkoztam még olyan játékkal ami ennyi ideig tölt be egy helyszínt, egy egy területet 3-4 percig is tölt. -
válasz
Ganz-[HUN] #25672 üzenetére
PII- be több mint elég, nekem egy 30Gb- os lapos van benne + valami Quantum, ki sem futják a max teljesítményüket benne
Egy Tualatin mellett már jobban odacsapnak.
(#25678) Ganz-[HUN] : átírtam, most ébredtem
, még nem tudom melyik dimenzióban vagyok
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25674 üzenetére
Ez elég jó teljesitmény, tegnap este láttam raidbe kötve is "csak" ~85mbit/s a teljesitménye, ahhoz képest ez azért nem kevés
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25672 üzenetére
20gigás, de szerintem piszok lassú egy lapos maxtor simán lekörözi.
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25668 üzenetére
Quantum Fireball 1280XT rev 01-D, aztán találtam még Seagate Medialist 3210 modell ST33210A, Maxtor D740X-6L vagy 1,5éve elraktam őket egy dobozba, most akadt a kezembe
de még csekkolnom kell a kondiciót ennyi idő után ki tudja...
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25666 üzenetére
Majd ha lesz hibás maxtorom kipróbálom köszi.
Gyűjtöd még a quantumokat? Ha minden igaz van egy 1,3gb-os hibamentes, most akadt a kezembe -
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25664 üzenetére
Ahhoz még nem volt szerencsém, de zero fillnél gyakra volt hogy javitotta a szektort, majd utána mikor telepitettem egy op rendszert behányt a vinyó, utána ujra megnézve sentinellel közel minden hibás szektor visszajött, persze volt sikerélmény is, de az csak kevés hibás vagy gyenge szektornál.
Érdemes lefuttatni 2x a felület tesztet, egyszer powermax után, egyszer pedig miután már másoltál rá többször is, vagy rendszert huztál rá. -
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25662 üzenetére
Azért ilyenkor nem árt egy HDTune full surface teszt, mert lehet azok a fránya hibás szektorok bizony ott maradtak, és egy zero fill csak kinullázza a smartot ideiglenesen.
-
válasz
Ganz-[HUN] #25653 üzenetére
Jól megy, ez sata vagy ide ?
-
válasz
Ganz-[HUN] #25633 üzenetére
Érdekes, nem szereti a satás cuccokat, én még nem is próbáltam, nálam csak idés eszközök vannak rajta.
(#25635) Exian : ide-cf átalakítóm nincsen de az egyik 386- omban DOM- ot használok ( disk on module ), 2GB- os de 1024 / 16 / 63 van neki belőve ( a 386 korlátai miatt ) , így 504 MB- os partícióval műkszik szépen.
(#25636) zoltanz : 4x16 MB simm belepakolható, ha 8 foglalatos akkor elvileg a 8x16 is. Viszont a rendszerint csak 128K alaplapi kess nem fogja belátni, meg a világon nem láttam még ennyi 16M/9bit simmet
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25623 üzenetére
Nem tudom
, majd körbe lesek
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25621 üzenetére
am, én mennyit "dobtam" ki ezekből...
-
Ádyka
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25617 üzenetére
541DX 10GB-osom van 1 db. Mit szeretnél vele? Megszabadulni nem szeretnék tőle én sem.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25595 üzenetére
akkor senkinek sincs ilyen laposmaxtorja ami használható lenne?
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25595 üzenetére
Valami satás lapos maxtor?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #25572 üzenetére
Persze hogy nem, mert minden CPU-ra a piacra kerülés/gyártástechnológia éve van rá gravírozva
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25574 üzenetére
Teljesen mindegy mi a tipusa, ha az áramfelvételi igénye: 16V 1.25A
Egyébként egy Sharp PC6200-as.
A töltőre vagyok kiváncsi, hogy "univerzális" e, mert akkor ráköthető, nekem ebből nem derül ki 100%-osan hogy a feszt a felvétel szerint szabályozza e. -
Exian
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25564 üzenetére
Lesz, ha lesz, aki hoz
Mivel én nulla darab Amigával rendelkezem, így tőlem biztosan nem lesz. De remélhetőleg kapunk felajánlást Amigásoktól is. Ezzel a résszel még nem nagyon foglalkoztam, így nem tudom még, hogy idegen gépek mik lesznek, leszámítva az említett 20-25db-os spéci sorozatot, egyedül vele tárgyaltunk.
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #25559 üzenetére
Nem, a 286-os az 286-os, az XT meg XT.
-
Fenyő
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25548 üzenetére
Hát a kép elég homály, 5-9-re írja a terminálást, de hogy hogy azt nem részletezi, gondolom, ha mindegyik on, akkor aktív talán...
-
Fenyő
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25546 üzenetére
Ha C-nek szeretnéd használni, akkor rajta kell lennie, ha D-nek, akkor meg meg nem, de akkor az ID-ét is 2.-nak kell beállítani, ha nincs meg a termináló ellenállás, akkor csak D-nek tudod használni egy C mögött (ill a kábel közepén, mindig a master van a végén), amin rajta van a termináló ellenállás.
-
Fenyő
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25544 üzenetére
Akkor próbálgasd végig, ha 10 switch van rajta, akkor az 1. switch lesz az 1. id, tehát a C (2-4 pedig off-ban offkorsz).
-
Fenyő
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25539 üzenetére
Ugyanazok mint az ST-225-nek, tehát Type 2 vagy 6 biostól függően. C-re van jumperelve?
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #25540 üzenetére
on - be
off - ki -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25539 üzenetére
+még a kapcsolók állását vki meg mondaná?
-
Exian
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25537 üzenetére
Nézd át a panelt, hogy minden jó e rajta, esetleg szedd le, érintkezőket-csatlakozókat megnézni, lehet, hogy valamelyik elgyengült és nincs megfelelő kontakt. Már sok régi HDD-vel jártam így, bár azok újabbak, nem idétlenek, szóval IDE-sek
Soknál annyi volt a gond, hogy az érintkező tüskék elgyengültek és nem tapadtak az elektronikához rendesen. Vissza hajlítgatás után rendbe jött. Ez csak egy lehetőség és csak egy tipp, ezer oka lehet... másik gépben, másik vezérlővel próbáltad?
-
Fenyő
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25475 üzenetére
Attól függ milyen karival próbáltad, Glide-al Voodoo2-vel egy 233MMX-es P1-en is jól elmegy, persze nem full-fullban, de azért bőségesen játszható, D3D-hez erősebb proci kell, ill. már pl egy Riva128-nak is jóval nagyobb a prociéhsége mint egy V1/2-nek.
Exian: Pont a modellszámból lehetne kideríteni, az meg nem látszik jól. -
Rive
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #25457 üzenetére
Ahogy a képeket nézem, az U25 a floppy-kontroller, az nem érdekes, de a másik funkcióját nem sikerült kideríteni, azt valszeg érdemes lenne helyrerakni.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25455 üzenetére
Úgy néz ki, mind a 2 drive tökéletesen megy. Egy szektorhiba sincs rajtuk.
Ilyet se láttam még.
Fenyő neked pedig különösen köszönöm a Paraméterek számát. mostmár nem kell mindíg írogatnom.
-
Fenyő
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #25453 üzenetére
Nem feltételen, mfm vinyókat "házasítani" (low level format) kell a vezérlővel, addig nem fog működni, amiket nézz át mindenképp;
- biosban Type 2 vagy 6 ált. az ST-225
- helyesen masterba van-e jumperelve a vinyó és ennek megfelelően a floppykábel végén van , ill a kábel ne legyen megcsavarva.
- termináló ellenállás rajta van-e a vinyón
- ha mindez megvan biosban low-level format, de előtte nézd meg a vinyó bad sector listáját és jegyezd fel, majd amikor kéri a listát add meg manuálisan
- opcionálisan biosban a low level format előtt detektáltathatsz auto interleavinget, ezzel nem kevés sebességet nyerhetsz, akárcsak ha már 2-eset bírja. -
Exian
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25438 üzenetére
Hurrá!
Én is megyek majd a volt sulimba, az infó tanárunk mondta, hogy turkálhatok a régi cuccaik között, ami még a számtech szerelő csapaté volt. Nem utolsó sorban akár saját holmijaimat is visszaturkálhatom, mert én is vittem be sokmindent, amikor mi voltunk az aktuális szerelő csapat
Más: ma mentem egy 80-on túli, lelkes bácsihoz, akihez szoktam menni időnként oktatásra, mert néha elkutyul ezt-azt a gépén, vagy egyszerűen csak új dolgokat szeretne megtanulni. Igazán fitt, egészséges öreg bácsi, ritka az ilyen.
Na de nem ez a lényeg. Szóba került, hogy vannak régi dolgai, amiket ki akart dobni múltkor, mondtam neki, mutassa már meg. Hirtelen ezek kerültek elő:
Windows 3.1 könyvek, Word 97 telepítő floppik (17 lemezes
), meg a régi nagy kedvencem, amit még XT-n, meg 286oson használtunk: Microsoft Works!
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25438 üzenetére
Mégse, majd holnap
-
Exian
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #25402 üzenetére
Kösz a tippet, majd mérek egyet a tápon, terhelés alatt is. Lehet, hogy kevesebb feszkó jön ki belőle. De én egyébként nem hinném. Viszont a tipp tényleg jó, mert lehet, hogy a tápban lévő kondik fáradtak el, nem is a gépben!
Erre nem is gondoltam
Na, majd túrok egy hasonló paraméterekkel bíró tápot, illetve kapok hamarosan még egy C64et, megpróbálom annak a tápjával is és akkor rögtön kiderül.
Más: AT-XT átkapcsolós billentyűzetet mennyire nehéz beszerezni és max. mennyit szabad adni érte? Nem az eredeti IBM féle, oldalt "tekerőgombos" verzióra gondolok, hanem attól sokkal újabb, noname gyártótól származó mezei billentyűzetre, amin van alul egy átkapcsol.
Sajna nincs XT-hez is passzoló billentyűzetem még, neten alig találok, egyet találtam, de szerintem horror összeget akar érte...
-
válasz
Ganz-[HUN] #25402 üzenetére
Valakinek FX-5500? [link]
-
Rive
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #25392 üzenetére
A szöveget alatta meghagyta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- LED világítás a lakásban
- Újradefiniálja a Xiaomi 17, milyen egy kompakt csúcstelefon
- Bloodborne (PS4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Playstation 4 Pro Konzol! CUH-7216B
- BESZÁMÍTÁS! "ÚJ" Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Rampage SHIVA DeepCool 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest