Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ahantos1963
csendes tag
válasz
Gabrikovics
üzenetére
2011-ben tényleg jó lap lehetett, de 2013-ra az M5A97 EVO R2 és a Giga 970A-UD3 rev. 3. lettek a megfizethető sztárok. (Nekem a giga van, marad is üzemben élete végéig.)
Konfig: 970A-UD3 rev.3. , FX8320 @4,2GHz, 2 x 8 GB Kingston Hyperx 1866, HD7790, CTG 500 80P, 120 GB Kingston SATA3 SSD, WD10EZEX, böszme nagy Chieftech nagy torony házban (ez még 2004-es). Halk, az összes venti zajt elnyomja az, ami az utcáról beszűrődik, aludni is lehet mellette 3 m-re, igaz teljesítményzabáló dolgokat nem futtatok.
Olvasgattam a Seggszikla tulajok hosszas sirámait és a 760G-s lapok eseteit az FX8350-nel. Megértettem a delikvensek fájdalmát, amikor elfüstölt a konfig, de igazából nem tudtam együttérezni velük. Olyanok voltak, mint az egyszeri páciens, aki eladta a lelkét az ördögnek és amikor rájött, hogy rossz üzletet csinált, akkor meg sírva rohant a paphoz segítségért.
Mondjuk én ismerek egy Papot, szép nagy melle van, de az ilyen balfogásokon ő sem tud segíteni.-----
By the way: nem ismersz valakit, aki a távolból -remote módon - tud kézrátétellel gyógyítani? Mint Markos György és Bonc(z) Géza ? Mert 1 hete az 56. szülinapomon fel akartam állni, de a lakkozott parkettán kirepült alólam a kerekes szék, én meg elvágódtam, mint az ólajtó disznóöléskor. Na, tropára ment a jobb forgóm, azóta káromkodva sántikálok. Hetek - hónapok kérdése, mire megint járni tudok, mankót már kaptam a húgomtól. A szép az, hogy régi, nagy belmagasságú társasházban lakom a 2. emeleten, és mire felsántikálok oda, annyit káromkodok, hogy az ördögök is rémülten visszahúzódnak a pokolba.
-
ahantos1963
csendes tag
válasz
Gabrikovics
üzenetére
Szétfűtötted a lapot a VRM részen, Uramatyám egy ilyen közepes - de inkább gyenge - lapon 1,42V fesz fölé menni? Meg 1,5V-ot adni? Csoda, hogy a proci nem döglött meg.

-
ahantos1963
csendes tag
válasz
Alcsi69
üzenetére
Ha nem tudsz értelmes lapot venni a 8350-hez, akkor megfontolandó egy Ryzen 5 2400G-s konfig. Pl. ami az adatlapomon van.4,4 GHz-re húzott FX-8320-at alapórajelen (3,6 GHz) veri. (nem nagyon, de veri)
-----------
FX konfigom:
FX-8320 @4,2 GHz
GA-970A-UD3 rev. 3.
2 x 8GB Kingston Hyperx DDR3 1866 MHz
120 GB-os occsó Kingston SSD
WD10EZEX
HD7790 vga -
ahantos1963
csendes tag
válasz
BlindMind
üzenetére
Szerelhetőség: 2003-ban raktam össze az egyik gépemet. Olcsó ház, sorjás lemezek. Természetesen a sorja elvágta a bal kézfejemen az egyik vénát. Ömlött a vér.
Nagy nehezen sikerült "besebtapaszolni". De addig annyit ittam a saját véremből, hogy még egy vámpír is jóllakott volna belőle. Le is mentem a kricsmibe, hogy némi vodkával (2 deci) és 4 csöbör sörrel leöblítsem.
---
Ja. A beszáradt vér ott maradt a gépház alján akkor is, amikor a felfrissített konfigot később eladtam. A vevő kérdezte, hogy ez mi? Mondom wudu véráldozat. Mást már nem fog bántani.
-
ahantos1963
csendes tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
OK!
Az, hogy "LC Power" az én szememben véres posztó.

-
ahantos1963
csendes tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
" (fos) az fx széria" Dehogy az!
Csak a fosozás a játékosok és a csak 1-2 szálat használó júzerek által hirdetett vallás.
Az FX-ek 1 magos teljesítménye erőteljesen elmaradt az Intel procik hasonló értékétől clock2clock. Kb. FX mag = 2/3-ad Intel mag. Vagy, Intel mag = 1,5 FX mag.Nomeg! Kevés jó lap volt az FX-ekhez, az olcsójánosok meg vettek FX-et macskajancsi lappal és ócska táppal. Emiatt az FX-ek sokszor még az alapteljesítményüket sem tudták hozni. És nem gondoltak bele, hogy nem az FX proci a szar, hanem a konfigjuk.
Nomeg! A 6 és 8 magos FX-eket pedig legalább 4,2-4,4 GHz-ig tuningolni kell(ett), de ehhez a "macskajancsi lapok" VRM-je (Voltage Regulator Modul(s) - feszültség szabályzó modul(ok) ) rohadt gyenge.
4 magos FX-et pedig nem volt szabad venni, mert a Phenom II X4 procik simán elvalagázták őket.---
Az IPC gyengeségét az AMD az AM4 szériában szépen felhozta szinte tökéletes Intel szintre. És ár/teljesítmény arányban jóval kedvezőbben, mint az Intel. + normális "APU"-ja az Intelnek nincs és az AMD hasonló árakon több magot, szálat kínál jelenleg.Röviden ennyi.
"Amd fx-6300(Lc power Lc-cc95), Asrock 960gm-vgs3 fx" - a lap 760G chipset-tel szerelt, ami még AM3-hoz is a leggyatrábbak közül való
No, ezt a tápot nagy ívben hajítanám ki a véres g3cibe és a lap is "macskajancsi" féle.
--------
Ezt a kommentet a 4,2 GHz-re húzott FX-8320-as gépemről írom. (Kapott SSD-t, 16GB ramot, fut, mint a táltos ló, de elérte az értelmes upgrade maximális határát. Remélem, hogy kihúzza 10 éves koráig, mikor is 60 éves leszek. Ha leszek egyáltalán.
) -
ahantos1963
csendes tag
válasz
Pitralon
üzenetére
Most jó a link.
De a lap nem meggyőző. Hiába van borda a VRM-en, ha az csak 4+1-es.
FX-83xx-hez a leghasználhatóbb, legolcsóbb és tuningképes lap a Giga 970A-UD3 rev. 3. volt. Ennek az utódja az UD3P. Na, ez bírja az FX-8320-amat 4,2 GHz-en 0,05V fesz emeléssel és egy feszesebb LLC beállítással.Az Asrock utolsó ATX méretű AM3+ -os lapja már pöpec volt.
---------------
AM4 oldalon meg a Gigáról visszatértem az MSI B450 laphoz. -
ahantos1963
csendes tag
válasz
M0ng00se
üzenetére
+1.
Szerintem is sovány az a CPU fesz.
Az én FX-8320-am alapfeszen hozza a 4 GHz-et, 4,4 GHz-hez +0,1V-ot kell adni és elég feszes LLC-t. (4,5 GHz-nél már nagyon kéri a feszt és melegszik, mint a barom.)1,35-1,42 V CPU fesszel lehet próbálkozni, a hűtés és a ház szellőzése legyen jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Samsung 990 PRO 4TB M.2 Heatsink SSD
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
-