Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: Stand up és én
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Igen, most már világos. Én úgy értettem, hogy külön chip, stb. IF-fel így logikus meg az is, hogy miért ekkora az I/O (~300 mm2).

Számolgattam...
Az Intel 22 nm-en készülő 128 MB eDRAM-ja 84 mm2. Wikichip alapján csak cellákkal számolva 31 mm2 jön ki, ami ugye kevés.
De ha csak az Intel 22 nm és a GloFo 14 nm eDRAM cella méretéből arányosan szorzok, akkor az jön ki, hogy 202 mm2 512 MB eDRAM. Tehát az I/O chip kétharmadát vinné.Azonban nem hiszem, hogy 100 mm2-re ráfér minden I/O. TriTon számai alapján legalább 40 mm2 lenne egy alap uncore kiszerelés a Zeppelinből. Így 160 mm2-re jön ki a tiszta I/O. Emellé 256 MB eDRAM fér a fenti számolás szerint. Hacsaknem a tömbösítések miatt valahogy "megtrükközhető" kisebbre.

SRAM biztos nincs az I/O-ban. Az sokat fogyaszt és 3x akkora.
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Építő/felújító topik
- PayPal
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Nem hiszed el, mi a Firefox új célja
- AliExpress tapasztalatok
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Temu
- További aktív témák...
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De ha csak az Intel 22 nm és a GloFo 14 nm eDRAM cella méretéből arányosan szorzok, akkor az jön ki, hogy 202 mm2 512 MB eDRAM. Tehát az I/O chip kétharmadát vinné.