Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Kifulladni látszik a lendület szerintem.
Persze a fő irány biztos mindig a szerver és az ottani igények, de ugyanezért valószínűtlen valami nagyobb DT előrelépés leesése is.A zen6 közelebb hozza a CCD-t és az IOD-t. Sok energiát lehet nyerni azon, hogy a sávszélesség bővül, az adatátviteli frekvenciát meg le lehet csökkenteni. Talán 5-10ns nyerhető késleltrésen is.
Viszont óriási kérdés, hogy ezt az egymáshoz közel ültetést 2.5D vagy 3D csomagolással fogják-e megoldani. Modularitást úgy tudnak elérni, ha a base Die is közös az epyc es a ryzen között. Viszont úgy a base die szeletek között is interconnect kell.
Az szerintem jól látható, hogy a zen szélességét alig növelték, Aminek az lehet az oka, hogy így is alig tudják etetni. Nagyobb L1$ és L2$ pedig a késleltetés követelmény miatt nem igazán lehetséges. Az L3$ méretének további bővítése pedig nyilván csökkenő mértékben volna eredményes.
Tehát szerintem vagy az L3$ victim jellegét kellene megváltoztatni, vagy valahogy átalakítani a cache hierarchiát. Régóta várjuk pl azt, hogy legyen az IOD-on L4$. De ez szerintem csak akkor jönne létre, ha az AMD átszabná a hierarcihát. Hogy pl meg is duplázva összeolvasztaná az L2$-t 4 magos klasztereket kialakítva, és az L3$ teljesen átkerülne az IOD-ba, vagy az IOD és CCD közé.
Ez a klaszteres megközelítés az Apple-nek bejött, a Qualcommnak nem annyira. De valahogy nem látom, hogy az AMD unortodox megoldással próbálkozna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ Msi Vigor GK30 Gaming Combo Black (Csak billentyűzet) Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Cooler Master SK622 (Hybrid) Bolti ár:50k INGYEN FOXPOST
- Lenovo Yoga 7 2-in-1 14IML9 , Ultra 5 , 2.8K OLED 120HZ , 16GB DDR5 , 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DEEPCOOL Függőleges GPU adapter
- 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő