- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
unclefucka
senior tag
válasz
(Bundás) #5824 üzenetére
Akkor lesz mit tuningolgatni
Köszi, hogy megerősítettél a hitemben
Az előző előtti tulaj azt mondta, hogy neki még ment simán 3200+ -on, az előző tulaj meg nagyobb láma volt, mint én, nem is húzta (és odaadta ajándékba).
Én meg azért vagyok láma, mert amellett, hogy kipróbálom mi a vége, valsz csendes letöltő gép lesz minimális feszen és órajelen (ahelyett, hogy eladnám)
Ha valaki mégis "meggátolna" a tetteimben (és megvennné) az dobjon PÜ-t. -
unclefucka
senior tag
-
-
Ledfold
tag
válasz
(Bundás) #5798 üzenetére
Hú köszi Bundás!
Ez a kép nagy segítség volt. Így már el tudom képzelni a hűtő rögzítését. Gondolom a kapcsot a bordához adják.
Lehet hogy elég lenne ha egy 12 cm-es venti lenne közvetlenül a borda fölött a ház oldalában és onnan fújná be a levegőt lassítva. Ha elég jó a borda hatásfoka akkor lehet hogy ez is elég. -
Ledfold
tag
válasz
(Bundás) #5796 üzenetére
Szia Bundás!
Van egy Athlon XP 2500+-om, meg egy Sempron 2800+-om, mind a kettő Socket A tokozású, NF-S lapokban.
Az én gépemben van az XP 2500+ van rajta egy fél éves Spire Whisperrock IV. Ami a gyári adatok alapján 19 dB. A régebbi Titán hűtőmhöz képest halkabb, de a gyári adatot nem hiszem el, mert szerintem hangos.
Most egy Thermalright SI 97-t próbálok majd szerezni ha tudok elfogadható áron. Hallottam olyat hogy létezik 92-120 mm ventilátor adapter. Azt rátenném és lassítva járatnék rajta egy 120 mm-es ventit.
Ha ez beválik akkor ugyanezt tenném a Sempronra is, mivel az azon lévő gyári AMD hűtő is öregszik lassan. -
gaben
aktív tag
válasz
(Bundás) #5782 üzenetére
De akkor nem értem, hogy 166 Mhz-et és 11-es szorzót (ennyi megy alapból a Barton és Thorton is)beállítom és nem szabvánzként ismeri fel,hanem 1833MHz-et ír a bootnál.
és, hogy ha 133/11-re rakom akkor 1700+-ot ír ki(ígz szabvánzosnak tünik). 1700+-ból meg tudtommal nincs Thorton. Lehet, hogy az alaplapon ismeri fel rosszul(pedig a legfrissebb biossal van)?
Vagy akkor most ey milyen cpu lehet?Zöld színű. -
kosian24
tag
válasz
(Bundás) #5755 üzenetére
Na mind1, akkor nincs mit tenni, hajtom a gépet és ha jó, jó, ha nem jó, nem jó... Egyelőre semmi panasz. Mindenesetre köszönöm a sok segítséget és, hogy nem küldtetek el még a kérdéseimmel melegebb éghajlatra
. Ettől függetlenül továbbra is várom a hozzászólásokat, véleményeket, esetleg tanácsokat.
-
kosian24
tag
válasz
(Bundás) #5745 üzenetére
Na átnéztem a használatit és felraktam még egyszer. Eddig is jól csináltam mindent, de most valami csoda folytán úgy néz ki, működik!!! Ráengedtem a prime-ot és legnagyobb terhelés mellett 60 fok volt maximum. Ezelőtt 75 fok, huzamosabb terhelés esetén a másik hűtőmmel pedig 70-71. Ehhez képest a 60 most nagyon jó. Mellesleg ha már itt járunk lefotóztam a procit, íme a sarkazás: [link] Szóval nem tudom eddig mi lehetett a baj, de most úgy tűnik rendben van. Megfogtam menet közben a heatpipe-okat és nem tűntek melegnek, max nagyon halványan langyosnak, de alig érezhető... Mindenesetre úgy tűnik a hőt szállítják.
-
kosian24
tag
válasz
(Bundás) #5741 üzenetére
Igen, de ha jól láttam, akkor a második már elkelt. Ez meg épp kapóra jött, mert arra jártam és gondoltam akkor megveszem. A bökkenő az, hogy ez pesten volt én meg debreceni vagyok és csak itthon tudtam kipróbálni. Nem tudom mit csinálhatnék... Egyelőre a gép stabil és a prime sem akadt ki, minden teszt passzos volt. Ezek szerint ok, vagy később is adódhatnak gondok amik esetleg lappanganak?
-
kosian24
tag
válasz
(Bundás) #5739 üzenetére
Amit linkeltél az 5730-as hozzászólásban, az elsőtől vettem. Csodálkoztam, hogy max terhelésen 75-76 fokos volt a proci este. Visszatettem a régi hűtőt és mikor más régóta kínozta a prime 95. akkor lett 70 fokos. Mellesleg 3 órán keresztül futott a prime és minden teszt passzos lett. Ez azt jelenti, hogy megúszta a proci? Esetleg hosszú távon sem lesz baja? Nem melegszik esetleg emiatt jobban? Bocsi a sok kérdésért, de most vettem és elég drágán, nagyon bosszantana ha meghalna. Amúgy a tesztet nem olvastam még, mert nem jön be az oldal. Ja, és ha nem működnek a heatpipe csövek, akkor mit lehet tenni?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
(Bundás) #5722 üzenetére
nem volt nyúzva soha mert antituningos jóbarátom használta alapon újkorától kezdve 5éven át. de sajnos csúnyán lesarkazta az egyik hoszabb oldalát a magnak a hűtő leszerelése közben. akkor vettem csak észre mikor letisztogattam a paszta maradékait.
elég csúnyán néz ki, ugyhogy nem hinném, hogy még él de azért egy próbát még megérne ha lenne hozzá ramom.
-
vASalo
tag
válasz
(Bundás) #5712 üzenetére
jaja, a szoftveres mérés. volt egy olyan msi lapon még a p3as időkben, amiben fixen -5 fokos volt a bios szerint a proci
infrás hőmérővel is meleg volt. az én lapom konkrétan 1,65V helyett 1,72-t adott a procinak. (nem szoftveres mérés, habár a nagy frekvencia miatt, itt is lehet kb 5% pontatlanság
)
tikhunter: Thoroughbred B 2400+ lockmentes, ilyenem van nekem is.
de az enyém nem egy tuningbajnok. 2250 volt a max neki 1,7V mellett. tovább sehogy sem ment. viszont a 8x225MHz stabil 1,3V mellett. egy neon cooler hűti nekem is, de csak 50 fok felett indul a venti. netezésnél töltögetésnél el van passzivan a proci.
Szerintem nem igazán érdemes már tuningolni ezeket a procikat, én legalábbis sok különbséget nem éreztem.ha ebbe az irányba indulsz, akkor neked a via chipset miatt érdemesebb fix 200as FSBvel próbálkozni.
üdv, vASalo
-
kosian24
tag
válasz
(Bundás) #5708 üzenetére
A tápomban 8 cm-es ventillátor van. Én arra gondoltam, hogy a ház elejébe beszerelek egy kisebb (valamilyen amd proci hűtője volt) ventit beszívónak, a táp alá pedig egy nagyobbat kifújónak. Ha átalakítom a csatlakozót, akkor a két ventit összekötve ráköthetem egy olyan tápkábelre ami a vinyóba kell? Van egy olyan szabadon és ha lehet arra simán rá tudom kötni a ventiket. Izmosabb ventillátor alatt pedig egy jobb hűtőre gondoltam igen
-
kosian24
tag
válasz
(Bundás) #5705 üzenetére
Na akkor majd kitalálok valami jóféle megoldást erre a ház szellőztetésre és nekiállok barkácsolni. Egyelőre nem aggódok akkor ezen a hőmérséklet dolgon, messze van még a nyár, addig pedig majd beújítok egy izmosabb ventillátort. A ház szellőzés megoldása, hogy lenne ideális? tudok rakni 2 ventillátort, egyet előre beszívőnak, egyet pedig kátra kiszívónak. Ez elég? Vagy van jobb megoldás?
-
kosian24
tag
válasz
(Bundás) #5698 üzenetére
Szia! Bocs, hogy most reagálok, remélem még választ is kapok, de adok pontos információkat. Most vettem a 3200+ Athlon Xp (barton magos) procimat, tehát most is pasztáztam. A ház hűtése úgy van megoldva, hogy nincs rajta egyik oldala sem és pluszba felülről még fújja is a lapot a videókártya fölött egy venti. Egy Gigabyte neon cooler van a procin, (sajnos nem találtam hozzá linket) amire rá van írva, hogy Amd Athlon Xp 3200+ ra jó. Ezelőtt egy 2200+ Sempronom volt és azt is ezzel hűtöttem, szintén ilyen hőfokon ment. Egy nforce2-es alaplapom van, szintén Gigabyte. A sempront évekig használtam így és sosem volt semmi baja. Itt egy kép amit a speedfanról mentettem miközben ezt az üzenetet írtam: [link] Innen melyik érték melyik pontosan?
Használok egy ilyen szoftveres hűtőprogramot amit direkt nforce2-es alaplapokhoz csináltak és az a lényeg, hogy terheletlen állapotban elősegíti valamilyen módon a proci hűvösebben tartását. Akitől vettem a procit szintén azt mondta, hogy terhelve 60 fok körüli volt...
Az értékek a szoba melegségét tekintve 1-2 fokoz változnak. terhelve jobb esetben 60-62 fok, rosszabb esetben 63-64 fok. Efölé még nem ment. Eddig nekem ezzel semmi bajom sem volt és elvileg a hűtőnek is jónak kellene lennie és hallottam is, hogy ezek a procik melegszenek rendesen, dehát ha ezek ilyenek akkor mit lehet csinálni? -
mmdms
addikt
-
zorroka
csendes tag
válasz
(Bundás) #5285 üzenetére
Hoppá! Szóval azért fagy, mert nem megfelelő a hűtés? Most jut eszembe a BIOS-ban beállítottam, hogy a proci hőmérséklet határértéke 60 fok legyen. Lehet, hogy ha ezt eléri, akkor fagy? Azt hittem ez arra van , hogy riasszon, de semmiféle riasztás nem küldött. Tudom állítani 80-ra is.
-
zorroka
csendes tag
válasz
(Bundás) #5281 üzenetére
Hali!
Kösz, egyelőre nem akarok a hűtővel foglalkozni, max egy ház ventit raknék bele, mert ahogy levettem az oldallapot, rögtön 8 fokot csökkent a hőmérséklet.
Először szeretném a RAM-okat szinkronba hozni, nem fogom, miért nem mennek 200MHz-en. Alaplap támogatja, RAM-ok is, procit elvileg fel tudom húzni, mégse megy. Részleteket ld. fenn. Cipset 133 MHz-en, a DIMM 3-ban levő RAM pedig kétféle frekin 166 és 200-on ketyeg.
Jelenleg a szűk keresztmetszet a RAM sebesség, több tesztelő progi is kihozta.
Ezt szeretném először kitalálni, miért van, aztán húzhatunk a procin is meg jöhet hűtés fejlesztés, stb.Erre vmi lövés? Köszi.
-
zorroka
csendes tag
válasz
(Bundás) #5236 üzenetére
Hali!
Most vettem észre, hogy van advanced BIOS is, ezeket lehet tehát állítani:
System Performance: normal (def), turbo (overclocked settings), manual
FSB: 166 (def) 100-300 lehet állítani egyesével.
CPU Interface: Optimal (def), Agressive
Memory frequency: by SPD (def), 50-200%, Auto
Memory Timings: Normal(def), Turbo, Manual
T(RAS), T(RCD), R(RP), CAS Latency: 8-4-4-3 (def, normal), 7-3-3-3 (Turbo), de egyenként is be lehet állítani
AGP Frequency: Normal(def), 50-100 MHz
Vcore overvoltage control: normal (def), +5%, +7,5%, +10%
DIMM overvoltage control: Normal (def), +0,1V, +0,2V
AGP overvoltage control: normal (def), +0,1V, +0,2V, +0,3V
AGP Aperture Size: 64 MB (def), 32-512 MB
AGP fast write capability: Enabled
CPU Thermal-Throttling: 50% (def), 12.5%-87.5%, disabled The lower the value is, the greater performance but HIGHER temp
PCI Latency timer (CLK): 32 (def), 64, 128Everest-el mérve FSB166-on 67 C fokig ment fel a proci homérséklete 23 perc után, de teszt elott is már 63 C fok volt (haz oldala leszedése után 59 C fok, hazventi nincs). CPU Core fesz: 1.7-1.74V átlag: 1.72V
Dual channel-ben vannak a RAM-ok, az egyik sebessége eltér a többitol?!RAM-ok sorrendje az alaplapban (slot 1,2,3,4): 256,256,512,512.
Tap: Codegen 300W atx 2.03(P4), 300x, kimenet max 120W, illetve 9.6W
Hutes: http://www.cwc-group.com/f6015b12ly.html, van egy zöld hologrammos AMD felirat a ventinA fenti beállításokból kiindulva az alábbi változtatásokat végeztem (időrendben):
FSB=200, AGP=66, Memory frequency: by SPD
Nyugalmi homérséklet: 57 C fok (BIOS), 52 fok (Everest)
Prime 95 torture test rögtön lefagyottEzután adtam a CPU-ra egy kis feszt: Vcore overvoltage control:+5%
Nyugalmi homérséklet: 57-58 C fok (BIOS), 53 fok (Everest), Everest-el terhelve 61 fokig ment fel. (PC Wizard 2008 14 C fokkal kevesebbet mutat?! BIOS ugyanannyit mutat, mint az Everest)
Érdekes a CPU core fesz nem változott?!
Prime 95 torture test rögtön lefagyottCPU-Z:
Processors Information
------------------------------------------------------------------------------------Processor 1 (ID = 0)
Number of cores 1 (max 1)
Number of threads 1 (max 1)
Name AMD Athlon XP
Codename Barton
Specification AMD Athlon(tm)
Package Socket A (462)
CPUID 6.A.0
Extended CPUID 7.A
Core Stepping
Technology 0.13 um
Core Speed 2290.9 MHz (11.5 x 199.2 MHz)
Rated Bus speed 398.4 MHz
Instructions sets MMX (+), 3DNow! (+), SSE
L1 Data cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size
L2 cache 512 KBytes, 16-way set associative, 64-byte line size
FID/VID Control no
Features
K7 Thermal sensor yesChipset
------------------------------------------------------------------------------Northbridge NVIDIA nForce2 Ultra 400 rev. C1
Southbridge NVIDIA nForce2 MCP rev. A4
Graphic Interface AGP
AGP Revision 3.0
AGP Transfer Rate 8x
AGP SBA supported, enabled
Memory Type DDR
Memory Size 1536 MBytes
Channels Dual
Memory Frequency 132.8 MHz (6:4)
CAS# 2.5
RAS# to CAS# 3
RAS# Precharge 3
Cycle Time (tRAS) 6Memory SPD
------------------------------------------------------------------------------DIMM #1,4
General
Memory type DDR
Manufacturer (ID) (0000000000000000)
Size 512 MBytes
Max bandwidth PC3200 (200 MHz)
Part number
Manufacturing date Week 39/Year 06Attributes
Number of banks 1
Data width 64 bits
Correction None
Registered no
Buffered no
Nominal Voltage 2.50 Volts
EPP no
XMP noTimings table
Frequency (MHz) 200
CAS# 2.5
RAS# to CAS# delay 4
RAS# Precharge 4
TRAS 8DIMM #2
General
Memory type DDR
Manufacturer (ID) (FFFFFFFFFFFFFFFF)
Size 256 MBytes
Part number 51046632119
Serial number FFFFFFFF
Manufacturing date Week 33/Year 03Attributes
Number of banks 1
Data width 64 bits
Correction None
Registered no
Buffered no
EPP no
XMP noTimings table
Frequency (MHz) 200
CAS# 2.5
RAS# to CAS# delay 4
RAS# Precharge 4
TRAS 8DIMM #3
General
Memory type DDR
Manufacturer (ID) SpecTek Incorporated (7F7FB5FFFFFFFFFF)
Size 256 MBytes
Part number
Serial number 06018A6E
Manufacturing date Week 44/Year 03Attributes
Number of banks 1
Data width 64 bits
Correction None
Registered no
Buffered no
EPP no
XMP noTimings table
Frequency (MHz) 166 200
CAS# 2.5 3.0
RAS# to CAS# delay 3 3
RAS# Precharge 3 3
TRAS 7 8Majd a RAM frekit by SPD helyett 100%-ra állítottam (ez adta a 400MHz-et).
BIOS még elindult, windows már nem.Majd RAM freki vissza by SPD-re, DIMM overvoltage control: +0,1V
Prime 95 torture test rögtön lefagyottMajd RAM freki 100%-ra (ez adja a 400 MHz-et)
BIOS még elindult, windows már nem, másodszorra igen, de befagyMajd az alaplapon átállítottam 10x-re a szorzót, semmi változás, CPU továbbra is 2300MHz-en, ezek szerint szorzólockos.
Majd FSB=200, AGP=66, Memory frequency: by SPD és kivettem mindkét 256-os RAM modult, tehát amire kiírta a CPU-Z, hogy 166-on megy kivéve, már nem volt dual channelben.
Prime 95 torture test rögtön lefagyottMajd Vcore overvoltage control:+5%, DIMM overvoltage control: +0,1V
Prime 95 torture test rögtön lefagyottMajd RAM timings: 7-3-3-2,5
CPU-Z-ben ez meg is jelent a Memory fül alatt, de az SPD fül alatt maradt a 8-4-4-2,5. Miért?
Prime 95 torture test rögtön lefagyottMajd FSB=200, RAM 2x512 nincs dualban freq by SPD, fesz normal mindenre
Prime 95 torture test rögtön lefagyottMivel most már tudom, hogyan lehet az FSB-t egyesével emelni, lehet, hogy kipróbálom azt. A legnagyobb problémám, hogy a RAM-okat nem tudom szinkronba hozni (200 MHz-re).
Hogyan tudom a RAM frekit szinkronba állítani? Érdekes, hogy a Chipset Memory Frequency 133.1 MHz (6:4), FSB=200-nál (ld fenn), a chipset Memory Frequency FSB=166-nál is ugyanennyi csak 5:4-es leosztással, na ezt már tényloeg nem értem.
Lehet, hogy azért nem tudom szinkronba rakni, mert a Rated Bus speed nem érte el a 400 MHZ-et (jóllehet FSB-t 200-ra raktam)?Elakadtam.
Előre is kösz, ha van valami ötlet, várom. -
válasz
(Bundás) #5245 üzenetére
Jelentősen félreértesz, de ha nem így lenne teljesen igazad lenne. Árulom őket és a saját gépemben tesztelem egy 9600XT-vel, 2 optikával és hdd-vel, 3Dmark + ortossal, 1-2 nap folyamatos üzemmel. Amelyik noname 300w bírja, azt nyugodt szívvel adom el. Ami megy, azoknál 50ből max. 1 bukik meg.
-
zorroka
csendes tag
válasz
(Bundás) #5222 üzenetére
Hello!
Köszi a választ.
Felnyomtam 200-ra az FSB-t, BIOS még ment simán, majd miután XP ráhúztam lefagyott. A rendszertulajdonságoknál az XP fel sem tüntette a processzort, a BIOS 50 C fokot mutatott.
Majd visszaállítottam az FSB-t 166-ra, az XP-t újrahúztam, de miután felraktam az ATI drivereket, totál gagyi felbontást és színeket hozott be. Azt hittem elfüstölt a video kártyám, de az X-edik driver felrakás után most már megy.A BIOS-ban ezeket lehet állítani (amúgy minden normal, defaulton van most).
System Performance: normal (def), turbo (overclocked settings), manual
FSB: 166 vagy 200-ra tudom emelni, nem lehet közte finoman emelni.
Memory frequency: by SPD (def), 50-200%, Auto
AGP Frequency: Normal(def), 50-100 MHz
Vcore overvoltage control: normal (def), +5%, +7,5%, +10%
DIMM overvoltage control: Normal (def), +0,1V, +0,2V
AGP overvoltage control: normal (def), +0,1V, +0,2V, +0,3VMit hova állítsak, hogy 200-as FSB-n ne fagyjon le?
CPU-Z ezt mutatja:
AMD Athlon XP 2600+
Barton
Socket A (462)
0,13 um
1,712-1,728V
1913 MHz core speed
11,5x szorzó
166,4 rated FSB
DRAM freq 133 MHz (na ennek 200-nak kellene lenni, nem?)
FSBRAM 5:4
CL-tRCD-tRP-tRAS 2,5-3-3-6
SPD freq 200 MHz
CAS# latency-RAS# to CAS#-RAS# Precharge-tRAS 2,5-4-4-8
Voltage 2,5V -
ormembar
csendes tag
válasz
(Bundás) #5214 üzenetére
megbízhatónak tűnik, legalábbis amennyire jó emberismerő vagyok
egy venti dobozában volt, a venti társaságában. kb 2 papírzsepibe becsomagolva külön a proci. meg ki volt tömködve a doboz papírral. sérülés nincs a procin. se égésnyom, se hasonló.
AXDA2000DKV3C amúgy az athlon beceneve, vagyis Thoroughbred (Model 8)-as, ha jól néztem.
-
tomcsi23
veterán
válasz
(Bundás) #4629 üzenetére
Sajna, nem ez a baj - mint sokan hiszik (én is, míg rá nem jöttem).
A ''ratyi'', de csapágyas, kisméretű ventiknek legtöbbször az a baja, hogy a csapágy kimozdul és maga a csapágytartó ''perselyben'' forog a csapágy (a ventivel együtt) és ez zörög. Mennyit szívtam én is, tisztítottam, olajoztam, de pár hét, max 1 hónap után előjött. Aztán rájöttem, hogy a csapágy bizony rendben van, forog rendesen (ez most pl. két 5-6 éves 5cm-es Asus venti). Egy tisztítás alkalmával szépen kis pillanatragasztóval segítettem a leklemnek, fél éve meg se nyikkannak.
Persze, lehet, hogy más a baj, de sokszor ''csak'' ennyi. -
frizso
senior tag
válasz
(Bundás) #4605 üzenetére
Sziasztok!
Nyitott a házam, Galacialtech hűtő van rajt, és Gigabyte GA-7N400S alaplapon csücsül!
A pasztázást megnézem!
A biosz meg elég gyatra, de megnézem mit lehet variálni benne!
Amúgy ez egy Gigabyte Barebone gép, elég jó kis cucc lenne, de valamiért melegszik!
Megnézek minden felvetést és ha nem múlik a probléma, akkor veszek egy jobb hűtőt
Köszi -
szpac86
csendes tag
válasz
(Bundás) #4596 üzenetére
vagy 25-27 fok biztos van. azért nincs rajta venti mert az eredeti szetment, es lusta vok venni egyet. de mar 1 éve biztos igy megy gond nelkul
2x 256 single -ben valami noname k, nem ilyen tuning ram. magam sem tom hogy birjak.
de felmentem 223 FSBig is. de a szorzot 9re kellett visszavenni. 225 nel mar nem kapcsol be a monitor mikor ujraindul. gondolom itt mar a memok nem birjak az iramot. -
szpac86
csendes tag
válasz
(Bundás) #4588 üzenetére
Léggel hütöm. Teljesen terhelve 55 fokig megy fel, de itt felkapcsolja a SpeedFan a ventit maxra és lehüti 51 -ig. Próbáltam sok FSB-t de ugyanugy 2200MHz a vége. Általában játék meg filmkonvertálásra használom.
VGA: ATI 9600XT 256MB ez is huzva mint állat, bazinagy proci bordával + venti.
Ja alaplap maxon van, nincs rajta venti, csak az eredeti kis bordaféle, és igy 35 fokos.
[Szerkesztve] -
szpac86
csendes tag
válasz
(Bundás) #4585 üzenetére
az everest -em sokkal több pontot adott a sempron 2600+ -nak cpu tesztnél, mint nekem mikor fel van huzva a procim olyan szintre mint az. ez a sempron proci eredmény alapból benne van az everest-be, nem én mértem.
amugy meg ezt csak neten olvastam, hogy eddig tudtak huzni.
ja de amugy sztem nem rossz eredmény ez egy Athlon XP 2400+ -tól, aminek alap fsb-je 133MHZ. Nem igaz?
csak azt nem tom mert nem birja a nagyobb orajlet, mert csak ugy megy a 220 fsbm ha a szorzó 9,5. valaki nem tudja mi lehet a megoldas, mert a 2200 nál már baj van? mondjuk egy 2400 MHz megfelelnea feszt mar emeltem, most 1,8 ra van allitva a proci, a lapkakészleté pedig max-on
[Szerkesztve] -
joi29
őstag
válasz
(Bundás) #4536 üzenetére
Hali nos a hütőm GlacialTech Igloo kb2300-at forg 25dB zajjal.
A procim üresen 35~38 fokos, terhelve 47~50C-os.
Tehát a hütésel nincs bajom,a gond másbolfakad.
Ugyanis a cpu lapkáján szépen ki vannak sütve,
a szorzó és a feszültség szabájozó hidak.
Tehát csak a rendszerbusz órajel emelésével tudok kb +200mhz-et növelni.
1997Mhz röl 2220mhz-re.
A rendszer telyesitményével már most is megvagyok elégedve,
de a 9800pro-mat többszörösen is kitudnám hajtani.
A monitorom nagyobb képfelbontásba való álitásával, szerintem a mai AGP-s grafkarikat
is szépen elvezetgetné a gépem.
Kérdésem csak vezetgetné vagy...? -
Jozzyfiu
csendes tag
válasz
(Bundás) #4484 üzenetére
a ház mind a két oldalát levettem+beleraktam még egy 8cm es ventit hátura,a videokártyán is van egy plusz venti, ja és a procihütöt kifuvattam kompresorral,ujrapastáztam,s még mindig ez van...a bordák forrok,de ahogy mondod jo lenne egy rézmagos...ebben 1g réz sincs
...a poén az egészben,hogy a géppház zajszintje igy 75dB
-
.Lacee.
csendes tag
válasz
(Bundás) #4300 üzenetére
Köszi a linket, most épp nem tudom megnézni, hogy pontosan ez van-e benne.Majd otthon. BIOS-ból a legfrissebb van fennt.
A processor 2,2Ghz-en megy. 2órányi GTA:SA, utána LOTR, szóval szerintem stabilnak mondható. Csupán az zavar,hogy a memóriát lassan olvassa. De úgy gondolom,hogy mivel most működik hagyom is. Ősszel, vagy legkésőbb tavasszal úgyis új gép vásárlása lesz (core2duo), addig meg ez elzörög.
A Prime95-re rákeresek és otthon kipróbálom.
Köszönöm a gyors segítséget -
.Lacee.
csendes tag
válasz
(Bundás) #4292 üzenetére
Helló!
Olvastam a fórumon,hogy csracz-nak is ugyanaz a problémája, mint nekem. A7V880, barton 2500+@2,2Ghz-en ment eddig 2x256Mb Kingston ramokkal dual-ban. Gondoltam kis ráncfelvarráss;beújítottam 2x512Mb Samsungra. ugyanaz a probléma;beleteszem és csak 1100Mhz-en hajlandó menni. akárhogy berheltem nem akart többel. Mivel benne voltam még a 3napba, így visszavittem. Semmi baja, de ha gondolom kicserélik. Mondtam akkor már legyen kingston úgyis az van benne is akkor abból legalább időzítéseknél sem lesz baj. Hazavittem, ugyanaz a baj.Single-ként sem megy, úgy sem, ha csak az egyik 512Mb ram van benne. Egyedül úgy volt hajlandó elindulni, ha betettem a 2x256ot majd mellé tettem be a 2x512-t.Most megy tulajdonképpen,de nem tudom,hogy emiatt lesz-e fagyi. Az everest memória sebességmérőjével rosszabb értéket ad, mint ha csak a 2x256 lenne benne és DDR333-nak konfigurálja. A CPU-Z is hasonlóképpen nem tud mit kezdeni vele;nem látja,hogy milyen sebességgel működik. A késleltetést még meg tudja állapítani, de ennyi.Arányt már nem a proc és a mem között és a sebességet sem.
Az alaplap manualjába elméletileg tesztelve van ez a ram és azt írja rá, hogy rendben van...Tényleg semmi esélyem nincs rá,hogy működjön?Addig vigyem vissza, amíg olyat nem kapok,amivel barátságosan menne?A 256-tal elsőre ment amikor még anno megvettem. Okozhatja esetleg,hogy a 256 egyoldalú az 512 meg kétoldalú?Tényleg nincs már más ötletem. Más -akár régebbi- alaplapokban gond nélkül megy. -
csracz
csendes tag
-
dui
aktív tag
válasz
(Bundás) #4278 üzenetére
ASUS A7N8X-X, és Galaxy GeForce 7300GT GDDR3, 500/1400(Zalman hűtővel). A gépet leginkább játékra használom, igaz nem egy ütős konfig, de jó
. A procim a 40° kánikulában 47-50° fölé nem ment , pedig egész nap be van kapcsolva, és elég sokat játszok ami nagyon leterheli:S Amugy a lakásban 25-30° kb, és a cpu sem sokkal melegebb windows-ban
Igaz a cpu fölé kentem elég sok pasztát, és minden héten takarítom a hűtű rézbordákat a portól
Amúgy 1.750V-on van. Kipróbálom a Prime95-t, üdv
-
dui
aktív tag
válasz
(Bundás) #4275 üzenetére
Akkor ezért nem találtam nagyon 2900+osat neten:S Amúgy az alaplapom tuningbarát, és a tápom is bírja mert 450W. köszönöm a tanácsokat, megkeresem a határait, mert most 3600+on 35°, és sztem ez megfelelő és még mehet feljebb. Csak az fsb-t nem nagyon lehet 200tól magasabbra venni, mert a ramom 400Mhz, de a szorzó az meg fullon van majdnem(12x), ha pedig beállítom 12,5X-re akkor vmiért 2-3 perc után újraindul a gép, pedig a feszűltséget 1.75V-ról 1.85-re tettem
De végülis így is elég sokat kisajtoltam ebből a prociból, meg vagyok vele elégedve
üdv -
Monya78
veterán
válasz
(Bundás) #4264 üzenetére
Pont a hétvégén gondolkoztam el ezen a gépes témán, ugyanis unokatesó elhozta hozzám az Xbox360-át hogy kipróbája milyen képe van az LCD tévémen...
Hát egyszerüen brutális...először mutatta a Nfs Carbont hát mit ne mondjak az Én gépemen ez csak közepes grafikával futott de így az XBoxos max-os felbontáson ez is nagyon zsírul nézet ki, de ez után jött a ledöbbenés valami Forza Motor2 nevű játékot kipróbáltunk...a Carbontol SOKKAL szebb graff, természetesen szaggatás mentesen, vajon milyen árú PC kellene hogy ilyen graffot kicsikarjon az ember? Had tippeljek talán csak a videokari drágább mint az egész Xbox360
Úgyhogy a közeljövőben lehet hogy úgy döntök hogy az kis SoketA kihúzza nálam mint mindenes (kivéve a játékot) gép + egy konzol. 100k-ért milyen gépet veszel ami kihúzza egy jópár évig ilyen játékokkal? -
cannibal
senior tag
válasz
(Bundás) #4131 üzenetére
Nem reseteltem a C-MOS-t viszont ha jól emléxem kiirt olyat a lap,hogy cpu changed lehet lemerül a lapban az elem talán?
Az a baj nem az én gépem hanem öcsémé és ő nem igazán ért a hozzá annyira. Én annyit tapasztaltam,hogy 133MHz fsb vel működik feljebb meg semmit nem akar. Idegen kéznél nem volt talán a hűtő lett rajta cserélve fél éve de gondolod ez okozhatja a probélmát? A kondikat nézegettem,de igy laikus szemmel nekem nem tűnt fel semmi elváltozás.
Gondolod a procival lehet a baj? Délután leszedem a hűtőt és meglesem mi van alatta
Ha ezzel minden rendben lenne akkor valami további tipp esetleg? -
stuffxy
csendes tag
válasz
(Bundás) #4066 üzenetére
A tapot a hazzal eggyutt kaptam
11.5x 166 fsb-n a bios es a win is AMD Athlon(tm) XP 2600+ 1.92 GHz ismeri fel.
Hol a ''Barton'' belolle ? sehol se irja, se bios, se win, kezdem azt hinni, hogy mas procival tertem haza a szervizbolNem tudsz valami jobb prociteszter progit ? honnan lehetne ilyet tolteni?
[Szerkesztve] -
stuffxy
csendes tag
válasz
(Bundás) #4064 üzenetére
Volt egy kis problema vele, lefagyott es mikor ujrainditottam ujra lefagyott, es ezt egymas utan tobszor a hdd kattogasa mellet, ez utan mar nem bootolt be hanem kiirta, hogy hianyzik valami windows file, ujra akartam rakni a wint de nem lehetett belepni a biosba se, ekkor jott a szerviz, mert meg van szervizgaranci a gepre. A szervizben nem tudom mit csinaltak de most mar megy csak ezzel a hibaval. Szerintem a szervizben volt egy bios update, de nem tudom pontosan mit csinaltak csak annyit mondak ''Nallunk ment a gep'' pfff...
A kondik nincsnek felpuffadva, aramingadozast nem vettem eszre, a tap egy 450 w os Rexpower markaju tap. A Sarkazas az mit jenelnt ?nem vagyon nagyon szaki ebben a temaban...
-
stuffxy
csendes tag
-
joe777
senior tag
válasz
(Bundás) #3974 üzenetére
Hali...
Kék, de nem lehet állítani, úgyanúgy viselkedik, mint a szürke, tehát a (most nevezzük kurzornak)...kurzort sem lehet rávinni...egyszerűen nem értem mért nem...és nem lehet bios hiba sem, mert az eggyel elöttelevő biossal is ugyanaz az eredmény, és azzal is ami rajta van, mert az ujjabbat visszaraktam...
...szóval ez csak aktív kéne legyen....de sajna nem az...pedig a gyári leírása szerint lehetne állítani.... -
Smallfont
tag
válasz
(Bundás) #3987 üzenetére
rossz helyen volt a tizedes vessző
. Igen ez a Volcano TT hűtés van rajta és még plussz 2 procihűtőnek a ventillátora hűti a házat
.. KURVA HANGOS!!!! De már megtanultam aludni mellette
.. Az órajelekhez akkor ne nyúljak most? Ja és paszta van bőőven és nincs lesarkazva se a proci.. A hőmérséklet is most 46 Fok és nem megy max fordulaton a venti...még csak az kéne!!!
És még annyit h sose nyúltam a CPU feszültséghez csak az órajelhez..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Smallfont
tag
válasz
(Bundás) #3985 üzenetére
nem adtam feszültséget neki plusszban SCak az órajelet húztam meg neki. Őszinte leszek nem nagyon próbálgattam drasztikusan húzni. Így nem is tudom hogy hogyan kell konkrétan de nagyon szeretném elérni a 2200-2300 MHZ-et a ramok azok érdekesek
erededtileg dualban volt benne 2x 256 MB-os és én mellébiggyesztettem egy 512-es Kingstone-t. A procihűtő pontos típusát elflejettem sajnos. De nagyon nagy. 3lapátos ventivel és Full réztestel mármint a bordát illeti. Szabályozható fordulatszámmal. 5700ig és pesresz Thermaltake. Mondd el kb h hogy csináljam a proci húzássát kérlek. Emeljem a feszúltséget is neki? a szorzó az stabilan 11.5 mert ennyit tud. és 17.3-on Volt a feszültsége a CPUnak ha jól emlékszem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gyúrósok ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Androidos fejegységek
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest