Új hozzászólás Aktív témák

• agentJ

tag

Hello.

Nem tudom jó témát választottam-e,igazából ez az első kérdésem itt.

FM2 APU-s konfigom van,aminél a tunningal elég nagy bajban vagyok.

A konfig:
    Asrock A85X Extreme 6
    A10-5800K
    Corsair 2x4GB 1866MHz CML8GX3M2A1866C9R

Gyári hűtővel szerettem volna húzni rajta egy kicsit,hogy lássam mi hogy megy,ugyanis HD7870 Tahiti LE-t tervezek mellé,és lehet ahhoz nem lesz mindenhol elég alapórajelen.

Viszont ebben az UEFI BIOS-ban,és a rengeteg üzemmódban nem tudok eligazodni.

Először csak a szorzót emeltem x38-ról x40-re,minden egyéb beállítást gyárin hagytam.
    Viszont ekkor terhelés nélkül is fél másodperces black screen problémák jöttek elő.

Hőmérsékletek rendben voltak terhelés alatt is.

Ekkor olvastam erről a lapról amit csak tudtam,kaptam tanácsot az NB szorzó emelésére is,de ez sem segített,próbáltam alulfeszelni mind a CPU-t,mind az NB-t,majd levettem az ofset feszültséget is 0-ra,de semmi előrelépés.

Végül már abban is elbizonytalanodtam,hogy a RAM órajelet helyes dolog volt 1866MHz-re állítani,vagy lehet azt is Auto-n kellett volna hagyni?

Próbáltam az alaplap kézikönyvéből informálódni,de sajnos szinte semmi használható információ nem volt benne.

Ha valaki tudna nekem segíteni abban,hogy túlhajtáshoz milyen opciókat kéne feltétlenül kikapcsolni,valamin hogy melyik feszültség értéket kéne Auto-n hagyni,melyikkel játszani,azt nagyon megköszöném :)

(Nem szeretnék egyenlőre semmiféle extrém tuningot,gyűjtök egy hűtőre,majd utána esetleg,de egyenlőre rengeteg dologban bizonytalan vagyok.)

Köszönöm előre is :)

Új hozzászólás Aktív témák