- LG 42LS570 TV LED csík csere : a macera
- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-01-30 19:36 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
JóGéza
aktív tag
Sziasztok, 14-én rendeltem telefonomhoz fóliát az amazon.de oldalon. 1. fizetést elutasította a rendszer limit túllépés miatt, 2. már sikerült és levonta a pénzt a számlámról. Nem volt semmi hír a rendelésemről és úgy tűnt nincs kifizetve, ezért ma rákérdeztem az eladónál, aki megerősítette, hogy még fizetésre vár. Elküldtem neki az OTP app-ból lementett tranzakció részletező pdf-et, hol tudnék még reklamálni?
Szia!
Első rendelés?
Nem lehet, hogy zárolva van a tétel, de nem hivták le?
Amazon az eladó, vagy a teljesítő? Ők akkor terelik a kártyát, amikor a csomagolást elkezdik. -
JóGéza
aktív tag
Eddig nem volt ilyen. Köszi.
Ha nem az Amazon az eladó, akkor előfordulhatott. Bizonyos értékű forgalom alatt nem kell a vevő országa szerinti áfát alkalmazni.
-
JóGéza
aktív tag
-
JóGéza
aktív tag
-
JóGéza
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám.
Már kb egy hete nem tudok kifizetni egy terméket az amazonon. A rendeléskor és azóta is amikor megpróbálom kifizetni, az amazon mindent rendben talál, de a netbankomon nem jelenik meg zárolt összegként a vételár, a számláról nem emelődik le a pénz, hiába csináltam végig a hitelesítést meg az összes kívánságát. (KH bankról van szó)
Járt mr így valaki? Mi lehet a baj? Eddig akárhonnan rendeltem ezzel a kártyával, minden rendben volt, most ez az amazonos fizetés nem tetszik neki.
Van erre valami megoldás?Rendeltél már Amazonról?
-
JóGéza
aktív tag
-
JóGéza
aktív tag
-
JóGéza
aktív tag
-
JóGéza
aktív tag
Sziasztok! Biztos a tapasztaltaknak már nyilvánvaló, de én nemrég óta amazonozok: az miért jó az eladóknak (amazon.de-n, direkt figyelek hogy azért több éves, >95%-os eladó legyen) hogy felraknak valamit Used Like New állapotban (ami szvsz nincs is nekik készleten, pl. könyvesboltnak egy objektív legutóbb) mondjuk 40-50%-kal olcsóbban mint az új ár, és 20-30%-kal a használtak alatt, én megrendelem, fizetek az amazonnak, majd ők meg sztornózzák az egészet?
Értem én hogy ne kergessek álmokat hogy féláron fogok vásárolni (miért is ne, Black Friday, év végi akciók, ráadásul van ami féláron annyi - átváltva - mint itthon forintban az új), de hogy én úgyis visszakapom a pénzem az amazontól, ők meg nem fognak ebből látni egy fillért se?
Próbáltam már mailboxde címre és bp-i címre is rendelni, nem (hiszem hogy) azon múlt, több bolt több termékével is jártam már így. Volt már valakinek úgy hogy megcsípett így valamit, vagy mindig ugyanez a vége?
A bolt törölte, vagy az Amazon?
-
JóGéza
aktív tag
-
JóGéza
aktív tag
Elnézést hogy teleszórom a topikot, de chateltem egyet a supporttal, hát én teljesen fel vagyok háborodva. Magyarországra nem vonatkozik a prime mint olyan. Az árak magyar áfával terheltek ha rendelsz valamit, és a free delivery is csak pár országra vonatkozik.
Na most a kérdés az, hogy amikor előfizetem a prime-ot, erről egy szót sem ejt az oldal, hogy ácsi, magyarként hiába fizeted, szart se fogsz benefitelni belőle? Ugyanúgy ahogy prime videón rögtön kiszúrja, hogy magyarországi vagyok, prime fizetésnél akkor miért nem?
csak a bullshitet tolja az előnyökről, amik nincsenek.Ha nem az Amazon az eladó, akkor lehet, hogy megúszod az áfakülönbözet fizetését, mert azt csak egy bizonyos forgalom felett kell alkalmazni.
-
JóGéza
aktív tag
-
JóGéza
aktív tag
-
JóGéza
aktív tag
-
JóGéza
aktív tag
Hi
Mi a különbség?
Első jóval drágább, de miért?
Mind a kettő új ugye?
Más kapcsoló.
-
JóGéza
aktív tag
Ééééletemben nem rendeltem még ennyiért semmit külföldről, azért kérdezem

Szóval!
Ha a co.uk-ről rendelek akkor szinte fix hogy nem kell áfázni ugye? Mármint ha ott kiperkálom akkor nem hívnak itthon fel hogy fáradjak el a csomagomért aztán fizessem az áfát utána?
(gondolom akkor UK-ból jön, ha már onnan rendeltem)
A visszaküldés hogy működik? (gondolom ingyenes)Warehouse dealről lenne szó?
Ott az Amazon az eladó, így már az eladáskor magyar áfát számol. Év végéig még EU tagállamnak számítanak. -
JóGéza
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Amazon FireTV 4K sticket itthonról a netflix miatt. Megy is a kütyü ok minden, kivéve, hogy nem tudok még ingyenes appokat sem feltenni rá, mert meg kell adni a bankkártya adataimat.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel Maestro kártyám van csak, és azt nem fogadja el, létezik valamiféle virtuális hitelkártya, amivel meg tudnám oldani, mert csak emiatt nem rohannék az otp-be kártyát cserélni.
Nem csalni szeretnék, hanem legális dolgon gondolkodom.Szia!
Egy Revolut kártya erre is alkalmas lehet.
Revolut topic. -
JóGéza
aktív tag
Arra figyelj, hogy ne a levélben küldött linket használd ;-) ....
-
JóGéza
aktív tag
Van amazonnak erre garanciája?
Ha például mást küld.
Felteglat vagy egy olcsóbb terméket.
Bizonyítani hogyan lehet ezt?De például akkor is, ha nincs semmi simli, de mast küld az eladó...
Eladónak kevés, 36 pozitív értékelése van.
Emailben kéri elküldeni a nevet, telefonszámot, lakcímet, hogy el tudja helyezni a rendelést az amazonon keresztül.Erre mi szükség?
Csak szeretném megérteni
Hogy ne az Amazonon keresztül menjen a rendelés.
-
JóGéza
aktív tag
Sziasztok.
Rendeltem egy fényképező gépet. Majd nem sokkal később jött egy mail, hogy zárolták az accountomat. Lépjek be és kövessem az utasításokat.
Elküldtem már nekik mindent. Lefényképezve a bankkártyám utolsó 4 számjegye, lakcímkártyám, az ezzel a kártyával végzett tranzakcióm az elmúlt napokból...
Nem értem mi kell nekik. Továbbra is az jön vissza, hogy nem jó :SEzt írják:
To unlock your account, we need to confirm the billing information for your payment card or bank account.
Please upload a copy of your latest billing statement.
Only the last 4 digits of payment card or account number should be displayed on statement.
Visa ending with 09Valami ötlet?
Bankszámlakivonat?
-
JóGéza
aktív tag
Magyar ÀFÀ-t számol eszerint.
-
JóGéza
aktív tag
Ezt vettem és direct transfer helyett az amazon által javasolt SEPA-t választottam. Rosszul írtam.
Én kártyával szoktam fizetni, csak azt állítom be, hogy a bankom váltson, ne az Amazon, mert általában úgy kedvezőbb az árfolyam. Az utalást a járulékos költségek miatt kerülöm.
-
JóGéza
aktív tag
Szerintem senki se próbáljon amazonon közvetlen banki átutalással fizetni csak paypallal. Most szívtam meg vele. Rendeltem egy pc játékot postával együtt 7,68 Euróért. (használtat.) Beírtam az adatokat kiírta a rendszer, hogy minden okés meg is jött a levél hogy csomagolják és adják is felfelé. Viszont a terhelés nem történt meg,2 napra rá kaptam egy levelet, hogy utaljam át nekik ide és ide, mert nem tudták leemelni. Átutaltam bankon keresztül (erste külföldi) így a 7,68 euróból lett kb majdnem a duplája. Így már marhára nem érte meg.
Úgy tudom, Amazonon nem lehet Paypal-lal fizetni. Ha valaki az Amazonon kívül akar csak eladni, azt inkább tanácsos elkerülni.
-
JóGéza
aktív tag
-
JóGéza
aktív tag
Ha €3-al számolom a 6kg-ot, plusz az alap €6, az €24.
Aszem mostanában nem veszek semmit sem.

Az ingyenes szállítástól hamar eljutottunk a horror árig.

Biztos meg akarod osztani az adataidat?
Ki az eladó? Az amazon.de vagy más?
Szerk.: Látom, az Amazon. -
JóGéza
aktív tag
-
JóGéza
aktív tag
Vagyis a DHL es ficko az első probálkozás után lerakta a postán? Igen meglepő ez a módszer számomra, de legalább sikerült rá akadni már csak remélhetem azt hogy a saját városom postáján van mert az amazonnál a szállítmányozás közben valamiért Vecsés van megadva Monor helyett már irányítószámmal.
Nem a DHL-es fickó. Az már a Posta volt. Magyarországon már az szállítja.
-
JóGéza
aktív tag
Volt olyan csomagom, hogy épp küldték volna vissza, értesítő viszont nem jutott el hozzám. Az nem volt nyomkövetéses. Ha épp nem kaptam volna másik csomagról értesítést, vissza is ment volna az Amazonnak. Így amíg azt keresték, ezt is előtalálták.
-
JóGéza
aktív tag
Sziasztok.
Rendeltem Black Friday idején egy Logi G29 kormányt és hozzávaló váltót. Amit elvileg megprobáltak kiszállítani a kormányt legalábbis 2x méghozzá az UPS elsőre nem hagytak semmit másodszorra infonotice papírt hagytak.Ezt még tudom követni de a váltót a DHL szállítja az ő Tracking Id jukat nem tudom követni pedig elvileg ők is probálták kézbesíteni sikertelenül 1x minimum miközben semmiféle hívás-email vagy értesítő nem jutott el hozzám. Ez volna az ID :Tracking ID 459280031355
Én reméltem hogy az Amazon lesz annyira okos hogy nem külön szállíttatja a csomagom direkt együtt vettem őket igaz nem bundle csomagban de hát akkor is.Mit lehet tenni a Kormányt még csak csak kezelni tudom de a váltórol semmi információ egyszerűen nem tudom elképzelni hogy működhet egy ilyen trehány cég mint a DHL ami világszintű kb...A Postánál nézd meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 1TB magyarbill 1 év garancia
- ÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Apple iPad Air 13 (M3) 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPad A16 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Katana GF66 11UC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Utolsó M1 Max MacBook Pro 16"/ 64GB / 2TB / Space Gray/ 27%-os ÁFÁS
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest