- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
C64
őstag
Sziasztok. Olvasgattam itt a fórumot és elég vegyes hozzászólásokat atláltam abbana a témában, hogy most akkor tényleg kell meghatalmazás és adás-vételi használt azla garis termék vásárlásakor az esetleges későbbi garancia ügyintézéshez vagy sem? Van aki szerint ez abszurd van aki szerint meg elhajtanak ha nincs és van aki szerint enélkül is elintézik.
-
válasz
LilProphet90 #296 üzenetére
Én termékem 2 napja érkezett be hozzájuk és ma küldték ezt a "vissza fizetés" dolgot (és dokut)
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Freddy S #294 üzenetére
Emailben küldd el nekik a számlaszámod, csak hivatkozz a reklamációs számra.
MaxxDamage: Nem tudom, van-e náluk levásárolhatóság, de igen, ilyenkor a vásárlás teljes összegét visszakapod.
Mennyi ideig állt nektek náluk a hibás termék? A TV-m már szinte egy hónapja elvitték, bár hivatalosan csak július 26-tól van szervizben.
-
-
Freddy S
tag
Hello,
Ezt a “Lezárva pénzvisszafizetési jóváírási értesítéssel“ , hogy lehet megkapni tőlük a lét? Van valami letölthető a4-es dokumentum róla, de nem tudom mire jó.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Ha vissza szeretném küldeni napon belül a terméket, mert nem tetszik azt pontosan hogyan tehetem meg?
Mert ha rányomok a profilomba a termék melletti visszaküldés gombra, akkor kéri, hogy adjam meg a hiba leírását, stb. De nincs hiba, egyszerűen csak gagyibb, mint gondoltam. -
válasz
LilProphet90 #290 üzenetére
Most kaptam is választ, küldik a futárt elvileg.
Adatokat megadtam, felvételi napot is. -
LilProphet90
senior tag
válasz
MaxxDamage #289 üzenetére
Pedig arra már muszáj lenne nekik.
-
válasz
LilProphet90 #286 üzenetére
Megírtam nekik ahogy javasoltad, még tegnap, de semmi reakció rá. /eddig/
-
Spartacushu
csendes tag
Sziasztok! Alzáról vásároltam egy videókártyát 3 év garral, ha most ezt tovább szeretném adni valakinek, akkor kell adásvátelit írni róla, hogy már nem az én tulajdonom? Mivel itt úgy láttam, hogy csak neten lehet "reklamáció" formájában bejelnteni a hibát és garanciáztatni a terméket.
-
L4mie
veterán
válasz
LilProphet90 #286 üzenetére
30 percre vannak villamossal.
majd a kolléga akinél tönkrement elvisziállítólag személyesen nagyon rugalmasak.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
MaxxDamage #284 üzenetére
Ja igen, ezután írtam nekik (Állapot lekérdezés gomb), utána emailben kommunikáltunk a hibáról, majd kb. 3 üzenet után írták, hogy akkor jön a futár xxx. fuvarlevélszámmal. Legyen az a következő lépés neked is.
(#285) L4mie: egy Echo Dotnál nálam is ez volt, de emailben le lehetett velük kommunikálni azt is. Mondjuk az elállás volt.
-
L4mie
veterán
nekem azt írják a megdöglött G603-ra, hogy arra termékre nem adható panasz...muszáj lesz valakinek bemenni vele.
-
válasz
LilProphet90 #283 üzenetére
-
LilProphet90
senior tag
válasz
MaxxDamage #282 üzenetére
Nekem két hete vitt el GLS egy hibás terméket, mondjuk nagyobb méretű volt.
-
-
Met
nagyúr
válasz
LilProphet90 #279 üzenetére
Nekem nem ajánlgattak futárt.
Online jelentettem, aztán pár naponként küldtek sms-t hogy nem kapták meg a hibás terméket.
De amikor bevittem végül nem kellett a hibaleírással szórakozni mert meg volt még a hibajelentés, vissza adták a pénzt mert cserélni nem tudták mert már kifutott. -
válasz
LilProphet90 #279 üzenetére
Ja, csak ennyi?
-
LilProphet90
senior tag
válasz
MaxxDamage #278 üzenetére
Online bejelented Reklamáció fül alatt, futárt küldenek ingyen vagy beviszed személyesen.
-
Sziasztok,
Alzánál a garanciáztatás hogyan történik?
Logitech egerem kezdi megadni magát, még idén (12.29.-ig) garanciás.
Felküldeném ahova kell, de erről semmi infót nem találni az oldalon -
L4mie
veterán
Sziasztok, mi a tapasztalat, ha most berendeltem egy memóriamodult egész jó áron, amit augusztus végére ígérnek szállítani, akkor mekkora eséllyes emelik majd meg az árát szállításra (tekintettel az aktuálisan generált jajj éppen miért drágulnak a memóriák és ezzel minden eszköz hisztit) esetleg tartani szokta az alza az "elő" rendelési árat?
-
-
Chaser
legenda
válasz
Mr.Pentele #274 üzenetére
nem feltétlen, cégek előre megkapnak egy zsák trackinget, h pl hétvégén se álljon meg az élet, lehet h ekkora cég mellett meg van mpl kirendeltség is, mivel nagy számú a csomag, és ilyenkor is intézik a logisztika részét - de az is lehet, h van külön szerződésük vasárnapi csomag felételre is a postával -
-
Mr.Pentele
csendes tag
Azt írja, hogy már a futárnál van a csomag:
Megfizetve, kérem várjon, a csomag kiszállítás alatt.Ha jól rémlik amikor egyszer pontosan vasárnapra esett ez a státusz, akkor aznap küldte a Posta is az e-mailt, hogy csomagküldeményt adtak fel Önnek. Na erre várok. Ma vagy holnap esedékes? Szerintem ha valaminek már van csomagszáma akkor azt nemsokára fel is adják.
-
Exodion
senior tag
válasz
Mr.Pentele #271 üzenetére
Amikor megrendeled kiírja az oldal, hogy Budapesten átvehető ekkor meg akkor. Na ha ott nem a mai napi dátumot látod, akkor Express One áthozza a csomagot Csehországból Budapestre 1nap. Akkor ott átadják a postának, és attól fogva látod majd a csomagszámot. Na most erre már nem tudnék megesküdni, de amikor Express One -al kértem a kiszállítást, akkor ha jól rémlik láttam csehországtól idáig a nyomkövetést.
-
törölt tag
válasz
Mr.Pentele #271 üzenetére
Postazasnal altalaban szokott lenni pre-shipping, amikor a felado kikeri/legeneralja a csomagszamot, viszont meg nem adta at a postanak. El kell telnie egy kis idonek ameddig eletre kel a tracking number.
-
Mr.Pentele
csendes tag
Üdvözlet!
Tegnap adtam le a rendelésem. Ki is fizettem kártyával, fizetés sikeres, minden ok. Ma délelőtt (számomra meglepő módon) értesített e-mailben, hogy átadta a csomagot az MPL-nek, illetve csomagszámot is megadta. A posta oldalán rákeresve azonban nem találja a rendszer, pontosabban nincsen információ a küldeményről.
Mikorra várható a feladás?
Az eddigi ügymenetből ítélve, tényleg hétvégén is dolgoznak folyamatosan, adják fel a csomagokat?Köszi előre is!
-
Chaser
legenda
nagyon tévedsz, semmilyen csomagolást nem vagy köteles visszaadni, csak a terméket és tartozékait
mindegy az adott bolt mit talál ki, a jogszabályokat egyelőre nem ők hozzák
más kérdés, h ezét a bolt számolhat fel értékcsökkenést, aza rész egyáltalán nem tisztázott, megint más kérdés, h ha a pH@raszt nem akar kicseszni a bolttal, akkor nyilván csomagolással együtt adja vissza a terméket, de ettől fügetlenül nem kötelessége -
sanzi89
addikt
Ugyan semmivel nem kell megindokolni, de nem adhatsz vissza egy marék csavart.
A terméket minden kiegészítőjével, gyári csomagolásban, hibátlan állapotban kell visszajuttatni a kereskedőhöz. A termék állapotának olyannak kell lennie, hogy az újra kereskedelmi forgalomba hozható legyen. Ha rossz, akkor értelem szerűen nem az. Az egészen más kérdés, hogy a visszavételkor esetleg a kereskedés ezt nem ellenőrzi.
Ez szerintem egy kicsit tisztázatlan és nem egyértelmű. Ha hibás lenne a termék én biztos visszaküldeném, hogy nem tetszik a színe és kész.
-
Chaser
legenda
sztem is ha valami hibás, akkor mint személyes átvétnél, vonatkozik rá a 3 napos cseregar, ugyanakkor mivel a 14 napos elállást _semmivel_ nem kell megindokolni, és ott pont van, az is vonatkozik rá netes rendelésnél, hol érdekel/mi közöm nekem ahhoz ha hibás valami? küldje vissza a bolt ahova akarja, nekem meg adjanak új terméket/pénzt vissza
az h egyesek ezzel h élnek vissza, az másik történet
-
Kobe
veterán
félreértelmezed, miért hozták létre ezt a jogszabályt.
A 14 napos elállást nem azért / arra az esetre találták ki, amikor egy adott eszköz a rendeltetésszerű feladatát nem tudja ellátni (doa, dead on arrival), mert az simán benne van a helyszínen átvételben bármilyen termékben, nem csak elektronikai berendezéseknél. Erre a 3 napon belüli csereszavatosság vonatkozik, ami tök mindegy milyen formában történt az értékesítésA 14 nap a távollevők között a kényelmi funkciókra vonatkozik: pl nem tudtad megnézni hogy biztosan gyári, sértetlen, vadonatúj terméket adnak-e, veszel pl hűtőt webshopból, nem tudtad lemérni, kiderül mégsem fér be a helyére, ruhát rendelsz adott színben és élőben kiderül, más az árnyalata, stb stb
nyílván nem azt várja el a jogszabály hogy ryzen PC-vel vonulj a helyszínre VGA-t tesztelni, hanem mondjuk ha véletlenül benézed a webshop honlapján mert nem volt elégséges a leírás, és neadjisten rossz csatlakozósat vettél akkor azt ki tudd cserélni / vissza tudd adni probléma nélkül
PS: hogy a magyarok fogyasztási kúltúrája hol van, azt ez a jogszabály is jól jellemzi. Több pénzintézet pl emiatt már tiltja / szigorúbban vizsgálja a hitelkártya visszatérítéseket, mert sokan bejátsz(ott)ák, hogy hetente a hétvégi nagybevásárlásnál HK-val fizettek, minden hétvégén bedobtak 1-1 LCD TV-t még a kosárba, hétfőn-kedden peig visszavitték (a vásárlás után kapták a százalékos jóváírást a kártyára)....majd következő héten ugyanezt eljátszották.....simán károsítva a kereskedőt (nem adhatta el már újkánt utána a terméket), és a bankot is
-
Chaser
legenda
válasz
#79563158 #264 üzenetére
Jah, igy kellene
Anno a vizesekhez vittem vissza 4db 1050ti-t, gondoltam beszallok a banyaszkodasba, aztan meggondoltam, 47e volt darabja, akkor mar elszalltak az arak, szoval jo business volt
Egyet kibontottam, megneztem, visszaraktam
Visszavittem, elmondtam egy kibontva, tobbit meg se neztem, nem-e esetleg visszakaphatom a penzem egybol? Aaaa nem, be kell vizsgalni, boven tul voltunk a ket heten mire kifizettwk, de meg aznap ment vissza listaba 57e-ert... ( : A fene a mocskos pofajukat
Pint elotte volt egy eset itt phn, vga vasarlastol akart valaki elallni, mert hibas volt, es szerintuk ilyenkkr nincs elallas, de kuvajo' lenne, ha veszek egy defektes dolgot az az.en hibam:d mondtam is nekik
Remelem olvassak a koveto peldat, es fujjjj szegyelljek.magukat:d
- mas rossz tapasztalatom veluk se volt-
-
törölt tag
Pont ma volt ezzel kapcsolatban tapasztalatom, online rendeles szemelyes atvetellel aztan 14 napon belul elallas.
Megrendeltem online, szemelyesen atvettem az alaplapot, de a gyarto idokozben kihatralt a rendes BIOS support mogul ugyhogy inkabb kertem az elallast az Alzanal. Szemelyesen vittem vissza, csak a rendeles szamat kertek, megvizsgaltak a cuccot es azonnal visszaadtak a penzt keszpenzben. Nagyon meglepodtem, peldaerteku ugyintezes.
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok!
TCL-televíziók gariztatásával van valakinek tapasztalata? Javítják, vagy van esély jóváírásra? Kifutott modellről van szó. Köszi.
-
Chaser
legenda
legjobb tudásom szerint, netről rendelsz akkor elállás is megillet
valóban, azért hozták ezt létre valamikor, mert netes info becsapós lehet, a képek is, de:
veszel egy xboxot, majd odagurítanak neked egy fotelt, visznek egy tv-t, meg kapsz egy süketszobát is mellé? ( : és természetesen biztosítanak játékot is? nem valószjnű
de mondhatok asztali ramot, igen, átvettem, naoncééép', köllviszem'...jah, csak otthon meg se nyikkan
mondhatok vga-t, bele fogják neked gépbe rakni, és szintén biztosítanak süketszobát mellé? nem valószínű...meg egyébként is lehet a te gépedben "cincog", és nemköll' onnantól
de mondhatnék egy hangrendszert is, vagy tollas ütőt, végtelenségig lehetne sorolniszóval szeretném én azt a jogászt látni, aki majd előadja nekem, a kapásból felsorolt 10 dolognál milyen lehetőségem van a helyszínen kipróbálni ( : mondhatok mosógépet is
szerk:
alzával meg eddig elégedett vagyok, gariztatnom még nem kellett, de azt ne is kelljen
gyorsak
sok terméknél megadták a gyári gar idejét - elsősorban ramra és ssd-re gondolok, azokat vettem tőlük - , nem úgy mint a többi kisker 90-95%-a
kipróbáltam a "felbontott új terméket" is, pár ezerrel olcsóbban lett így ramom, teljes garral
sok szállítási lehetőség is van -
oriic
HÁZIGAZDA
Átvettem a szervítől a monitort. Leírás szerint:
"Tisztelt Vásárlónk!
Feldolgoztuk reklamációját: reklamáció ASRE19430863.
A teljesítés módja: Elutasított
További információ: A hibás alkatrészek cseréje. "Vagyis visszakaptam a beküldött monitort, amit pixelhiba miatt küldtem be garizatni. Na mondom király, ezzel nem tudok mit csinálni. Hazajövök, összerakom, eltűnt a pixelhiba, hibátlan a monitor...
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Az alza.hu-n vasarolt Samsung telefonok gyári, 2 eves garanciat kapnak? -
joe-ker
senior tag
Gyüjteménybe nem rakom be így,természetesen ha játszani kellene akkor lesz@rtam volna.
Volt már régebbi rendelésem azt dobozba rakták,épségben megérkezett.
Valamint a Redmi 6-os telómat is csak egy zacsiba rakták az is túlélte a szállítást. Egyébként a postás mondta hogy nem érdekel senkit a raktárban,hogy mi van a csomagra írva,dobálják egy nagy konténerbe és kész. -
sanzi89
addikt
Igen, ennyi, meggyűrődött a doboz.
Valószínűleg én is túltettem volna a dolgon magam, de elég érdekes, hogy rajta van a törékeny kezelés címke, és a posta így bánik vele. Ja, nem, ez nem meglepő...
Amúgy az Alza valószínűleg mindent egyféleképpen küld, nekem még bubis fólia se szokott lenni, csak bezsugorfóliázzák a termék gyári csomagolását és kész. Mindig posta automatába kérem a terméket, de még nem volt ilyen probléma, mint a fenti képeken.
-
Kobe
veterán
No offense, de itt mit is kell negmzni pontosan?
Neggyurodott a doboz, es ennyi? (lego kockak azt is kibirjak ha egy traktor megy at rajtuk, igy ha csak nem gyujtoi erintetlen peldanynak szanod, en nem cserelgetnem - foleg hogy a doboz lesz az elso amit a kokkok eldobnak)
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Nekem a legalja lett az Alza cég.
5hó 30-án rendeltem elővételbe egy Lego készletet.Amire két hetet vártam 6hó 14-én hozta a posta ebben az állapotban.
Hívtam őket hogy mi a szitu,aztmondta az ügyfélszolgálatos hogy küldjek képeket a sérülésről.
Másnap jött a mail,hogy 1800huf-ot visszautalnak.Újabb telefon hogy nem kérem a vigaszdíjat nekem a készletre van szükségem.
Újabb mail hogy küldjem vissza jön érte a futárt.De leírták hogy úgy csomagoljam hogy ne sérüljön meg szállítás közben.
Futár elvitte a csomagot,majd újabb levél jött hogy küldenek másikat.Válaszoltam nekik hogy tegyék bele egy dobozba hogy ne sérüljön meg,teszem azt hozzá hogy én dobozba küldtem nekik.
6hó 21-én jön a posta hozza a csomagot,a postás kezében már látom hogy ugyanúgy egy bubis nylonba csomagolták.
Újabb telefon.újabb email váltás az előzőhöz hasonlóan ment minden.
7hó 4-én jön a posta,kézben ugyancsak a nylonba csomagolt készlet.
Csomagolás sérülés mentes,de belül sajnos nem.
Az a lyuk nemtudom hogy került rá?! Egér nem volt a dobozban nem volt mocorgás.
Újabb telefon,mail,futár. Visszatérítést kértem sajnos a postaköltséget nem kaptam vissza,de nekik szerintem megérte a huza vona.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Óra topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest