Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
Sziasztok
Legutobbi vasarlasnal kaptam 10K (2*5K) erteku kupont xiaomi termekekre
Ezeket fel lehet hasznalni 1 vasarlas alatt, vagy egyszerre csak 1et engednek? -
Kobe
veterán
Fognak szorozni..... Jobb ha rakeszulsz
En nem szaroztam, 2-3 levelvaltas utan felnyomtam oket a fogyasztivedelemnel.
A sztori roviden annyi volt hogy 2db telefon melle adtak 2db vasarlasi utalvanyt, amit egy rendelesben akartam volna felhadznalni de a webshop valamilyen technikai hiba miatt nem engedte. Egy hetig probaltam nekik elmagyarazni, hogy a normal vasarlasi utalvannyal ezt meg lehet csinalni, es a promocio kereteben is csak annyit reklamoznak hogy az adott utalvany csak markabeli megkotest tartalmaz, semmi mast - akkor az indirekte azt jelenti, hogy mennyisegi korlatozas nincs rajta..
Erre elkezdtek magyarazkodni hogy de a penzugyi osztalyuk szerint igy meg ugy.... Na ott pattant el az agyam es dobtam be, hogy nekem kvara nem letszuksrglet a kupon, de ha nekik megeri a fogyvedelmi birsag (x100e HUF) egy 5e ftos kupon miatt, hat csinaljuk, rajtam ne muljon...Amiota epapir-on is lehet bejelentest tenni, tenyleg 2 perc alatt el lehet intezni
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Mivel a szallitmanyozo cegek a sajat szamkoreiket egyedileg hatarozzak, hatarozhatjak meg, meg valid is lehet.
Ha futar hozza akkor nem a posta oldalan kene nezegetni (az johogy ismeretlennek latja, hoszen nem is o a szallito) hanem a futarceg sajat nyomkoveto rendszeren belul kellene lekerdezni -
Kobe
veterán
En pont ma kaptam levelet a kormanyhivataltol, hogy a panaszom okan hatosagi eljarast inditottak ellenuk (aminek altalaban 6 de inkabb 7szamjegyu birsag szokott a kimenetele lenni)
Imadom az ilyen cegeket, akik egy szimpla parezer forintos tetelen nem restek s*gget csinalni a szajukbol es inkabb benyelik a 100ezres birsagokat... Hat, akkor egeszsegukre, biztos ok jartak jol -
Kobe
veterán
válasz rednifegnar #217 üzenetére
A problem az, hogy a ket ervelesbol egyik sem allja meg a helyet
Egyreszt a kollega nem futarral vette at, hanem szemelyesen, igy a tavollevok kozott kottetett szezodestol ellalasara vonatkozo 14 nap nem ervenyes
A 3 napon beluli meghibasodasba pedig a pixelhiba nem tartozik bele. Van egy szabvany, amely meghatarozza, hogy adott pixelsuruseg eseten mekkora lehet a maximalisan megengedett hibas vagy halott pixelek szama, es hol kell elhelyezkednie a monitoron, hogy hibasnak minosuljon
Gyartonkent ez a min. 3-5 halott / beragadt pixelt jelenti, es a 3 nal is akkor van asszem csere ha 2 negyzetcentimeteres teruletre koncentralodikEz tipikusan az IJB esete, es a kereskedo joindulstan mulik, csereli e. Amuhy, a hatalyos jog szerint baromira nem kotelessege
-
Kobe
veterán
No offense de ez hulyeseg. Legyszi olvasd el a blogbejegyzest (ha mar blogbejegyzest hivatkozunk legal sourcekent) es az abban is linkelt jogszabalyt. A bejegyzes belemagyaraz olyan dolgot, ami direkte nincs benne a jogszabalyban, ami emiatt maximum 50/50 alapon allja meg a helyet jogvita eseten
(tapadztalatbol mondom, volt mar ugyanebbol a konkret esetbol jogvitam ceggel) .A jogszabaly nem egyertelmu a neten rendelt, de helyszinen atvett termekek eseten,van egy kiskapu, es ezt a kereskedok joggal ki is hasznalhatjak.
A jogszabaly csak arra hivatkozik h nem volt lehetoseged megtekinteni, szemrevetelezni, kiprobalni a termeket, mert hazhozszallitassal kerted.
Viszont azzal, hogy szemelyesen vetted at a termeket, ez a problema elharul, kerheted a termek kibontasat, kiprobalasat, szemrevetelezeset (az hogy elsz e vele mas mar tema), igy a kereskedo hivatkozhat erre hasonlo esetben.Tobbek kozott volt mar tobb radios musor is ezugyben, ahol a fogyasztovedelem fomuftijat kerdeztek errol a konkret esetrol, de o sem tudott a jogi szoveg alapjan 100% allast foglalni
Amugy ebben a reszben - teljesen jogosan - a kereskedokkel vagyok. Megrendeltem valamit, elmentem erte, helyszinen fizettem, helyszinen kiprobalhatom (kiprobalhsttam volna), akkor ez mitol minosul tavol levok kozott kottetett szerzodesnek?
-
Kobe
veterán
Pedig erdemes lenne belemenni a jogi redzletekbe, mert hat a Fogyashtovedelem maga egy arnyekszerv, es a Bekelteto testulet is az, igy ha valamit tenylegesen el akarsz erni egy ilyen szituban, akkor polgari uton, birosagnal kell probalkoznod, ahol nem fogyasztovedelmi blogok bejegyzesei alapjan, hanem az irott torveny beturol beutre ertelmezesevel merik a jogot.
Amugy ezzel az egesz 14 napos felreertelmezessel az a gaz, hogy egy fogalmon alapul (szerzodeskotes), mig a teljes folyamstban benne van a tulajdonjpg atruhazasa, teljesites, mint jogi fogalmak
Csak hogy egyertelmu legyen: attol, hogy szerzodest kotottel, nem biztos hogy akkpr, olyan aron, olyan formaban lesz vagy kell belole teljesitesnek lennie, mimt ahogy eredetilegPl a ha a webshop felrak hiba miatt 1 HUF ert egy 1millas plazma tv-t, te megrendeled a hibas aron, a megfelelo hivstkozassal (jogosan) felmondhatja, visszamondhatja a webshop, nem fogod tudni behajtani rajta az 1 ftos tvt
Az h van olyan ceg, es te mar talalkoztal olyannal aki a 14 napot igy is ervenyesiteni engedi, az a szerencse kerdese. A torveny a torvenyben meghatarozottnal kedvezobb feltelek nyujtasat lehetove teszi a keredkedonek, nem tiltja azt. Inkabb azt erdemes tudni hogy ez - jogilag - egyaltalan nem kotelezo, ha szemelyesen veszed at a termeket
Az alza ASZF et ne vedd alapul, atbaszas. A szamlat egy nem magyar bejegyzesu ceg (Alza romania talan? Vagy valami hasonlo, ha gondolod megnezem) allitja ki, igy atvetelt kovetoen neked a magyar ceggel hivatalosan srmmilyen kovetelesed nincs, hiszen a teljesitest egy masik kulfoldi ceg intezte amivel a magyar fogyved nem tud mit kezdeni. Ezert is van annyi ugy az alzaval szemben de nem lehet "meggfogni" oket.
Az alzaval szemben a kereskedelmi es msrketing gyakorlat miatt lehet esellyel panaszt tenni, mert azt a magyar bejegyzesu ceg csinalja / promotalja, de teljesitedt kovetoen a nemzetkozi fogyved(ha erdekel, igen, ezt is onnan tudom hogy van eppen futo fogyved ugyem az alzaval szemben)
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Igen, pont erre az esetre volt mar ilyen miatt is (nem az alzaval, masik informatikai kereskedessel) ugyem, ezert mondom h nem hasbol beszelek, volt alkalmam kitapasztalni a hivazkozott jogszabalyt
Most az alzaval egy masik ugy van folyamatban, ott kormanyhivatali hatarozat van rola hogy a panaszomat reszben (cssk msrketing szempontbol) tudja vizsgalni a haosag ugyanis az "fut" az alza.hu kft "alatt", a termekhez kotodo egyeb anyagi jogot bem tudjak vizsgalni (mivel szamlat nem magyar ceg allitott ki) -
Kobe
veterán
No offense, de itt mit is kell negmzni pontosan?
Neggyurodott a doboz, es ennyi? (lego kockak azt is kibirjak ha egy traktor megy at rajtuk, igy ha csak nem gyujtoi erintetlen peldanynak szanod, en nem cserelgetnem - foleg hogy a doboz lesz az elso amit a kokkok eldobnak)
-
Kobe
veterán
félreértelmezed, miért hozták létre ezt a jogszabályt.
A 14 napos elállást nem azért / arra az esetre találták ki, amikor egy adott eszköz a rendeltetésszerű feladatát nem tudja ellátni (doa, dead on arrival), mert az simán benne van a helyszínen átvételben bármilyen termékben, nem csak elektronikai berendezéseknél. Erre a 3 napon belüli csereszavatosság vonatkozik, ami tök mindegy milyen formában történt az értékesítésA 14 nap a távollevők között a kényelmi funkciókra vonatkozik: pl nem tudtad megnézni hogy biztosan gyári, sértetlen, vadonatúj terméket adnak-e, veszel pl hűtőt webshopból, nem tudtad lemérni, kiderül mégsem fér be a helyére, ruhát rendelsz adott színben és élőben kiderül, más az árnyalata, stb stb
nyílván nem azt várja el a jogszabály hogy ryzen PC-vel vonulj a helyszínre VGA-t tesztelni, hanem mondjuk ha véletlenül benézed a webshop honlapján mert nem volt elégséges a leírás, és neadjisten rossz csatlakozósat vettél akkor azt ki tudd cserélni / vissza tudd adni probléma nélkül
PS: hogy a magyarok fogyasztási kúltúrája hol van, azt ez a jogszabály is jól jellemzi. Több pénzintézet pl emiatt már tiltja / szigorúbban vizsgálja a hitelkártya visszatérítéseket, mert sokan bejátsz(ott)ák, hogy hetente a hétvégi nagybevásárlásnál HK-val fizettek, minden hétvégén bedobtak 1-1 LCD TV-t még a kosárba, hétfőn-kedden peig visszavitték (a vásárlás után kapták a százalékos jóváírást a kártyára)....majd következő héten ugyanezt eljátszották.....simán károsítva a kereskedőt (nem adhatta el már újkánt utána a terméket), és a bankot is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest