Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
A Chia az új zöld kripto valuta, ahol a blokklánc technológia a nagy energiafogyasztású, egymással versengő számítások (Proofs of Work) helyett konszenzusos, tárterület (Proofs of Space and Time) foglaláson alapul. Akit bővebben érdekel a Chia weboldlán tájékozódhat: [chia.net]a aki csak pénzt akar keresni, lapozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BOBO6
aktív tag
Lehet, hülye kérdés, de bedobom, ki mit tud/gondol róla.
Tegyük fel, azt írja a gyári chia alkalmazás, 6 month a várható win. Kérdezem én, mi történik, amikor esik 2 chia? Változik a kiírt win, illetve a várható tényleges nyerési esély?
Konkrétan kimondható-e az, hogy hathavonta esik két coin?
Vagy ha ezt leviszi az ember tegyük fel egy hónapra, akkor vajh havonta potyognak be kalkulálhatóan az érmék? -
ZoZoˇˇ
aktív tag
válasz
gianfrancoz
üzenetére
Köszi idöközben már Kovsol kolléga írta privátba.
-
ZoZoˇˇ
aktív tag
Hey srácok!
Chia guihoz honnét tudom letölteni sync filet ,ne keljem már várnom vagy 2 napot
? -
Cold3
tag
Jaj barátom, hol fáj? Születéstől probléma?
Most éppen az a problémád, hogy nem azt írom le, hogy bénák a srácok, hanem azt, hogy valamit jól csinálnak? Mondjuk a jó az relatív, mert valószínűleg ez a többlet (mondjuk most éppen a 66 chia 0,4 nap alatt, ami egy nap alatt 162 chia és így pont 30-al több, mint amit a véletlen biztosítana) hiányzik valahonnan. Amire van sansz, hogy nem véletlen.
Az viszont egészen biztos, hogy nem marad így.
Reflektálva a mondandód lényegi részére: Sajnos, igen valóban sajnálatos, hogy egy ilyen nagy szellemen, mint Te, semmi, de semmi nem múlik a világon. Azt leszámítva, hogy jobb vagy bal kézzel törlöd ki, már ha szoktad. Íráskészséged nem támasztja alá. És ez pont jó így.
Egyszer lezártuk a vitát. Esetleg megtennéd, hogy nem írogatsz többet nekem? Köszi -
Cold3
tag
válasz
szazbolha
üzenetére
Core éppen most 0,3XCH/PiB (mert esett a network azóta).
Az elmúlt 6 nap átlaga 100,7% az elvárt elméleti értéknek, úgy hogy mindennap frissítem a a hálózat méretének megfelelően.
Ez most sokkal jobb, mint a hpool. A többi ugyanaz, mint a Te hozzászólásodban, csak magasabb összegből indulva kell levezetni.
A nagy kérdés, hogy az árfolyam lesz-e ennél sokkal magasabb a valamikori jövőben??? -
szazbolha
addikt
Jelenlegi helyzet hpool adatok alapján:
Árfolyam 213 USD/XCH
Daily Income 0.20 XCH/PiB $42.72/PiB = 13.000 Ft/Pib = 13 FT/TBEgy 4TB HDD-n kb 3,6 TB plot van, ami 47 Ft/nap. 1400 Ft/hónap.
Ha egy külső 4TB ára 40 eFT, akkor a megtérülés áram ktg nélkül: 28 hónap. 2év+4hó
Ha egy belső 4TB ára 30 eFT, akkor a megtérülés áram ktg nélkül: 21 hónap. 1év+9hó -
johnny6.d
tag
válasz
gratzner
üzenetére
De később lehet, nem? Ha anélkül készíted a plotokat, akkor azokkal később se lehet official poolban nyomni.
Létrehozol egy pool NFT-t GUI-val. Fontos, hogy Node és Wallet le legyen szinkronizálva.
Powershell-ben kiadod a "chia plotnft show" parancsot.
Megkeresed a P2 singleton address-t és ez lesz az NFT-hez kapcsolódó pool contract address.
Az a lényeg, hogy plotolásnál ezt add meg.
Nem kell poolban farmolni még ekkor se, de ha akarsz, akkor a létrehozott NFT-vel csatlakozhatsz bármelyik official poolhoz.
Második, harmadik,... NFT-t is lehet készíteni (csak minek?), de azt tudni kell, hogy mindegyiknek más lesz a pool contract address-e.
Pl. első NFT-hez plotolsz, az nem lesz jó másikhoz.
Lehet nem elég jól magyarázom, hosszú volt a nap
-
TZoltán79
kezdő
Én is kilőttem, de ugyanugy fagy ,de most nem azt irja, hogy unfinished ,hanem zöld minden de nem számolja a blokkokat...
Egyenleg latszik az oldalon ugyh leszarom addig , nem tudok portot nyitni szar digin, hetfőn kötik be optikai kábelt addig nem szarakodok vele, ha utána sem tudok portot nyitni akkor felhivom oket h gáz van
-
mZoleee
senior tag
FLAX-ból vagy SPARE-ből van már olyan frissítés, ami NFT plotokkal is megy? (lesz egyáltalán?)
-
Danex
addikt
saját walletből való kiutalásnál mekkora fee-t éri meg most megadni? erről nem nagyon találtam infot.
-
gratzner
tag
válasz
TZoltán79
üzenetére
Na én meg még nem (azaz csak próbaképp pooloztam) poolba tolom, inkább solo. Majd ha tele leszek akkor átgondolom újra a pool kérdést, remélem mielőbb
Sokáig szivattam magam a swar-ral, de most hétvégén átállok vegre MadMax-re minden géppel.Amúgy ez az 1.2-1.2.1 gui (ugye csak ezekkel lehet pool kompatibilis plotokat gyártani?) elég nyűgös...
Nem igazán szeretnek gyorsan szinkronizálni.
De jól tudom, hogy ezekkel kellene megcsinálni a hosszú távon használandó plotokat ugye? -
szazbolha
addikt
válasz
KukiRudi
üzenetére
De SMS azonosítás.
Az lenne a megoldás, amit írsz csakhogy... a másodlagos telefonom nincs a személyemhez kötve. Valaki valamikor megvette és regisztrálta és aztán eladta nekem....Nem volt backup lehetőség okex regisztrációkor. (vagy nem vettem észre...)
De nem fáj, hogy balgaságnak gondolod az esetet, ez kölcsönös.
Nekem az a fura, hogy a hozzád hasonló embereknek van késztetése az ilyesfajta beszólásokra. -
gratzner
tag
válasz
whitetiger11
üzenetére
Jól tetted, köszönjük!
-
whitetiger11
kezdő
Bocsi, van már egy újabb release: https://github.com/Flora-Network/flora-blockchain/releases/tag/0.2.4
https://floracoin.farm/
Gondoltam megosztom, már sokan fruszráltak a chia miatt, hogy nem éri meg. -
whitetiger11
kezdő
https://github.com/Flora-Network/flora-blockchain/releases/tag/0.2.3
csak infónak - stabil fork - P2P ben már kereskednek vele (azt hiszem olyan 2 usdt az ára jelenleg) a Netspace kicsivel több mint 300 PiB, szóval még jók az esélyek. :-). Farmolom pár napja, szépen működik. -
KukiRudi
csendes újonc
válasz
szazbolha
üzenetére
Gondolom, nem sms azonosításról van szó, mert akkor már igényelve lett volna egy új sim kártya. Szinte mindegyik tőzsde oldal kiírja (angolul), - amikor létrehozunk egy 2FA kulcsot, - hogy készítsünk BACKUP-ot. Furcsa ilyen balgaságot látni, egy nem gyakorikerdesek fórumon...
-
szazbolha
addikt
Okex kérdés.
Elveszett a másodlagos telefonom, amelynek száma megvolt adva OKEX-en a biztonságos bejelentkezéshez.
Most nem tudok belépni a váltóra, pedig van ott chia-m. Hogy lehet megoldani a problémát? Email kevés a belépéshez.
(egyébként regisztráció óta nem kérte a telós azonosítást, de most kitálalta, hogy másik eszközről jelentkezem be és adjam meg.) -
TZoltán79
kezdő
válasz
mgTerminator
üzenetére
en sima ssd meg m2esen plotolok ,de ment a flax is ,inkabb bezartam esett 4 coin ,ugyse er semmit,hatha bezavar az is...most nezem folyamat, de mind2szer ejjel allt meg ,csak nemtudom, hogy ilyenkor a pool fizet ,vagy mig gondolkodik akkor baszhatom...mert walletnel ugyanugy all egyenlegem 2 napja ,pedig estek coinok, a spacepool oldalan latni, de majd lehet csak 0,01nel irja jova a waletra
Remelem befejezi ezt mert igy csak dolgoznak az ssdk es romlanak a semmire,probaltam refresh reggel ,de ugy meg csak gondolkodott utana fel oraig aztan ujrainditottam az egesz gepet... -
TZoltán79
kezdő
válasz
mgTerminator
üzenetére
es ezt hol latom? a plotolo lemez hibas szektora okozhatja? eddig nem volt semmi gaz ,miota megjottek a medencek azota csinalja
-
TZoltán79
kezdő
Az mitől lehet , hogy nem tud 1 blockot befejezni? amióta poolba vagyok mar ez a masodik alkalom, hogy ejjel megall vmikor aztan annyi...kiirja unfinished aztan sztem semmit nem utal utana.
Valakinek van hasonlo probléma? -
gratzner
tag
válasz
spgabor
üzenetére
"Valamint van egy általános kérdésem bárkihez. Ha van több gépem, több publikus IP-ről. Valamelyiken plotolunk, valamelyiket farmolunk vegyesen. Lehet ezeket össezhúzni egy walettbe és úgy belépni egy poolba? Egyszerű példával, ha van öt gépem, ami öt plotot futtat. De ha poolban nem öt géppel akarok bent lenni, hanem eggyel, 5 plottal, akkor össze tudom őket húzni valamilyen formában?"
Ja hogy maradnak a gépek a helyükön és rajtuk a plotok? Meg tudod hálózaton osztani a mappákat, de csak az egy walletbe tartozók fognak együtt dolgozni...
-
ggg666
őstag
válasz
gratzner
üzenetére
ryzen 5900x-el ennyi 64gb rammal, kikapcsolt vírusírtóval, és ezzel a 2 opcióval.
-u 512 -v 256 beállítással.\chia_plot.exe chia_plot -n 1 -u 512 -v 256 -t E:\CHIA_TEMP\ -2 E:\CHIA_TEMP\ -d G:\CHIA_PLOT_NEW\ -f Farmer Public Key (48 bytes) -r 20 -c pool contract adress
-
ggg666
őstag
válasz
szazbolha
üzenetére
33 perc körüli sima 980 pro 2tb mindkét temp mappa ugyanerre a meghajtóra,
52 perc körüli, ha samsung 1tb 981a mindkét temp mappa,
ha 1 temp 980 pro és a 2. a 981a akkor is 34 perc
-u 512 -v 256 beállítással.
Amúgy most jön épp egy ASUS HYPER M.2 X16 GEN 4 CARD 23k-ért -
GAtesz77
csendes tag
Sziasztok!
Május eleje óta megy a farmolás, plotolás. 0XCH az eredmény. 497Plot file-om van. Úgy döntöttem elég volt a csodavárásból.
Most hogyan áll a pool helyzet? Az új pool-okhoz nem lehet a "régi" plotokat használni? Csak a Core-pool engedi meg? Oda meg nem tudok regelni, mert "zárva". Mit tanácsoltok melyik pool-t célozzam meg? A régi plot-ok mehetnek a kukába?
Üdv, Atesz -
ggg666
őstag
Csak sikerült 33 perc alatt az új plot készítése madmax-el, ramdisc nélkül. 5900x-el.64GB RAM-al.
Total plot creation time was 1971.51 sec (32.8585 min) -
-
spgabor
aktív tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Szia!
Raid0-ban gyorsabban plotolsz, mint két ssd-vel együtt? Illetve az SSD élettartalma esetleg lassabban csökken az elosztott terhelés miatt?
Valamint van egy általános kérdésem bárkihez. Ha van több gépem, több publikus IP-ről. Valamelyiken plotolunk, valamelyiket farmolunk vegyesen. Lehet ezeket össezhúzni egy walettbe és úgy belépni egy poolba? Egyszerű példával, ha van öt gépem, ami öt plotot futtat. De ha poolban nem öt géppel akarok bent lenni, hanem eggyel, 5 plottal, akkor össze tudom őket húzni valamilyen formában?
Köszönöm az információkat!
Üdv.
spgabor -
okiteki
tag
válasz
kigyi_23
üzenetére
Na meghivas megjelent coreban is! Csak épp nem megy a plot számláló.
"
You can invite a member in every 7 days for 10 UserPoints.
You get 1 UserPoint for every 100 000 PlotPoints when the payouts are triggered (once daily). If you have less than 100 000 PlotPoints then you wont get UserPoint. If you have eg.: 190 000 PlotPoints, then you still get 1 point. Have to reach the next threshold to get the point for it.
You are responsible, for the invited member. If the new member gets banned, it can affect you as well. So be aware and make sure you only invite a trustable member!" -
Tomi0703
addikt
Valaki esetleg meg tudna szánni egy core pool meghívóval?

-
Core pool napok ota jól hozza a napi hozamot es ez nem hivatolos pool protokolt hasznal.
-
sittes79
addikt
Akkor most bevétel ügyileg van különbség az official és nem official pool között kérdem én?
-
westlake
félisten
Chia 1.2.1, semmi extra.
-
kigyi_23
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Egy fórumon egy spekuláns

-
kovsol
titán
válasz
mgTerminator
üzenetére
Nekem 20 napot írt mikor elindítottam, és két nap után pottyant. Tudom ez nem boldogít téged. Csak a random faktort akartam szemléltetni.
-
monchichi20
aktív tag
válasz
Pisti181818
üzenetére
Végül megoldottam újratelepités nélkül.
Valami chia szar futott a hátérben mikor bezártam és miután teljesen bezártam minden chias cuccott akor jó lett. -
kigyi_23
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
0.015-be (chia) vették volna a flax-ot hát mondom annyiért nem adom el
Hát mi pénz az érte. Persze, ha esne mint a nyúls... akkor simán, mert jó pénz az akkor, de így. -
mgTerminator
veterán
Na én kiírtottam a Flaxot a gépről, csak foglalta a helyet, a nyerési idő csak növekedett de rohadtul nem volt blokk... Pedig futott megjelenés óta amikor kb 8 napot írt nyerésre.
-
Pisti181818
lelkes újonc
válasz
monchichi20
üzenetére
Nekem akkor csinàlta ezt amikor az 1.1.7 ről vàltottam a mostanira. Többszöri újratelepítésre sem változott, de ha visszatettem a régit azzal működött. Újratelepítettem a rendszert és megoldódott a probléma. Szerintem a régi fàjlokból maradhatott meg valami és ezért nem indult el.
-
Cold3
tag
Most már egészen bizonyos, hogy 100% felett fizet ma a core. Szóval most már ajánlom azoknak akiknek hiányzik ez az x %. Nekem a hpool olyan 78-79%-ot adott az utóbbi időben. Szóval most itt van 20% előny. Viszont, ha ez a 90-100% körüli eredmény fennmarad, akkor nem lesznek itt túl nagy hivatalos poolok. Ami szerintem jó.
-
Tomi0703
addikt
Figyeljetek, mert az uj Chia verzioval valtozott a wallet address nekem, meg meg paran irtak.
Erdekes mert 2 geprol nyomom es mindkettonel kulonbozo lett. Eddig ugyanaz volt. -
ballatom
csendes tag
Próbálnám virtualboxban ubuntu alatt a madmax-et de állandóan azt írja ki Invalid farmerkey:
pedig minden jó copy-zva van minden a windows-bol, ott megy
Esetleg meg kell várni míg a blockchein szinkronizál? addig nem lehet plotolni? mert az is kiír valami hibár ha a 2 key-t beadom neki.(non-hexadecimal number found in fromhex() arg at position 0 [9043] Failed to execute script chia) key-ek nélkül meg megy.
leellenőríztem mind a két key-t azok jók
Vagy valami ötlet? -
Cold3
tag
A core pool a korábbi fos állapotból belépett a hasít állapotba. A mai nap termelése egyelőre olyan, hogy pont 120 nap alatt lenne meg 560 plottal a 2 chia. Eszméletlen. Ma és eddig 108+%-át hozta az elvárt elméleti termelésnek.
-
Cold3
tag
válasz
Protezis
üzenetére
Inkább csak amolyan összefoglaló, semmi érdekes nincs benne (értsd semmi új). Az elejétől a network space volt a legnagyobb kérdés. Ami inkább érdekes, hogy a chia advanced calculator azt mondja, hogy ez évben nem lépi át a 39 EiB-t. Nem tudom mikor változott az exponenciális becslés erre, de nekem új és örömteli. Meg van a hatása az árfolyamnak, szorgosan imádkozzatok, hogy így maradjon jövő ilyenkorig és csak aztán szálljon el az árfolyam! De akkor nagyon!

-
TZoltán79
kezdő
Valaki csinált már több poolt? mert én ecochiat megcsinaltam, de ha rámegyek 1 másikra h ujat kreáljon az csak gondolkodiok rajta. este 10tol reggel 6ig nem tudta megcsinalni,most megvartam h ne plotoljon semmit hatha az a baj de igy se csinalja meg, valakinek valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- BestBuy ruhás topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Hardcore café
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független gyári 91% akku megkímélt
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A nagyokkal most kiélvezem kicsit a látványt :D
?

Nem igazán szeretnek gyorsan szinkronizálni.