- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2021-05-14 12:18 Téma összefoglaló
A Chia az új zöld kripto valuta, ahol a blokklánc technológia a nagy energiafogyasztású, egymással versengő számítások (Proofs of Work) helyett konszenzusos, tárterület (Proofs of Space and Time) foglaláson alapul. Akit bővebben érdekel a Chia weboldlán tájékozódhat: [chia.net]a aki csak pénzt akar keresni, lapozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAtesz77
csendes tag
Sziasztok!
A múlt héten én is leállítottam a farmot. Elfogyott a bizalom.
Farmer gépet szétrántottam.
Plotter gépet eladtam.
Üdv, Atesz -
GAtesz77
csendes tag
Én is még farmolok a core-on. De mekkora szar az is. Hetente többször leáll a kliens, és sehol nem lehet beállítani, hogy legaláb üzenjen, hogy leállt. Hamár nem tudja újraindítani magát....
-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
Nincs ismeretlen eszköz. Csak a H200 látszik, de arra nem kiabál.
-
GAtesz77
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy rádugtam egy 24portos SAS expanderra 12 db HDD-t. Az expandert egy Perc H200 Raid kártyára. A H200 szépen látja az expandert és a 12 HDD-t is. Vegyesen SAS és SATA HDD-k. Viszont a W10 nem lát egy HDD-t sem. Ha simán csak a H200-ra rádugok 8db HDD-t azt látja a W10. Mi lehet az oka? -
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
Mértétek mennyit fogyaszt a farmoló gépetek?
Hány Watt?
Mennyi W/plot ?
Mennyi HDD teker?Az enyém:
200W
0,044W/plot
17db HDD
1db SSD -
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
Sziasztok!
Május eleje óta megy a farmolás, plotolás. 0XCH az eredmény. 497Plot file-om van. Úgy döntöttem elég volt a csodavárásból.
Most hogyan áll a pool helyzet? Az új pool-okhoz nem lehet a "régi" plotokat használni? Csak a Core-pool engedi meg? Oda meg nem tudok regelni, mert "zárva". Mit tanácsoltok melyik pool-t célozzam meg? A régi plot-ok mehetnek a kukába?
Üdv, Atesz -
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
Feletébb érdekes. 2 napja 2x ennyi plot-al semmi eredmény.
Szerintem valami nem jól van beállítva nálam. De hol keressek hibát? -
GAtesz77
csendes tag
Sziasztok!
417db plot file-al farmolok. Eredmény: 0db XCH 0db XFX.
Van aki nyert már XFX-et? (Az XCH-t nem is kérdezem)
Nem mondom, hogy átverés az egész, de gyanús.
A harvesterwatcher -ben szép zöld minden. A filter is 0,1,2,3,4 -eket írogat.
Mi lehet a gond? -
GAtesz77
csendes tag
3 óra? Nekem 4 nap alatt szinkronizalt le.
-
GAtesz77
csendes tag
A Coincash.eu -n tudsz így venni.
-
GAtesz77
csendes tag
Fizikailag nem fér több disk a gépekbe. A gyorsabba(Dell) 6db a lassabba (HP)4db disk fér be. A kész plotok a farmoló géppre mennek. Tegnap átszerveztem a HP-ben a RAID-et. Most egy plot elkészítése majdnem 50%-al gyorsabb lett. 3:15 perc/plot. A Phase1 80%-al lett gyorsabb. Neked mind a 6db disk össze van fűzve raid0-ba?
-
GAtesz77
csendes tag
Kollégámmal közösen épített rendszerünkben kipróbáltuk W10 alatt a MadMax-et. Van két Rack szerverünk. Az egyikben 2x6 mag= 24 szál, 2,9GHz CPU, 32GB RAM és 6db SAS HDD és egy 500GB NVMe SSD van. A hivatalos chia kb 14,5 óra alatt gyárt le egy plotot. Párhuzamosítva napi kb 10db ot. A Madmax-el 3 órán belül készül el egy plot. Most erősen gondolkozunk RAM beszerzésén. A másik gép újabb, de lassab a CPU. 2x 10 mag =40 szál, 1,7GHz , 32GB RAM, 4db SAS HDD. Ez a gép 5 óra alatt Madmax-el.
-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
A Core pool még mindig halott? Mert az oldala nem valami informatív: https://core-pool.com/
Hogyan lehet csatlakozni a pool-hoz? -
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
Jól hangzik.
-
GAtesz77
csendes tag
Nem semmi, szerencsés vagy. A "Last height farmed" értéket miert kell kitakarni? Miért titkos az? Mit jelent az egyaltalán?
-
GAtesz77
csendes tag
Azt a zöld hátteres akanakeresőt hogyan lehet elővarázsolni, ahol ellenőrizni lehet a plotok elérési idejét? (vagy mit?) Az a helyzet, hogy még mindig nem egyértelmű számomra, hogy mindent jól csinálok e. Kiderül, hogy valammi nincs jól beállítva, én meg várom a csodát.
-
GAtesz77
csendes tag
Nincs több kábel.De már úton van.Egyébként nincs tele minden HDD. Csak a teszt kedvéért raktam össze.
A többiek számítgatása helytálló a 2-3TB-os miértekre.
Az alaplapban van egy régebbi és egy újabb raid kártya. Ezek össesen 16 HDD kezelnek, plus alaplapi 6db.
Más: eljutottam oda, hogy megkérdőjeleztem az értelmét ennek a Chia vadászatnak. Lassan 1 hónapja 0 nyeremény, de még a távoli jövőben sem látszik. Az volt a terv, hogy bemegyek poolba, erre összeszarja magát az egyik. Ti hogyan látjátok a jövőjét ennek az egésznek? -
GAtesz77
csendes tag
Nem tudom. A Sata tápcsatiban a narancssárga a 3.3V. Nincs is mindegyikben. De én megadtam a lehetőséget.

-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
A tápból kihoztam 2.5-es vezetékekkel az 5V 12V 3.3V GND -t , és onnan van elosztva Vago-val a Sata tápcsatiknak. Csináltam egy félmoduláris tápot.
-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
70 TB van összesen. Van egy Nas is. De nagyon lassan készülnek a plotok.
-
GAtesz77
csendes tag
Szegény ember főzzel víz.
Majd le lesznek cserélve, ha látszik már valami értelme ennek a farmolásnak. Be kellene menni poolba, mert ez a lottózás nem hozza a kívánt eredményt. Bár abban sem vagyok biztos, hogy jól van beállítva a GUI. -
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
-
GAtesz77
csendes tag
Szia! Azt írod hogy: "A párhuzamos farnolásról sokat írtak, meg a beállításokról is.
Szerintem egyszerűbb, ha csak 1 gépen megy a CHIA GUI. Az plottol és farmol.
Nekem is ment párhuzamosan több gépen, semmilyen beállítást nem csináltam erre vonatkozóan, sőt volt, hogy egymás mappáit is látták a gépek (rosszul szerveztem), de ezekből sosem volt probléma.
Igaz... sose nem is nyertem coint."
Nekem is két gépen megy a plotoloás és a farmolás is. Mind a két gép látja a közös fileszervert, mivel oda plotolnak. Ez gond? W10 GUI -t használok.
Üdv, Atesz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Bestbuy játékok
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 11 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 17 Pro 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana 15 B14WEK-234 GAMER notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Legion Pro 5 GAMER notebook - R9 8945HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest