- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpZ
senior tag
válasz
csucsbicep #2799 üzenetére
Nagyon hatásos a Triglav, gratulálok hozzá hihetetlen hogy ilyen kis fordulat mellett is milyen hatékony.
-
csucsbicep
nagyúr
Na, akkor Triglav + i5 2400@3,7GHz, Prime95 Small FFTs
Nagyon elégedett vagyok vele, főleg az árához képest nagyon jó. Még 800-as fordulaton is elég jól átjárja a levegő a bordát, ami elég hamar átmelegszik és lehűl. Csomagolásról már írtam korábban, az valami hihetetlen igényes. A ventije szerintem 1500-as fordulaton olyan hangos, mint a Freezer 13Pro 900-1000-en. Kettő közül a Triglav a nyerő.
-
zone
őstag
Van olyan Brocken tulajdonos, aki nem 1155-ös foglalatú procival használja és megválna a leszorítójától?
Ebből a 3. számú alkatrész. -
andras888
aktív tag
válasz
Montesantos #2795 üzenetére
Nem áll le soha prime.
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok
Cseréltem egy hűtőt (gotthard) gondoltam megnézem a hőfokot fut a príme, de azt nem tudom hogy automatikusan leáll a végén? -
soultrapp
senior tag
válasz
Malibutomi #2792 üzenetére
Azt tudom,hogy addig mehet csak nem szeretem,hogy azért elég közel van a 65-66fok hozzá.prime alatt.
De,ha lenne egy 8120-am akkor már kevés lenne ez a hűtő vagy azt máshogy mérné.....
-
soultrapp
senior tag
válasz
radi8tor #2786 üzenetére
Hát én pl soknak találom battlefield3 alatt felmegy van hogy 60fokig is.
3.6ra van húzva a proci.prime:65 fok,mondjuk néha onnan leugrik 57fokra is,de az gondolom akkor van mikor kezdi a tesztek következő részét.
De az is lehet,hogy a 27fok a szobában is meleg neki.
Jah amúgy,ha levettem a hűtőt csak addig van a lenyomat.
Tehát csak a három van teljesen és kicsit beleér a két szélsőbe is.Házban elöl kettő,hátul egy 12cm-es venti van.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #2783 üzenetére
Rendben, megcsinálhatjuk. Tegnap én néztem prime 95-el és max 65 fokig ment fel a MAGOK hőmérséklete. Utána gondolom nagyobb fordulatra kapcsolt és tartotta stabilan az 55-60 fokot.
-
kromatika
veterán
válasz
Malibutomi #2781 üzenetére
így van
Én tegnap hasonlítottam össze matterhorn revB-t,Himalaya -val.azonos házban,i5 2500K proci meghúzva,és teljesen azonos ventivel. 1000rpm-en 2 fokkal,1500rpm-en 4fokkal volt jobb a himalaya.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #2776 üzenetére
Összehasoníthatjuk, de milyen játékokban? Akkor te is állítsd 1,25V-re a 2400 feszét és tedd 3,7 GHZ-re
(#2778) soultrapp:
Intelnél ez fordítva van.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Gyári amd hűtőt cserélném mert az eddig használt Scythe Big Shuriken -em nem megy fel a magas memória hűtőborda miatt. (erre számítottam is)
ASUS F2A85-V PRO
A10-5800K
G.Skill F3-17000CL11D-8GBXL Képtrióhoz választanám az Matterhorn Pure-t.
Árban nem mennék ennél feljebb.
Képeket nézve éppen beférne mert nálam csak a 2. és 4. memória slottban van a pár memória modul.
Magassága egyáltalán nem akadály mivel Fractal Design Arc Midi-ben bőven beférne.Szerintetek jó döntés ezt a típust választanom?
-
lowzor
veterán
ÁÁÁ Sikerült!
Találtam 1 normálisabb gyári leírást, mint ami amit az Alpenföhn oldaláról lelehet szedni és ezzel már sikerült megértenem, hogy hogy kell felrakni.
Nagyon komoly kis hűtő. BF3-ban max 50 fokig ment fel a magok hőmérséklete. A gyári hűtővel 70 felett volt.
Köszönöm azoknak, akik itt és priviben próbáltak segíteni.
-
thboxx
aktív tag
Itt azt hiszem, 1366-ra teszik fel, neked a 3-mas d fejű csillag-csavart eggyel beljebb kell tenned a műanyag kereten belül...
-
lowzor
veterán
Valaki, akinek 1155-ön (vagy hasonlón) van Brocken-je tudna segíteni a felszerelésben? Mert azokat a kis szarokat sem tudom feltenni a lap hátuljára. Fingom sincs hogy kell rögzíteni
Komolyan fizetek 1 sört annak, aki segít. -
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Nem 100%-ig vág témába, de hátha valaki meg tudja nekem mondani, hogy ha az alaplapom (gigabyte EX58 DS4) CPU hűtőnek való 4-pin-es pwm-es csatijára 3 db Wing Boost-ot rákötök, akkor az el fogja nekem vajon vinni őket, vagy sem? Esetleg károsíthatom-e vele a lapot? Eddig 2 db wing boost volt rákötve a Brocken-re feltéve, de most lehet szereznék még egyet, hátsó kifújó ventinek és szeretném, ha annak a fordulatszáma is a rá irányuló 2 wing boost-nak megfelelően alakulna.
Előre is köszi a segítséget!
-
Csabesz666
aktív tag
Óvatosan, mert nekem simán sikerült hazavágnom, az alaplapomat, mert egy picit jobban meghúztam, a csavarokat, és simán görbült az alaplap..... azóta szereztem, az új laphoz hátsó merevítőt, illetve, még egy jó alternatíva, hogy amikor már felcsavaroztad, a házba a lapot, akkor rögzíted, a hűtőt..... nekem mondjuk 1366-os lapom van, de a felszerelés olyan, mint az 1155-ösé...
-
lowzor
veterán
Srácok tudna valaki segíteni, hogy hogy kell 1155-re rárakni? Egyik felfogatót sem sikerül az alaplap hátuljára rászenvednem, mert egyszerűen nem jó helyen vannak a csavarnyílások.
-
andras888
aktív tag
Hát te tudod minimális barkácsolással megoldható, én biztos nem szenvednék a postázgatással, az enyémhez lefogat sem volt
De ha téged ennyire zavar, reklamálhatsz. Amúgy a ventit is kaptad hozzá?
Még megnézheted azt, hogy nem a venti külső kis lyukába próbálod bele akasztani, hanem a közelebbibe.
Sok kell ahhoz, hogy felmenjen vagy fél centi?
Esetleg egy képet feltöltesz, hogy hogy nem megy rá? Csak hogy biztos legyen, hogy valami nem passzol. -
lowzor
veterán
Sziasztok
Vettem egy Brockent és lehet, hogy én vagyok balfasz, de egyszerűen nem tudom felfogatni a ventit a bordára
Azok a kis fém felfogatók egyszerűen túl rövidek, nem érik el a ventit, mikor beleakasztom őket a bordába.
-
SpZ
senior tag
Wasser tesztekre fáj a fogam, valaki tudja mi a helyzet az újdonság körül?
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!Rendeltem egy Alpenfohn Gotthard-ot, kérdésem annyi lenne, hogy paszta van a csomagban, ha igen jó lesz vagy szerezzek be valami komolyabb pasztát?Kétszer okéztamtörölhető
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Alpenfohn Gotthard-ot, kérdésem annyi lenne, hogy paszta van a csomagban, ha igen jó lesz vagy szerezzek be valami komolyabb pasztát?
-
kromatika
veterán
válasz
Merlinclub #2752 üzenetére
köszi meg győztél.
-
Merlinclub
senior tag
-
Merlinclub
senior tag
válasz
Malibutomi #2747 üzenetére
Nem, a "hagyományos" módon is
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Merlinclub #2746 üzenetére
Akkor csak még egy kérdés, ez is csak felfelé fújóként rakható AMD-re ugye? Mert a mérete miatt aggódom, hogy nagyon közel lenne a videókártáyhoz az első venti.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
Malibutomi #2745 üzenetére
A K2 előnye komoly tuningnál jön elő igazán.
Mindenképp jobb a Brockennél, és csendesebb is. Ez már "alapon" érezhetőHogy megéri -e, azt neked kell eldönteni!
-
Malibutomi
nagyúr
Merlin merre vagy?
Mennyivel jobb a K2 a Brockentől? Megéri pár fok a plusz kiadást? Igazából azért gondolkodom rajta, mert a K2 szerintem fix halk fordulaton is hűvösen tudná tartani a procit. Ahogy láttam jár hozzá fix 7V-os csatlakozó is. -
törölt tag
válasz
csucsbicep #2743 üzenetére
Na jó 1200-1250-ig hangtalan csak a két enermax ventit hallom amik 1000-es fordulaton pörögnek és a gyári adatok szerint 11decibel a hangjuk.
Már gondolkoztam hogy 7v-ra csökkentem a ház ventik feszültségét hogy még halkabbak legyenek............ -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#27051264 #2741 üzenetére
Köszi, pont ez kell, hogy ha 1200-1300-ig hangtalan az király.
A ledes tudom milyen hisz az van rajta
Annak olyankor már van egy kis hangja. Nem zavaró, de ha lehet csendesebb miért ne.
Mondjuk elgondolkodtam, mert ha eladnám a brockent, akkor annak + a wing boostnak az árához már csak kicsi kellene hogy K2-t vehessek.
Gyakorlatilag a Brocken árához a két wing boost venti árát kéne hozzáraknom ami a K2-n van.Szerk.: Ez azért ijesztő: [K2]
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2735 üzenetére
Szia!
Én a Triglavon cseréltem a gyári lila ledes ventit wing boost-ra a ledek miatt.
1200-1300 fordulatig hangtalan.
Hőfok kb.ua. mint csúcsbicepnél a lila ledes ventivel tehát a hőfok miatt nem éri meg cserélni.
A ledes venti hangjáról kérdezt csúcsbicep kollégát mert én egyből a wig boostal üzemeltem be a hűtőt. -
csucsbicep
nagyúr
Na beüzemeltem a hűtőt(Triglav, aki nem tudná). A csomagolás valami hihetetlenül igényes, nem spóroltak rajta ez látszik. A borda is nagyon masszív és a kidolgozottsága is magas szintű, nekem nagyon tetszik, ezekben a Freezer 13Pro köszönő viszonyban sincs vele. A szerelés szerintem nem nehéz és elég stabilan áll a hűtő a helyén. A gyári ha fix 2000-en ment és a Triglav 800-on, akkor utóbbi 20 fokkal hűvösebben tartotta a procit. Pontosan: i5 2400@3,6GHz, prime95-el gyári: 70 fok, Alpenföhn: 50. Úgy állítottam be, hogy 800-ról meg sem moccan, így semmi hangja sincs.
Ami nem tetszett az a hozzá adott paszta. Darabos, nem lehet kenni, borzalom. Noctua nt-h1-et használtam helyette, ami sokkal jobb szerintem.
Összességében elégedett vagyok a hűtővel. Holnap majd csinálok róla képeket.
WillyX: Nálam éppen nem lóg rá az első memória foglalatra.
-
WillyX
tag
válasz
csucsbicep #2736 üzenetére
Csinálj egy olyan képet, amin a ram slotok is látszanak a hűtő mellett.
-
rayoliviero
veterán
A Civetta vagy a Sella a halkabb hűtő? i5 2500K-t hűtenék vele, tuning már nem lesz. De nagyon fontos, hogy szinte hangtalan legyen. Vajon ezek azok? Matterhornom volt, az nagyon halk hűtő, remélem ezek közül is valamelyik van olyan halk.
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #2736 üzenetére
Sokkal jobb lesz..........
-
csucsbicep
nagyúr
Na meglett a Triglav, este beszerelem és lövök pár képet róla. Kiváncsi leszek a gyári kis foshoz képest mennyivel lesz jobb.
-
Malibutomi
nagyúr
Gondolkodom egy Wing Boost ventin a Brockenre, szerintetek érdemes feltenni a gyári ledes helyére?
-
kromatika
veterán
Sziasztok.I7-hez szeretnék hűtőt,ami minél halkabb kb 600-800rpm-en.melyik erre a célra a szellősebb ?első szériás Matterhorn vagy a Himalaya?Brocken már volt fenn,átkerült az asszony gépébe,mert ott AMD-én nagyon jó,nekem 1155-ön nem annyira jött be.Szóval Mati vagy Himalaya?nagyon örülnék ha valaki esetleg tesztet is tudna linkel ahol ezt a két hűtőt össze vetik.Előre is köszi.
-
Csabesz666
aktív tag
válasz
csucsbicep #2732 üzenetére
A procira X-et tettem, a hűtő tönkre, meg vékonyan kentem, mivel a hőcsövek, szerintem egy hangyafasznyit nincsenek síkba, de ez gyárilag ilyen....
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Csabesz666 #2728 üzenetére
A pasztázást jól csináltad?
-
andras888
aktív tag
válasz
andras888 #2729 üzenetére
Illetve nem lehet, hogy nincs megfelelően meg húzva, előző lap sérülése miatt? Nekem ez volt mikor a 7770 re raktam a musashit, idle minden jó, terheléskor egyből fagyott. Vissza raktam a gyárit és ment. Tegnap takarított a gépet és feltettem újra, hátha. Megy mint az óra.
-
andras888
aktív tag
válasz
Csabesz666 #2728 üzenetére
Az a fura, hogy venti nélkül normális minden. Nem kap terhelés alatt magas feszültséget?
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok! Segítség kellene, hogy mi lehet a bibi.... i7-930 4ghz szeretnék pörgetni, a Brockent ajánlották....nos beszereztem.... és nem értem, hogy egyszerűen, elszálnak a maghőmérsékletek, 100 fokig persze. linx, meg prime alatt.... teszteket néztem, és pont 930-as proci+Brocken.... persze ott csak 75 fokig ment föl max.....fújó, és szívó ventit tettem rá, tehát 2 van rajta.... a borda éppen hogy langyi.... majdnem hogy hideg....., de alul a hőcsövek is!.... megnéztem, mind a 4 hőcső hozzáér a kupakhoz, és ha a ventik nem mennek, akkor rendre, hamar felforrósodnak.... komolyan kezdek gondolkozni azon, hogy valami nem kerek, a proci kupakjával....sajna, az előző alaplapomat, gajravágtam, a Brockennel, mert picit tulhúztam, a hűtő csavarjait, és mivel gyárilag nincs hátsó alaplapi merevítő, ezért simán parabólát csinált, az alaplapból..... 3 procifoglalat láb, ki is tört, mert ugye, azok, meg nekifeszültek, a hűtő álltal nyomott procinak.......most az ujjab lapom, egy GA-EX58-ud5 itt is az említett magas hőfokok vannak, a borda, a memóriákra merőlegesen van felfogatva..... alapon, semmi bibi vele...37-45 fok körül vannak a magok....
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #2725 üzenetére
Nálam a helyhiány miatt a Himalája volt még esélyes de nem tetszett a felfogatása.
-
törölt tag
válasz
Merlinclub #2724 üzenetére
I5 2320 a barátja.
-
törölt tag
Sziasztok!
Megérkezett a Triglav és beszereltem. Hát..........
Éppen hogy befért. Mx2 pasztával kb. 10-15 fokal alacsonyabb hőmérsékletek a gyári hűtéshez képest.
A gyári ventit kicseréltem a lila ledek miatt egy wing boost pure ventire.
Nagyon halk lett még max. fordulaton is.
Teszek fel pár fotót hátha érdekel valakit. -
sklopp
őstag
válasz
csucsbicep #2718 üzenetére
Nekem ez a ram simán elfér a Brocken alatt:[link], durván 1cm. szabad hely marad közöttük.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Merlinclub #2717 üzenetére
Sajnos ez a baj.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
csucsbicep #2716 üzenetére
A Brocken szélesebb
-
kromatika
veterán
sziasztok segítséget szeretnék kérni.sikerült vennem jó áron egy Metrhorn rev B hűtőt.. A felfogatása is meg van,csak a 4 db műanyag távtartó hiányzik,amiket a 4db,hátlapból induló csavarra kell ráhúzni.Itt látszik az első sor harmadik képén ,azok a fekete színű műanyag csövekről beszélek.[link] szerintem tudnám méretre vágni műanyag csőből ,csak sajnos nem tudom milyen hosszú kell?Esetleg tudna nekem valaki segíteni ez ügyben?előre is köszönöm szépen.
-
törölt tag
válasz
Merlinclub #2708 üzenetére
Mi a különbség az Alpenföhn Wing Boost Pure Plus és az Alpenföhn Wing Boost között?
Van olyan oldal ahol a Pure Plus zajszintje 24.8db más oldalon 19.7db
a Wing Boost zajszintje 19.7db
Melyik a valós adat és ezenkívül mik a különbségek? -
soultrapp
senior tag
válasz
Merlinclub #2710 üzenetére
Köszi,de nekem nordwand van.(tőled)csak kíváncsi lennék másoknak milyen értékeket hoz..
-
Merlinclub
senior tag
-
soultrapp
senior tag
Nordwand van valakinek fx 6100-el?kinek mennyire hűti le?
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #2706 üzenetére
Érdemes kicserélni a Triglav ventijét egy wing boost-ra vagy teljesen megfelelő a gyári?
-
csucsbicep
nagyúr
Kis segítségre lenne szükségem. Ahány teszt, annyi eredmény miatt.. 1155-ös sb i5-re lenne a hűtő. Triglav, Brocken, Matterhorn Pure. Az érdekelne, hogy mekkora különbség van köztük hűtési teljesítményben és csendességben.
-
törölt tag
válasz
Merlinclub #2703 üzenetére
A triglav elfér.
Menyire csendes? -
Merlinclub
senior tag
válasz
#27051264 #2702 üzenetére
Ha Alpenföhn, akkor Himalaya vagy Gothard. A Triglav már ne biztos, hogy elfér, egy ramslotot vesztesz. A kisebbekből Sella
Más gyártóktól a Thermalright Macho RevA vagy Macho 120 ha kisebb a kéró, esetleg Zalman CNPS11X Performa, CNPS5X Performe
Prolimatech Lynx is igen keskeny. -
törölt tag
Sziasztok!
i5 2320 gyári hűtőjét szeretném lecserélni valami nagyon halk hűtőre.
Alaplap: Asus p8 h77m.
Ram: Corsair Vengeance magas profillal.
Mit ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- One mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest