Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrJános
aktív tag
válasz
lecsokolbi #2297 üzenetére
A Prime95 -el nem lesz max terhelésed igazán, mert a Linx jobban megpörgeti a CPU-t.
Az mondjuk más kérdés, hogy egy átlagos program még a Prime95 szintéig sem terheli le a cuccot
-
Smani
senior tag
válasz
lecsokolbi #2298 üzenetére
Akkor kérnék egy olyan képet is amikor hátrafelé néz a borda
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
littlemole #2260 üzenetére
Jelenleg egy ASrock Z68 Extreme3 Gen3 van Matival
nem tudom miről beszél Smani
Nem ütközik semmilyen kondiba. KÉP!
-
Falcon C.
aktív tag
Két hete én is tagja volnék a klubnak egy Brocken birtokában.
A gyárit váltotta a 960T BE processzoromon. Ami egyrészt magasabb fordulaton úgy bőgött, mint egy tehéncsorda, másrészt nem igazán bírta nem hogy a feloldott plusz két maggal, de az alap néggyel sem a Prime95-öt 10 percnél tovább. Én legalább is nem tartom a 79-80 fokot egészségesnek.
A Brocken épp befért a Cooler Master Elite 335 kuckómba egy Gigabyte 870A-USB3L-re szerelve. Persze ráengedtem a Prime95-öt újra: 45-46 fok a 6 maggal. Halkan.
Külön köszönet Merlinclubnak!
-
DrJános
aktív tag
Mivel még nem volt 480és hasonló kaliberű kártyám sem normális CPU hűtőm így tesztel bizonyítani nem tudom.
De nagy valószínűséggel ha a cpu hűtő folyamatosan szedi le a meleget a VGA ról akkor az is hűvösebb lesz X fokkal, így már rögtön kevesebb hő fogja melegíteni a CPU hűtőt. Ráadásul ha a meleg gyorsan távozik akkor kevesebbet főt be a CPU hűtőnek minta lassan távozna.
És még hermanyi mérései is alátámasztják az elméletemet.De nem akarok veled vitázni. Én csak a fizikai törvények megfelelően és az itt hallottak alapján írtam amit írtam. Bizonyítani saját mérésekkel nem tudom.
Sőt mivel a házam (HAF 912 Plus) egy szekrényben van és felette kb10 cm-el van egy polc, ez miatt a meleg nem tud szabadon áramlani felfele, ennek köszönhetően nálam nagy valószínűséggel nem is működne hatékonyan a felfele áramoltatott hűtési mód. Szóval ha rendelkeznék a megfelelő hardverekkel akkor sem tudnék tökéletes eredményeket felmutatni.
-
hermanyi
addikt
Nem nekem írtad de megjegyzem (igaz nem ref 480 am van) de én még játék alatt 70 fokon sem láttam a VGA hőt 100% os GPU terhelésnél sem. igaz nincs szénné húzva csak 800/1600/2000 1V on .
De nekem is lentről felfelé dolgozik a CPU hűtés ,mert igy 5-7 fokkal hűvösebben tartja a CPU-t ,mintha szokásos előröl hátra dolgozna -
DrJános
aktív tag
válasz
hermanyi #2287 üzenetére
Jó ez egyértelmű. De ki az aki úgy szereli be, és nem perforált a háza teteje? Illetve olyan házba veszi AMD mellé? Amúgy mint ahogy Merlin is mondja nem radikális a teljesítmény vesztés abban az esetben sem.
Ma már egy ház vásárlásakor nem csak azt kell nézni, hogy elöl van-e benne ventilátor és, hogy elfog-e férni a tervezett VGA. Hanem azt is számításba kell venni, hogy milyen hűtőt akar a CPU ra rakni és az adott hűtőhöz milyen ház a megfelelő.
Az 5K-s vackokat meg már rég elkellet volna felejteni. Annyiért értelmes házat nem lehet kapni, csak hardver sütőt.Ezt sajnos gyakorlatból tudom.
-
hermanyi
addikt
válasz
Merlinclub #2288 üzenetére
Nálam igaz nem Brockenem van de nem 1-2 fok a különbség hanem 5-6 fokkal jobban teljesít az SA ha a 480-rol szívja a meleg levegőt felfelé a felső 2DB venti felé ,mintha előröl hátrafelé az 1db venti felé .
De igen túl van lihegve mert annyira rendszerkörnyezet függő,hogy melyik a jobb hűtő ,hogy azt sokan el sem tudják képzelni .
Olvashatsz te teszteket meg csinálhatsz is és fél év után bekerül valami plusz a gépedbe vagy csak egy tápkábel kerül arrébb és teljesen más hőfokokat kapsz ugyanazzal a konfigal ,mert a levegő áramlásod teljesen megváltozik a gép belsejében .
Nekem volt Brocken volt Matti most van SA és mindegyikkel tökéletesen elégedett voltam vagyok ,amugyez az erősórend is .(konfigomban) -
hermanyi
addikt
-
DrJános
aktív tag
válasz
Merlinclub #2285 üzenetére
Kár. Mindegy akkor keresni kell másik hűtésről.
Amúgy milyen fura már, hogy a fizika törvényei szerint a Brocken gyári megoldása előnyösebb és az eberek mégis kerülik ezt a felszerelési módot.
-
Smani
senior tag
Istenem de kár hogy a brockenre nincs valami olyan kit amivel 90fok-al el lehet forgatni AMD-n
-
DrJános
aktív tag
-
szab.tam
nagyúr
válasz
hermanyi #2279 üzenetére
neked is, de neki válaszolva. ezért az 1. szám 3. személyű megszólítás:
"linx vagy ibt-t futtasson"csak próbálom kiverni az aida + prime kombót a jónép fejéből, mint az önámító ringatás egyik kellemes eszközét.
legalábbis intelnél. sajnos amd-nél asszem nem megy a core temp... -
-
hermanyi
addikt
válasz
lecsokolbi #2275 üzenetére
Csak egy kérdés mivel csináltál neki max terhelést?
-
szatocs
őstag
Shamrock-kal vagy Matterhorn-nal hűt valaki i5 3550-est alap órajelen? Hány fokra kell számítani max terhelésnél egy ilyen kombinációval kb?
-
Vigneau
félisten
válasz
littlemole #2267 üzenetére
Igazán nincs mit. Ezért is linkeltem, mert különben miért hirdetnék ők is így.
-
Vigneau
félisten
válasz
littlemole #2265 üzenetére
Szerintem el kell férnie. Itt kínálnak egy P8Z68-V Pro konfigot Matterhornnal.
A P8Z68-V Pro a képek alapján pedig ugyanolyan PCB-s a proci körül, mint a sima V. -
Smani
senior tag
válasz
littlemole #2263 üzenetére
Többiről sajnos nem tudok.
-
Vigneau
félisten
válasz
Ha a P8Z68-V processzorfoglalat körüli rész megegyezik az LE-vel, akkor simán felrakható. Nekem is az van.
-
Smani
senior tag
válasz
Z68 Extreme3 Gen3-ra nem megy fel. Lefogatás beleütközik egy kondiba.
-
littlemole
őstag
Hol tudnám megnézni felrakható e a matterhorn ezen alaplapok valamelyikére?
Esetleg mindre felmegy?
Van valami Kompatibilitási listájuk vagy hasonló ?ASROCK Z77 Pro4
ASROCK Z68 Extreme3 Gen3
Alaplap ASRock Z77 Extreme-4
Asus P8Z68-V
Asus P8Z77-M PRO -
szab.tam
nagyúr
remélhetőleg valhol távol éppen készül pár próba borda, (
), de addig sem bírtam ki, hogy megnézzem hogyan húzhatóak fel, hosszan a 6-os furat + dörzsár után a kajla csövekre, ilyen hossza a cuccok. erre 8x1-es alucsövet is bevetettem. és még az is felment. (igaz, már 8mm-es conrad-nál bevált a technika, de azok 8.1 körülrere fel lettek árazva.)
itt egy nagy nyers alurúd is. ilyenekből lesznek a megmart (esztergált ?), bordák. 18 db.
a diszipációs képességük saccolva valahol az 5-10w között lesz, valszeg 7-8w.
első körben lesz fekete.
majd drágábban kék, zöld, és piros is az amd-seknek, ha az amd lefogatót is rendezni tudom...pasztázás nélkül is végeztem egy hővezetés tesztet, amikor is minimális az érinkező felületek nagysága a hengerpalástoknál. döbenetes sebességgel átvették még így is az alurudak a hőt. jó lesz ez...
idővel nyugodtan lehet koppintani, mert piszok drága móka lesz, nagy sorozatban nem lesz keletje.. de ha valaki mégis rákap az ízére, és lemásolja, van még egy tucat ötletem....
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Vigneau #2250 üzenetére
ezek hűtők, megkopasztás után.
kis ph-s elmélet.
nem lehet, (azaz nem érdemes), fűrészelni, újra lezáérni.
alacsony noymáson desztvíz van bennük. meg még pár dolog, linkelt írásban benne van.(#2251) DrJános
nem tudom a nevüket, de nem norwand, vagy mifene.
nem lemezeket, hanem miniatűr, mart, esztergált aluprofil bordákat. -
smiti
veterán
-
smiti
veterán
Egy kis kedvcsináló a Wing-Boost ventikhez:
A PWM csatlakozásnak köszönhetően rendkívül széles skálán szabályozható, az alaplapom olyan 650 - 1600 RPM között állítja.
A fordulatot visszavéve szinte hangtalan, 1600-as fordulaton viszont megjön a hangja, de ekkor már olyan vihart kavarnak, hogy még a függönyt is mozgatja ami durván 50 cm-re van felette. -
DrJános
aktív tag
Jó lesz az 185mm nek is.
Amúgy a Brocken 158mm így elvileg beférhet.
De ez nagyon ház függő. Számít, hogy hagytak-e ki helyet hátul az alaplapi tálca mögött a kábeleknek vagy sem, ha hagytak ki akkor mennyit . Esetleg van-e valamilyen akadályozó tényező a proci felőli oldal lapon.
Csak úgy lehetsz biztos benne, ha van valami infó a házadról a gyári honlapon. Vagy leszeded a mostani hűtést és a proci kupakjától vonalzóval leméred, hogy mennyi hely is van ott.
-
szab.tam
nagyúr
sündisznót? élve?
a rákot kell úgy főzni, nem? -
szab.tam
nagyúr
válasz
DrJános #2222 üzenetére
nem csinálok széleskörű tesztelgetést. az csak trolletetésre jó.
nekem elég az, hogy legyen valami viszonytási alapom, amiből sorrendet fel tudok állítni, és látok pár hőfokt, a feszelésből nagyjából ki tudom számolni a kb. fogyasztást.de úgy néz ki, nemsokára meg tudom egy fúrumtásnál kínálni egy x6-os amd-vel....
-
DrJános
aktív tag
A legtöbb Alpenföhn AMD esetében csak így szerelhető fel. Bár az utóbbi időben egyre jobban munkálkodnak azon, hogy "normálisan" lehessen felszerelni őket.
Mivel a 430 felül is ki van perforálva így nem gond. Sőt ez az elrendezés még hatékonyabb is. Ugyebár a meleg levegő felfele száll
Csak az emberek a vízszintes elrendezést szokták meg, így furcsa nekik ez a formáció.
-
kungzi
veterán
sziasztok
az Alpenföhn Brocken jobb, mint a cm hyper 212+? és elfér a hűtő egy cm elite 430-ban?
-
-
szab.tam
nagyúr
tudom, unalmas, de mit csináljak...
a 18-as borzaska után csak meglesz a 24 csöves dupla ekl is. 2*(6+6)...kicsit meredek volt a fűrészelés, több mint egy óráig, lépésben nyomtam. kb. 1mm-en belül a csövektől...
paradox módon a több csövet majdnem könnyebben el tudtam rendezni, mint a 18-asnál.
sokkal jobb is lesz, mint a borzaska 1. nem fog bekerülni az alsó blokk és az emelet közé egy réz laposrúd, ami a lefogatásban segédkezett, drasztikusan rontva az emeleti hőcsövek hatékonyságát. kimarad 1 ragasztás és 5mm vastag réz.
a lefogatóhoz való rögzítéstegy "T" profillal fogom megoldani. amit csavar + erős ragasztással odafogom. de ez hosszú...
tehát a több cső, hatékonyabb "emelet", és remélhetőleg az aluprofil bordázat miatt jóval keményebb cucc lesz. előre borítékolom, hogy ez nem kb. 120w-ot fog tudni passzívan, mint ahogy borzaskát számoltam a teszt után, hanem simán 150w+.igen, igen: az bizony 24 oszlopocska...
-
Merlinclub
senior tag
válasz
FuRiONight #2216 üzenetére
Be tudod tenni
-
FuRiONight
addikt
Hali
Asrock 970 exteme 3 vagy 4-es alaplapot szeretnék venni. A kérdésem az volna, hogy egy EKL Brocken cpu hűtőt vennék, beletudnám e az első foglalatba rakni a corsair vengenance ramom!
Előre is köszönöm!
-
szab.tam
nagyúr
összerántottam a tesztpadot.
pár hűtőt teszteltem. csak elnagyoltan.
ez e6300-zla ráfaragtam. elfeljtettem, ghy azt azért is vágtam félre, mert meg van hülyülve a hőszenzor. akármit csinálok idle70, load 75 fok...úgyhogy beraktam egy e1200-at, és azt feszeltem szénné.
bios 1.475@ load 1.440v-on tartható borzaskával priem-on 80 alatt. (egy régi xp volt a lapomon, és a tetes linx nem akart futni...
jó lenne tudni, hogy egy az E1200 mennyit zabálhat ekkora feszen.
elég offos téma, de ha el tudnátok navigálni, ahonnan ezt megtudom....felraktam borzaska kiindulópontját is, egy 6 csövesl (2x6 u), eklt. amin az össz lemezfelület kb. annyi, mint a borzaskán. (ugye csomó lemez a lyukak körül le lett vágva, de 1.5x annyi lyuk van.)
hát az 1.35v.on pillanat alatt elvérzett. szépen és gyorsan felfűtődött, de 80-nál még be sem lassult a tempója, úgy hogy lakapcsoltam.a szétfűrészelt gottahard pedig tökéletes lesz egy olyan felvő és rácsos tetjű házba, mint az én htpc-m. kicsit behajtva a kiálló nagy bordát mini ninja magasságú, de többet tud, mint a mini ninja szétfűrészelt veziójánál si. egy picit alulfeszlet q8000-est vígan el fog vinni passzívban.
(lehet, hogy a gotthard-ot meg is kéne tartanom...) -
Gaga_30
tag
válasz
Merlinclub #2208 üzenetére
Szia!
Ezekhez a használt Brockenekhez jár s1155 lefogató?
Gaga
-
Jack@l
veterán
válasz
lecsokolbi #2206 üzenetére
1155-el raktam fel a broken-t végül, nekem rendesen felment, igaz a csavarokat azért érzéssel húztam rá.
775-el meg asrock lapon kb 5-10 fokkal el vannak forgatva a lyukak, azért lehetett kicsit ferdén valakinek hűtő (mondjuk nem 25 fokkal...)
Hűteni nagyon jól hűti az I5-öt, a venti viszont nagyon motorhangos, azt majd le fogom cserélni.
---
Valaki kérdezte elfér-e alá a ram, a Corsair LP és a venti közé be tudtam dugni az ujjam, szóval kb 5mm hely még ki is maradt felette. -
smiti
veterán
válasz
Merlinclub #2208 üzenetére
Szia!
Ha majd a Wing-Boost ventiket egymás után fűzök 2 vagy 3 darabot akkor az alaplap rendesen tudja majd szabályozni a fordulatukat?
Csak azért, mert az alaplapomon csak 2 db PWM-es csatlakozó van. -
-
DrJános
aktív tag
válasz
betegphiu #2201 üzenetére
Szerintem azért akarja lecserélni mert félre értette az Ivi melegedésével kapcsolatos hírt.
És azt hiszi hogy a 77Wos ivi több hőt fog termelni mint a 95Wos szandi. Mikor ez nem így van, főleg mivel az övé nem K-s modell. Csak azt a 77 W-nyi hőt lassabban tudja leadni mint PL: a szandi a 95W-ot (ez csak egy példa nem tudom hogy melyik ivi melyik szandinál melegszik jobban), így a cpu hőmérséklete lehet, hogy magasabb lenne (a gyári hűtéssel). De a hyper 212 sokkal erősebb hűtő mint a gyárija szóval még ez sem állna fenn. De ha prime alatt 62-63 C lenne az Ivi az sem lenne gond, annál melegebb meg úgy sem lesz.
Persze a brocken tényleg más ligában játszik és tényleg fog neki hozni pár vagy jó pár fokot ha cserél.
-
SpZ
senior tag
válasz
Merlinclub #2202 üzenetére
Köszönöm
, jó lefogatóval van feltéve de már tudom mi a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Fotók, videók mobillal
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Billentyűzet gondom van
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest